18351
-
#18071 Na én is felraktam A Kapitányt :)
Tetszenek az új fícsörök, én már Win7 óta hiányolom OSX-ből hogy két appot könnyen egymás mellé lehessen tenni, mert ha az ember nem egy nagy felbontású monitort használ (vagy retinás gépet) akkor ez sokszor hasznos.
A Windows-ban lévő megoldás még mindig gyorsabb/kényemesebb szerintem (Win + balra vagy jobbra nyíl megnyomása), de ez is tök jó, pláne ahogy Mission Controlból is lehet ilyen split screeneket összerakni.
Ezen kívül sok minden nem változott, nálam előtte se volt sok fagyás / lassulás. -
#18070 nsa backdoor ping :) -
#18069 Majd megnézem holnap, bár ezt nem valószínűsíteném, szerintem kikapcsoltunk minden szart -
#18068 Lehet ez, és egy áramszünet / áram lekapcsolás-visszakapcsolás.
(ilyen lehetőség van PC biosokban is) -
#18067 ki van kapcsolva a wake on lan
Plusz nincs utp rádugva. Wifi nem kapcsol ki ha kikapcsolom a gépet?
Utoljára szerkesztette: kifli, 2015.10.07. 18:55:43 -
#18066 Valami kuld egy wake on lan jelzest :) -
#18065 nálunk cégnél a mac mini szokott magától bekapcsolni hétvégente mikor senki nincs bent. Senki nem érti mi lehet -
#18064 Szerintem azzal senki sincs. Most, hogy valami uj verziot is kiadtak belole nalam is bekavarodott egy jegyzet es folyamatosan duplan jelenik meg. Volt, hogy 3-4 peldany is letezett belole. Talan mostanra sikerult felfognai a szervernek, hogy nem kell belole ketto...
A legnegyobb problemam ezen felul, hogy nincs egy gomb amivel szinkronizalast kerhetek. Ertem en, hogy legyen minden user freindly es "just works" es tortenjen minden automatikusan de sajnos neha beragadnak a dolgok. Csak akkor hajlando frissiteni ha az adott eszkozon valtoztatok valamit es akkor letolti a tobbi valtozast a cloudbol...
Lehet lassan el kell gondolkodnom, hogy ahelyett, hogy mindent megprobalnek a gyari alkalmazasokkal csinalni (jegyzetek, reminders stb) jobb ha a jol bevalt alternativakat reszesitem elonyben (pl.: evernote). -
Xing #18063 A Jegyzetek alkalmazással nem vagyok kibékülve. Munka közben szoktam használni a webes felületen és eddig betűnként mentett. Most összeomlott a Chrome és oda egy 2 órás session. -
ddany7 #18062 Ja igen! :D De szerencsére ritkábban látom -
G_ArchAngel #18061 Azt is említsük meg, hogy új a strandlabda! :D -
ddany7 #18060 sokkal jobb, mint az elozo, abban az ertelemben, hogy nekem sokkal kevesebb indokolatlan fagyasom van.
yosemite-n rendszeres volt a 2-4mp-s fagyas
Utoljára szerkesztette: ddany7, 2015.10.05. 10:33:00 -
G_ArchAngel #18059 Volt két random restartom, amire nincs magyarázat és a PS rendetlenkedik, de ez utóbbit gondolom az Adobe majd megoldja. -
#18058 mintha fürgébb lenne a gépem -
#18057 https://www.kickstarter.com/projects/1942313546/the-worlds-best-laptop-stand-the-apex-revolution -
#18056 fakk. akkor ezért nem találtam sehol ilyen opciót... (teljes nézetben, igen, bocs nem írtam) -
#18055 ja teljes képernyős nézetben, látom, nem lehet:D -
#18054 baloldalra viszem az egeret, és bead egy oldalsávot (könyvjelzőket) -
#18053 ? -
#18052 ki tudom valahogy kapcsolni a beúszó oldalsávot safariban el capitan alatt? engem nagyon idegesít :( -
#18051 Nem tapasztaltam még hibát. Viszont előtte nézd meg minden app kompatibilis e, már jönnek frissítések, de akadhat olyan, ami még nem megy. -
#18050 Még mindig nem volt idom feltenni El Capitant. Jóféle? -
#18049 Jó neked. Nekem sok kikapcsolás van, még pedig azért mert a Windows folyamatosan felébred hibernációból, altatásból, emiatt hajnalban idegből kikapcsolom és másnap meg bosszankodom. De többek között ezért szeretjük a Windows-t mert mindig új kihívások elé állít.. most pl meg kell találnom a hiba okát. Persze minden lehetséges megoldást végig próbáltam már, de nem segített egyik sem.. van hogy hetekig jó minden, van hogy 10 percenként beindul...reménytelen... -
#18048 Igazából én sok-sok éve havonta maximum egyszer indítom újra a Windowsos gépemet (mikor jön a havi security update, minden hónap második keddje, tehát előre látható), egyéb esetekben sleep/hibernate van, ahol minden futó program megmarad probléma nélkül. Számomra az, hogy a Windows ebben az egy esetben nem indít újra mindent helyettem nem okoz problémát.
A restore (boltból telepített programok, beállítások visszahozása friss telepítésnél, stb.) már win8 óta megvan cloudos mentéssel. Persze mivel jóval nagyobb az aránya a külső forrásból települő dolgoknak, így kevésbé feltűnő a hatása. -
#18047 Biztos vagyok benne, hogy az Android is tudja. Az is nagyon korrekt os. -
#18046 Ja, a kickstarteres cucc:
-
http://www.patentlyapple.com/patently-apple/2015/10/apple-introduces-us-to-the-apple-ring-in-all-its-glory.html
Kickstarteren volt már hasonló, óriási bukott. Pedig van benne potenciál és igenis le kell írni, hogy ha valaki, akkor az Apple képes azt kihozni belőle.
Szóval jöjjön az epöl bokalánc!! :D -
G_ArchAngel #18044 Hihetetlen :( -
#18043 Szerintem ezt az Android is tudja... de amit nem tud a Windows és rohadtul idegesítő, az a restart után visszahozni az előző állapotot. Nagyon bosszantó, hogy mindent újra kell nyitni.. -
#18042 Nincs infó róla. Valósznű nem lesz frissítve már idén. -
G_ArchAngel #18041 Nekem az OSX update meghalt, mert kulso monitor volt rakotve a lehajtott a laptopra es mikor ujraindult volna nem indult ujra. Ez butasag, mert alaphelyzetben ez soha nem okozott gondot.
A win10 update-tel mas baj nem volt, mint a lassusaga. 3 oraba telt, az OSX meg 45 perc letoltessel egyutt. -
G_ArchAngel #18040 Nekem 30GB-tal :D -
#18039 Azt mondjuk nem ertem, hogy ha iOS-en az uj major verziot UPDATE-kent jeloli akkor OSX-en miert nem.
Tabaly is mar beneztem ezt. Hiaba vartam, hogy app store felbufogje az updatet. Aztan rajottem, hogy hat az uj OSX az egy uj app.
Erthetetlen szamomra.
Azt viszont ala kell irni, hogy mind ios-en mind osx-en gyonyoruen van megoldva az update/restore. Uj telefont vettel? Nem baj csak add meg az icloud accountod es kis tulzassal onnan folytatod ahol abbahagytad (a nem gyari appok nagy reszebe sajnos ujra be kell jelentkezni de van koztuk olyan akinek ezt sikerult megoldani). OSX-en ugyanez. Egyetlen problemam, hogy kb 6 szor kerdezi meg az icloud jelszavam (kulon az ilcoud a facetime a messages...). -
#18038 Nekem 14gb-al kevesebbet foglal:) Legalábbis telepítés után ennyivel több helyem lett -
#18037 Mac OS update: két kattintás, és pontosan egy óra múlva már fenn is a rendszer
Windows 10 update: kattintás, nem megy... kattintás, nem megy, kattintás még párszor mire rájössz miért nem indul a telepítés, majd fórumok bújása a hiba után... probléma megoldása majd 4-5 óra múlva fenn is a rendszer. -
#18036 valszeg, amit chrome is. Nem tudom pontosan.. -
#18035 az szerintem csak a user agentet cseréli le -
G_ArchAngel #18034 Greg, neked van valami infód a MacMini-ről? Idén lesz frissítve? -
#18033 Lecsekkoltam, amivel az El Capitanos Safari többet tud, az az hogy lehet iOS verziót is választani (mint látszik a lenti screenshoton).
Chromeban csak simán készülék van, itt viszont meg tudod nézni hogy jelenítni meg a honlapodat egy régebbi iOS-es készülék is. -
#18032 Chromeban már van egy ideje, jelenleg ios eszközök közül van:
iphone 4,5,6,6plus, ipad, ipad mini.
Biztos vagyok benne, hogy a maces verzióban is és nem csak el capitan+ :)