Apple társalgó

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tikal
Használ valami NAS-t? Milyet vegyek, mire kell figyelni? Egy WD My book live-t neztem ki, backup és filmek zene tárolására kell, erre gondolom megfelel😊 nehány review ban írjak hogy eleg alap a tudása, meg hiányzik ez meg az belole de azt mar nem írjak hogy mi😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Dzsini
legtöbb felé, de nem a legtöbbet - van ott például egy Motorola Mobility - Google 17000 patentet magába foglaló vonal, az egyedül több, mint az Apple teljes "portfóliója", még ha a Nortel hatezresét mind oda számítjuk, akkor is.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Andr0
magyarul az Apple-t perelik legtöbben de õ perel a legtöbbet is...

Armin & Ayu fan

grizzly21
eliras volt bazz😊

franc0
Végre valaki le tudja írni. A "türelmes troll"-nál kifeküdtem 😊

Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014

Ezzel az a baj, hogy nincsenek benne a patent troll cegek, akik tenyleg csak azert jottek letre, hogy patent-ekkel kereskedjenek es pereljenek penzert.

http://gaborszantai.co.uk/

passatgt

Egyelore nem talalom melyik ceg perel legtobbet, de Apple-t perelik a legtobben.

I.C.ram
Azért valljuk be, hogy az Apple a perek éllovasa.
grizzly21
en csak bemasoltam egy reszletet a cikkbol amit te linkeltel 😊

Szerintem ezt a patient rendszert nem nagyon lehet jol megcsinalni. Beperelnek valamiert, kijavitod ugy hogy attol meg teljesen ugyanaz, de mar nem perelhetnek be, es kesz is. Ugy mukodhetne ez, hogy van egy amennyire csak lehet objektiv ember, ranez a 2 dologra, es eldonti...ez viszont persze mindig szubjektiv..

A patient trollok meg a legundoritobb az egeszben, kis cegek, akik abbol elnek, hogy elore levedetnek minden szart, hatha az utkozik majd valamelyik nagy ceg fejlesztesevel..

GregSB
Ha tényleg 2006-os a szabadalom, és a Googli sérti valamilyen szinten azt A Project Glass-al, akkor megtehetik.

Kicsit kezd már uncsi lenni, hogy mindenki az Applet fikázza a perelések miatt. Mintha más cégek nem perelnének... A patent-rendszerrel van a baj, nem az Apple-el.

grizzly21
" Az is elképzelhetõ azonban, hogy az Apple-nek esze ágában sincs okosszemüveget gyártani, csak a szabadalmaira támaszkodva próbálja meg majd megkeseríteni a Google sikerét ezen a terepen" nem is olyan elkepzelhetetlen

GregSB
Az Apple is intelligens szemüveget fejleszthet

"A konkurencia hamar ébredt és gyorsan reagált - sõt, lehet hogy valójában még elõbb is, mint ahogy a Google elkezdte fejleszeni a maga szemüvegét. Erre utal legalábbis az Apple több éves szabadalmi kérvénye, amit most hozott nyilvánosságra az amerikai szabadalmi hivatal.

...

A 2006-ban benyújtott, de a hivataltól a szabadalmi védelmet csak most megkapó leírás szerzõje az a Tony Fadell volt, akit az iPod atyjaként tisztelhetünk..."

Máté94
25-én jön a Puma... T^T...
GregSB
Ez jó cikk, egyetértek a leírtakkal benne.

Érdekes lesz látni mit fog lépni a cég.

Tikal
A cikk alapján: kérdés hogy akarnak e ebbol a piacbol szeletet... Emlékszünk még az iPhone Mini-re?😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Tikal
Egy par gondolat arról hogy miert nem lesz

GregSB
Felreppentek megint pletykák hogy jön iPad Mini õsszel vagy tavasszal, $200 körüli áron.

Annyi biztos, hogy ha most kiadnák akkor még nagyot tudnának hasítani a 7" tabletek piacából: a Kindle Fire még mindig csak USA-ban kapható, a Nexus 7 pedig csak 3 országban, köztük az egyikben (UK) nem kínának még zene / film / magazin szolgáltatásokat.

Szóval ha még idén kiadnak egy 7-8" tabletet, és elindítják az összes országban ahol a nagy iPadet árulják (kb 40 ország), akkor nagyon erõs pozíciót tudnak szerezni ebben a kategóriában is.

Carbonite szimpatikus.

pyrohun
Nekünk saját szerveren saját van: OwnCloud 😊

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

Tikal
Carbonite és crashplant nézegettem...

VRSDM
<#eljen><#wink>

u dont have to listen anybody else but me

Nekem Dropbox es Sugarsync van, de csak az ingyenes mindkettobol (jelenleg 7 es 8 G😎.

VRSDM
kitérõ manipulációs válasz?! engem nem b@szol át! 😄

u dont have to listen anybody else but me

Google jo lenne, mert olcso, ellenben gusztustalan a policy-juk: amit feltoltesz, az onnantol szabadon felhasznalhato altaluk...😞

Tikal
Hasznaltok online backup szolgáltatást? Ha igen melyiket?

Máté94
Szerintem 20., mint tavaly. Úgy lenne stílszerû, pont egy évvel Lion után kiadni. De hallani 22. és 19.-ét is...
Semmi konkret datum a juliusi Puma megjelenesevel kapcsolatban?

GregSB
Ja vérszemet kaptam, nehogy már mást is rajtam kívül fanboynak tituláljanak, ez felháborító!

I.C.ram
Meg két dudás amúgy se férne meg egy csárdában 😄
Dzsini
Mondjuk az, hogy nincs Apple termékem még nem zárja ki a fanboyságot 😊

Bár valóban nem tartom magam annak, és nem is érzem úgy, hogy szükségem lenne a termékeikre, az én használati szokásaimnak és igényeimnek nem felel meg az Apple-filozófia. Ha nulláról újra kellene építeni a teljes itthoni gépparkot és informatikai rendszert anyagi korlátok nélkül, akkor talán 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

GregSB
Ezen jót nevettem. Dzsini mint Apple fanboy 😄 Már többször írta itt hogy nem rendelkezik Apple termékekkel. Lehet többet kéne olvasni a topikot, nem csak kéthetente bejönni és leoltani a "fanboyokat".

Dzsini
Az, hogy egy Apple Store-ban nem fogják az adott környezetre kalibrálni a monitorokat az tény.

Adni neki esélyt (ahogy az arkangyal is mondja - megvárni több komolyabb reviewt egy szakértõtõl) és védeni egyáltalán nem ugyanaz.

Elõre elítélni vagy tökéletesnek beállítani, egy review alapján (még ha az az Anandtechtõl is van) elvakultság és hiba, bármilyen irányban.

franc0
Blah blah blah... máris vaktában véded, fanboyism...

Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014

Dzsini
11,4"-est használtam sokszor (1366x768), az ölbe véve, könyvtárban asztalon használva teljesen rendben volt (vonaton filmet is néztünk rajta), és majdnem elég kicsi volt ahhoz, hogy egy táskába bedobva veled jöjjön.

Ha van igényed az ilyen mobilitásra, akkor csak akkor vegyél 13-ast, ha van valami tableted vagy olyan méretû mobilod, ami kiváltja a ezt a méretet és kényelmet. Ha egész nap cipeled, akkor az a húsz deka, ami a kettõ között van egész sokat számít.

Tikal
Használ valaki 11"-os laptopot? Nem tudok dönteni, hogy ez vagy 13 plusz 70 ezerért 😊

Nem tudom, varom a komolyabb review-kat. Az elozo MBP minden idok egyik legrosszabb laptop kijelzojevel rendelkezett Rob Galbraith szerint. En neki hiszek, hiaba nagyon is akarok egyet.
Remeljuk ez mas lesz.

Tikal
Én is meglestem ma egy retina MacBook prot... Pofám leszakadt olyan éles, sehol egy pixel... Kar volt látnom😊

A szinhusegrol nem tudok nyilatkozni😊

Dzsini
Teljesen más gyártó más képernyõje - az oprendszer színprofilt tud kezelni, szerinted rögtön esélytelen a dolog?

A glossy MBP kijelzok hiresek voltak arrol, hogy kalibralhatatlanok. Szerinted ez megvaltott?😊

Dzsini
Egy Apple Store-ban nem fogják rendes koloriméterrel bekalibrálni a monitort kiállításra - ha megvetted és hazavitted, akkor az otthoni színeidhez majd beállít(tat)od.

Nem a felbontassal van baj, hanem a szinhuseggel. A kalibralt, de szinten glossy iMac-en sokkal kozelebb vannak a valosaghoz vagy egy pro monitor szineihez.

Dzsini
Fel kell kapcsolni (külsõ programmal, mert amúgy nem engedi) 2880x1800-ba 😊

Nah, ma beestem egy Apple Store-ba es kiprobaltam a retina MBP-t.
Sajnos semmivel nem tunik jobbnak fotos szemmel a kijelzo, mint az elozoe volt.
Remelem lesz matte, bar sok eselyt nem latok ra.

Tikal
Szerintem is... lesz egy kicsi Air-em 😊

Tikal
Van egy time machine backup-om a macbook pro-mról, 320GB. Na most ha megveszem az Air-t, az csak 128GB, a fontosabb dolgokat, dokksik átteszem, az nem gond, de a képekhez zenékhez hogy fogok hozzáférni most? Mert az Air-re ugye ez nem fog felmenni. A zenéim legalább 140GB 😊 Az MBP már nincs meg, csak a külsõ vinyó a TM mentéssel. Az iTunes kifogja tudni olvasni a zenéket onnan?

Dzsini
Szerintem minden (reális) igénynek bõven megfelel az elõzõ Air generáció is.

Tikal
XMS-Ben most olcso az air, de akkor ezért.... Most nagyon gondolkodóba estem.. 😊

Tikal
A MacBook air volt most frissítve a wwdc-n?