Apple társalgó

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tikal
Én azert remelem hogy most egy kicsit lassul a szekér... Eleg nagyképû lett ez a Facebook...

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

passatgt
az utóbbi dolog nem ütközik valami törvénybe?😊 mármint a saját oldalam kódjában ne nyúlkáljon senki

Dzsini
Ezért indokolható az Opera felvásárlás pletykája - a Facebook azért is problémás jelenleg, mert egyre többen használják a felületet mobilról, ahol viszont nincsenek reklámok, nincs reklámbevétel.
Az Opera ebben pedig profi, ráadásul saját hirdetõcégei is vannak (AdMarvel, MobileTheory, stb.), az Opera Mini pedig (errõl beszéltek már) fel van készítve arra, hogy az izlandi proxyn keresztül saját reklámokat helyezzen el az oldalon az újrarenderelés közben, és még mindig piacvezetõk a kisebb képernyõkön.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Tikal
Mondjuk facebooknak lesz most egy kis problémája: reklám.....

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Tikal
Nekem mar az is plusz hogy legalabb a mobilos alkalmazásuk mûködik. Fb akkora szar hogy el sem hiszem.... Plusz a Google szebb mobilon is meg Pc-n😊

Dzsini
Ugyanazt, mint a retinás változatok az elõzõ telefonokon - az új appok az új iOS verzióra lesznek megírva, és nem jelennek meg a régi telefonon letölthetõként.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

passatgt
és az új appok a régi telón mit csinálnak?

GregSB
Google+ al az a baj, hogy nem nyújt semmi extrát a FB-hoz képest. És azt már számtalanszor láthattuk, hogy belépni egy már érett piacra szimplán jó termékkel nem elegendõ - kell valami kiemelkedõt nyújtani, a +ban meg nincs semmi ilyen. Talán a Hangouts, de az meg önmagában nem elég arra hogy tömegesével áttérjenek az emberek.

Ott volt a Google+, nem a Facebook miatt lett sikertelen, hanem mert a felhasznalok igy iteltek. Egyszeruen nincs jobb alternativa. Mellekhajtasok leteznek, mint a LinkedIn, de az melokra vagy rengeteg kozossegi portal kreativoknak. Altalanos user-eknek pedig nincs jobb, mint a Facebook. Ez a Cukorhegyi Mark nem hulye, tudja mit kell tennie es a csucson maradasert meg akar ossze is butorozhat az Apple-vel vagy Microsoft-tal.

http://gaborszantai.co.uk/

GregSB
Nem kell semmit újraírni, a képernyõ közepén minden régi alkalmazás meg fog tudni jelenni.

Dzsini
Miért kellene újradizájnolni? A függõlegesen megjelenõ plusz terület átmenetileg fennmaradhat értesítési területnek, ahogy a cikkben írják akár taskváltó területnek (nem kell széthúzni a régi programot), a beépített appok (és az újak) pedig kihasználhatják a megjelenõ párezer plusz pixelt..

pyrohun
Ha mégis megteszik, akkor az csak annak köszönhetõ, hogy már nincs Steve Jobs, aki az ilyen agyatlan fasz ötletektõl megóvná az Apple-t.

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

pyrohun
NEM FOGNAK FELBONTÁST / képarányt VÁLTAN. Bármiben fogadnék. Nehogymár 500e alkalmazást újra kelljen dizájnolni...

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

Andr0
én szeretem az erõs versenyt. Mint mondtam a Google szinte minden fronton erõs versenyben van (talán csak a keresõ szolgáltatása az egyedüli monopol)

Apple is többfrontos háborút vív legyen szó laptopról, tabletrõl, telefonról vagy iTunesról.

Facebook nemigen ismeri még a verseny fogalmát, ezért mondtam hogy kéne már nekik egy igazi versenytárs, aki elkeni a szájukat, így picit magukhoz térnek.

Armin & Ayu fan

I.C.ram
Instagram azért nem egy FB-google kaliberû valami... hárdvergyártásban meg max úgy lesznek mint a Google, vagy még úgy sem.
Dzsini
Plusz megvették az Instagramot, egy hete arról beszélnek, hogy megveszik az Operát... a "csak közösségi protál" már nem tudja magát fejlõdésben tartani, kell a plusz láb, amire állhatnak.

GregSB
Hamarosan beszállnak a hardver-bizniszbe is, rengeteg helyrõl hallani hogy sajt telefont / tabletet akarnak fejleszteni. (mármint F😎

I.C.ram
ja keresõk csak... ott vannak az email szolgáltatások, tárhely, térkép, android, stb, és még hardverük is van. FB legalább csak a közösségi portál piacon van jelen.
Andr0
Jó kérdés, miért jó ha a Facebook kezében van minden?
Google maximum a keresõk terén jeleskedik. Igen persze Android meg Chrome is vezetõ termék, de azoknál ott a nagy verseny.
Apple is sok fronton vezet, de mindig fennmarad a nagy verseny. Facebook...

Armin & Ayu fan

I.C.ram
Miért jó az, ha minden 1 vállalat kezében összpontosul?
Andr0
remélem ez az agresszivitás végre kicsinálja a Facebookot is.

Armin & Ayu fan

GregSB
Mondtam én hogy ez rossz lenne? Aggresszívek, jól idõzítettek, nem fikázom õket ezért.

I.C.ram
Nem értem, hogy miért jó nektek, ha nincs erõs verseny.... mindegy mi, csak apple legyen?
MacBook Air 2008 late, nem kapcsol be.
Ha megnyomod a bekapcs gombot, elkezd "BEEP"-elni 3-4 mp szünetekkel végtelen ideig, a hanghatás mellé pedig a kis LED villog, és csak akkor hagyja abba, ha hosszan nyomod a bekapcs gombot (kikapcsolod).

Tudtok rá megoldást? Volt már ilyen vkinek?
Tikal
Véletlenül...

GregSB
5 nappal az elõtt, hogy az Apple bemutatja saját mapping szolgáltatását...

GregSB
Éjjeli baglyoknak: Tim Cook interjúbeszélgetés a D10-en.

Hajnal 3 után lesz.

Tikal
LOL, rámentem az index.hu-ra, a chrome meg beriasztott hogy veszély, mert c-travel-es kártékony oldalrol van rajta tartalom 😄

GregSB
Mostantól többet fog szõrözni (bocs ez szar volt 😊

GregSB
Abban biztos lehesz, hogy az Apple ügyelni fog a kompatibilitára, tehát minden mostani App is menni fog az új kijelzõn, és a fejlesztõknek olyan toolokad ad majd, ami segíti az átállást. Mindig ezt csinálják, most se lesz másképp.

GregSB
1 pixel híján nem 16:9

"With a 640-pixel width — which everything I have heard and seen reported suggests is set in stone — there is no way get to precisely 16:9:

(16/9) × 640 = 1,137.777…

You can’t cut seven-ninths of a pixel. 1138 × 640 would be a tad closer to 16:9, but 1136 × 640 is within five-thousandths of an inch of exactly 16:9. So I think Apple would be safe to bill an 1136 × 640 display as sporting a 16:9 aspect ratio.

UPDATE: 1136 × 639 would be exactly 16:9. One pixel away."

LoDMaSt
Nem teljesen tökmindegy, hogy milyen a képaránya? Oké, a programokat át kell írni, de azt úgyis megteszik, a naptár, vagy az üzenetek meg úgyis ugyanúgy néznek ki.

@ Hellomarci

skinnyman
Az még csak nem is 16:9, 71:40 a legegyszerûbb alak ahogy 2 egész szám arányaként fel lehet írni. Szerintem a világon sehol nem használnak se ilyen felbontást se ilyen képarányt.

Regards,

Apple, tehat szar. Reflexbol torolnom kellene, de mar belefasultam az amokfutasaba...

http://gaborszantai.co.uk/

GregSB
Ja az lehet 😄

GregSB
Nem, mivel 16:9 lenne így, és az egy eléggé elfogadott és elterjedt képarány.

skinnyman
"640 x 1136"

A minden idõk leghülyébb felbontását mondjuk kérdés nélkül elvinné.

Regards,

franc0
Mármint az elõdrõl olvastál gondolom. Ez vadiúj.
Kicserélték a touchpadet, külön fejezet van róla ebben a tesztben.

Mondjuk engem hidegen hagy, én trackpoint-párti vagyok.

Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014

GregSB
Olvastam már reviewkat errõl, állítólag iszinyat szar a touchpadje.

Nem értem, miért csak az Apple tud jó taccspedeket gyártani? Erre is van valami szabadalmuk, vagy mi? Mert az vicc, hogy a félmillás Sony VAIO-n is ezerszer gagyibb taccspedek vannak.

franc0
Jón fel a konkurencia az Air-re: link

Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014

LoDMaSt
Ilyet én is tudok otthon gyártani. 😞 Emlékszem tavaly az iphone megjelenése elõtt mindenki biztosra vette, hogy lesz egy iphone mini is, sõt, képeket mutogattak nagyobb iphonetokokról, hogy már megkezdõdött a gyártásuk. Csak azt akartam mondani, hogy már senkinek sem hiszek. 😄

@ Hellomarci

GregSB
Állítólag kiszivárgott az új iPod Touch elsõ panelja. Link

4,1"...

Zsoltika 007
Én Angliából szoktam. Nem sokkal drágább mint az amcsi, és a vám miatt se kell görcsölni.

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

Zsoltika 007
ifixit.com

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

GregSB
Ha a home gombot kissebbre csinálják, úgy már nem lesz olyan kényelmes megnyomni hüvelyk ujjal...

Kívánsi vagyok, hogy a tavaly kiszivárgott tok-designokon látható laposabb home gombot fogják -e használni:

passatgt
korábban is mondtam, hogy az lesz, hogy magasságra nõ csak kijelzõ és odapakolják majd a gombokat, a térerõ, idõ mindig fog látszódni stb

Andr0
nem is kell jobb...😄

Armin & Ayu fan

Andr0
én vásároltam már sokszor amcsiból...mindig "Gift"-ként tüntették fel és vám nélkül átcsúsztak a dolgok. Mondjuk ez US express shipping lenne. És én újat vennék.

Armin & Ayu fan