Apple társalgó

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tikal
nem hiszem hogy az indexelés miatt, ez már egy hónapja igy van.. egyszerûen csak lassan tölti be 😞

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

grizzly21
ha ez nekem szolt, akkor nekem sokeve van mac-em, az iphone-t az elso megjelenese elotti pletykak idejen megtetszett es biztosra vettem hogy veszek, de vegul eleg divathullam lett. aztan egy 2g-m csak lett ra jopar evre, itt most nem az apple-rol van szo hanem errol az esemenyrol ami szerintem egy vicc😊

Dzsini
Nem tudom, csak tippelek - a keresési sebesség elsõ tippre az indexállomány(ok) dolga.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Zsoltika 007
Vagy be kell rakni a kivételek közé. Bár elvileg nem csak a helyi meghajtókat indexeli a spotlight?

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

Dzsini
Nem lehet, hogy idõt kell adni neki az indexeléshez?

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Tikal
mivel tudnám gyorsabban böngészni a NAS-om? a finder lassabb mint a win7 intézõje😞 legalábbis úgy tûnik nekem most

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Botond
Na meglett a megoldás. Ha a bal oldalon látható menübõl direktben megyek a shopba, akkor csak iphone alkalmazásokat mutata, de ha az alkalmazásokat választom és ott a jobb alsó sarokban az alkalmazások beszerzése gombot nyomom akkor tadam:

Tikal
divat most az apple-rõl beszélni, jó téma, sajnos már bulvárnak is, azok akik itt csaholnak néha, meg más forumon, 2-3 éve még csak azt sem tudták mi az az Apple, csak halloattak róla egy távoli számitogépes ismerõsüktõl, vagy látták egy filmben...

Tikal
meg az is baj, hogy csak az iphone-nal mossák ezt most össze... mondjuk szerintem neked emiatt nem kell magad rosszul érezni ha valahol elõveszed a telefont, kb ez az utolsó ami eszembe jutna ha épp a metron nyomkodom, plusz olyan magasról lesz....rom mit gondol a másik ember mellettem, hogy el sem hiszed

Andr0
omfg... a sok agymosott zombi... de nem csak azok aki sorbanálltak hanem a rendezvény szervezõi is... WTF mi volt ez az event? 😄😄 mintha a világot megmentõ csodát találták volna fel és most megmenekül az emberi faj a gonosz Goaul'd-tól...

Ezt én picit szánalmasnak tartom és ezzel az a baj hogyha én iPhone-nal járkálok akkor engem is leírnak ilyen agymosott zombinak... :S

Armin & Ayu fan

Jaja elvittem az iDokihoz, majd hétfõre kiderül mi lesz belõle. Aki azt írta hogy vagizni viszi buliba az rohadjon meg, mert megint úgy pofázik valaki hogy fogalma sincs a dolgokról, drága jó emberi szokás ez.. De azért úgy gondolom hogy rakhatna bele valami védelmet az Apple is, egy ilyen értékû gépbe. Akármi megeshet, ha épp nem vagizunk ugye egy buliba, bár ilyen eset csak így történhet, egyik ismerõsöm pl a kávéját öntötte bele miután a kutyája megbökte a kezét. Megesik az ilyen.:/
<#eljen>
thx

http://gaborszantai.co.uk/

Bercy
Elkuldod az amazonos email cimedre es atkonvertaljak oket Kindle formatumra.
Van, amit ma reggel vettem és elegem lett az iPhone-on olvasásból, de a könyvvel nem végeztem. Nem venném meg újra, mert £5 volt.

passatgt
vedd meg õket amazonon

Sracok, mi a legegyszerubb megoldas arra, hogy a iBook konyveimet attudjam rakni Kindle-re? Koszi!

Dzsini
Olyan indikátorokkal minden eszköz tele van, a telefonomban van a készüléken és az akkumulátoron is 😊

(egy régebbi telefonom fürdött is egyet, azóta tudom, hogy pirosra váltanak ezek a pöttyök - ettõl eltekintve problémamentesen mûködött 3 nap szárítás után 😊 )

Bercy
Az Apple inkabb folyadek indikatorokat helyez el <#vigyor2>
Ettol fuggetlenul meg mindig abszolute no1. nalam minden apple laptop.
Dzsini
Nagyon sok laptopnak van már a billentyûzete alatt egy folyadékelvezetõ részleg, ami az elektronikát elkerüli, így védi az ilyen balesetek ellen az eszközt. (a Lenovok és az Asusok azt hiszem már évek óta csak így készülnek, de lehet találni sok ilyet más cégeknél is (spill resistant néven fut))

Tikal
nem tudom mi lenne ebben a szánalmas...

Zsoltika 007
El kellene vinni szervízbe. Õk szakszerûen ki tudják takarítani. iDoki vagy Alamárium talán foglalkozik ilyennel is.

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

franc0
Ez nem ThinkPad, vigyázni kellene rá, és nem részegen vagizni a haveroknak.

Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014

Egy barátomnak a MacBook Projára ráömlött úgy kb egy pohár bor a billentyûzetre és kb azonnal ki is kapcsolt. Gondoltam megkérdezem, hogy mire számíthat, volt már hasonló tapasztalat? Van esély szervízes javításra vagy kuka? Bár szánalmas lenne, ha egy négyszázezres gép egy pohár bortól meghalna.
Bercy
Na ja, naptarat is igy frissiti, ezzel en is megjartam mar.
Irtam to-do listet a gepen aztan telefonon akartam hasznali, olyan helyen ahol nem volt terero...hiba volt
LoDMaSt
Én tegnap csináltam egy remindert a gépen, hogy majd a teló jelez. Se kép, se hang, amikor a késõbb a telón elindítom a reminderst, akkor tölti be csak az emlékeztetõt...

@ Hellomarci

Tikal
Ha piros gombot nyomok a Notes-on, App Store-n akkor kikapcsolja õket.. ez most mi már megint? 😄 nem akarom a dokkra tenni, mert csak gyûlnek az abakok... kikapcsolni meg nem akarom mert akkor nem frissül 😊

Bercy
Ukulele programmal tudsz egyedi keyboard layoutot csinalni.
mousee
kicsit sok a kicsike és a drága 😄 Mind1, reggel van 😊

The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.

mousee
Egyetértés, Snow Leo rullz 😊 Igaz nekem régi gépem van, 2.1-es macbook. Lion-al vettem, de downgrade-eltem snow leora, és azóta repül a kicsike, külsõ monitorral lazán nézek rajta 1080p filmeket is 😊

Viszont egy gondom van a kicsikével, illetve nem is gond, igazából csak picit körülményes a dolog. Angol billentyûzetes a drága, és nincs rajta í 😊 Sikerült úgy áthidalni a problémát, hogy felraktam a hu pro 101 kiosztást, és így az alt+, kombóval írja a drága... megszokható, viszont azt nézem, hogy van nekem egy tök felesleges enter gombom a jobb command mellett. Nem lehetne valahogy erre átmappelni az í-t?

The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.

Tikal
Lehet clean install kéne? Én time machine-ból raktam vissza a cuccaimat a gépre, de csak documentumokat, meg beállításokat szóval csak alap dolgokat.

Andr0
nálam minden fasza és tényleg hosszabb az üzemidõ. Macbook Air 2012 mid

Armin & Ayu fan

Tikal
Login items-eknél mind ki van pipálva hogy "Hide", vagyis ne legyen felugro ablak mikor egy progit elindit bejelentkezéskor, mégis az összeset a pofámba nyomja, az elsõ percem azzal megy el hogy ablakokat zárok, miért???

A másik, hogy az elmúlt egy hétben több fagyásom volt mikor resetelnem kellett, mint az elmult egy évben windows 7-tel... szar a Mountain Lion de rohadtul szar...

Tikal
<#mf1>

Nekem sokkal tobbet bir az iMac-em.

Tikal
Nem úgy vollt hogy ez a legutóbbi frissités javít az akksi idõn? Nekem nem lett jobb. Nektek?

Tikal
áá, már értem a 16MB helyet..

Tikal
Hát ez érdekes, csináltam egy Verify Disk-et

2012-09-22 20:51:32 +0200: Error: This disk needs to be repaired using the Recovery HD. Restart your computer, holding down the Command key and the R key until you see the Apple logo. When the OS X Utilities window appears, choose Disk Utility.2012-09-22 20:51:32 +0200:
2012-09-22 20:51:32 +0200: Disk Utility stopped verifying “Macintosh HD”: This disk needs to be repaired using the Recovery HD. Restart your computer, holding down the Command key and the R key until you see the Apple logo. When the OS X Utilities window appears, choose Disk Utility.
2012-09-22 20:51:32 +0200:

Name : Macintosh HD Capacity : 120.47 GB (120,473,067,520 Bytes)
Type : Logical Volume Group Available : 16.8 MB (16,777,216 Bytes)
Disk Status : Online Used : 120.46 GB (120,456,290,304 Bytes)

16MB szabad helyet ír???

Ha kérek egy Get Info-t a HD-rõl akkor meg 38GB szabad helyem van. Restartoltam, ott is csináltam egy verify disk-et, de ott meg minden oké. ??

Zsoltika 007
10.8-ra gondoltam 😄

Zsoltika 007
Pedig az pont jó lett 😊

Tikal
Minden más müködik rajta, tetszik is meg minden, de sleep-bõl nem jön vissza rengetegszer...

I.C.ram
Családban is mindenki szídja a Lion-t. A legújabbat már meg se vettem.
Tikal
es nekem eddig mindegyik oprendszer jo volt, nem nagyon voltak problemaim mint masoknak, ennyit meg egyikkel sem szivtam, tigris ota vagyok mac-es 😊

Tikal
azota mar volt egy lion 😉

Dzsini
Mindig az elõzõ verzió volt az "utolsó jó" - aztán az aktuális akkor lesz jó, amikor már közeledik a következõ (és eléri a .4 .5 környékét).

Tikal
10bol 4szer nem tudom visszahozni a macbook-om alvasbol.. komolyan elmennek a picsaba.. resetelnem kell a laptopomomat? Ezt hogy gondoltak cupertinoban? Snow leopard volt az utolso jo oprendszer? Nekem biztosan.

Ahh, nagyszerûköszi! Hát nem a legegyszerûbb kombók...

< - alt+shift+y
> - alt+shift+x
* - alt+shift+,

Van a jobbfelsoben zaszlo? (nyelvi beallitas) Rakattintasz es kivalasztod a Keyboard View-ert. Az elejen nekem is sokat segitett.

Sziasztok!
Immár a macbookosok táborát erõsítem, de sajnos két fontos karaktert még nem sikerült megtalálnom: a csillagot és a "kacsacsõröket" 😊. Mivel EU billes, így kicsit nehezebb dolgom van, de végignyomkodtam alt-tal és shifttel is az összes billt, mégsem lettek meg. Kacsacsõrre még csak ezt találtam: ›‹
Az oprendszer nyelve angolra van állítva, a bill pedig magyarra.
Ötlet?
Köszi elõre is!

Botond
Az a gondom, hogy win7re teleptett itunesben ha odamegyek storeban a játékokhoz, akkor régebben volt középen fent egy váltó gomb, hogy ipad vagy iphone játékokat akar látni, de ez az elmúlt két frisstésben eltûnt. Valahogy vissza lehet csalogatni? Vagy hogy lehet váltani, hogy ne csak a telefonra mutassa a játékokat?