Apple társalgó

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

GregSB
Nem magyar pénztárcára van méretezve...

Máté94
Azért remélem ML jön az új Mac-ekkel együtt. 😊
Andr0
hát ennyiért nem venném meg.. fõleg ilyen dollár árfolyam mellett... maradok Air-nél 😊

Armin & Ayu fan

I.C.ram
Azt nehezen... Ilyen felbontásnál már a szemed a szûk keresztmetszet, nem a monitor. Ha eddig nem voltak pixelesek a fullhd filmek, akkor ezután sem lesznek...
GregSB
$2200... mire hazaér lesz 600K is.

2199 USD😊

Akkor 600e lesz otthon.

http://gaborszantai.co.uk/

LoDMaSt
2200 dodó..

@ Hellomarci

Andr0
hát én megvárom az árakat... de egy 400k körül még elviselhetõ áron lenne

szerk: ja bocs 2200 dollár.. + áfa meg hasonlók o.0

Armin & Ayu fan

Jony is pumped about the thermal system. Seriously. "In most fans the blades are positioned symmetrically, but we positioned ours asymmetrically, which makes it quieter."

Ez az ember olyan, mint az F1-ben Newey...

GregSB
Van feles fél millió Ft-od? 😄

Andr0
szerelmes vagyok 😊

Armin & Ayu fan

GregSB

Durva ez a felbontás

Máté94
Látom magam elõtt a full HD videókat, amink pixelesek. 😄
Remelem lesz hasonlo 13-as Pro is 1 even belul.

Andr0
ez a Pro azért elég nagy lépés az elõzõ szériához képest

Armin & Ayu fan

Andr0
hát csak olcsóbb már mint egy Air..😄😄 remélem... 😊

Armin & Ayu fan

GregSB
HDMI port! El se hiszem 😄

Vard meg, hogy mennyiert...

Nekem felallt😊

Andr0
aztak*rva... így ár meggondolom hogy Air vagy Pro... 😊

Armin & Ayu fan

GregSB
Diablo III támogatja ezt a felbontást 😄

GregSB

GregSB

2880 x 1800

15.4 inches across

LoDMaSt
vajon mennyibe fog kerülni? 😄

@ Hellomarci

GregSB
Új MBP!

GregSB

passatgt
proxival sem megy? vagy ezzel pl: http://mirrorrr.appspot.com/

Dzsini
április végén volt a hír, hogy heteken belül letiltják.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Kicsit OFF:

UK, 2012, thepiratebay.se:

The page you're looking for has been blocked.

We're complying with a court order that means access to this website has
to be blocked to protect against copyright infringement.

Máté94
Szerintem úgy jelenik majd meg, mint Lion: július.
Dzsini
19 órakor kezdõdik a Keynote (10 am PDT)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Andr0
mikor lesz a conf? magya idõ szerint?😊

Armin & Ayu fan

Dzsini

GregSB
Nem lehet tudni, este 7 után megkapod rá a választ 😊

Dzsini
Igen.

Ma csak bemutatjak a Pumat vagy mar letoltheto is lesz?

Zsoltika 007
Lehetséges hogy jelen állás szerint annyiba kerülne ez az aksi technológia mint maga a telefon összes alkatrésze együttvéve.

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

Zsoltika 007
Azért mert ha idõ elõtt piacra dobnak egy technológiát ami még nem érett meg a tömeggyártásra az hatalmas ráfizetés a hagyományos alkatrészhez képest.

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

GregSB
"jajj az Apple milyen profi, hogy olyan cuccokat rak a gépébe, amit a többiek nem"

Ezt max te olvastad bele a mondatomba, én nagyon is tisztában vagyok azzal, hogy az Applenek meglehetõsen sokan beszállítanak. Bármennyire is úgy tûnhet a mondatomból, nem hiszem azt hogy õk találták fel a kapacitív kijelzõt, és nem verem ki naponta 2x erre a kukimat sem. Bár biztos vagyok benne, hogy Franco0-nak valami hasonló képe lehet rólam, mert amikor 2 havonta beír a topicba akkor mindig erre utaló megjegyzéseket tesz.

Amikor azt írtam, hogy az Apple 2007-es kapacitív kijelzõjét évekig senki nem tudta behozni, akkor egy másodpercig sem volt merevedésem, se nem gondoltam arra, hogy az Apple mennyire csodás cég, és még csak az sem fordult meg a fejemben hogy az õk találták volna fel a kapacitív kijelzõt. Pusztán azért írtam be ezt a mondatot, mert ellenpéldát akartam felhozni Zsoltika felvetésére. Viszont nagyon örülök, hogy ennyien totális hülyének néztek és szántok engem itt a topicban, legalább valaki törõdik velem! 😄

A többihez amit írtál: az iPhone kijelzõje nem csak azoktól a telefonoktól volt jobb, amiktõl 2x drágább volt, hanem azoktól is, amik sokkal közelebb voltak hozzá árban. HTC csúcstelefonjai, a videóban látható Google Nexus és Moto Droid olcsóbbak voltak valamivel a 3G-tõl, de max pár tízezer Ft-al, mégsem hozták ugyanazt a színvonalt. Azokban is ugyanaz a drága kijelzõ volt, amiket az Apple leemelt a polcról, de mellette agyonoptimalizálták a szoftvert is.

A lenti cikkbõl idézve:

"One reason why Apple’s touch sensor is so sensitive to light touch is that the company uses a 12-volt power source for the sensing lines in the touchscreen sensor, versus the 3- to 5-volt power source that most other component manufacturers have. That higher voltage drive takes a toll on the battery life because it uses up more power, but it also translates into more accurate sensing, which means a better touch experience, say researchers at Moto."

Mindezt úgy, hogy az iPhone egyáltalán nem merült le gyorsabban, mint a konkurensei, mert tudtak máshol optimalizálni az OS-en, és lejjebb vinni a fogyasztását.

Ez sem az Apple érdeme?

Tikal
Én ezt továbbra sem értem, miért kéne lemondaniuk a profitról csak azért mert befektetnek egy akksi technologiába. Ezt kifejthetnéd. Lehet nem látnak még benne lehetõséget, de ennek más okai lehetnek, és nem az hogy nincs rá zsé szerintem. Gondolj már bele ha azt mondanák hétfõn hogy itt az elsõ smartphone ami egy hét beszélgetési idõt ad, szerinted nem vesznének meg érte az emberek? Szerintem ez jó befektetés 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Tikal
Nem ezt mondta... kicsit kifested, és közel sem errõl beszélgetünk.

Mondjuk szerintem az is profizmus ha tudod hogy mit vegyél, mikor, mibe fektesd a pénzed aztán meg tervezd át a saját igényeidnek megfelelõen... szóval a többiek miért is nem csinálják, ha bárki meg tudná? Ja, hogy õk nem akarják.. a blackberrynek gondolom jó hogy hamarosan csõdbe megy, a nokia vergõdik, a samu folyamatosan másol, most akkor mirõl is beszélünk? 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

I.C.ram
Úgy jött ide, kedves Greg, hogy te írtad folyamatosan azt, hogy jajj az Apple milyen profi, hogy olyan cuccokat rak a gépébe, amit a többiek nem. Én erre reagáltam, hogy ez nem profizmus, ha felvásárolja a legdrágább cuccokat a beszállítóktól, és ehhez mérten áraz. Ez egyszerû piacszegmentálás alapú termékfejlesztés. Bárki más meg tudná csinálni, aki ilyen magasra pozicionálja magát. Ez nem az Apple érdeme.
Zsoltika 007
Nem azt mondtam hogy nem szoktak befektetni hanem azt hogy õk a profit az isten mentalitással dolgoznak mint mnden nagy cég. 😄 És csak úgy jófejségbõl nem mondanak le a profitról.

GregSB
Bocs a hangnemért, péntek van és felbaszták az agyamat az irodában. Asszem most kicsit hanyagolni fogom a fórumot a délután.

A komment tartalma viszont a véleményemet tükrözi 😄

GregSB
Te kötsz bele olyan dolgokba, amikrõl kurvára nem volt szó, csak érteném hogy miért. Zsoltika írta be, hogy az Apple nem szokott befektetni semmibe. Erre kezdtünk el felhozni ellenpéldákat. Hogy a faszba jön ide, hogy õk mennyivel többet keresnek, meg mennyivel többet tudnak emiatt befektetni?

I.C.ram
De nem érted? Olyan szegmensben vannak, ami alapból 2x drágább. Még szép, hogy több pénz jut a K+F-re (ami szinte nem is házon belül megy, hanem megveszik másik fejlesztéseit).
Dzsini
Nem vitattam, csak pár háttérdologra mutattam rá - nem õk voltak az elsõk a modern, teljesen érintõs telefonoknál (a PDA irányvonalat nem ideértve), nem õk voltak az elsõk a kapacitív képernyõ terén sem, mégis meg tudták határozni az azóta eltelt 5 év fejlõdési irányát telefonoknál is, és a tabletpiacot is õk élesztették fel a windowsos furcsaságok félhulla világa után.

Tikal
az alu macbook gyártás technologiáról ne is beszéljünk...

Tikal
na de a Prada, az biztos jobb volt 😊

GregSB
Tökmindegy, a lényeg hogy egy olyan "csomagot" raktak le az asztalra, amit a többiek évekig nem tudtak behozni. Csak azért írtam be, mert ez is "aprócska" K+F befektetés lehetett a cégnek (aki nem szokott befektetni) 😄