Apple társalgó

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

skinnyman
A billentyuzetet az Apple a Sony laptopokrol lopta, de nekem is ugy remlik hogy ez mar elegge ki lett vesezve itt.

Regards,

I.C.ram
Hát nézzük csak... legördülõ idõsáv iosben?
Dzsini
Én azon csodálkozom, hogy ez még mindig elõjön itt, mint téma... ezerszer lerágott csont, ingyen marketing az összes résztvevõ cégnek.

Nem unjátok?

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Tikal
Nem, de majd szólj ha megjelenik egy olyan Apple termék ami hasonlít egy Samsung termékre, akár csak a billentyûzetben is 😉

Ha az Apple az új minit kúp alakúra csinálná, akkor a Samsung három hónapon belül kijönne egy ugyanolyannal, és valószínûleg akkor meg azt kérdeznéd: most mi van, az apple találta fel a kúp formát? ... Ugye nem kell megmutatni a Samsung chromebox-ot, annak még a mérete is ugyanakkora milliméterre pontosan... a Samsung ebbõl sportot csinál, csoda hogy nem látod 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

GregSB
Mostmár egyre biztosabb hogy lesz retájna 13-ás MBP. $1700-ról indulhat az ára.

I.C.ram
Billentyûzeten kívül semmi... Minden Apple másolat, ami eloxált alumínium? Mellesleg tök gagyin néz ki.
GregSB
Intereszting 😄

LoDMaSt
Vajon honnan a csudából olyan ismerõs ez a gép is.. <#nemtudom>

http://www.engadget.com/2012/10/18/google-11-6-inch-arm-based-samsung-chromebook-hands-on/

@ Hellomarci

GregSB
Úgy hogy nem gyártható olcsóbban. A Touchban lévõ retina kijelzõ jóval drágább mint ami a mini iPadben lesz feltehetõen + a mini iPadból csak a 8GB-os lesz olcsóbb mint a belépõ 32GB-os Touch.

VRSDM
lehet nem megy egy touchon többszázezer ipad app.
de maga az eszköz felépítésében (méretén kívül) nincs különbség.

akkor most hogy lesz a nagyobb (drágább) gép olcsóbb mint a kisebb (olcsóbban gyártható) na ezt nem értem még.

u dont have to listen anybody else but me

Tikal
Pár napja is volt ott valami gyöngyszem, már bele sem olvasok akkor faszságok vannak benne, hihetetlen bulvár szar...

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

GregSB
Index megint alkotott.

"Az iPad eddigi három generációja 16, 32, és 64 gigabájtos háttértárral jött, egy német áruházlánctól kiszivárgott hírek szerint ezen a skálán most lefelé lép az Apple, és 8, 16, illetve 32 gigás verziók lesznek, megint csak a költséghatékonyság jegyében. Ha ehhez hozzávesszük a hagyományos fekete és fehér színeket, illetve a wifis és 3G-s megoldásokat, legalább 12 féle készülékrõl beszélünk - ez is éles ellentétben áll Steve Jobs egykori elképzeléseivel, aki mindig nagyon ügyelt arra, hogy ne aprózza szét a saját piacát ezerféle termékkel."

Ez most bolond, vagy csak annyira hülye matekból hogy felfogja: így pontosan ugyanannyi verzió lesz a minibõl, mint a sima iPadbõl, amiben Steve keze elég vastagon benne volt <#nevetes1>

Vagy egy másik gyöngyszem:

"Ott van viszont a másik oldalon az iPod Touch 300 dollárért, ami gyakorlatilag nem más, mint egy egészen mini iPad, 5 hüvelykes képernyõvel."

Ja nem más, mint egy egészen mini iPad, csak mondjuk nem megy rajta a több tízezer (mostmár tán százezer) iPad-ra optimalizált alkalmazás. Másrészt a Touch 4" kijelzõje szerinte 5" 😄

Most komolyan, honnan szedi az Index a tech cikkíróit? Megkérnek csöveseket az utcán hogy piáért cserébe böfögjenek össze valamit? 😄

GregSB
*vastagságban sem lesz _jelentõs_ különbség.

GregSB
Közelítsük meg a másik oldalról: Ugyanolyan fogyasztású kijelzõ lesz benne mint az iPad 2-ben, az meg kibír 10+ órát, és vastagságban sem lesz különbség a két cucc között. Csak ebben arányosan kisebb lesz a kihelzõ + akksi.

Problem solved?

VRSDM
Egy nagyobb aksi nagyobb kijelzõ alatt.
Épp te fogalmaztad meg az arányt.

GregSB
De benne van a pakliban hogy nem tud majd 10-et, mivel ez lesz az olcsó iPad...

GregSB
5 órát még az új iPhone is tud ha netezel / használod. Ennek meg ok hogynagyobb a kijelzõje, de arányosan sokkal nagyobb akksi is belefér. Szerintem meglesz a 10 óra, de jövõhéten minden kiderül.

GregSB
Nem fér bele nagyobb akksi mint az iPod Touchba... te mit szívsz? 😊

Csak nézz rá a lenti renderre amin az iPhone (ami akkora mint a Touch) mögött van a Mini. Picit nagyobb az alapterülete.

VRSDM
nem, arra nincs idõm.
de te beállhatnál helyettem, igyál elõtte sok rostos üdítõt ne legyél ilyen dulifuli mint most. a végén még kárt teszel magadban.

franc0
Mivan, mennél sorban állni?

Majd megveszed 1-2 hónappal launch után. Amikor már szétszopták magukat az early adopterek és elolvastál 10 reviewt.

Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014

VRSDM
Mert a touch szeriaval mar eljatszottak hogy ket ora alatt lemerul.
Ebbe se fert nagyobb aksi, es lehet csak 250$ de szerintem 5oranal tobbet ne varjunk tole ha kihasznaljuk a funkcioit.

GregSB
Igen fog, és a jövõheti lottószámok: 25, 42, 5, 33, 73

Honnan tudjam? 😄

VRSDM
és menni fog vele 10+ órát? :/

GregSB
Kijelzõ 1024x768 lesz benne, az lesz a "gyenge pont".

VRSDM
félre ne értsetek, ha tudják hozni az elvárt minõséget ilyen méretek - ár mellett én is fogok venni egyet.
igen egy nexus7 mellé is 😄

VRSDM
a kijelzõ lesz gyenge vagy az akksi nem bírja majd soká?
ilyen méretek mellett nem tudom elképzelni együtt a kettõt.

GregSB
A render szó melyik részét nem tudod értelmezni? 😄

Azt észrevettétek, hogy nem Safari, hanem Google Chrome a böngészõ az iPad Mini képeken?😊
Andr0
egy iPad mini-re szívesen beneveznék, márcsak a munka miatt is tökéletes lenne, 10" nekem az nagy.

Armin & Ayu fan

GregSB
Néhány render (szinte tuti így fog kinézni)

GregSB
A háttérben lévõ színek meg megegyeznek a San Franciscio melegek zászlójának színeivel, szóval lehet egy mini análvibrátort jelentenek be.

franc0
Az iPad nálunk nagyon olcsó. Nem is értem, hogy lehet ez...

GregSB
A kiküldött meghívón az alma mögötti szemcsés / zajos háttér vajon a Miniben lévõ gagyibb kamera éjszakai teljesítményére utal?

GregSB
Nagyon remélem, hogy tartják az iPadnál megszokott árazási politikát rá, tehát a €250 megáll 70-80e Ft között.

GregSB
iPhone topicban én is azt latolgattam, hogy nem upgradelek 5-re 4es szifonról, mert meg vagyok vele elégede, inkább veszek mellé iPad Minit, amit elég sok helyzetben ki tudok majd használni, többek közt munkára is.

franc0
Én meg soha nem vennék se Apple terméket, se tabletet.
De ez itthon is csak 70 bruttó lesz, ami azért már tényleg tempting.

En pl. soha nem vennek iPad-ot, mert nagy. Ezen ellenben elgondolkodom.

http://gaborszantai.co.uk/

GregSB
Jobb nem lesz. Hardverileg pl tuti nem (kielzõ felbontás), de a belépõ $500 Surface (ami a csúcsszuper billentyûs coverrel már $600) nem lesz annyival jobb hogy megérje a $250 felárat nagyon sok embernek.

Sokkal jobb kérdés hogy mennyire lövi tökön magát az Apple ezzel a húzással. Vajon mennyivel fognak visszaesni a basic ($500) iPad eladásai? Szerintem jelentõsen. Bár lehet ezzel számolnak.

GregSB
RT-n nem fognak menni régi W7es desktop appok, meg csomó mindenben korlátolt a teljes W8-hoz képest. Ilyen szempontból sokkal közelebb áll iOS-hez. Persze vannak benne extra fícsörök, mint pl a Split nézet, de sok embernek ez nem lesz elég arra, hogy 2x annyit kifizessék érte mint egy iPad Miniért.

Mondhatánk azt hogy a nagy iPaddal kéne összevetni, de nem: az iPad Mini egész biztosan kannibalizálni fogja a 10" iPad eladásait is.

GregSB
Az RT igenis melléállítható, és az fog $500-tõl indulni, nem a teljes W8. Arra még árat se mondtak.

VRSDM
A surfacen futtatott ost ne allitsuk mar versenybe ezzel.

Tikal
Most nagyon keresztbe tesznek ezzel a microsoftnak.. Eleve elveszik a hirverést eloluk, plusz jonnek egy jobb cuccal 😉

GregSB
3 nappala a Surface elõtt bejelentenek egy feleannyiba kerülõ tabletet, ami nem sokkal kissebb (10" vs 7,8").

Persze ez csak 8GB-os lesz a Surface meg 32GB-os. De az $500 verzióján csak az RT Win8 lesz, ami nem a teljes desktop W8.

passatgt
október 23, itt:

GregSB
Nem lehet hogy titokban az Apple irányítja a Microsoftot? Xbox Music Win7 és Wp7 alatt nem lesz elérhetõ, win8 és wp8 online szolgáltatás 😊

passatgt
+ új mac mini is állítólag, már csak egy mac pro frissítés kéne😊

De, sajnos mar eleg hangos, meg nyugalmi alapotban is van egy kis ciripeles, ezert mentem is minden kepem 2 peldanyban kulso vinyokra. Szerintem a HDD-bol jon a hang.

passatgt
de gondolom így sincs semmi hangja(más desktophoz képest) és semmi baja nem lesz tõle, csak nem kell fogdozni a tetejét😄

Probalj Lightroom-bol exportalni mondjuk dropboxba 500 kepet, ugy, hogy kozben lemeretez, feltolt.
Ez nalam napi rutin, ilyenkor 2-3 perc alatt kesz lenne a tukortojas, ha eleg szeles lenne a teteje.

passatgt
nekem 2011-es 21-es van és max kézmeleg a teteje, de átlag használat mellett semmit nem érezni