Apple társalgó

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mousee
Sziasztok,

Pár hónapja hozzájutottam egy öreg G5ös powermac-hez, sajna a leggyengébb szériához (1,8as single core proci), de legalább van benne 4 giga ram 😊
Asztali célokra teljes megelégedéssel használom a gépet (net, fórum, fészbuk, jútúb, stb), jó cucc 😊

Viszont az OS terén megragadtam a tigrisnél (semmi gond vele, hibátlan nekem), 10.4.11 fut rajta. Olyan kérdésem volna, hogy melyik a legújabb Roxio Toast verzió, ami fut ezen?

The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.

Ability
TotalFinder

Most találtam, nagyon fasza cucc. Lehet csak nekem új, de gondoltam megosztom, mert pont olyan funkciói vannak amiket nagyon sokan hiányolnak a Finderbõl.
Nekem 2011 es MBP-m van. Az i5 ös. Teljesen meg vagyok vele elégedve. Nem nagyon tetszik az Air mert nincs rajta Lemez bemenet. Oké hogy vastagsága elenyészõ meg ilyenek, de akkor is. Nekem nagyon bejön az enyém.(persze ha Air-em lenne akkor lehet sõt biztos az ellenkezõjét álítanám 😄 )
Sima MBP-m van most is, 13-as, csak amikor megyek fotozni, akkor orulok a -1kg-nak es a tobb helynek.
Hidd el, boldog lennek en a tablettel is, ha futna rajta a full PS es Lightroom.

http://gaborszantai.co.uk/

GregSB
Az új Airek már egyáltalán nem sznobgépek.

Amíg gyenge volt az Air addig én sem láttam értelmét, de a maiak már qrva erõsek + gyorsak is az SSD miatt.

Én nem vennék MacBook Pro-t ha notit akarnék venni, inkább 13-as Airt.

passatgt
air majd most lesz jó, szerintem az lenne a célszerû(kiindulva hogy ipad3 is simán ipad lett), hogy visszahozzák a sima macbook nevet és abból lesz 11-13-15-17 colos verzió, air házban

grizzly21
hat, mondjuk a macbook air-nel nagyobb sznob buzisagot is alig lehetne kitalalni..harmadannyibol lehet kapni egy ugyanolyan tudasu gepet ami kicsit vastagabb. de ha mar mindenkepp mac akkor a sima mbp is sokkal gazdasagosabb. sose ertettem ki vesz ilyet

Dzsini
Persze, itt alapvetõen más célú eszközrõl van szó.

Amúgy tablet ellen - szinte bármelyik Androidos táblagép (amelyiken van US😎 zokszó nélkül kezeli az ilyen modemeket, az iPad többek között azért sem, mert nekik van saját 3G változatuk, plusz az Apple nem gyárt 3G sticket 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

GregSB
Amúgy is csak otthon használnám, nem menet közben... meg ennek nagyobb a hatótávolsága is.

Koszi, forwardolom az infot😊

Szamomra ez ujabb erv a tablet ellen es a MacBook Air mellett😊

Dzsini
Amiket linkeltem, azok mások - van bennük akkumulátor, tehát zsebben hordva is tudnak wifit szolgáltatni - amit linkeltél, annak külsõ ellátás kell.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

GregSB
Jaja, én is pont most fogok ilyet venni, mert Wifim nincsen, mobilnetet kaptam a cégtõl.

Ezt néztem ki.

Dzsini
Azzal maximum pendrive-okat tud elhúzni, a modem több energiát kér:

A megoldás egy MiFi router lehet, mobil hotspot, ami személyes méretû wifi hálózatot hoz létre.

Gondolom a kulon vasarolhato USB adapterbe.

Zsoltika 007
Nincs rajta usb.

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

passatgt
Mibe dugja bele?

8GB-ot varom az Air-be, a tabla nekem tovabbra is csak egy aranyos jatekszer. Kicsi, konnyu, hordozhato, de full PS futtatasara alkalmas eszkoz kell.

Ellenben egy ismerosomet erdekli, hogy WiFI only iPad-dal tud-e hasznalni T-Mobile 3G USB stick-et. Fel fogja ismerni a tablet vagy sem?

GregSB
Európában elfogytak elõrendelésben az iPad 3-ak, már most 2-3 hete szállítási idõ van említve a megrendelõ oldalakon.

Jipijájé.

iPad re jó nagyon. iPhone-ra kicsit fölöslegesnek tartom az iPhoto-t.
Andr0
nagyon jó lett, de azért annyira nem hogy függjünk tõle...😄😄

Armin & Ayu fan

Bercy
Bizony az lett!
GregSB
Tetszik az iOS frissítés ez az 5.1 es. Fõleg a fotóadatfolyamból törlés, meg a zároltról instant fotó indítás. Jaa és persze a japán nyelvû siri, biztos sokat használom 😄 kíváncsian várom mikor lesz magyar.
GregSB
A "B" melletti terület az alaplap szélességét mutatja.

GregSB
Hogy oldod meg, levágsz az iPad 2 alaplapjából? 😄D

Itt a kép:

Az extra helyet tuti az nagyobb akksi tölti ki, amennyivel kissebb lett az alaplap.

passatgt
majd meglátjuk, gondolom ifixitnél úgyis megpróblják ezt, annyira adja magát

GregSB
Új iPad2 árak a mai naptól:

GregSB
Nem lenne megoldható, raktam be ide képeket a kiszivárgott hátlapról, és azon jól látszódott hogy az alaplapot is rendesen lekarcsúsították. Kb fele annyi helyet foglal el a motherboard a 3-asban mint a 2-esben.

passatgt
papíron kétszer akkora akksi van benne -> 25Wh -> 42.5Wh

Ha nem lenne vastagabb, szerintem elvben megoldható, hogy az ipad2-be beleférjen és akkor 20 órát bírna😄

passatgt
ez meg eléggé hasonlít a Snapseed féle megoldásra😊

GregSB
GregSB
iPhoto for iPad & iPhone

A PS Touchnak is valami hasonlónak kellett volna lennie.

pyrohun
Ja ez mind? 😊)

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

GregSB
Dzsini
Azt el se kezdték számozni 😊

GregSB
Lett új Apple TV is BTW, meg 1080p-s filmek az iTunes Storeban.

Dzsini
Tényleg, az asztali gépeken és laptopokon is maximum évszámmal (évszakkal) hivatkoztak rá a felhasználók...
Ha a következõ iPhone-t is bemutatják "the new iPhone" szöveggel, akkor azért szerintem pár kereskedõ mosolya nem lesz õszinte 😊

passatgt
gyakorlatilag csak az ipad/iphone-nál van/volt számozás apple-nél is

Dzsini
A Kindle is már a harmadik generációt éli így meg - volt a Kindle, aztán a Kindle (second generation), aztán a Kindle (latest generation), aztán most a Kindle és a Kindle Touch (és az elõzõ utólagosan Kindle Keyboard nevet kapott) 😊 - A közösség pedig K3, K4, KT néven hivatkozik rájuk - ennek is iPad3 lesz a neve, hacsak nem nevezik ki iPad HD-nek, akkor az is 😊

GregSB
Ezt mondjuk rohadt jól megcsinálták 😄 Lehet majd kapni iPad 2-t és "The new iPad"-et is, és a kettes lesz a régebbi.

GregSB
iPad 2-t továbbra is árluni fogják. $100-t esik az ára. ($399 lesz a 16GBos Wifis)

GregSB
Érdekesség: "new iPad" néven harangozák be. Nem 3, vagy HD, csak simán iPad a neve.

Úgytûnik leállnak a számozással. Lehet iPhonenál is ezt fogják tenni.

Dzsini
Ha elég messzirõl nézed 😊 (az én telefonom 2 inches, 176x220 pixeles, ezt még messzebbrõl kellene nézni)

franc0
Mától a 264 ppi is "Retina".

Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014

GregSB
It's on baby!

passatgt
elvileg USB kábellel csak syncelni tud, firewire kábel kéne hozzá, pl:

1000 Ft postával angliából(kb 5 nap alatt itt van) vagy kínából 500 ft postával(kb 2 hét alatt van itt)

Üdv, van ötlet arra, hogy hogy élesszek fel egy ilyet? Ha veszek firewire átalakítót, akkor menni fog? Mert iPhone kábellel nem megy.
LoDMaSt
iTunesnak megmondod, hogy outlookból szerezze át magának a kontaktokat.

@ Hellomarci

e-52. outlook ba be vannak importálva a kontaktok. onnan hogyan tovább?
LoDMaSt
Mikori Nokia? Egy outlook közbeiktatásával csináltam egy e65-rõl pajtásomnak anno.

@ Hellomarci