Apple társalgó

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

skinnyman
Pedig ha jól emlékszem, pont csak értelmesen leírtam, hogy miért nem annyira triviális az ötlet és miért nem kéne ilyet csinálniuk, ez utóbbit mondjuk lehet, hogy kicsit durván fogalmaztam meg 😊 De akkor sem hiszem, hogy az a megoldás, hogy törölgeted ami nem tetszik... Ja, amúgy most is fehér fülhallgatóm van. Semmi köze az almához, de fehér... 😊

Greg: Még jó, hogy az Android ingyenes és open source, így nem tudnák megvenni ha a világ minden pénze az övék lenne se, igazából semmit nem tudnak ellene csinálni, Jobs is hiába indított volna ellene keresztes hadjáratot 😊

Regards,

Andr0
szerintem vegyék meg az országunkat.. jobban járnánk..😄 Nemzeti zászló> Apple logo

Armin & Ayu fan

Nem, a direkt vitakeltes nem tetszik, Az ertelmes kommentjeid anno sem lettek torolve, a jovoben sem lesznek.
Ez a topik az Apple-rol szol, ahova masok is szoktak negativ kommenteket beirni, mert pont rossz tapasztalatuk van vagy talalnak egy ertelmes kritikat egy hianyrol.

Azert ne gyere ide, mert utalod az Apple-t, kozod nem volt soha egy feher fullhallgatohoz sem, de az merevedest okoz, ha sikerul vitat szitanod.
Csinalj egy Apple-hater topikot es gyujtsd magad kore az elvtarsaidat, ott majd azt csinalsz, amit akarsz es olyan hangnemben, ahogy te akarod.

http://gaborszantai.co.uk/

passatgt
22,000,000,000,000 Ft

passatgt
ha jól számolom az 22 trillió ft?

GregSB
Egy kis perspektíva: az utóbbi idõk (talán évtized) legnagyobb és legdrágább felvásárlása a Google -> Motorola akvizíció volt, ahol a Gúgli 12,5 milliárd dollárt fizetett.

Apple ha nem is akarja elkölteni az összes pénzét, akkor is van $70-$80 milliárdja "játszadozásra".

GregSB
Bréking: Holnap Tim Cook bejelenti, hogy a cég mihez kezd a lassan már $100 milliárdra duzzadó készpénz készletével.

Lehetséges alternatívák:

- Osztalékot fognak fizetni a részvényeseknek
- Felvásárolnak cégeket?
- Beruháznak valami új területre?

- Megveszik az Androidot és felszámolják

skinnyman
Nem tetszik a véleményem -> delete? Tombol a demokrácia.

Regards,

I.C.ram
Wolfram appokat valaki próbálta már? Mi a különbség a Wolfram alpha és a specifikus Wolfram appok között?
I.C.ram
Probáltam párat, de nem megy 😞 Szétcseszni meg nem akarom. Lehet, marad a szétszedés.
Skorpio, el lehet huzni masik topikba vitat kelteni, itt nem kell a fesztival.

Dzsini
itt van pár tipp - hûtés, döntés, mûanyagkártya... néhány próbát megérhet a dolog.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

passatgt
kapcsold ki, utána bekapcsoláskor tartsd lenyomva a trackpadot és a laptopot fejjel lefelé rázzad, hogy kiessen belõle a cd😊

I.C.ram
Ajjaj! Kéne egy kis segítség...

Macbook Pro-mban bennragadt egy CD, és az semmi áron nemakar kijönni. Desktopon nincs ott, Disk Utilityben sincs. Probáltam már terminálból is kidobni, de csak hallom, hogy próbálkozik 3-4x a motor, aztán feladja. Hogy a francba lehet kiszedni? Tehát fizikailag ragadt bent, nem szoftveresen.
Dzsini
Attól is függ, hogy melyik idõjárásállomásról veszi az adatokat, pl. Budapest a Yahoo/Weather.com-éknál lehet több féle is, emellett van még kb. egy tucatnyi különféle független adatforrás (OMSz, Idõkép, stb.), és lehet pl. a környezõ adatokból becsléseket is tenni... arról nem is beszélve, hogy mondjuk Zuglóban, a budafoki fennsíkon, a Gellért-hegyen és és Ferihegyen simán van 4-5 foknyi különbség városon belül is. Hõmérsékletet árnyékos nyílt helyen, 2 méter magasban mérünk, az, hogy nálad ekkora eltérés volt, az lehetett csupán annyi, hogy a mérõállomás adataihoz képest napos/felhõs/magasabb/alacsonyabb/stb. helyen voltál.
Nekem már többször elõfordult, hogy Budapestre szakadó esõt jelzett több forrás is, de a város legszélén vagyok, úgyhogy itt sütött a nap, és csak láttam, hogy a belváros fölött sötét felhõk vannak.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

I.C.ram
Ha mindegyiket le tudnám cserélni gyárira, akkor megtenném 😊

Nekem nincs bajom a yahoo weatherrel. Talán csak annyi, hogy a hõmérséklet eléggé pontatlan, és nem egyszer tévedett már 4-5 fokot is.
Akkor a telodon is csak az eredeti App-ok vannak es semmi mas?😊

Amugy pont a Weather, ami olyan szar az iOS-on, hogy szinte az osszes 3rd party alternativa korberohogi.

Bercy
stocks app sincs rajta. nemtudom miert 😞
I.C.ram
ha az igénytelen, összetaknyolt 3rd party appokat szeretném, akkor androidra mennék.
I.C.ram
Azért én mindig jobban szerettem a letisztult built-in appokat.
GregSB
Nem, ez komoly. iPad-ben a megjelenése óta nincs kalkulátor, óra és idõjárás app gyárilag.

Kicsit furcsa ez, habár az appsotre teli van több tucat ingyenes alternatívával, de akkor is.

I.C.ram
Tesóm megvette az új ipadet, és azt mondja, hogy nincs rajta se idõjárás app, se órás app. Ez komoly? Lehet, hogy csak hülyített mondjuk.
Dzsini
Nem, a médiaplatformnak maradt ez a neve - zene, videóbolt, zenelejátszó... olyasmi, mint az iTunes (plusz a Zune HD-t még árusítják, de az csak US).

Tikal
azt hittem ez a Zune már megszûnt..

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

GregSB
Ja,a bookmarkokat, back és forward gombokat meg az Internet Explorerbõl / Netscapebõl "lopták". A Google a Play áruházat meg az iTunesról koppintotta, "lopta".

Azért, mert kibõvítik a cloud szolgáltatásuat egy elégg evidens fícsörrel, még nem kéne lopást kiáltani. Igen, a Google fejlettebb, jobb volt a CLoud szolgáltatásokban mindig is, mint az Apple, ezen a téren az Apple követi a nagy G-t. Tartalom szolgáltatásban meg a Gúgli lohol az Apple után most a Play-el.

Dzsini

skinnyman
Hát ezt egy az egyben a Chrome for Android-ból lopták 😊

Regards,

passatgt
ez jó, erre van egy kis bookmarklet amit szoktam használni:

http://airlinkapp.com/

GregSB
10.8 😄

GregSB
Kint az OS X 10. 2. betaja, már él benne a "iCloud tabs in Safari" fícsör:

"The new iCloud Safari tabs feature allows users to keep their open Safari tabs in sync across iOS devices and Macs. The feature is activated by clicking the iCloud button now on the Safari address bar."

Zsír

köszi, egy sima restart megoldotta 😛

GregSB
Najó, annyira nem live, óránként frissítik 😊

GregSB
passatgt
nézd meg hátva van flash update (System Preferences->Other->Flash Player->Advanced fül)

ha Safari-t használsz akkor meg rakd fel a clicktoplugin nevû kiegészítõt és így megszabadulsz a flash lejátszótól csomó helyen és a sima quicktime lesz helyette😊

Lion frissités óta a Dock nem tûnik el ha youtube-n nézek valamit full képernyõben.
Valakinek volt ilyen, vagy mi lehet erre a megoldás?

Dzsini
Igazából eddig is megvoltak ezek a szolgáltatások (programbolt, könyvesbolt, zenebolt, stb.), most csak egy név és brand alá lettek rendezve...

GregSB
GregSB
Naja, a Google feladata lenne létrehozni ezt a mögöttes tartalmat, ha azt akarja az Android versenképes legyen hosszútávon.

De elvileg pont ezért hozták létre a Playt, nem? Az hogy jelenleg még szegényes rajta a tartalom annak tudható be, hogy nem rég indult szerintem.

Dzsini
Szerintem a Google profilja pontosan az, hogy mindenhova terjeszkednek, minden elérhetõ felületet megnyitnak - pontosan azért, hogy tudjanak reklámozni, és a reklámbevételekbõl további felületeket nyissanak. Ehhez pedig szerintem tökéletesen illeszkedik egy médiaszolgáltatási rendszer kiépítése is, ahogy nem mellékág volt a YouTube megvásárlása sem hat éve, ugyanígy nem mellékág az Android kifejlesztése és most a Google Play kialakítása, én úgy gondolom, hogy be akarnak állni komoly harmadikként az említett két szolgáltató mellé, mert jól látható, hogy ezzel lehet egyre inkább érvényesülni a piacon, ezt most pár hónap alatt az Amazon ékesen megmutatta.

Persze lehet úgy is, ahogy te gondolod.

VRSDM
no offense de amiket irsz azokkal énis tisztában vagyok (olvasok hireket)

nem sietnek sehova. nem ez a fõ profiljuk. mellékágon (mint sok-sok mást) futtatják a projektet. tolják bele a pénzt, de õk valójában egy keresési / reklámozási szolgáltatás. igy természetesen bukni sem nagyon lehet a dolgon (ha csak a profittal játszol)

én igy gondolom. sokadrészt igaz. nagyon karcsú az android mögötti tartalom. az alma mögötti meg hamar kiapad. a kacagó harmadik majd bedobja a tuti ötletet és nyer. (aka amazon nagy szelete, késõbb ki tudja mi várható)

u dont have to listen anybody else but me

Dzsini
Õk épp rajta vannak, van is rá alapjuk és rengeteg forrással rendelkeznek. A Google Play (gyerekkori nevén Android Market) a játékokon túl magába foglalja a könyvesboltjukat, a fizetõs filmeket, stb. Jól látszik, hogy a cél egy versenyképes szolgáltatásrendszer indítása az Amazon és az Apple ellenében, csak egyelõre - ahogy írtam - kevéske, még US felületen is.

Egy Asus, Huawei vagy Toshiba nem fog külön-külön médiaszolgáltatást indítani, márpedig ezek nélkül nem nagyon versenyképesek a tabletek.

VRSDM
a google feladata lenne ezt létrehozni?

Dzsini
Erre - hiába van tele a világ az androidos tabletekkel, ha nincs mögöttük egy olyan médiaszolgáltató, ami meg tudja tölteni tartalommal.

A Google ezidáig nem tudott olyan szolgáltatáspiacot létrehozni, ami el tudná vontatni magával az Androidos készülékek garmadáját. A Play market és a Google books ehhez kevéske.

VRSDM
/a többi tabletgyártó képtelen dollármilliós szerzõdéseket kötni kiadókkal (ala létrehozni a mögöttes tartalmat)

😊 vagy mire gondolsz tényleg?

Dzsini
Az IDC beszámolója szerint a tavalyi év utolsó negyedében tovább csökkent az Apple piaci részesedése, mely elsõsorban az Amazon agresszív árazású ajánlatának népszerûségével magyarázható. Az elemzõcég becslései szerint a karácsonyi negyedévben 28,2 millió táblagép talált gazdára, mely éves szinten 155 százalékos bõvülést jelent. A karácsonyi három hónap során az Apple részesedése egyetlen negyedév alatt 68,7 százalékról 56,1 százalékra mérséklõdött, míg az Amazon egyetlen ajánlattal a második legnagyobb szereplõ lett 16,8 százalékos részesedéssel. Az utolsó negyedévben a Samsung is növelni tudta részesedését, igaz, csupán 5,8 százalékra, mely az elõzõ három hónaphoz képest csupán 0,3 százalékos bõvülést jelent. Az IDC becslései szerint a mérsékelt árfekvésû ajánlatoknak köszönhetõen a Google operációs rendszere 2015-re már a táblagépek piacán is vezetõ helyen lesz, ám a szegmens hasznának jelentõs része továbbra is az Apple zsebébe vándorol.
forrás

... vajon mikor jön rá a többi tabletgyártó, hogy egy fogyasztásra kitalált eszközt (tablet) nem gigahertzekkel és magokkal, hanem leginkább fogyasztható tartalommal lehet eladni?

Azt nem tudjátok miért van, hogy az iMessage bétában amit most le lehet tölteni, abban miért nincs benne az összes kontaktom a nevek között?
mousee
.bin, .mdf és társai, ISO-val nincs gond 😊

Amúgy 9-esre köszönöm a tippet, amint vége a melónak, lepróbálom 😊

The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.

passatgt
milyen formátum? sima iso akkor duplakatt és mountolja

mousee
CD emulátor részére lenne szükségem, eredeti játék lemezekrõl készült virtuális képek kezelésére 😉

The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.

passatgt
szerintem a 9

amúgy mit akarsz csinálni vele? Mert alap cd-dvd írás, másolás meg ilyenek meg alapból is program nélkül(bár lehet tiger-en nem😊)