Apple társalgó

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ability
Air-nek és a Mini-nek külön OSX verziója van, illetve külön EFI beállítások. Pl iMac-nél elvileg nem tudsz USB-rõl bootolni az alap boot managerrel. Refit-tel igen, de az is azt írja hogy "not supported" miután rányomsz. De amúgy pyro majd leírja, õ jobban tudja. Nekem csak mesélte.
Zsoltika 007
Elég nagy szégyen fõleg mert már iso-ként is megvásárolhatod a windowst. Sõt még appot is csinált az ms amivel az iso-t pendrive teheted és arról is felrakhatod. Applenél kezdõdik a visszafele fejlõdés?!

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

Zsoltika 007
Igen én is csináltam már kismilliószor. De most nem megy!

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

GregSB
Fel lehet tenni pendriveról is, én már telepítettek haver MacBook Airjére win7-et.

Gúgli kidob részletes leírást róla, most telefonról nem keresem ki és szúrom be ide, az elsõ találatok között van, én is az alapján csináltam.

Ability
Külsõ DVD olvasóval sem fogod tudni feltenni. Pyro éppen ezzel szív, a superdrive ki lett szedve neki, külsõ DVD olvasóval meg nem lehet feltenni Windows-t. Ez valamilyen Apple-féle korlátozás, csak a superdrive-val lehet felnyomni, mert külsõ eszközrõl csak OSX-t enged telepíteni, Windows-t nem.
I.C.ram
Már az ájfonnal is ez van, ha egykézzel fogom, és próbálok egyszerre nyomkodni is, akkor néha beleérek a szélébe, és összevissza ellapoz, stb.
Hali!
valaki tudna adni nekem egy linket a VLC player 2.0 elõtti verziójához?
Elõre is köszi.
Zsoltika 007
Mióta kér ez a rohadt bootcamp telepítõ dvd-t?! És miért nem fogad el bootolható usb-t?! Meg van dögölve a superdrive-om. Eddig simán le csippantotta a partíciót, majd bootnál options gombbal kiválasztottam a flash drive-ot. De most telepítõ dvd nélkül nem is képes bootcamp partíciót csinálni!! Most hogy a brébe tegyek fel win7-et?!

Zsoltika 007
A designerek ilyen apróságokkal nem törõdnek 😄

passatgt
megfogni nem lehet mert ha az egész érintõképernyõ, összenyomkodsz mindent akaratlanul😊

http://gaborszantai.co.uk/

GregSB
Ha a data roamingot kikapcsolod, akkor a push-t se használja telefonos hálózaton. Voltam már külföldön a telefonnal, és nem generált horribilis számlákat.

Ha nem akarsz horribilis szamlat fizetni adatforgalomert, akkor amugy erdemes lenne a Push-t meg manualisan kikapcsolni az orszag teruletenek elhagyasa elott.

Persze, ha ceg fizeti, akkor nem szoltam...

GregSB
Hmm, jövõhéten át fogok utazni Frankfurton - egy átszállás erejéig. Ha jól értelmezem, akkor ha az országban fellépek netre, akkor a push ki fog kapcsolódni, és majd ha egy másik országban megint neten leszek akkor fog visszaaktiválódni? Soha nem használtam MobileMe-t.

Vagy úgy járok a legjobban, hogy az alatt az 1 óra alatt, amíg várok a gépem indulására inkább egy könyvet olvasok wifizés helyett, és inkább ki se vegyem airplane módból a telefont? 😄

GregSB
Lehetséges, hogy elhagyják a home gombot. Már az iPad 2n iOS5-el is lehet nélkülözni a használatát.

VRSDM
nem különben örülnék ha elhagynák a fizikai gombot.
szeretem nyomkodni, amig müködik. de rendszeres használat mellett évente csere azért nem tetszik

(vagy én használom sokat, vagy én fogok ki rossz gombokat) 😊 (vagy simán tönkremegy mert mozog) 😊

u dont have to listen anybody else but me

Bercy
Értem a gondod és meg is értem (komolyan).
De a világ ilyen, valaki azon izgul/találgat, hogy a vv5 következõ fordulójában vajon ki fog kiesni, van aki pedig máson.
Mindenki az érdeklõdési körében. A média meg természetesen ezt meglovagolja, hisz ez nekik az üzlet.
VRSDM
sõt még jobban is csillog az ipad3 kijelzõje mint az ipad2
akkor most biztos hókuszpók keze van a dologban. hivom törpapát kezdheti az új reklámot forgatni az amazonnál.

/kábé ennyire van értelme ilyeneken találgatni :3

VRSDM
jaaa. az emberi igen hogy felraknak egy 456*378px-es képet
amit a világ vezetõ hirfolyamai egybõl lehoznak. hogy eltünik egy gomb.

érti hol a gondom? önkénteskedne, növelné a gdpt vagy legalább tanulna az a sok ráérõs aki most " erre a haszontalanra fordit hasznos energiát "

/nem, nem rólatok hármotokról beszélek, no offense. de hogy ettõl zeng az online sajtó nemár :/

(ismétlem milliókról beszélek nem rólatok)

passatgt
igen, én erre számítok!

Bercy
De most szerintem senki nem volt elájulva, hogy mekkora áttörés ha nem lesz home gomb, csak egy kép alapján találgatnak. Ez ilyen emberi dolog, kíváncsiság.
VRSDM
nem. szerintem édes kis p*csa mindegy hogy egy home gomb van alul. vagy érintõs felület. vagy közelségérzékelõs. vagy akármi mást találnak ki.

megnyomom a home gombot = home gomb eredmény
basztatom x helyen = home gomb eredmény

ennyire ironia akart lenni :|

Bercy
nemhinném, miért szerinted igen?
VRSDM
és ha nem lesz rajta gomb akkor piros betüs ünnepnapot tartunk és világbéke lesz megszünik a szomjazás éhezés ?
<#ijedt>

De akkor hol van a kamera?

Bercy
Forog a háttér is, azaz pont úgy fog kinézni, mintha NEM fejjel lefele tartanád, csak nem lesz ott a home gomb.
(szerintem nem fog eltûnni a home gomb az ipad3-ról)
passatgt
De a háttér is forog, vagy nem tudom mirõl beszélsz

GregSB
Ha fejjel lefelé tartod a készüléket, átforog a képernyõ, és akkor a home gomb nem a calendar alatt lesz 😉

Zsoltika 007
Ez nem a wot 😄

I.C.ram
francba, nem ide 😄
passatgt
Gizmodon is megcsinálták ezt:

passatgt

I.C.ram
Ma elkövettem életem elsõ szándékos TK-ját... Kis szemét AMX beállt elém, hogy lövöldözzön a szaros meggymag köpködõjével, és nem bírtam elõrébb menni miatta, hogy én is tudjak lõni. Ezért kapott a seggébe egy BL10-est. Pedig kb 3x koccantam neki, hogy lássa, mi a szándékom, de le se szart.
passatgt
+ a Maps alatt kéne lennie a home gombnak😊

Beállítottam ezt a hátteret és akkor néznek ki így a pöttyök, ha álló módban 5 ikon van alul és a 4. ikon a calendar a képen ezek szerint, tehát a maps alatt kéne lennie

passatgt
tehát retina

GregSB
Március 7. 19:00

Belassulna nagyobb kepeknel, ha tobb effektet tesz ra a user? A felbontas igy a retinakra meg nem is lesz eleg.

Dzsini
Maximum 1600 x 1600 képpontos felbontásig képes dolgozni, illetve iOS 5 és iPad 2 a minimum rendszerkövetelmény hozzá – így a 2010-es deszkán már nem futtatható. (Kérdés, hogy mi lesz majd retina deszkán.)

mégis lett

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

GregSB
No, ha tényleg Március 7.-én lesz iPad event mint ahogy pletykálják, akkor a héten kell lennie bejelentésnek / meghívónak.

Dzsini
Legalább 3.1-es Androidot igényel, tehát tableteken fut - ott nem annyira szétszórt a mezõny, és nincsenek túl gyenge, kicsi gépek (vannak, de azokon még 2-es sufni Android fut). Itt a Transformer, Xoom, Tab10 jellegû, 2 magos, 1 giga ramos gépek játszanak, nem rossz értékeléssel.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

lehet nem lesz, mert a szetszort Android miatt az Adobe nem akarta bevallalni, hogy az elegedetlen ugyfelek rajta verjek el a port😊

Dzsini
Androidra már van egy ideje, a legnagyobb baja az, hogy 1600x1600 pixelre van korlátozva a képméret - kérdés, hogy az IOS változat mennyire lesz más.

Dzsini
Én az egyetemen éveken át tucatszám töltöttem-mentettem az x-es formátumú szövegeket (a pár oldalas referátumtól a képekkel, táblázatokkal, grafikonokkal telepakolt szakdolgozatig mindent), és soha egy vonal vagy bekezdés sem volt problémás. <#nemtudom>

passatgt
hát nemtudom, nekem docx-ben szokta küldeni egyik ügyfél a módosításokatm és openoffice-ban össze vissza van minden...

Dzsini
Ez teljesen elfogadható indok 😊 csak azt javítottam ki, hogy kompatibilitási problémák vannak - szerencsére már nincsenek az új formátumoknál. Így viszont hajrá és sok sikert az MS Officehoz (én a ribbont nem szoktam meg, mióta nincs legális MS Office-om (egyetemen nem járt az MSDNAA-hoz, a laptophoz pedig nem vettem), azóta LO van a gépen).

Ability
Igazából annyira nem érdekel, elhiszem hogy így van. Egyszerûen az OO vagy LO felülete nem tetszik. Lehet egyedül vagyok ezzel, de kis használat után nekem a szalagos menü jobban tetszik. LO-val mindig rossz tapasztalatom volt. Lassú, bugos a GUI, stb.
Dzsini
A régi, sima doc és többi formátum még zárt volt, és a visszafejtés többé-kevésbé problémás volt a külsõ megoldásoknál - ez az élmény rögzült be csomó mindenkinél, pedig az Open Document Format és az Office Open XML is teljesen nyílt szabványok, szabadon lehet használni õket - itt a teljes nyílt leírás, nincs benne védett rész.

Ability
Mindketten tudjuk hogy ez csak névlegesen nyílt. 😊 Lehet hogy beleláthatnak a fejlesztõk a szabványspecifikációkba, de ettõl még az egyes megoldásokat szabadalom védi.
Dzsini
A docx (és a többi ---x) már nyílt szabványú formátum, az LO és az OO is problémamentesen tudja olvasni és írni. (Office Open XML formátum a hivatalos nevük)