Apple társalgó

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tikal
szerintem igen

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Andr0
Miért? szerinted megér egy laptop közel 900k HUF-ot? Úgy hogy tudod, "alig" 500k-ért is meg tudod venni 1 hónap múlva? (Ez aztán a defláció😊

Armin & Ayu fan

LoDMaSt
Ja, hogy csak ez a két lehetõség létezik?

@ Hellomarci

Andr0
Hát igen... most egy idõre kifogyott a készlet...😊 de ezt el sem hiszem az emberek tényleg ennyire fanatikusan hülyék vagy csak simán úgy teli vannak hogy meg sem érzik.

Armin & Ayu fan

GregSB
Ha ez szerinted eszméletlen, akkor mutatok valami durvábbat:

Igen, van aki ennyiért megveszi, mert jelenleg szûkösek a készletek belõle, és 2-3 hét várakozási idõ van rá.

Tikal
Feltételezem nagyobb a zene könyvtáruk mint a spotifyé, én rögtön elõfizetnék, spotify-t is szeretem, szerintem jó ez a streamelgetõs rendszer

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

GregSB
Tavaly az iOS5 elsõ beta-i is tudtak streamelni zenét, aztán a véglegesen kivették. Nem lepõdnék meg, ha õsszel a Spotifyhoz hasonló szolgáltatást jelentenének be.

Tikal
Ha jol ertem ez azokat fogja streamelni amiket megvettem már és otthon vannak a gépemen, vagyis a sajat konyvtáram, de ez nem spotify ettõl ...

Tikal
Ez fantasztikus...

passatgt
máshogy nem tudom hogyan lehetett volna megoldani, egyszerûen fizikai korlátai vannak, sajna nincs mit tenni ellene😊

cserébe viszont nagyon egybe van, vékony és majd ezzel a folyamattal szép lassan eljutunk oda hogy nagyon pici nyákon rajta lesz minden, akksitól kezdve a kijelzõig, akkor meg aztán tényleg nem lehet majd szerelni semmit😊

franc0
Hát most aztán kurvára megmondtad. Tipikus Apple-zombi érvelés.

Hopp egy ellenpélda: 3 éve kb 350 rugó volt a laptopom, 2 hete szedtem atomjaira. Mert ennyi idõ után azért nem árt egy kitakarítás és újrapasztázás (aminek meg is lett az eredménye egyébként). Emellett belekerült egy 3G modem (8 ezer apróról), hogy ne lógjon ki (és sose felejtõdjön otthon/irodában) az USB stick.
Mindehhez egy tök sima, átlagos mágneses csavarhúzót használtam, és a lenovo.com-ról letöltött szervizkönyvet.

Hol van ehhez az Apple politikája? Tényleg nem bassza a szemed?
Utángyártott cuccot meg rakjon a gépébe a hóhér. Mi ez a hirtelen igénytelenség egy Apple topikban? 😊

Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014

passatgt

😊

passatgt
úgy csináltok mintha 2 nap múlva nem lenne utángyártott mindenféle alkatrészbõl hozzá😊

+ akinek van ilyen gépre pénze, nem hiszem hogy otthon nekiáll csavarozgatni

Dzsini
SSD-t mostanában még nem (saját típus), a ventilátorok szintén különlegesek (azt mondták, valami aszimmetrikus kialakítású, hogy kevésbé legyen egységes a zaj, amit kiad). Minden más majdnem teljes cserét jelent, annyira integrált a rendszer.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

franc0
Persze, a profi szervizes meg fogja tudni csinálni 50 ezerért.
De te, amikor lejár a hûdesok 1 év garancia, cseszheted.

passatgt
az akksin kívül lényegében minden kiszedhetõ, szóval hangszórót, alaplapot, airportot, ssd-t, ventillátort és hasonló dolgokat amik el szoktak romlani, lehet cserélni

Zsoltika 007
Sokra mész a csavarral ha szétszeded, de nem tudsz semmit kicserélni 😄

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

Dzsini
De legalább nem ragasztott az egész, mint az új iPad, itt még vannak csavarok 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

passatgt
hát mit tudsz csinálni? 1 ram modul vastagabb mint az egész gép😊

"As in the MacBook Air, the RAM is soldered to the logic board. Max out at 16GB now, or forever hold your peace—you can’t upgrade."

no comment

http://gaborszantai.co.uk/

Az ugye megvan, hogy az ezelotti 15-os sem volt olcsobb?

http://gaborszantai.co.uk/

franc0

franc0
Mi benne az eszméletlen?

GregSB
Andr0
eszméletlen hogy mennyire viszik az új Retinás Macbook-ot... Jó, amcsiban nem 700k++ hanem átszámítva olyan 400 és 500k HUF között van(az alap), de bazd, akkor is.

Armin & Ayu fan

LoDMaSt
Hát, az iphoto behalt az updatetõl.. konkrétan 2 mp után lefagy, majd cpu 100%. eddig sem volt döcögésmentes a futása..

@ Hellomarci

Tikal
Hogy látjátok az iTunes store helyzetét gondolok arra hogy egyre tobb streames szolgáltatás van, és ahogy nezem sikeresek... Rdio, spotify stb. Havi nehány dollárért vagy euróért megkapsz szinte minden zenét ami elérhetõ, ha epp nincs a telefonodon akkor letoltod stb.. Persze ez mar van az itunesban is az icloud miatt, de itt továbbra is ki kell csnegetned minden albumert a zsét amit hallani akarsz.. Szerintem az Apple nyithatna ebbe az irányba.

GregSB
GregSB

"Két beállítás van: az egyik, a “Best for Retina display”. Ez nem csinál mást, mint azt, hogy a kijelzõben levõ 2880×1800 képpontos fizikai panelre kirajzol a mostani “sima” 15-ös MacBook Prókon levõ 1440×900 képpontnyi logikai pixelt, mégpedig úgy, ahogy iOS-en már megszoktuk. Az alkalmazások 1440×900 pixelesnek látják a képernyõt, de ott négyszer annyi képpont van, mindkét irányban duplázva a méretet.

A másik beállítás, és ez az izgalmas, a skálázott mód. Ebben a módban összesen öt méret között választhatunk annak függvényében, hogy inkább több szabad felületet, vagy inkább nagyobb méretû betûket szeretnénk látni. A fenti képernyõfotón bal oldalon láthatjuk, hogy az Apple még segít is: szürkével jelzi, hogy mekkora “valóságos” (logikai) méretnek felel meg a felbontás. Ezek a következõk:

1024 x 640
1280 x 800
1440 x 900
1680 x 1050
1920 x 1200

A középsõ azonos a 15-ös MBP-re “natív” retina módusszal, a többi viszont skálázódik az alábbi módon: adott egy 2880×1800 képpontból álló panel. A fenti logikai felbontásokat elõször is elkészíti retina módban, azaz megduplázza vízszintesen és függõlegesen is, majd utána az elkészült képet szépen ráarányosítja valamilyen algoritmussal a 2880×1800 fizikai képpontra. (Értelemszerûen az 1440×900 képpontos módban nincs mit arányosítani, mert ott pontosan a duplázott méret a panel fizikai méretével azonos.)

Viszont, és ez a szexi rész, kaphatunk éppen 1680×1050 logikai képpontot is, ami pontosan a mostani hi-res antiglare kijelzõ képpont számával azonos. Vagy éppen 1920×1200-at, ami egy picit még több is a magasságát tekintve, mint az 1080p kijelzõk. Újra jelzem: logikai képpontot, hiszen a panelünk 2880×1800 képpontból áll. Szóval a legnagyobb logikai felbontásban, azaz “a legkisebb betûméretben” kapjuk az 1080p retinát.

Mégis, hogyan történik mindennek az elõállítása? ..."

Tovább / Forrás

Andr0
Siri trollkodik xD

Armin & Ayu fan

passatgt

Mnemomic
Ja egy új Mac Minit akarok venni belõle. Na majd felrakom valamennyiért köszi.

LoDMaSt
igazáblól én nem néztem, de csinálj róla szép képeket, és inkább hirdesd kicsit drágábban, ha nem sürgõs, egyrész úgyis mindenki alkudni akar, másrészt meg ha nem megy el, késõbb árat csökkenthetsz. Tavasszal én is vagy 3-4 hétig hirdettem a sajátom, amikor valaki egyik napról a másikra elvitte a kiírt áron.

@ Hellomarci

Mnemomic
Ja néztem, de olyan ár kellene amin meg is veszik. 170-180ezer esetleg?

GregSB
Õõõ...

Most ez vagy azért van, mert mgé beta a cucc és õszig feltöltik tartalommal, vagy ez vérciki lesz.

LoDMaSt
Mnemomic
Szerintetek egy Macbook Alu 2009-es Core2Duo 2,4 GHz-es, 4Gb-t RAM-al, 250Gbyte-os wincsivel kitûnõ külsõ állapotban cserélendõ akkulumátorral mennyiért adható el?

I.C.ram
Valaki kötött már iPhone4S-t tévére? Próbáltam az eredeti Apple RCA-Jack kábelemmel, de csak a hang ment át, a kép nem. Aztán utánaolvastam, és csomó embernek nem ment RCA-val, párnak meg igen. Hogy lehetne rádugni a TV-re rendesen, hogy filmet tudjak róla nézni? HDMI-s átalakító iszonyat drága.

JB-vel megoldható az RCA-s cucc?
Dzsini

Dzsini
Internetezni (vagy egyáltalán számítógépezni) két "alapvetõ" módon lehet - íróként vagy olvasóként. Az író aktívan fórumozik, sok levelet / blogbejegyzést / egyebet ír, alkot. Az utóbbi olvas, fogyaszt, maximum néhány mondatot szól hozzá, inkább nézelõdik, játszik. Az elõbbiek számára ott van az Air (többek között), az utóbbiaknak pedig a táblagépek.
Egyszerû, kényelmes, gyors eszköz tartalomfogyasztásra, felesleges alkatrészek (billentyûzet, komoly háttértár, bonyolult OS) nélkül. Fõleg azoknak, akiknek megvan a munkaeszközük (pl. egy MBP vagy egy iMac), így az Air igazából felesleges redundanciát okozna, vagy egyáltalán fel se merül bennük az igény egy saját, komolyabb tartalomalkotó eszközre (a családban van egy asztali gép, de hárman lógnánk egyszerre rajta, facebookozni, filmet nézni, játszani).

passatgt
Dekstop gép (imac) + ipad + iphone sztem a legjobb kombó jelenleg😊

Andr0
teljesen egyetértek. Az Air-t én is csak azért most fogom megvenni, mert most már az ár/érték arány megfelelõ. És szükségem is van egy ilyen notira, ami kicsi, vékony, de erõs.

iPhone-t is akkor vettem elõször mikor kijött a 4S... akkor mondtam, hogy na igen, most már szükségem van rá és ár/érték arányban jó is.

iPad értelmét még mindig nem látom... 😊

Armin & Ayu fan

I.C.ram
Rettegek elõre, hogy megszûnik a zseniális Gmaps/BKV együttmûködés... Mármint, hogy az új térképben tuti nem lesz ilyesmi.
GregSB
*amely mentén

GregSB
Szerintem a topicból senki nem fog ilyen gépet beszerezni magának, úgyhogy rossz embereknek teszed fel a kérdést. Kicsit olyan ez a laptop, mint az elsõ MacBook Air: szûk vásárlói réteget céloz meg, az ember nagy részének teljesen felesleges, de mégis kijelöl egy útvonalat, amely során az Apple fog haladni, és a benne lévõ gyártástechnika / kijelzõ szépen lassan a következõ években le fog szivárogni a kissebb, olcsóbb gépekbe is.

Az elsõ MacBook Air-t is totál értelmetlen volt megvásárolni (pláne magyar pénztárcával), a tavalyi és mostani 11"-es és 13"-as Airek viszont jelenleg a kategória legjobb gépei, és itthon is sokan veszik õket.

Zsoltika 007
Miért jó az, ha ide jössz trollkodni? 😊

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

Andr0
ezt már szerintem kitárgyaltuk itt, hogy a retina macbook az igazság szerint profi felhasználók számára készült. Tehát fotósok, esetleg videószereksztõk, fejlesztõk, akiknek tényleg kell a jó felbontás/erõs gép.

Én Air-ben gondolkozok, mert kicsi, erõs, szép és OS X... Ezt más "Ultrabook" jelenleg nem tudja visszaadni olcsóbban(És még OS X sincs rajtuk).
Egy 13-as Air nekem bõven kielégíti az igényeimet, néha még játszani is szoktam, de az sem lenne probléma rajta.

Armin & Ayu fan

Pár kérdésem lenne Apple fanokhoz.

Miért jó az, hogy 3x erõsebb géppen nézik a weboldalakat mint amivel én kényelmesen és gyorsan 3d-s graf munkát végzek? 😊

Miért jó az, ha megsérül és oda a milló ft amibe került? Vagy lehet pár százezerért javíttatni... 😊

Mit fognak a retinán nézni? két bluray videót egyszerre? 😊

Dzsini
Pár napos megszokás kérdése, én is mellényomkodtam egy ideig, most már máshol probléma, hogy nem bal felül van a startbogyó, és nem bal oldalt egymás alatt a futó alkalmazások (lásd még: Android 4 taskváltó, vagy a Windows 8 oldalsávok (balra taskváltó, jobbra helyi menü - bár a klasszikus windors tálca még mindig lent maradt))
Egyre inkább (fõleg 16:9-nél, de 16:10-nél is) a függõleges tér a kevés a vízszinteshez képest, egyre logikusabb (lenne) oszlopokban használni a dolgokat.

(nekem amúgy böngészõben is oldalt vannak a fülek, úgyhogy még inkább ezt a rendszert használom)