Apple társalgó

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Andr0
ne mûködik Word-ben de Pages-ben igen. Szerintem használj Pages-t, mert az jobb Macen, szerintem. Én is azt használok Word helyett.

Armin & Ayu fan

Tikal
rendszerszintû, bár nekem nincs word, de Pages-ben müködik. Mielõtt elkezdesz gépelni,inspectorban ki kell választani a nyelvet.

és itt is müködik..

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

és az wordben is mûködik ?

Tikal
MySpellX

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

macen aki wordot hasznal, sikerult beallitani hogy magyarul ellenorizze a szovege? de akar pagesben is?

gurubefree
sziasztok

mint igertem erkezek az ujabb kerdesekkel 😊

a macbook pro nem tamogatja hardweresen a RAID-et . de softwaresen igen .

A kerdesem az lenne hogy lehet megoldani azt hogy magara a RAID conf.-ra telepitem az os x-et ? Ehez kell egy 3dik kulso HDD/SSD ? Ha a meglevo os x-et clone-zom a configuralt RAID0-ra es levalasztom ( USB-s kulso vinyorol ) akkor a gep vajon boot-ol a gepben levo RAID0 SSD-krol ?

😄 remelem nem hordtam ossze nagy hulyeseget ....... turelmet es a valaszokat elore is koszonom .

ゾルターン

Sziasztok!

Olyan gondom lenne, hogy a gyári mail app exchange szerveren küldve teleszemeteli a leveleket. Válasz vagy továbbítás esetén az elõzmény egy .htm csatolmányba kerül bele. Mivel lehetne megoldani a problémát?
Azert undorito dolog volt ezt a tortenetet behozni a topikba. Legyszives az ilyeneket hagyd meg skinnyman-nak. Semmi nem jut eszembe, mit kaphatna karacsonyra, valaminek hadd oruljon, kerlek😄

http://gaborszantai.co.uk/

Tikal
Egyébként meg errõl lehet szó.

Tikal

Hivatalos svájci vasúti óra...lehet a svájci vasuttársaságnak kellene inkább perelnie 😄

passatgt
ja és gondolom fizetnek valami licenszdíjat és kész

passatgt
ipadon nem volt óra app, ios6 "újítás"

Remelem ezert szopni is fognak.
Mondjuk nem is ertem, hogy miert kellett lecserelni a korabbit.

passatgt

na ilyenkor lehet jogosan perelni, és a karóra volt elõbb természetesen😊

hálám örökké üldözni fog! köszi :-)

passatgt
bal felül lehet csoportokat választani

Sziasztok!
Van egy óriási problémám, segítsetek please.
iPhone 4S, tegnap befrissítettem iOS 6-ra és beállítottam a facebook fiókomat a telón.
Ez a hülye bemáslta az összes facebook ismerõsömet a kontaktok közé, ráadásul akinél nem ugyanaz a név volt a telón (pl. Eszter helyett Eszti), azokat duplikálta. Most lett kb 800 kontaktom, amibõl 200-at használnék, a többi 600 pedig szemét. Teljesen átláthatatlan lett, hogy tudom visszacsinálni? 😞
Elõre is köszi!

Bercy
Valamiert azt hittem ipad2.
Mondjuk ez tenyleg hiba hogy lemeretezte retina ipad eseten is. Nem veletlen, hogy javitottak ios6-ban.
google kepkeresobe beirsz valamit es legyen nagyobb, mint 10mpixel?

passatgt
adj egy 10 megapixeles képet, megnézem😊

skinnyman
Szerinted a lenti kepet mivel csinaltam? 😊 retina ajpeddel.

#15185: ez tenyleg jonak tunik. Lehet hogy tenyleg megvan az elso ertelmes ficsorje az ios6-nak? <#idiota>
Kiprobalnam azert par 10 megapixeles keppel is, gyanus hogy most is lesz egy uj hatar ami alatt lebutit, csak kerdes hogy hol.

Regards,

Bercy
Eeeees nalad jo. Akkor megis csak az iOS en mulik.
passatgt
itt van belenagyítva:

Bercy
Kep nelkul nem hiszed el? 😊
Szerintem nem az oprendszeren mulik az atmeretezes, hanem a keszuleken.
Ha valakinek van retina iPad, az csinaljon egy tesztet a lenti keppel legyen kedves. Szerintem az nem fogja atmeretezni.

skinnyman
#15153-ban levo link (link) tovabbra is megfelel... Maga a kep itt van: link

Regards,

passatgt
rakj be egy képet ami nálad nem jó, ipad2 ios6-on megnézem

skinnyman
De lokjel mar kepet az iphone-os ios6-osrol 😊 Legalabb lenne egy ertelmes indok hogy felrakjam az ios6-ot.

Regards,

Bercy
Es igen, az iPad valoban atmeretezi. iOS5, safari, iPad2 (tehat NEM retina).
Kivancsi vagyok iOS6al mi lesz...
Bercy
Megnezem meg iPad-rol is. Azon iOs5 fut meg ma estig.
skinnyman
Hm, iOS 6-ban kijavitottak volna? Ez tunik az egyetlen esszeru magyarazatnak, arra meg nem fanyalodtam hogy feltegyem mert az elozetes infok alapjan kb tobb hatranya van mint elonye. Kepet azert majd tolhatnal rola.

Regards,

Bercy
IOS6 Safari, semmi JB.
Sima MacBookba nem lehet billentyûzetvilágítást gányolni? Lejárt már a garija de ezen kívül semmi nem hiányzik a mindennapjaimhoz a probol 😊

&#63743;

GregSB
Álljon meg a nászmenet!

A billentyûzet világítást csak akkor tudod bekapcsolni és szabályozni, ha a kamera melletti szenzor úgy érzékeli van értelme bekapcsolni. Ha túl erõs fény van, akkor az általad is látható áthúzott kör fog megjelenni és nem fog menni. Sötétebb helyen viszont mennie kéne, próbáld meg a kezeddel letakarni a webkamerát (ott van mellette a szenzor is), és ha akkor megy a bill világítás akkor nincs semmi baj a laptopodnak, ez így mûködik.

skinnyman
A tartalom tokeletesen megfelelne a fejlettebb felbontasnak, ahogy a kep neveben is benne van, ez egy 2048x1536-os kep (a honlapon is ebben van jelen, illetve mint irtam a peldamban nincs is honlap csak egy nagy kep amit az ipad lemeretez), ami pontosan megfelelne az ipad 3 kijelzojenek, azt teljes kepernyon is tu elesen ki tudna tolteni barmifele nagyitas nelkul. Szoval itt eppen a forditottjarol van szo: az eszkoz (ipad) nem felel meg a tartalomnak, effektive kb ertelmetlenne teve a "retina screen"-t bongeszeskor, mivel a legtobbek altal hasznalt kepformatumot minden esetben lemeretezi undorito minosegure. Es mivel iOS-en a tobbi bongeszo is mind ugyanezt a korlatozott motort kenytelen hasznalni, mas bongeszokon is jelen van ott ugyanez a korlatozas es butitas. Mint irtam, az osszes tobbi eszkozon tokeletesen, eredeti minosegben jelenik meg, es ezt szamtalan masik peldaval is kiprobaltam, csak talan ezen latszik a legjobban. Erdemes megnezni a kozepso negyzetben levo koroket, minden mas eszkozon tokeletesen kivehetok a legkisebb korok is, iOS-es eszkozokon pedig az elso nehanyat kiveve egybemosodik az egesz a negyed olyan minoseg miatt. Es ez meg egy optimista pelda, nagyobb kepeknek meg sokkal durvabb lenne a kulonbseg, egy 50, 100 megapixeles kepet is 1 megapixel ala butit le.

#15169: igen, pontosan errol van szo, be is akartam linkelni csak nem talaltam.

#15173: Tudnal loni errol egy screenshotot ugy hogy maxra van nagyitva es benne vannak a kozepso negyzetben levo korok? Meg irhatnal melle OS verziot, bongeszot, vagy egyeb modositasokat (jailbreak, stb) amiket hasznalsz.

Regards,

Bercy
Nekem iPhone4S-en NEM meretezte le a kepet (safari). Ki fogom probalni iPaddal is.
Nem vesztel vele semmit, ha megprobalod. Hardveres hiban nem fog segiteni sajnos.

Hali!

A billentyûzetvilágítás a macbook promon odáig fajult, hogy ha bekapcsolom a gépet, akkor 5 percig tudom ki-be kapcsolgatni meg a fényerõt állítani, de utána megadja magát és a képernyõm az ikon alatt ott figyel az áthúzott kör.

A reset megoldja a dolgot?
neevous
Handras.hu-t cagy plastik.hu-t neztel? Azok elvileg retina-readyk.

passatgt
Nem az a gond, hanem Ez

Ezen belül a Know iOS Resource Limits rész, ott fel van sorolva, hogy melyik formátumból mekkora képet fog betölteni maximum a ram függvényében.

Megoldani a progresszív JPG-vel lehet, más formátum használatával, weblapon háttérképnek beállítva vagy a weblap retinára optimalizációjával, vagy csak simán lementeni fotók közé es ott már a teljes méretû képet lehet látni. Szóval annyira nem egy egetrengetõ probléma.

Figyelj, van egy eszkoz, aminek a felbontasa (pelda!) legyen 3000x2000.

A honlapomon a kepek 1500x1000-ban vannak jelen, de be van allitva a full screen (most nincs, pont ezert). Ha ezen - 1500x1000 - a felbontason vagy ez alatt nezed, a kep eles. Ha nagyobb felbontason, akkor felnagyitja, mert az van beallitva, hogy full screen. A pelda alapjan megnegyszerezi. Az eszkoz tehet arrol, hogy a tartalom nem felel meg a fejlettebb felbontasnak?

skinnyman
De, igazam van, nem ertesz hozza. Nem a honlaptol fugg. Itt a kezemben az eszkoz es latom hogy egy homalyos mosott szar szinte az osszes nagy kep amit meg akarok jeleniteni, mikozben minden mas (nem apple - azokon szar, iphone-on is ugyanilyen szar) eszkozon tokeletesen jol megjelenik, beleertve a mostani tablamat, telefonomat, 5 eves ocska Nokia telefonomat, PC-met, barmelyik bongeszovel. Ami screenshotot adtam az is csak egy kepre mutat, nincs is ott semmilyen honlap.

Es amugy meg csak azt sem lehet mondani hogy a savszelesseg miatt meretezi le a kepet. Ez nem az Opera Mini, hanem rendes bongeszo, es ugyanezt csinalja minden mas bongeszovel is, 3-al probaltam (de belul ezek ugyanazok is az iOS korlatozasai miatt). Szoval ez nem szerveren megy at ami betomoriti neki a kepet. Kozvetlenul letolti a nagy, 100 megapixeles kepet (a savszelesseget nem kimelve), aztan lekonvertalja 1 megapixeles ala es azt jeleniti meg otvar szar minosegben. Baromi gazdasagos.

#15160: ez a kep viszont ranezesre rendben jelenik meg, ez az elso ami nem homalyosan butitva jelenik meg, valszeg tenyleg a progressiv fajtaja miatt, a standard (baseline) JPG-ket amibol a web 99%-a all ugyanis valogatas nelkul lemeretezi. Alig hasznal manapsag barki progressive jpg-t, es nem is tamogatja sok minden. Nem csoda hogy a kb 20 random kepbol a neten amivel probaltam egyik sem volt progressiv. Meg az Apple oldalan levo kepek sem olyanok: Link.
Epic fail a dolog, es elkepeszto hogy a mai napig semmit nem tettek a dolog erdekeben. Ezert aztan van ertelme a retina ajpednek. Hogy minden kepet lemeretezzen 1 megapixel alattira... Rohej.

Regards,

Tikal
rdio, pandora, last.fm...

sokminden nincs spotify-on sajnos, pl j/k-rock sincs sok

Tikal
Amugy van olyan ember aki zenét hallgat youtube-n de közben meg mást csinálna? Most vagy nézed a videot vagy nyomj egy spotify-t, shuffler.fm-t, pandora-t vagy mitomén mit, ezerszer jobbak erre a célra<#wave>

Tikal
Ez remek hallod, tesomnak csak 7 hónapot kellett várnia amig feltehette a pár hónapja vásárolt Xperia-ra az ICS-t 😄 De azert te csak futtasd csiga lassan a 4 éves szaron ,ez az android élmény...

Nem, nincs igaza. Ez gyakran a honlaptol fugg. Nekem is mindent be kellett allitanom, hogy retina MBP ki tudja hasznalni a felbontast. Semmi koze nem volt az adott eszkoznek ehhez.
Handrasnak is retina-kompatibilisse kellett tennie az XMS-t es a blogot. Semmi koze nem volt az iPadnak hozza.

Tikal
te mi a pöcsnek jársz ide?? Samud van nem? Nincs itt android-os topic?<#banplz>

passatgt
na közben utánanéztem, csak JPG képeknél jön elõ, és ott is ha progresszív, akkor betölti a teljes méretet, hogy miért, azt nem tudom, de pl ezt a képet nálam ipad2-n eredeti felbontásban jeleníti meg

passatgt
most kivételesen igaza van, ha már retina az ipad, akkor rakja ki oda rendes méretben, gondolom ez az iphone-ról örökölt dolog lehet, hogy ne szívja feleslegesen az akksit/sávszélességet, ilyen kis kijelzõn nincs értelme 100 megapixeles képeket nézegetni, fõleg böngészõbõl, de mondjuk ha wifin böngészek akkor berakhatná rendesen

passatgt
nemtom, nincs retinás ipadom, csak úgy tudom, hogy így van😊
gondolom sávszélesség miatt méretezi át a képeket, de ha lemented, akkor a képek között szerintem az eredeti méretben fogja kirakni

vevot usa storeban keresd