Apple társalgó

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tikal
Amugy most az Apple rament arra hogy kicsinalja a Google-t minden fronton?

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

franc0
Mármint mekkora?
A legkisebb a 256 gigás SSD, Apple felár nélkül már 60 ezer körül kapni ilyet.

Egyébként nincs ezzel baj, laptop SSD nélkül egyenlõ szenvedés.

Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014

Tikal
Mennyivel léptek túl azt a határt amin túl mar nem latOd a különbséget?

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

I.C.ram
De könyörgöm a nagyobb felbontás önmagában nem jelent nagyobb munkaterületet!!!! Attól lesz nagyobb munkaterület, hogy kisebbek a cuccok rajta, és így több fér rá, de ennek van egy határa, amit az emberi szem szab ki. Hiába kicsinyíted 5 forintosra a képet, attól még nem fogod látni. Egy FullHD felbontásnál is már néha zavaróan kicsi a GUI egy 15ös monitoron.
Tikal
Nem, bocs.

Nekem marad a 13-as air ahogy nézem😊

UK-t hasonlitottam utoljara a magyarral, azt hittem arra reagaltal.
Ott is van kulonbseg.

http://gaborszantai.co.uk/

Tikal
Meg ha megnézed minden márka terméke drágább eu-ban mint USA. Fényképezõgépek, laptopok, ruhák stb... Nem hiszem hogy ezt benyelik a cégek...

Tikal
USA-bol?

EU-ban?

Tikal
Vám??

GregSB
Ha nem érted akkor nem tudok segíteni, meg ez laptop nem neked való. Ha valaki sokat retusált már fotókat meg videókat, az tudja hogy a nagyobb munkaterület az kincs.

Laptopon meg az dolgozik nagy fotókkal, meg videókkal, akinek ez a munkája, és nem csak stúdióban dolgozik, hanem kültéri helyszíneken is.

Nekem csak most tunt fel, hogy egyedul SSD-t lehet hozza rendelni, azert az alapbol 150-250e HUF ekkora meretben.

UK store-ban magyar kartyaval fizetnek, akkor kb. 650e lenne az alap.

Durvan 10%-kal dragabb Magyarorszag. (AFA 7%-kal tobb otthon, itt 20% a VAT)

2200 USD, ami mai arfolyamon alig tobb, mint 500e, erre ra megy az AFA, kis haszon es meg mindig van egy megmagyarazhatatlan 100e, amivel az europaiakat szopatjak...

I.C.ram
de nem értelek.

Eddig is ki lehetett pakolni 2 HD filmet egymás mellé, max átméretezted. hiába az 5 csillió pixel, ha egyszerûen fizikailag lesz élvezhetetlen a két film mérete.

Ki a franc vág filmet laptopon? Gyors utómunkákat, pedig eddig is lehetett. Nem értem, hogy miért kell ilyen felbontás, ilyen fizikai méretnél.
Dzsini
Plusz ott van az új iPad is, azért a 2048x1536 se rossz 9,7 colon.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

GregSB

2db rendel! 😄

GregSB
Egyszerre 4 fészbúk ablakot ki tudsz rajta pakolni egymás mellé! <#idiota>

Kávézókban szerintem továbbra is Air-el fognak feszíteni az emberek, ez túl nagy a 11" és 13"-as gépekhez képest.

GregSB
Persze biztos vagyok benne, hogy rengeteg "gazdag köcsög" is meg fogja venni, és jövõhéten már ezekkel fognak feszíteni + fészbúkozni a Starbucksban, meg Dio3-azni 😄

Máté94
Mégis Facebook-ra fogják használni legtöbben... <#vigyor5>
GregSB
Hordozhatóság a lényeg.

Majdnem 2 fullHD filmet ki tudsz pakolni egymás mellé rajta, és mellette relatíve könnyû és vékony.

Egyszeri usernek ez mikor kell? Soha. Filmvágóknak, filmstúdióknak? Szinte azonnal.

Dzsini
LG 5 colon is mutatott be 1080p mobilképernyõt 😊

Ez ugyanaz a játék képernyõkkel, mint amit pár éve játszottak vastagsággal, és a mobiloknál a Samsung nyert meg az 5 mm vastag telefonnal, aztán az Apple és a többiek passzolgatták egymásnak laptopoknál.

Most az Apple kihozott egy közel 3000x2000 pixeles 15 colos képernyõt, és ezzel feladta a leckét a többi cég marketingrészlegének 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

I.C.ram
Én akkor sem értem, minek 15 inchre ekkora felbontás. A szemnek nincs ekkora felbontási képessége kb. Egy FullHD felbontásnál se látod már a pixeleket 15 inchen.
GregSB
Jövõre meg le fog csszni ez a felbontás és vékonyság az alcsonyabb, olcsóbb kategóriákba is.

GregSB
Azt hozzá kell tenni: ez a gép nem mezei usereknek van. Ekkora felbontás a legtöbb "halandónak" totálisan felesleges. Ez profi videósoknak, fotósoknak, és grafikusoknak és stúdióknak van, akiknél ez egy munkaeszköz és 1 közepesebb munka behozza ennek a gépnek az árát.

Nem hiába hívták el J.J. Abrams-t a WWDC-re, õ fogja demózni az új gépen az új Final Cutot, meg lett új Aperture is, azt meg profi fotósok fogják demózni a héten.

Évek óta panaszkodnak a "pro" userek, hogy csak az iOS meg Air vonal lett fejlesztve, hát most megkapták a várva várt frissítésüket.

GregSB
Az erõsebbik 928 990 Ft. A hülyének is megéri 😄

730 ezres induló ár... kemény.

Máté94
Közben Mac Pro is "frissült"...

Hát ez gyenge... 😄
GregSB
Ezt az eventet egyértelmûen az új MBP vitte... új szufont októberre hagyták

GregSB
Új MBP-t 768GB SSD-vel is lehet majd rendelni 😄

Máté94
Akkor szerintem holnap fognak Mac Pro-kat mutogatni.
Máté94
Én is valami hasonlón gondolkodtam. 😄
LoDMaSt
vajon a honvéd - dózsa meccs eredményét is tudja a siri? 😊

@ Hellomarci

Andr0
hát igen. Nekem Air volt a fontos.. az Ivy Bridge-t megkapta, szóval nem vagyok csalódott.

Armin & Ayu fan

Dzsini
Végülis akkor van Air, visszatért a sima Macbook, most MBP néven, és az igazi MBP "család" egy szál 15-ös változatból áll "with Retina Display".

Máté94
ML: Július... :/
Legalább ma lesz DP4.
GregSB
Júliusban jön Mountain Lion. $20

Dzsini
Valami rémlett, de nem voltam benne biztos - köszi!

GregSB
Tavaly óta új számítási mód van.

Dzsini
Ja, és cserélheted ki a tápkábeleket, mert vékonyabbra vették a csatlakozót 😊

15-ön tudnak adni nagyfelbontású képernyõt, mellette adnak régit is. 13-on csak a régit, 17-en meg ha a régi mellé nem lenne nagyfelbontású, az hogy nézne ki? 😊

amúgy az üzemidõk mióta estek vissza 10-rõl 5 órára az Aireknél? új számítási mód van, vagy ennyivel többet fogyaszt az új rendszer? (nem hiszem)

Andr0
biztos szûkíteni szerették volna a termékskálát. Vagy csak nem jelentik be a Keynote-on.

Armin & Ayu fan

13-asnal sem sikerult?

Dzsini
Idáig az USB3 és a HDMI csatlakozó a meglepetés, a többit nagyjából kitalálták elõre - meg az, hogy eltûnik a 17-es MBP (nem sikerült ott is négyszerezni a felbontást, és ciki lett volna kiadni a régi mérettel gondolom)

Andr0
hmmm tehát maradt a régi árfekvés... az úgy már jó.

Armin & Ayu fan

GregSB
Az ott $1099 a 11-esnél jobb alul 😊

GregSB

LoDMaSt
plusz usb 3.

@ Hellomarci

Andr0
és mindezt mennyiért?😄

Armin & Ayu fan

GregSB
MEgkapta az Ivy Bridge-t, 8GB-ig bõvíthetõ RAM, és 512GB SSD.

Andr0
Az új Air-rõl van valami hír? lemaradtam a keynote elejérõl.

Armin & Ayu fan