Apple társalgó

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

iMovie miért importál videót hang nélkül? :S

mousee
mint jelenleg a lion... bocsi, elírtam 😊

The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.

mousee
Értelemszerûen Leo van rajta, és sokkal gyengébb vassal maga alatt sokkal stabilabb, mint modernebbel jelenleg a leo. Nekem ez bántja a pici lelki világomat, ezért is írtam, hogy a lion még nincs igazán kész, ráfér a foltozás. Azért ne akadjon már meg 2,5 giga rammal se hacsak egy chrome 2-3 tabbal és az itunes megy, könyörgöm. Jó kis rendszer lesz ez, de per pill még szerintem ratyi. És azért merem ezt mondani, mert a neten több helyen is olvasom hogy azért nincs agyondicsérve az oroszlán.

The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.

Tikal
és lion van a G5-ön? Kétlem. Akkor mirõl beszélünk? ...

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

passatgt
próbálom úgy megnyomni touchpadot mint az elsõ képen, de egyszerûen nem megy, ezt hogy hozták össze?😄

mousee
Nem, nem multitouch, de igazából ez nem tragédia, amikor munkára van használva, akkor külsõ egér és monitor van rajta. Amikor nincs, akkor csak a neten lógok vele, és zenét hallgatok, ahhoz elég ha két ujjat megesz pl görgetéshez, vagy zoomhoz, és ezt az akadályt szépen veszi.

passatgt
azon a macbookon multitouch van? mert akkor érdemes így beállítani a cuccokat, nekem ez jött be:

passatgt
igen, takarítóprogi, innen letölthetõ:
http://www.macupdate.com/app/mac/11582/onyx

Érdemes csak azokhoz nyúlni amit bemásoltam, a többi cucc piszkálgatása állítólag nem várt eredményeket hozhat😊

Még kipróbálhatod a CleanMyMac nevû programot, ez igazából sebességet nem nagyon fog hozni, de a szemetet letörli ez is (pl programoknál az angol nyelven kívüli nyelveket amiket sosem fogsz használni és egyéb felesleges hejfoglaló fájlok)

mousee
Disk utility-s verify és repair megvoltak, onyx-ról egyelõre azt sem tudom hogy eszik-é vagy isszák, elsõre egy betûtítpust dobott fel a spotlight 😊 De mindjárt utánanézek, gondolom valami takarító progi a lelkem.

@Tikal: Igen, jól érted, egy öt éves HW-tól várok csodát. A 2004-es G5-öst mindennapi munkára tudtam használni, és most apám is teljes megelégedéssel használja mindenféle akadály és reccenés nélkül (értelemszerûen nem HD videókat vagdos, és plakátot sem tervez natív felbontásban).
A memóriát én is keveslem, de mint említettem, ezt tervezem bõvíteni. Ettõl függetlenül a lion egyelõre egy nagyon gyenge eresztés, több helyen is olvasom a neten hogy sok dologban gyengébben teljesít mint a snow leo.
A mission controll sem tetszik, fõleg az böki a csõrömet hogy az exposé, amit kb percenként 3-4szer használtam most nem úgy megy ahogy megszoktam, plusz az hogy magától rendezgeti az asztalok között a programokat, abban sem látok õrült nagy elõnyt (tudom, ki lehet kapcsolni a rendezgetést, meg is tettem).

Várom a jövõ hetet 😊

Tikal
ha jól értem egy öt éves hardvertõl vársz csodát? 2,5GB RAM???

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

passatgt
hát ilyen alap dolgokat azért lefuttathatsz, Utilities/Disk Utility -ben verify/repair disk permisson gombok

aztán Onyx nevû programmal csináld meg ezt:

1. Maintenance fül / Permissions / Execute -- várunk amíg végez, kb 5-6 perc is lehet
2. Cleaning fül / itt van 6 darab alfül ezeken alapbeállításokkal nyugodtan végignyomkodjuk mindegyiket az Execute paranccsal

mousee
Jövõ héttõl lesz korlátlan netem, egyelõre a mobilnettel nem ugrok neki az downgrade-nek 😊

Ettõl függetlenül idegesítõ a dolog, alig van pár fajta hardverük, tessék igenis korrekt szoftver írni rá.

passatgt
szerintem régebbi gépre inkább snowleo, annyi újdonságot nem hozott a lion

mousee
Sziaszok,

Almás pályafutásom és érdeklõdésem egy G3-as iMac-el kezdõdött, amit csak úgy just for fun szobadísz gyanánt vettem, mivel érdekelt az OSX. A gépen 10.3-as rendszer volt, és nagyon megtetszett, szóval elkezdett bennem motoszkálni bennem a dolog hogy héló, ez az almás világ nem is lehet olyan nagyon rossz. Ezt abból szûrtem le, hogy a kis ócska 500Mhz-s procival és 512 rammal felszerelt gépem folyamatosan ment és használatban volt, ellentétben az akkori egész jó kis játékra fejlesztgetett gépemmel.

Kb 1 éve vettem egy G5-ös powermac-et, amin már 10.4 volt, eleinte picit döcögött, de aztán rájöttem hogy az én hülyeségem miatt (spotlight indexelte vadul a frissen rámásolt 500 giga adatot, én meg csodálkoztam hogy lassú), persze ez idõvel meggyógyult, és a gép is frissítve lett 10.5-re, amivel mind a mai napig remekül mûködik, per pillanat édesapám használja irodai gépként teljes megelégedéssel.

2 hete elhatároztam hogy szülinapom alkalmából meglepem magam egy macbook-al, igaz nem újjal, de egy olyan géppel, amit tényleg tudok napi szinten munkára használni. Így sikerült egy late 2007-es macbook black-et vásárolni, per pillanat 2,5 giga rammal, 250es winyóval, és intel gma videóval, és lionnal.

Nagyon jó kis gép, bár nekem a lion valamiért nem hozza azt a "tökéletes" érzést, mint amit az elõzõ rendszerek. Lehet hogy a gépbe lévõ memória a kevés (ezt tervezem bõvíteni 4 gigára), és késõbb a HDD-t is cserélném SSD-re, de valamiért... szóval valami nem kerek.
Néha meg-meg akad, nem drasztikus, PChez képest még mindig villám, de már messze nem a "tökéletes", amit az ember elvárna egy apple terméktõl.

Kinek mi a tapasztalata a Lion-al? Én erõsen elgondolkodtam egy downgrade-en snow leora, talán jobb lesz, had foltozzák még az oroszlánt. Vagy más nem tapasztalt ilyen apró reccenéseket, és inkább HW hibára kéne gyanakodnom?

franc0
Annyira rámentek a pixelsûrûségre, hogy a képminõségre már nem maradt erõ

Vagy csak én vártam volna desktop szintû színhelyességet ennyi pénzért?

Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy lehet-e olyan time machine mentést csinálni, hogy összes elõzményt töröl, csak az aktuálisan mentett adatok maradnak meg? Persze azon kívül, hogy leformatálom a külsõ vinyót és csinálok egy új mentést.
Andr0
picit rasszista volt, amit arrafelé sem szeretnek, dehát ne... 😊 Nemtudom. Telefon téren még nem sikerült egy Surface-t alkotni.

Armin & Ayu fan

GregSB
Azta, nem gondoltam volna hogy a Foxconn CEO-ja lesz a hónap legnagyobb trollja 😄

http://www.wired.com/gadgetlab/2012/06/foxconn-ceo-quotes-samsung/

Andr0
Hát na... nem bízták a véletlenre... Ez nem "Barátnõ effekt" volt mint a Prostiknál, hanem "Apple effekt"

Armin & Ayu fan

GregSB
A keynoteot valszeg ugyanaz az ember rendezte 😄

Andr0
még senki... itt. 1-2 külföldi fórumon már ment a hõbörgés. De az emberek többsége örül, hogy nem 1-táblás lesz végre a piac.
Én ugyan nem szeretem a windows 8-at, de versenytársnak ez a gép jó lesz, viszont még semmilyen tabletet nem vennék.

Armin & Ayu fan

Zsoltika 007
Senki.. Csak kell a trollkodás.

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

Tikal
Ki állítja hogy az Apple-tol lopták? Még mielõtt bárki bármit mondana... 😊

Andr0
mielõtt valaki pattogna...

Armin & Ayu fan

GregSB
Naja, az új iPAd reklám kcisit nyugisabb / letisztultabb 😄

Dzsini

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

VRSDM
nem jött be az electrical tech music? <#miaz>

u dont have to listen anybody else but me

jézusom ez a videó <#vigyor>
ennél azért valami emberibb marketiget is kitalálhattak volna szegénynek.
nem gyõztem elég gyorsan letekerni a potmétert a hangszórón, olyan zsibbasztó volt ez a ricsaj.

\"We expect the Surface pads to have a similar impact on the PC industry as the Zune did in portable music players,\" &#8212; Canalys Analyst Tim Coulling

passatgt
ügyes, tetszik

VRSDM
van pénzük fejlesztgetni.
a gazdaság is olyan stabil mint sose volt.

majd jönnek ha jó áron jó terméket tudnak adni.
ha másképp lesz bukta. 😄

u dont have to listen anybody else but me

Tikal
Azert az vicces hogy nem tudják még az árát...

Dzsini

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Dzsini
Nincs még hivatalos árcédula:

The ARM-based version will be available with either 32GB (gigabytes) or 64GB of storage. Microsoft said they would be priced at a similar rate to other tablets using the same type of processor built by other firms.

It added that the Intel-based versions would be offered with either 64GB or 128GB of storage and would have price tags comparable to ultrabook laptops.

Tikal
Hány dodó lesz?

Dzsini
Azért meg kell adni nekik, ez a cover zseniális.

(Kínában már készül az iPad kompatibilis változat)

GregSB

Egyébként tetszik, amint lehet kérni ezt laptop helyett a cégemnél tuti berendelek egyet 😄

GregSB
Na a Microsoft feltalálta a SmartCovert 😄

Mondjuk tettek bele egy billentyûzetet és trackpadet is, az tetszik.

GregSB
Aki nem tud várni:

Mountain Lion háttérképek

Adropboxos link már lehalt, de a mediafire-ös mûködik.

Tikal
majd plastik is megmagyarázza magának hogy kell neki, jól megy a plastik média, bármi is legyen az 😊

I.C.ram
Megelõztél.
Tikal
annak a rétegnek akinek a gépet szánják sose volt válság, se otthon, se máshol

GregSB
Idézet Plastik twitterjérõl:

"@angelday: Handrásnál belenéztem a számokba, meglepõdtem hány rendelés van a retina MBP-re. Hint: _sokkal_ több, mint a Plastik FB szavazáson.

Asszem mégsincs nálunk válság, vagy a termék nagyon jó."

Alapvetoen az igenyesebb Win usereknek akarnak kesziteni hardvert, igy ezentul az Apple trollok majd ovatosabban kell, hogy dzsunkaPC-zenek😊

http://gaborszantai.co.uk/

amcsiban ugyanannyiba kerül mint mindig is a csúcs 15' modell. az mindig 2199 volt. Nekik semmi változás nincs ebben, még jó hogy viszik.

Egyedül mi szívunk, mert Euro meg USD is fellegekben van.

passatgt
baromira tetszik, egyértelmû honnan jött azért az inspiráció, de még azért belefér😊

ha lehetne rá osx-et rakni nagyob hackelgetés nélkül...😊

GregSB
Vizio - 400 fõs cég, mégis egy sikertörténet.

Most adjá piacra a laptopjaikat és "iMac" konkurensüket. Jól néznek ki.

Tikal
Majd Facebook Mark megveszi 😄

Máté94
Mergers and Acquisitions<#bohoc>
Tikal