Apple társalgó
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Armin & Ayu fan
Armin & Ayu fan
Igen, van aki ennyiért megveszi, mert jelenleg szûkösek a készletek belõle, és 2-3 hét várakozási idõ van rá.
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
cserébe viszont nagyon egybe van, vékony és majd ezzel a folyamattal szép lassan eljutunk oda hogy nagyon pici nyákon rajta lesz minden, akksitól kezdve a kijelzõig, akkor meg aztán tényleg nem lehet majd szerelni semmit😊
Hopp egy ellenpélda: 3 éve kb 350 rugó volt a laptopom, 2 hete szedtem atomjaira. Mert ennyi idõ után azért nem árt egy kitakarítás és újrapasztázás (aminek meg is lett az eredménye egyébként). Emellett belekerült egy 3G modem (8 ezer apróról), hogy ne lógjon ki (és sose felejtõdjön otthon/irodában) az USB stick.
Mindehhez egy tök sima, átlagos mágneses csavarhúzót használtam, és a lenovo.com-ról letöltött szervizkönyvet.
Hol van ehhez az Apple politikája? Tényleg nem bassza a szemed?
Utángyártott cuccot meg rakjon a gépébe a hóhér. Mi ez a hirtelen igénytelenség egy Apple topikban? 😊
Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014
+ akinek van ilyen gépre pénze, nem hiszem hogy otthon nekiáll csavarozgatni
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
De te, amikor lejár a hûdesok 1 év garancia, cseszheted.
i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
no comment
http://gaborszantai.co.uk/
http://gaborszantai.co.uk/
Armin & Ayu fan
@ Hellomarci
"Két beállítás van: az egyik, a “Best for Retina display”. Ez nem csinál mást, mint azt, hogy a kijelzõben levõ 2880×1800 képpontos fizikai panelre kirajzol a mostani “sima” 15-ös MacBook Prókon levõ 1440×900 képpontnyi logikai pixelt, mégpedig úgy, ahogy iOS-en már megszoktuk. Az alkalmazások 1440×900 pixelesnek látják a képernyõt, de ott négyszer annyi képpont van, mindkét irányban duplázva a méretet.
A másik beállítás, és ez az izgalmas, a skálázott mód. Ebben a módban összesen öt méret között választhatunk annak függvényében, hogy inkább több szabad felületet, vagy inkább nagyobb méretû betûket szeretnénk látni. A fenti képernyõfotón bal oldalon láthatjuk, hogy az Apple még segít is: szürkével jelzi, hogy mekkora “valóságos” (logikai) méretnek felel meg a felbontás. Ezek a következõk:
1024 x 640
1280 x 800
1440 x 900
1680 x 1050
1920 x 1200
A középsõ azonos a 15-ös MBP-re “natív” retina módusszal, a többi viszont skálázódik az alábbi módon: adott egy 2880×1800 képpontból álló panel. A fenti logikai felbontásokat elõször is elkészíti retina módban, azaz megduplázza vízszintesen és függõlegesen is, majd utána az elkészült képet szépen ráarányosítja valamilyen algoritmussal a 2880×1800 fizikai képpontra. (Értelemszerûen az 1440×900 képpontos módban nincs mit arányosítani, mert ott pontosan a duplázott méret a panel fizikai méretével azonos.)
Viszont, és ez a szexi rész, kaphatunk éppen 1680×1050 logikai képpontot is, ami pontosan a mostani hi-res antiglare kijelzõ képpont számával azonos. Vagy éppen 1920×1200-at, ami egy picit még több is a magasságát tekintve, mint az 1080p kijelzõk. Újra jelzem: logikai képpontot, hiszen a panelünk 2880×1800 képpontból áll. Szóval a legnagyobb logikai felbontásban, azaz “a legkisebb betûméretben” kapjuk az 1080p retinát.
Mégis, hogyan történik mindennek az elõállítása? ..."
Tovább / Forrás
@ Hellomarci
Most ez vagy azért van, mert mgé beta a cucc és õszig feltöltik tartalommal, vagy ez vérciki lesz.
http://hardverapro.hu/aprok/hardver/notebook/apple_powerbook_ibook/listaz.php
@ Hellomarci
JB-vel megoldható az RCA-s cucc?
Egyszerû, kényelmes, gyors eszköz tartalomfogyasztásra, felesleges alkatrészek (billentyûzet, komoly háttértár, bonyolult OS) nélkül. Fõleg azoknak, akiknek megvan a munkaeszközük (pl. egy MBP vagy egy iMac), így az Air igazából felesleges redundanciát okozna, vagy egyáltalán fel se merül bennük az igény egy saját, komolyabb tartalomalkotó eszközre (a családban van egy asztali gép, de hárman lógnánk egyszerre rajta, facebookozni, filmet nézni, játszani).
iPhone-t is akkor vettem elõször mikor kijött a 4S... akkor mondtam, hogy na igen, most már szükségem van rá és ár/érték arányban jó is.
iPad értelmét még mindig nem látom... 😊
Armin & Ayu fan
Az elsõ MacBook Air-t is totál értelmetlen volt megvásárolni (pláne magyar pénztárcával), a tavalyi és mostani 11"-es és 13"-as Airek viszont jelenleg a kategória legjobb gépei, és itthon is sokan veszik õket.
i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360
Én Air-ben gondolkozok, mert kicsi, erõs, szép és OS X... Ezt más "Ultrabook" jelenleg nem tudja visszaadni olcsóbban(És még OS X sincs rajtuk).
Egy 13-as Air nekem bõven kielégíti az igényeimet, néha még játszani is szoktam, de az sem lenne probléma rajta.
Armin & Ayu fan
Miért jó az, hogy 3x erõsebb géppen nézik a weboldalakat mint amivel én kényelmesen és gyorsan 3d-s graf munkát végzek? 😊
Miért jó az, ha megsérül és oda a milló ft amibe került? Vagy lehet pár százezerért javíttatni... 😊
Mit fognak a retinán nézni? két bluray videót egyszerre? 😊
Egyre inkább (fõleg 16:9-nél, de 16:10-nél is) a függõleges tér a kevés a vízszinteshez képest, egyre logikusabb (lenne) oszlopokban használni a dolgokat.
(nekem amúgy böngészõben is oldalt vannak a fülek, úgyhogy még inkább ezt a rendszert használom)