Apple társalgó
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

http://www.macupdate.com/app/mac/11582/onyx
Érdemes csak azokhoz nyúlni amit bemásoltam, a többi cucc piszkálgatása állítólag nem várt eredményeket hozhat😊
Még kipróbálhatod a CleanMyMac nevû programot, ez igazából sebességet nem nagyon fog hozni, de a szemetet letörli ez is (pl programoknál az angol nyelven kívüli nyelveket amiket sosem fogsz használni és egyéb felesleges hejfoglaló fájlok)
@Tikal: Igen, jól érted, egy öt éves HW-tól várok csodát. A 2004-es G5-öst mindennapi munkára tudtam használni, és most apám is teljes megelégedéssel használja mindenféle akadály és reccenés nélkül (értelemszerûen nem HD videókat vagdos, és plakátot sem tervez natív felbontásban).
A memóriát én is keveslem, de mint említettem, ezt tervezem bõvíteni. Ettõl függetlenül a lion egyelõre egy nagyon gyenge eresztés, több helyen is olvasom a neten hogy sok dologban gyengébben teljesít mint a snow leo.
A mission controll sem tetszik, fõleg az böki a csõrömet hogy az exposé, amit kb percenként 3-4szer használtam most nem úgy megy ahogy megszoktam, plusz az hogy magától rendezgeti az asztalok között a programokat, abban sem látok õrült nagy elõnyt (tudom, ki lehet kapcsolni a rendezgetést, meg is tettem).
Várom a jövõ hetet 😊
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
aztán Onyx nevû programmal csináld meg ezt:
1. Maintenance fül / Permissions / Execute -- várunk amíg végez, kb 5-6 perc is lehet
2. Cleaning fül / itt van 6 darab alfül ezeken alapbeállításokkal nyugodtan végignyomkodjuk mindegyiket az Execute paranccsal
Ettõl függetlenül idegesítõ a dolog, alig van pár fajta hardverük, tessék igenis korrekt szoftver írni rá.
Almás pályafutásom és érdeklõdésem egy G3-as iMac-el kezdõdött, amit csak úgy just for fun szobadísz gyanánt vettem, mivel érdekelt az OSX. A gépen 10.3-as rendszer volt, és nagyon megtetszett, szóval elkezdett bennem motoszkálni bennem a dolog hogy héló, ez az almás világ nem is lehet olyan nagyon rossz. Ezt abból szûrtem le, hogy a kis ócska 500Mhz-s procival és 512 rammal felszerelt gépem folyamatosan ment és használatban volt, ellentétben az akkori egész jó kis játékra fejlesztgetett gépemmel.
Kb 1 éve vettem egy G5-ös powermac-et, amin már 10.4 volt, eleinte picit döcögött, de aztán rájöttem hogy az én hülyeségem miatt (spotlight indexelte vadul a frissen rámásolt 500 giga adatot, én meg csodálkoztam hogy lassú), persze ez idõvel meggyógyult, és a gép is frissítve lett 10.5-re, amivel mind a mai napig remekül mûködik, per pillanat édesapám használja irodai gépként teljes megelégedéssel.
2 hete elhatároztam hogy szülinapom alkalmából meglepem magam egy macbook-al, igaz nem újjal, de egy olyan géppel, amit tényleg tudok napi szinten munkára használni. Így sikerült egy late 2007-es macbook black-et vásárolni, per pillanat 2,5 giga rammal, 250es winyóval, és intel gma videóval, és lionnal.
Nagyon jó kis gép, bár nekem a lion valamiért nem hozza azt a "tökéletes" érzést, mint amit az elõzõ rendszerek. Lehet hogy a gépbe lévõ memória a kevés (ezt tervezem bõvíteni 4 gigára), és késõbb a HDD-t is cserélném SSD-re, de valamiért... szóval valami nem kerek.
Néha meg-meg akad, nem drasztikus, PChez képest még mindig villám, de már messze nem a "tökéletes", amit az ember elvárna egy apple terméktõl.
Kinek mi a tapasztalata a Lion-al? Én erõsen elgondolkodtam egy downgrade-en snow leora, talán jobb lesz, had foltozzák még az oroszlánt. Vagy más nem tapasztalt ilyen apró reccenéseket, és inkább HW hibára kéne gyanakodnom?
Vagy csak én vártam volna desktop szintû színhelyességet ennyi pénzért?
Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014
Az lenne a kérdésem, hogy lehet-e olyan time machine mentést csinálni, hogy összes elõzményt töröl, csak az aktuálisan mentett adatok maradnak meg? Persze azon kívül, hogy leformatálom a külsõ vinyót és csinálok egy új mentést.
Armin & Ayu fan
http://www.wired.com/gadgetlab/2012/06/foxconn-ceo-quotes-samsung/
Armin & Ayu fan
Én ugyan nem szeretem a windows 8-at, de versenytársnak ez a gép jó lesz, viszont még semmilyen tabletet nem vennék.
Armin & Ayu fan
i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
ennél azért valami emberibb marketiget is kitalálhattak volna szegénynek.
nem gyõztem elég gyorsan letekerni a potmétert a hangszórón, olyan zsibbasztó volt ez a ricsaj.
\"We expect the Surface pads to have a similar impact on the PC industry as the Zune did in portable music players,\" — Canalys Analyst Tim Coulling
a gazdaság is olyan stabil mint sose volt.
majd jönnek ha jó áron jó terméket tudnak adni.
ha másképp lesz bukta. 😄
u dont have to listen anybody else but me
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
The ARM-based version will be available with either 32GB (gigabytes) or 64GB of storage. Microsoft said they would be priced at a similar rate to other tablets using the same type of processor built by other firms.
It added that the Intel-based versions would be offered with either 64GB or 128GB of storage and would have price tags comparable to ultrabook laptops.
(Kínában már készül az iPad kompatibilis változat)
Mondjuk tettek bele egy billentyûzetet és trackpadet is, az tetszik.
"@angelday: Handrásnál belenéztem a számokba, meglepõdtem hány rendelés van a retina MBP-re. Hint: _sokkal_ több, mint a Plastik FB szavazáson.
Asszem mégsincs nálunk válság, vagy a termék nagyon jó."
http://gaborszantai.co.uk/
Egyedül mi szívunk, mert Euro meg USD is fellegekben van.
ha lehetne rá osx-et rakni nagyob hackelgetés nélkül...😊
Most adjá piacra a laptopjaikat és "iMac" konkurensüket. Jól néznek ki.