Apple társalgó

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

skinnyman
"ilyen szinten másolta volna a dizájnját "
Milyen szinten? A teglalap lekerekitett sarkokkalra gondolsz? Vagy a fem keretre? Vagy a szoftver szabadalmaikra amik szinten kb mind prior art leteztek, es ok csak levedtek? Ha az osszeset osszeadod, akkor sincs tobb masolas, mint a lenti kepen az 5-bol barmelyiken. Az Apple kb minden amit csinal, valahonnan lopta. Jobs is buszken meselt arrol mennyit lopnak, a dizajneruk sem titkolja, hogy ki "ihlette". Egy visszapattanos effekt miatt haboruba mennek de szemrebbenes nelkul lelopjak a notifikacios rendszert az Androidrol ami nelkul az ovek egy kalap szart ert. Arrol nem beszelve hogy gyakorlatilag minden egyes fo iOS verzio fo ficsorjeinek legalabb a fele mind benne volt az Androidban evekkel elotte, csak nem vedtek le hatezer szabadalommal hogy aztan ellehetetlenitsek a piaci versenyt ahogy a kedves Apple probalja folyamatosan.

Regards,

Egy designernek milyen szabadalmai legyenek?
En pl. az unokaidat is nyomorba dontottem volna, ha egyszer is lemasolod egy tervemet. Pedig csak falak, ajtok, vonalak, szamok, nem?

http://gaborszantai.co.uk/

Tikal
Nike logot, vagy Adidas, Puma termékeket lehet másolni? Nem. Ugy hivják kínai szar és üldözik mindenhol. Akkor most mirõl beszélünk? A Samsung egy nagy másoló, ez tény. Láttad már a Samsung Chromebox-ot? Annak még az alja is olyan mint az Apple TV-é 😄D Hallottál már a Smart Cover-rõl? A Samsungnak van egy ugyanolyanja, csak Smart Case-nek hívják 😄 Az milyen már hogy nem a Cover-t tartották meg az ellopott szóösszetételbõl hanem a Smartot 😊

http://www.cultofmac.com/104985/samsung-certifies-the-most-shameless-smart-cover-rip-off-youll-ever-see/

Arról nem is beszélve hogy a Samsung-nak már volt egy két korrupcios ügye, a tulajt meg el is ítélte már a bíróság, persze nem kellett leülnie ( túl befolyásos ).

Szerintem inkább a Samsung-nak van még mit tanulnia....

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

GregSB
Szerintem meg ha valaki a 60-as, 70-és években ilyen szinten másolta volna a dizájnját õ se lett volna olyan barátságos, mint a saját tanítványával 30 évvel késõbb, szóval nem kell a duma...

skinnyman
Es gondold el mi lett volna ha ahelyett hogy ilyen baratsagos, levedette volna a dizajnokat es most perelne es tiltogatna az Apple cuccokat. Van mit tanulnia az Apple-nek a hozzaallasan.

"As of 2011, Jonathan Ive is listed as an inventor on 596 design and utility patents" no comment.

Regards,

GregSB
A bökkenõ csak ott van, hogy az Apple dizájnja a 70-és években totálisan más volt. Szóval igen, ök is másoltak, 30-40 éves dizájnt, és nem egy aktív konkurensét a jelenbõl.

VRSDM
" a human create - a designer copy "

u dont have to listen anybody else but me

GregSB
Braun alatt Dieter Ramsra gondoltam ofkorsz

0:43-tól

GregSB
Mármint nem te, hanem skinnyman 😊)

GregSB
Továbbá több interjút készítettek Braunnal (csekk YouTube), amiben dícséri, méltatja Ivy-t és az Apple dizájnját, szóval egyes, ülj le.

Ezen mit kell nezni?

Koztudott, hogy Sir Jonathan Ivy a Braun tervezojenek, Dieter Rams-nak az egyik tanitvanya es rajongoja volt, igy hatottak ra a mesterenek muvei.

skinnyman

Regards,

passatgt
Van 1 macbook, 2 iphone.
Csináltam a Macbookon egy új felhasználói fiókot, oda beállítottam egy másik Apple ID-val a másik iphonet, tehát teljesen külön van a kettõ, eddig oké.

A kérdés az, hogy hogyan tudom az elsõ felhasználó fiókban lévõ itunes zenéket a másodikban megjeleníteni?

System preferences -> Keyboard alatt Keyboard ful alatt mi van?

Probalj egy SMC es PRAM reset-et, hatha segit.

De van
Nincs a kepernyon felvillano jel alatt athuzott kor?

*Javítható?
Fasza 😞

Nyomom neki az FN+F6-ot, de a a kijelzõn azt irja, hogy nem...

Javítható
Tikal
elromlott.

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Hali!

Mi van akkor, ha a macbook pro-m nem akarja bekapcsolni a billentyûzetvilágítást?

Köszi
Tikal
Most mar én is...

Passz, miota OSX-et hasznalok csak Transmission van a gepen.<#nemtudom>

Tikal
A Bittorent kliens miért ugyanaz mint a uTorrent kliens? 😉 Tegnap felraktam a Bittorentet, mert már nagyon idegesitett hogy 100%on pörgeti a procit a uTorrent, és nem értettem miért... Transmission szntén el van 10 alatt néha megugrik, de a uTorrent nálam nagyon bugos, még kilépni sem tudok belõle, force quit-et szereti nagyon 😊

GregSB
Én konkrétan sztratoszféra szintjérõl kakálok arra, hogy a Samsung mit másol és mi nem... Csak amikor már olyan szinten egyértelmûen nyúlnak dolgokat (lásd a lenti win7-es tab) hogy az már fáj akkor had rakjam már be hogy legalább nevessünk rajta 😄

Tikal
Vettem egy WD My Book Live-ot, egész jó, kicsit gyorsabbra számítottam, de nem olyan nagy baj... ami baj az viszont az hogy mikor a Public mappából másolnék valamit User fiókba akkor nem simán áthelyezi hanem másolja! Miért? És nagyon lassú ilyenkor..... Ez csak egy sima file mozgatás lenne, nem?

VRSDM
üzleti szempontból az a jó ha a " feltaláló " és az " innovatív " réteget célozzuk meg.

a többi ember õket utánozza. még ha nem is jó nekik.
részletek : TED.com - How the great leaders inspire action

En szemely szerint nem bannam a nagyobb kijelzot, de ergonomiailag a nagy atlagnak 3.5"-4.3" a megfelelo, mint telefon. Egy kezzel egy atlagos marokkal, ujjakkal rendelkezo ember nem eri el a huvelykujjahoz kepest ellentetes oldalon levo sarkokat.

Nekem a jelenlegi iPhone legtavolabbi sarkan 1.5cm-t tulnyulik az ujjam. A baratnome nem eri el. Uzleti szempontbol pedig az a jo, hogy az atlagot vesszuk figyelembe. Ezert van az, hogy a legtobb kozepkategorias autoban 175cm-es magassag felett szenvedes hosszutavon hatsoulesen utazni.

skinnyman
Fogalmam sincs hogy mekkora zsebed es kezed van szoval nem proballak semmirol meggyozni. Nem veletlenul gyartanak Galaxy Mini-t sem es Note-ot sem, az hogy egy meret mindenkinek jo, egy baromsag.

G_Archangel: ami azt illeti, jelenleg az Apple az egyetlen nagyobb gyarto amelyik egyaltalan nem gyart olyan kijelzomeretu telefont amin valaha elgondolkoznek.

Regards,

VRSDM
Ha jol latom szivugyetek ez a masolas tema.
Mint kevesebb lenne az eszkozod az altal hogy mas otleteket vesz / hasznal fel belole, meg ha illegalisan is.

Miert nem orultok neki? Elvegre ez azt kell jelentse hogy a legjobb ( amit masolnak ) mar nalatok van.

Akkor miert zavar masok ( samsung hasznalok ) benazasa a benabb eszkozokkel? Miert nem elvezitek a sajat boldogsagotok a legjobb eszkozzel, a legjobb pozicioban, a legjobb erzessel?

Valamiert meg sem vagytok felhotlen boldogok.

A fenti ira egy eszmefuttatas, nem tukrozi a szemelyes velemenyem.

A helyes meretet, meg nem tudta a Samsung lemasolni😊

GregSB
Kapaszkodok / fogkok valamit / valamire használom a másik kezemet. Elég gyakran elõfordul.

SMS / telefonálás meg nem megy olyan könnyen, mivel szélességben is akkora a telefon, hogy a hüvelykujjammal (amivel gépelni szoktam) nem érem már el a bill-en az átellenes betûket kényelmesen.

+ zsebembe se fér el rendesen az S3, szûkebb nadrágba próbáltam belegyömöszölni és elég kényelmetlen volt.

De próbálj meg meggyõzni róla hogy ez nem is így van, és én csinálok rosszul valamit 😄

pyrohun
Igen, és természetesen a belsõ tervezésre / felépítésre sincs más megoldás, mint azt a #14923-on láthatjuk -.-

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

Most minek trollkodsz?
Tudod jol, hogy erre nincs mas megoldas, igy egyertelmu, hogy az osszes gyarto ezt a designt hasznalja.

<#idiota>

passatgt

találj 3 különbséget a két kép között!😄

passatgt

skinnyman
Meg se merem kerdezni hogy mi gatol meg abban hogy a masik kezedet is hasznald 😊 Ha mondjuk epp uton vagy, oke, de mit csinalsz olyankor amihez 2 kez kell? Telefonalas, sms, ilyesmi alap dolgok boven mennek 1 kezzel.

Regards,

Tud valaki segíteni abban hogyan tudok hálózati nyomtatót csatlakoztatni Lion alatt?

A nyomtató egy Win 7-es gépre van csatlakoztatva és be van kapcsolva a megosztás viszont ezt a hibaüzenetet kapom: Unable to connect to ‘192.168.1.104/SX200’ due to an error. Would you still like to create the queue?

Ha tovább megyek akkor megjelenik a nyomtatók között "Idle" állapotban de nyomtatni nem tudok <#szomoru1>

&#63743;

Mai ket pletyka/bulvar hir, ami jo alap konspiraciokhoz:

A Google es az Apple vezetoje a hatterben targyalgat.

A Samsung tavolodna az Androidtol es kozeledne a Microsofthoz.

(korabban a Google 'raszolt' a Samsungra, hogy valtoztassa meg az atszabott Android-ot, ami hasonlit az iOS-ra)

passatgt
nem látszik😊

Bercy
Honnan tudod hogy nincs 😊)))
passatgt
érdekes, hogy a capslockra nem raktak zöld ledet😄

GregSB
A napokban megint volt a kezemben egy S3-as. Soha nem kéne. Ha ingyen hommámvágnák eladnám. Esélytelen 1 kézzel normálisan használni.

Nálam max 4"-4.3" jöhet szóba, bár az utóbbi az már nagyon határeset.

GregSB
Bocs, a mobile-t cseérljtek ki www-re az URL elején.

Andr0
szerintem okos a marketing, mert pontosan így igaz....😄

Armin & Ayu fan

GregSB
Ezt nem hiszem el...

Bármennyire is szánalmas volt a per az Apple meg Samu között (szánalmas dolgok lettek levédve és felhasználva), azért amit a Samsung csinál az már ultra szánalom.

Milyen eredeti ennek a billentyûzetnek a dizájnja

GregSB
Mostmár akár készpénznek is vehetjük:

Marco Arment a mini iPad nyomaira bukkant

Bercy
Le fogja vonni a penzed nyugi 😊
kakaoskalacs
Hallo, olyan jellegû problemam lenne ,hogy csinaltam AppleiD-t elfogadta abankkartyamat is amin volt 5ezer ft,
Nos en ezt az 5ezer penzt el is koltottem apple storeban mindenfele dologra konyv app stb.

Masnap nezem egy ATMen kereszul hogy a kartyamon van meg 4445 ft es csak 555ftot vont le az apple.
Ez normalis? 😄
Udv

You See My Cross Yeah it Never Falls. You Know It\'s On Till The Break Of Dawn.

Andr0
pont ezért kapott delete-t az iPhone appja nálam.

Armin & Ayu fan

Tikal
Az mas hogy vannak rola találgatások hogy mi lesz, na de még nem történt semmi😊