Apple társalgó

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

skinnyman
Én tudom, de te és a barátod úgy látom nem...
Az összesített statisztika alapján decembertõl márciusig ott kb 4%-al nõtt az Android, míg az Apple kb 1%-al. Ez önmagában teljesen ellentmond az elõbb említett 60%-os iOS eladásoknak, aminek legfeljebb a fele (30%) lehet reális.

Regards,

<#nevetes1>

http://gaborszantai.co.uk/

LoDMaSt
Azt, hogy 'utolsó negyedévben ... összesített eladási statisztikái' tudod -e értelmezni?

@ Hellomarci

skinnyman
Ehhez visszatérve, nem tudom honnan szedted ezeket az adatokat, de itt egy új statisztika ami errõl szól és köszönõviszonyban nincs vele: Link
"Az Android immár a teljes amerikai piac 51 százalékát uralja, a december végi 47,3 százalékhoz képest, miközben az iPhone által szintén elõrenyomuló almás cég 29,6-ról 30,7 százalékra tudott javítani."

Szóval bármilyen piacról beszélt a techcrunch-os barátunk, címeres baromságokat beszélt...

Regards,

GregSB
haha 😄

Júni 11.én fogják bejelenteni a a végleges verziót, szerintem még vagy azon a héten, vagy a következõn elérhetõ lesz.

elgepeltem es elment a net, nem tudtam korrigalni, Puma (Hegyi Oroszlan), keb=kb, korulbelul

bocs😊

GregSB
Puma keb?

Sracok, a Puma keb mikor erkezik? Junius vagy csak julius?

skinnyman

Regards,

passatgt
hdd-t cserélni meg annyira nem vészes, le kell szedni az alját, utána a hûtõt kicsavarozni és ott van mögötte, ki lehet emelni. A régebbiben meg szerintem még egyszerûbb ennél is.

passatgt
az új Mac Mini 183e Ft, ebbõl ha egyetemista vagy(vagy valami haverod diákjával megveszed) lejön 6%, szóval 172e Ft (és írtad, hogy +- 20e 😊) Hamarosan jön frissítés is, szóval az elõzõ szériára úgyis adnak még kedvezményt, akkor már simán befér 150e-be

mousee
Sziasztok almások!

Kb egy éve beszereztem egy powermac g5-öt magamnak, és õrületes módon beleszerettem a gépbe. Viszont úgy érzem, hogy ez egy remek ugródeszka volt, és mennék tovább, szeretnék beszerezni egy egész friss gépet.

Két gép között filózom erõsen, az egyik a mac mini, a másik pedig a macbook.
A laposok közül itt nézelõdtem fõleg, de meglestem még az iKing és iJoe oldalt is, ahol egész jó árban láttam használt gépeket. Viszont a neten olvastam hogy a macbook-oknak van valami szériahibája, és a házuk repedezik, amit oké hogy cserélnek valameddig garanciában, de akkor is kicsit elrettentõ.

A mac mini-nél nagyon jó pont hogy olcsó, és kb azt tudja, amire nekem szükségem van. Kicsi, csendes, és épp annyi erõ van benne, amennyinél többre nem nagyon van szükségem.

Amire használnám:
- Irodai meló, levelezés
- Szórakozás, filmezés, zenélés
- Hangvagdosás, 720as videók vagdosása (nem baj ha nem siet, renderelhet felõlem napestig is 😄)
- Netfüggés a végtelenségig, chat, fb, g+, stb

Olyan 150k magasságában szánnék a dologra költeni (+-20k), és érdeklõdnék hogy ti melyik gépet javasolnátok? Sajnos csak használt gépben tudok gondolkodni, a vadi új per pillanat az elérhetetlen kategória.
Továbbá érdeklõdnék, hogy a mac miniben mennyire macerás a hdd csere? Mivel rövid távon belül sanszos lenne az ssd-re csere.

A válaszokat elõre is köszi.

The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.

Tikal
Nincs még egy olyan telefon ami emberek tiz millióinak lenne?😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

skinnyman
Ahhoz képest félelmetes hogy mennyire nincs képben...

Regards,

GregSB
A cikkiró azt állítja magáról (a cikkben), hogy Droidot használ a megjelenése óta.

skinnyman
Ha arról írt, akkor azt elfelejtette megemlíteni, sõt, kifejezetten úgy csinált, mintha egyetemes igazságokról beszélt volna, ami elképesztõen félrevezetõ...
Egyébként durva, hogy ilyen cikk megjelenhetett egy ilyen oldalon, a Tech Crunch nevét azért hallottam, azt hittem színvonalas hely, de úgy tûnik, hogy mégsem. És a cikkre jött legtöbb komment is ugyanezt mondja, mondjuk azt mondják a cikkíró köztudottan elfogult, szóval nincs min csodálkozni.

Regards,

GregSB
A választási lehetõség ott van minden vásárló elõtt. Nem muszáj iPhonet venni. Az hogy ilyen sokan veszik, és elégedettek is vele (vevõ-elégedettségi statisztikákat évek óta vezeti az Apple), az számomra azt jelenti, hogy a termék jó, amit árulnak. Ennyi.

franc0
Bírom az ilyen demagóg szöveget.

Én inkább úgy látom: ha iOS-t akarok, csak 3 féle készülék közül választhatok (egyébként nem választás, mert úgyis a legújabbat veszed). Ha Androidot akarok, bõven van választási lehetõségem.
Szerintem egy vicc, hogy emberek tízmilliói szaladgálnak tökugyanolyan telefonnal.

Amúgy szimpla közgazdaságtan: ha az Apple gyártana mondjuk 4-4,3 colos készüléket, sokkal több készüléket adnának el. De nem lenne rajta annyi profit.
De már nem tart sokáig a lufi, ekkora growth rate nem tarthat évekig. Jó kis osztalékrészvény lesz.

Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014

GregSB
Szerintem elsõsorban az USA piacról írt. És ott bizony az utolsó negyedévben a 3 nagy szolgáltató (AT&T, Verizon, Sprint) összesített eladási statisztikái alapján elmondható, hogy az eladott okostelefonok 59%-a iPhone volt, tehát elmondható, hogy az ebben az idõszakban ott értékesített telefonok 60%-a iOS-t futtat, a maradék 40% meg osztozkodik az Androidon, WP7-en és BlackBerry OS-én. Nyilván az Android a második legnagyobb, de amíg az Apple 3db készülékkel érte el ezt az eredményt (4S, 4 és 3GS), addig a többi gyártó több tucat készülékkel...

skinnyman
Nem tudom milyen anyagot szívott a cikk írója, de én is kérek belõle. A nyers számok azt mutatják, hogy folyamatosan 2-3-szor annyi Android-os telefont adnak el, mint iPhone-t, és ez az arány folyamatosan nõ. Hogy ez melyik világban fog iPhone monopóliumhoz vezetni, arra azért nagyon kiváncsi lennék. A valós helyzet gyakorlatilag pontosan ennek a szöges ellentéte, a globális elterjedtséget nézve egyre jelentéktelenebb szereplõ lesz az iOS és az Apple, mert egy cég nem tud versenybe szállni százzal. A cikk az Apple-t hasonlítja a 90-es évek Microsoftja féle monopóliumhoz, amikor ott is pont azért volt az Apple volt a farok rossz oldalán mert az OS-e csak a saját gépein mûködött, így mint gyártó hiába számított sikeresnek, mivel az összes többi gyártó közösen egy másik OS-t használt, hosszútávon esélyük nem volt ellenük, szépen beálltak 10% részesedés alá, és egy szûk, gazdag réteg használta csak a prémium termékeiket. Pontosan ez történik most is, az Apple ugyanazt csinálja amit akkor csinált. És mint cég, hiába jövedelmezõ amit csinál, amikor 4-bõl 3 telefonon Android fog futni, (jelenleg is ez az arány 2 fölött van), nem az õ platformjuk lesz a központban, nem arra fognak elsõdlegesen készülni az alkalmazások. És mint cég, így is lehet hogy az egyik legsikeresebbek lesznek. De mint platform, hosszútávon semmi esélyük nem hogy monopóliumra, de arra sem, hogy akár a közelében legyenek csak az Android elterjedtségének. És ezt szerintem õk is nagyon jól tudják. De ez nekik így is jó, csak az számít nekik hogy sok profitjuk legyen, ami így is meglesz.

Regards,

Agyfaszt kapok AppStore-tol (OSX):

Letoltes megszakadt es nem folytatja, akarmit csinalok, kiirja, hogy mar megvettem, de se nem engedi folytatni a letoltest, se ujrakezdeni.

Mit kell/lehet ilyenkor tenni?

passatgt
macbookban pofonegyszerû, 10 csavar van kb, lejön az alja utána van egy múanyag keret ami fogja vinyót és egy kicsi papírdarabbal ki lehet emelni a helyérõl, nem nagyon lehet elrontani semmit

iMac annyira meg nem is fontos, azt lehet megoldom wireless tarhellyel, inkabb MBP, mert azt viszem ide/oda...

passatgt
hát az üveget kell leszedned, azt sima mágnes fogja, mondjuk egy ablakracuppanós gps tartóval le tudod szedni

a gond ott van, hogy poros lesz a képernyõ és úgy rakod vissza az üveget akkor fos lesz, szóval valami staril helyen csináld latexbe öltözve😄

Tikal
Én mindig magamnak cseréltem, egyszerû ha mar láttál Pc-t belülrõl legalabb egyszer.. Azt persze nem tudom jó e a te gépedbe az ssd... Setalj be vele Apple storeba, megkérdezed aztan hazamesz kicsereled ha zöld a lámpa 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Nekem eltûnt a BOOTCAMP-em az indítólemezek közül. De ott van a partíció csak valamiért nem enged arról bootolni. Valami ötlet?
GregSB
hardverapro

Vagy beszmac Adok-veszek.

Hardverapro nagyon pörög, én anno ott meghirdettem RAM-ot és pár napon belül elvitték.

Nem akarok online semmit, csak most sokat utazok haza, mert tanitok PS-t Budapesten es a nagy PSD-k, RAW-k miatt allandoan torolni kell, mert Londonban az asszony hasznalja a gepet, igy sok film/zene/kep van rajta (320GB/5400rpm)

SSD mehet a SDrive helyere 2009 MBP-ben?

Felho nem lenne gaz, de most csak 20 GB helyem van, ami az instant munkafileokhoz eleg, de nem tudom mikor, mi kell.

VRSDM
mindent fel kell tolni a felhõba
aztán cserélni (ez a nehéz falat)
és minden visszatölteni a felhóbúl.

SSD? hány terát akarsz online mozgatni?

u dont have to listen anybody else but me

Otthon mennyire egyszeru HDD-t cserelni MBP-ben es iMac-ben?
(SSD-re vagy nagyobb/gyorsabb HDD-re)

kozben rendeltem 2x4-et az MBP-be is, igy innen is ki fog esni 2x2GB, ha valakit az erdkelne😊

Sziasztok,

A 2009 late iMac-embol kijot 4x2 GB ram, ha kell valakinek, akkor hazaviszem legkozelebb (elvileg 3 het mulva megyek), egyben adnam el, mert nem igazan lenne idom foglalkozni az eladassal.

Ajanlat johet ide is vagy privatban.

(tudom, hogy volt erdeklodes, de tenyleg csak egyben adnam)

Dzsini
LG már több auto3D telefont kihozott, nem arattak velük osztatlan sikert - P920, de van HTC is. Emellett persze ott van a Nintendo 3DS, én pedig valamelyik plázában láttam karácsony környékén kiállítva ilyen 3D technológiával mûködõ nagyobb tévét, a mókás az volt benne, hogy a képernyõtõl pár méterre a földre volt rajzolva egy kb. fél méter átmérõjû kör, hogy "innen nézd" - és akkor csak a kép széle volt szellemképes, egyébként az egész.
Ez még bõven gyerekcipõ ahhoz képest, hogy tervezik a folyamatos szemkövetést, amivel bárhonnan nézhetõ lesz, és az olyan felületet, amelyen akár két ember egyszerre más-más adást nézhet (szintén azon az elven, hogy egy-egy szem irányába vetít csak egy pixel).

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

GregSB
Nameg telefonnál és táblagépnél nem jelentene akkora problémát, hogy a view angle nem túl nagy. Úgyis az esetek dontõ többségében 1 ember nézi õket, és szembõl.

GregSB
Lassan 2 éves technológia, nem nevezném "gyerekcipõben járónak".

Persze még mindig drága és bonyolult, de az Apple pont ezért tart készpénzt kazalokban: hogy be tudjon invesztálni új technológiákba, és olyan áron ínálja õket elsõként a piacon, hogy a konkurensek csak kapkodják a fejüket utána (lásd iPad).

Dzsini
Az még nagyon gyerekcipõben van, és elég szigorúan egy emberes, egy pozícióból nézõs technológia (mindkét szemmel egyformán élesen látóknak).

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

GregSB
Én meg remélem, hogy szemüveg nélküli 3D-t jelent.

Tikal
remélem uj design-t jelent és nem 3D-t

GregSB
Dzsini
Azért ilyenre a Mac Pro lenne a célhardver, bár amennyire nem foglalkoznak vele mostanában... plusz a Cinema Displayt kellene megvadítani.

VRSDM
szerintem háromdés apple család még sokáig nem várható. (túl kezdetleges még az egész)

viszont a hádé technológia hétköznapi elterjedése már hozza a 4K felbontást (igy hivják mindenhol, még ha téves is az elnevezés ne kössetek bele), a sharp meg már tovább is lépett...

ezeket a felbontásokat valahol kezelni kell. és hol máshol ha nem a grafikusok örömére macen.

szóval jönnek a nagy felbontások. idõvel 😊

u dont have to listen anybody else but me

passatgt
ua fogod látni mint most, csak retinában 4 pixelt (2x2) fog használni 1 képpont megjelenítésére

max optikai csalódás szinten lesz picit rosszabb, mert a szöveg nagyon éles lesz és ahhoz képest meg szarabb a kép

Dzsini
Ha az alap megjelenítés a Safariban mondjuk 200%-on van, akkor minden pont kétszer x kétszer akkora, tehát semmilyen torzulás nem történik - ugyanúgy, ahogy a Retiánás iPhonenál sem volt ezzel probléma, amikor a régi felbontásra készült alkalmazásokat betöltötte az új képernyõre. A szövegmegjelenítés pedig csak javulni tud.

Zsoltika 007
Amúgy meg van már olyan technológia ami elbírja. Lásd az új mobility radeon család. Piszok erõs. Kár hogy az apple sose rakott be high end gpu-t a vasaiba...

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

Zsoltika 007
De még ha úgy is van mi a toszért ne játszhatna rajta az illetõ bootcamp alatt?! Ebben az árkategóriában már ez a minimum.

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

Zsoltika 007
Szerinted egy vga 2012-ben csak játékra jó?

Ability
Azért egy jobb Mac játékra is alkalmas. Van is mozgolódás ezen a fronton. Nem kellene elkúrni. Olyan erõs VGA meg nincs a piacon jelenleg ami kiszolgálna ilyen extrém felbontásokat nagyobb játékoknál. De ami érdekesebb, hogy minden zsugorodni fog. Most azt lehet benéztem hogy egy iMac nem jön retina kijelzõvel, de annak lesz értelme hogy egy 13-as kijelzõn akkora kép fog megjelenni mint a mostani 27-es iMac-en? És oké, a programok használhatnak nagyobb felbontású grafikus elemeket, nem feltétlen jár zsugorodással a folyamat, de lesznek olyan dolgok ahol ezt nem lehet megoldani. Például weboldalak. Igen kíváncsi lennék hogy a mostani retina iPad-en hogyan jelennek meg a weboldalak. Mert ott meg van oldva a zsugorodás probléma, de egy weboldalnál ami statikus méretû képeket használ ott hogyan tovább? Ott gáz ha felnagyítja.
passatgt
tudhatnád, hogy az apple úgy fogja kiadni az új gépeket retnia felbontással, hogy a számológép is szaggatni fog

Dzsini
Az Ivy Bridge i5 és i7 procik HD4000-e kényelmesen elég erre a felbontásra desktopon. Direkt úgy reklámozták, hogy bírja a most extrémnek számító felbontásokat - emiatt és az OSX-be beépített hatalmas pixelszámú ikonok miatt indultak be a pletykák.