18351
ATbanner.jpg
  • GregSB
    http://windows.microsoft.com/hu-hu/windows-10/touchpad-gestures-for-windows-10

Welcome to 5-6 évvel ezelőtt. Vagy már OSX Tigerben is volt ezek közül valami? :)

Ami idegesít hogy a workspacek között nem lehet váltani 3-4 ujjas suhintásokkal mint OSX-en. Erre nincs valami megoldás?

(arra már rájöttem hogy billentyűzeten CTRL+WIN+Jobbra-balra nyillal lehet váltani közöttük)
    Utoljára szerkesztette: GregSB, 2015.12.31. 14:07:24
  • joebacsi
    Sziasztok,

Ipad (air1)-el elvileg ennek mennie kell, ugye?
    "Microsoft Desktop Designer Bluetooth billentyűzet + egér szett"

Vagy van valami korlát BT eszközöknél, és nem mindet ismeri fel?
  • Xing
    Filmezésre, internetezésre és torrentezésre a 16GB RAM és SSD nice to have kategória :)
  • passatgt
    vagy használtan egy mid2012-es pro, 13-as vagy 15-ös, mindegyikbe belemegy 16gb ram(otthon is) és superdrive helyére lehet nyomni egy SSD-t
  • Xing
    MacBook Air 13" 128 GB

A többinek az induló ára 300.000 Forint fölött van, de amire te használnád, arra gyakorlatilag bármelyik modell megfelelő.
  • krisz073
    Sziasztok,
    A segítségeteket szeretném kérni.
    Telefon csere után noti cserén gondolkodom. iPhone 6s plussz telefonom mellé szeretnék egy Apple Notit vásárolni. Filmnézésre, internetezésre és torrentezésre lenne használva.
    Max. 300k szánnék a dologra.
    Előre is köszönöm a segítségeteket.
  • G_ArchAngel #18105
    Vásárlástól számít, attól az még ketyeg, ha te a szekrény aljában rejtegeted.
  • MaRee
    Sziasztok!

Adott egy még nem aktivált, bontatlan 2014-es MBP, de a warranty check-nél ezt írja, ha beírom a sorozatszámot:

Javítási és csereszolgáltatás: aktív

A termékhez igénybe vehet hardverjavítási és csereszolgáltatásokat az Apple korlátozott jótállása keretében.
    Becsült lejárati dátum: 2016. február 27

Nem onnantól kezdődik az egy, vagy nemtudom hány év gari, hogy be lett aktiválva? Vagy ez a 2016 akkor most mi?

• passatgt
    +1

osx-en használod? Mert akkor terminalba beírod és ki lehet "kapcsolni":

sudo chmod -x /Applications/iTunes.app

Nálam most így van, mert állandóan icloud jelszót kér, meg lejárt valami music akármi, kurvára nem értem mit csinál. Rádugom telefont nem látja, stb...

Most zenére ott a Spotify, iPad-ra videót meg Waltr-el tudok rámásolni, másra meg hálisten nem kell ez a szennny...
    Utoljára szerkesztette: passatgt, 2015.10.28. 12:14:32
  • Tikal #18102
    szörnyű ez az iTunes.. állandoan jelszót kér.. és kiakasztja a procit közben :(
  • LoDMaSt
    Nekem a Parallels vált be jobban.
  • ddany7
    windows használatára ki mit javasol?
    BootCamp, vagy Parallels? Van 8gb ramom, szóval elvileg bírná a Parallels-t.
    Köszi
  • Jim Morrison
    jaa hogy az.
    Hát igen, már kb minden oprendszerben voltak virtuális asztalok is, csak windowsban nem :)
  • Kongy
    Ismét egy El Capitan-os anomáliát fedeztem fel. Ugye nekem telepítve volt a WIndows Yosemite mellé, és tudtam arról bootolni a gépet, van is egy külön Bootcamp partícióm a Windows-al. Ám mióta telepítettem az El Capitan-t nem látja a gép a WIndows-os indítólemezt, csak az OSX-eset, viszont a Bootcamp partíció továbbra is megvan, szóval elvileg működnie kéne. Valami mód van rá, hogy ismét lehessen Windows-ba bootolni?

Itt annó ott volt OSX mellett a Windows is...
    Utoljára szerkesztette: Kongy, 2015.10.20. 18:57:08
  • Jim Morrison
    apple (2015. jún. 15.):
    12, de inkább 13:20 tól:

windows régi build (<2014. okt. 1.)
  • GregSB
    Erre gondolok:

https://www.microsoft.com/hu-hu/windows/emulator

Itt a "Szervezettség megtartása" / "Létrehozhat több asztalt" videón látszik a Win 10-es "Mission Control".

A "Dolgozhat több ablakban" videó alatt látható dolgok tök ugyanígy működnek El Capitan alatt is (Yosemitee alatt még nem)
    Utoljára szerkesztette: GregSB, 2015.10.20. 17:57:33
  • GregSB
    Az Exposé / Mission Control előbb volt mint Win 10 :)

Úgy kb 10 évvel előbb.

Az ablakok snappelése Win7-ben jelent meg először.

A kettő ötvözete meg Win 10 / El Capitanban. Itt nem tudom melyiket jelentették be először, de talán az El Capitant?

• Tikal #18094
    ez volt már korábbi windows-ban is, nem? már ha jól értem amire gondolsz...
  • Jim Morrison
    Melyik volt előbb?:o
  • GregSB
    Céges gépem frissült Win 10-re.

Mondhatni egy az egybe lekoppintották az El Capitan Mission Controlját benne. Ha elzúzol egy alkalmazást a képernyő valamelyik szélére, akkor ugyanúgy kidobja a többi megnyitott ablakot amiket ki tudsz tenni mellé.

Tényleg szinte tök ugyanúgy működik.

Ennek én csak örülök, mert végre munka közben is jobb lesz az ablak kezelés, de azért elég kemény koppintás ez :D
  • Jim Morrison
    leginkább iphone, de a vége miatt is
  • passatgt
    ilyenre odafigyelnek, de amikor töltőre dugod és a hátán billeg az egér, az tök rendben van
  • GregSB
  • Dzsini
    egy kis dizájntörténet - többek között arról, hogy miért kellett áttervezni a Magic Mouse 2-t azután, hogy az elemek hiányában (hiába került az akkumulátor az elem helyére) nem volt szép hangja.
  • Kongy
    Köszi a tippet, működik faszán El Capitan alatt!
  • ddany7
    Probald ki a Tuxera NTFS-t
  • Kongy
    Kicsit utánanéztem, elvileg a Paragon NTFS, amit használok nem kompatibilis az El Capitan-nal. A legújabb verzió meg 20 euróba kerül.Királyság. :D
  • Bercy #18084
    Van valami system integration protection feature az kapitanyban. En pl a /usr/lib/ konyvtarba nem tudtam bemasonli programokat meg sudo moddal se :)
  • Xing
    Elsősegély nem segít rajta?
  • Kongy
    Az mitől lehet, hogy mióta El Capitan-ra váltottam nem enged írni a külső HDD-mre semmit a gép? Azt írja nincsenek meg a megfelelő engedélyeim hozzá. Nice.
  • GregSB
    Muhaha
  • G_ArchAngel #18080
    nekem elemes normalis bluetooth van az Apple-tol, talan 60 GBP volt, a mostani csak 20szal tobb, amit el is fogadnek, de van 4x4 AA Eneloop-om, szoval nem jelent semmit szamomra az akksi, csak valami, aminek kell majd egy arammal hajtott USB, hogy toltsem.
    A trackpad same shit, de az majdnem a duplaja lett.
    Hello Apple, tudod, hogy szart sem er a kis tapipadod az olcsobb Wacom Bamboohoz kepest!?

Komolyan zsigerbol kezdem gyulolni ezt az arrogans ceget, kivanok nekik szivbol egy hatalmas bukast, de olyan Nokiasat.
    Ha nem lenne anyagi bukta, mar reg lecsereltem volna minden almas szart...
  • Jim Morrison
    27 inchesek meg 5k s kijelzőtt kaptak
  • Jim Morrison
    21,5 4k, kíváncsi vagyok gyakorlatban hogy néz ki, milyen rajta dolgozni.
  • passatgt
    egy normális elemes bluetooth billentyűzet 100$ körül van, szóval a bill az jó áron van(ráadásul ez akksis ugye)
    trackpad meg nem nagyon van más a piacon, szóval azt annyiért adja, amennyiért akarja:(
  • G_ArchAngel #18076
    oh, b+ Apple, egy entry level laptop vagy kozepes nem iOS tablet ara a billentyuzet a touchpaddal egyutt... ez a ceg nem ismer hatarokat, ha pofatlanul kell lehuzni az embert tularazott termekkkel...
  • passatgt
    a 21-es retinásat meg nagyon vártam, de ennyiért... főleg 5400rpm-es hdd-vel vicc
    27-es alig drágább és abban rendes gpu is van legalább:(
  • passatgt
    ha nem kerülne kétszer annyiba mint volt a bill/trackpad, vennék...
  • GregSB
    Új 21,5" iMac

És új Bill, egér, trackpad

Mostmár egyik sem ceruza elemmel működik. Akksi van bennük, lighting csatival tölthetőek.

Az új trackpad Force Touchos, és bárhol le lehet nyomni.

Utoljára szerkesztette: GregSB, 2015.10.13. 15:25:52
  • passatgt
    elég sok gb-al kevesebb helyet foglal, az ami feltűnő még