Apple társalgó

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mousee
Dettó, én is minire pályáztam, de az alapján amit írtok felejtõs... lehet hogy kerítek magamnak egy használt iPad2-t...

Tud valaki a keynote-ról jútúb vagy valami hasonló linket?

The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.

Andr0
semmi más, de az nem is lényeg, ugyanannyi mint az ipad 3 szóval így a jövõbeni iPad vásárló csak jobban jár ez egy amolyan kötelezõ update volt karácsony elõtt, hogy a zombik rögtön cseréljék a 3-at. Engem a mini basztat, mert most akartam Tabletet venni magamnak, de iOS az alap... viszont 10" nem kell, ez a 7.9" talán pont jó lenne persze nem 100e HUF-ért... szóval Tablet nélkül maradok... azt hiszem túlélem.

Armin & Ayu fan

Botond
ipad4nél új a proci, meg lightning a csatlakozó, mi változott még?
skinnyman
Jaja. Felbontasa is jocskan szarabb a Nexus-enal, mikozben nagyobb a kijelzo (=joval szarabb ppi), hardverben kb fele annyit tud mint a Nexus (kiveve a GPU-t talan amiben meg elmegy), de arban tobb, mint masfelszer dragabb. Meg keynote-on melleteszik a Nexus-t es azt mutogatjak hogy 1-1 konkret app meg nincs optimalizalva Android-on tablara, ami egyedul ezeknek az appoknak a fejlesztoit minositi. Mintha meg sem probalnanak versenyezni.

Regards,

Andr0
eltûnt 😉 nem is kell amúgy ugyanannyiba kerül mint a 4th

Armin & Ayu fan

Andr0
hát na azért ott több mint 100 dollár különbség.

Armin & Ayu fan

Andr0
+1 én is minire pályáztam most lehet 4th gen lesz.

Armin & Ayu fan

Dzsini
N7 8 gigás 200 dollár, a 16 gigás 250, bár a gépmadarak azt csiripelik, hogy egy emelettel feljebb költözik nemsokára, tehát a 16 gigás lesz 200, a 32 pedig 250, és bejönnek a 64 gigás változatok is.

Ami komoly(abb) ellenfél - fõleg a rendelkezésre álló médiaszolgáltatások miatt - a 16 gigás, 200 dolláros Kindle Fire HD 7 colon, és 299 dollárért 9 colon.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Én keynote elõtt teljesen bizonyos voltam, hogy ipad minit fogok venni. Viszont így, tuti hogy nem. Miért?

-kb annyiba kerül mint egy ipad2, a 2 nyílván drágább valamennyivel, de minimálisan, viszont nagyobb...
-4th gen ipad 499, ipad mini 330, az a 30ezer már annyira nem is nagyon sok ha összehasonlítom a kettõt
-ha mégis sok lenne, akkor veszek ipad3-mat.

egyszerûen nem tudom ki fog venni ipad minit.

Andr0
hát ja én adnék érte 250 dollárt. Asszem a nexus 7-es megy 200 dolláron? ebben a gépben nincs annyi anyag amiért 330 dollárt érne. állítom hogy az iPad mini-n lesz a legnagyobb árrés nekik 😄 jól csinálják de miért nem 250? :S

azért ezt sajnálom.

Armin & Ayu fan

igen, drága. egyértelmûen sok, még egy 50dollárral olcsóbbra kellett volna árazni szerintem... fõleg így, hogy jött a 4th gen ipad, szerintem nem fog annyira fogyni

Andr0
hát omg. iPad mini... Kb az az effect mint a Galaxy S3 mini.. bele a régi cucc egy kisebb eszközbe. És ahhoz képest drága. Ahogy a Galaxy S3 mini az iPad mini is túl drága.

aki nem tudja: IPad 4 jött ki, elég kemény vassal amúgy.
És egy iPad mini... 7.9-es kijelzõ elég vékony és könnyû, de drága és kb iPad 2-es hardware van benne. A5ös proci bla bla. 330 dollár... a sima 16giga a 3g-s az még több😄

Ésssss nincs stream szolgáltatás Apple-rõl. -.-

Armin & Ayu fan

Tikal
Sikerült összehozni valamit? 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

mousee
Baromi jók ezek a videók 😄

The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.

Andr0
a vége.... Tim, go fix Apple Maps...😄😄😄

Armin & Ayu fan

LoDMaSt
Aki nem olvasta volna, lesz élõ TV stream a mai eventrõl. Persze csak Apple TV-n, de már vannak egy páran, akik restreamelik.

@ Hellomarci

skinnyman

Regards,

Köszönöm Mousee és Tikal!😊
Andr0
nekem adjanak egy magyar acc-al normálisan használható zene-streamet offline mode-dal. mást nem kérek ettõl a keynote-tól 😄

Armin & Ayu fan

passatgt
Ez nekem új volt, véletlen vettem észre:
Ha Quicktime-ban megnyitsz egy videót és ráhúzol egy másikat, akkor össze lehet fûzni õket

mousee
Ha már emlegeted a Match-et. Nekem van rá elõfizum, és van is benne kb 30 giga zene. A helyzet úgy néz ki, hogy wifi-n elõfordul, hogy nem tud kapcsolódni. Vagy ha kapcsolódik, akkor kb egy óra után eldobja az áruházat, és akkor nem érem el a match-es zenéimet.

5,5-ös macbook pro, eredeti hegyi oroszlánnyal. Van rá tipp, hogy mi lehet a nyûgje?

Ha kábelrõl kapja a netet, akkor semmi baja.

Tikal
Így hogy már megy itthon az iTunes Match meg tulajdonképpen minden már, szerintem elég sanszos hogy lesz itthon is

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Tikal
gép restart, belépsz abba a safe mode-ba vagy mibe, disk utility és install. A telepito a gépen van, onnan fogja felrakni magát 😊

Andr0
iOS 6.XX-et el kezdték tesztelni, heteken belül kijöhet Wifi 3G stb hibák javításával.

Armin & Ayu fan

mousee
Hali,

Én úgy csináltam, hogy amit megvettem appstore-ból, abból kiszedtem az installESD.dmg-t, (jobbkatt, csomag tartalmának megjelenítése) és disk utility-vel kiírtam egy dl dvd-re (8g pendrive-ra is felmegy szerintem hibátlanul, legalábbis snowleo és lion ment azzal is). Utána restart, nyomod az altot, kiválasztod a dvd-t/usb-t, örülsz.

Andr0
fõleg az utolsó két pont😄

Armin & Ayu fan

skinnyman
Es a vicc, hogy tenyleg gyakorlatilag elore boritekolhato kb minden egyes pontja ennek 😊

Regards,

Hogy tudom újratelepíteni az OS X-et egy új MacBook Pro-n? Nem adtak hozzá lemezt. Esetleg egy iMac telepítõje jó lehet hozzá?
Andr0
Hát ha az elindulna és lenne hungary-ban akkor beneveznék 😉

Armin & Ayu fan

Tikal
Fõleg hogy az Apple is elakar inditani egy Spotify Deezer szerû cuccot 😄

GregSB
"Scott Forstal demo. Makeup hides the slap marks and bruises nicely." <#taps>

Dzsini
Holnapra:

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

GregSB
GregSB
Jó cikk a táblagépekrõl

Igazából ezeka táblák a legfontosabbak:

Igazából ezért teheti meg az Apple hogy drágábban árulja a Mini iPadet: a többiek média tartalmak szolgáltatásában nagyon le vannak maradva tõlük ha a világpiacot nézzük. És most ne Magyarországból induljunk ki, ahol mindenki torrentezik, sok országban fontos tényezõ lesz hogy milyen szolgáltatások érhetõek el a táblagép mellé, és ezeken a helyeken az emberek választhatnak majd: veszik a $200-os N7-et vagy Kindle Fire-t (már ha egyáltalán kapható hivatalosan és nem külfödrõl kell behozatniuk), de netezésen, játékokon kívül (Amazonnál könyvek dominálnak még) másra nem nagyon tudják majd használni... vagy veszik majd kicsit drágábban az iPad Minit, és csomó zenéhez hozzáférnek majd (nem mindenhol van Spotify meg Deezer), filmeket és sorozatokat tudnak kölcsönözni, stb.

Mondom: ne abból a rétegbõl induljunk ki aki letorrentezi magának otthonra az ePub könyveket meg sorozatokat aviban, Nyugat Európában, Amerikában, Ázsia déli részein és Ausztráliában (a fõ piacokon gyakorlatilag) elenyészõ ez a réteg azokhoz az emberekhez képest, akik fizetnek a médiatartalmakért ($1-$3 os filmkölcsönzések és $10-os albumok zsebpénznek számítanak ezeken a helyeken).

Andr0
hát az a 70$ már tényleg nem oszt.

Armin & Ayu fan

GregSB
Mostmár azt latolgatják, hogy az iPad 2-t ki fogjak vonni a forgalomból. Nem csodálnám, ha tényleg $330 lesz a Mini akkor csak $70 különbség lenne a kettõ között...

GregSB
Mostmár kíváncsi vagyok a végleges árakra és specifikációkra... $330 mellett karcsú lesz az 1024x768-as felbontás.

GregSB
Inkább a 11"-es Airrõl kellett volna képet linkelni:

GregSB
Szerintem nem azzal van probléma hogy szigetelt billenytûzetet használnak. Sokan használnak ilyet, és ahogy az már elhangzott azt a Sony alkalmazta elõször.

De azt ne magyarázza be nekem senki, hogy pl a nyilak kiosztását NEM LEHET MÁSKÉPP megdizájnolni?! Csak úgy lehet hogy a fel és le nyilak egybeérnek, a jobbra és balra nyilak meg elválasztva vannak?

Lehet csinálni szigetelt billentyûzetet így is:

Meg így is (még a mûfaj kitalálója is képes rá hogy "egyedit" alkosson!):

Most ezek után tekintsük meg a MBA és az említett Samsungot:

Az Apple nem sír emiatt. Nem is fognak, nem is tudnak mert nincs szabadalmuk rá. Ettõl függetlenül szerintem szánalmas dizájn majmolás amit pár gyártó csinál a lapopoknál. (Asus, Acer, mostmár Samsung is).

GregSB
Ha nem vetted volna észre eddig akkor az Apple még senkit nem perelt be a notebook / ultrabook gyártók közül, valószínûleg azért mert ott nincsenek szabadalmaik, ezért majmolja mindenki az Asustól a Samsungon át a MacBook Pró dizájnját, és valszeg ebbõl soha nem is lesz bírósági ügy.

Fun fact: Steve Jobs amikor megjelent az iPhone akkor aggresszíven levédetett rá egy csomó szabványt, ezt még ha emlékeztek büszkén jelentette is be a keynoteon ahol bemutatkozott a telefon. 2007-es interjúkból az derül ki hogy azért voltak ennyire aggresszívek az iPhoneal (hogy még az utolsó gomb mûködését is levédették), mert 2001-ben a Crearive (vagy valamelyik mp3 player gyártó) beperelte õket az iPod miatt, és ott egy $200 milliós pert buktak be. Valami sziszifuszi szabadalom miatt.

passatgt

passatgt
szerintem nem változik semmi, csak lecserélik dock connectort, többi marad ua

Andr0
egyre több í pletyka a sima iPAd update-rõl is Kedden. szerintem Lesz egy New iPad S verzió is a mini mellett... Kérdés, hogy mennyivel lesz másabb/erõsebb.

Armin & Ayu fan

Tikal
Nem vádaskodik itt az Apple, én írtam 😊

Mellesleg az az idõsáv az nem valami android cucc? Mert ha igen akkor a Samsungnak mi köze hozzá? ... És megint arról a cégrõl beszélünk akinek a vezetõjét elítélte a bíróság adócsalásért, vesztegetésért... tényleg ez az a cég amelyik ne lopna deisgn-t szemrebbenés nélkül? 😊

I.C.ram
Biztos, csak hirtelen nekem ennyit ért ez a vita. Onnantól fogva, hogy egyetlen kis dolgot is ellopott az Apple, semmi joga vádaskodni. A tolvajnak fáj a legjobban, ha meglopják, tartja a mondás.
Tikal
tovább is van? 😊

Tikal
Lol, rögtön felbukkantál, mehetsz is, nincs semmi látnivaló, azt a Sony laptopot már mutogattad itt 😄D

Andr0
ennyiért nem veszek Mini iPad-et.Ez tényleg rablás a Nexus meg a Galaxy gépekhez képest.

Armin & Ayu fan

passatgt

hát nem olcsó