Apple társalgó
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Jobs idejeben ezt a Mini-t igy, ilyen formaban, ilyen aron biztosan nem jelentettek volna be.
Meg pl keynote-on azt a szanalmas osszehasonlitast amit csinaltak (Nexus 7-el, ami egy nyilvanvaloan jobb tablet), ilyeneket szinten nem csinaltak az o idejeben.
Mar nagyon nem a regi, nagyon izzadsagszagu amit csinalnak.
Regards,
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
sry angel 😄
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
A Nexus 7 80k vagy az alatt van kb minden hivatalos helyen, tobb helyen be lehetett szerezni 70k-ert is, hivatalosan, ujonnan, 2 ev garival. Amugy sem az itthoni ara a mervado, hanem a kinti, ami ugy all, hogy 200 dolcsitol van N7 (az a valtozat itthon nem is kaphato), 330-tol iPad Mini. Jocskan tobb, mint masfelszeres arkulonbseg.
"iPad vékonyabb, unibody alumínium házzal, 10 óra akksi idõvel (VRSDM fellélegezhet), egyedül a képernyõje szarabb, de amit nem szabad elfelejteni, hogy van rá 250.000 App amelyek kifejezetten az 1024x768-as felbontására optimalizáltak, nem a telefonos appok felfújt verziói."
Vekonyabb 3 millimeterrel. Ennek gyakorlati haszna? Kb nulla. De ha mutatsz egy helyet ahova az befer de az N7 mar nem, akkor meghajlok elotted. Egyebkent nekem soha nem merult fel hogy milyen jo lenne ha vekonyabb lenne, igy pont van meg egy kis fogasa, ami pl egy konyvnek is van ha olvasod, szoval siman el tudom kepzelni, hogy valos hasznalatnal ez a plusz vekonysag inkabb csak rosszabb fogast fog eredmenyezni. Ahogy az aluminium is: wifi es gps (van az egyaltlaan benne?) jel blokkolasra, karcolodasra idealis, arra hogy az ember kezben tartsa es hasznalja, ezerszer idealisabb, kenyelmesebb, praktikusabb az Nexus 7 anyaga.
Aksi idoben a Nexus 7 is 10 oras.
Ja egyebkent:
iPad mini: 163 ppi
Nexus 7: 216 ppi
Ezt vajon miert nem mutogattak? Hova tunt a retina maszlag? Mert a Mini-hez kepest az N7 bizony retina 😉
Hardverben a Mini-ben ugyanaz a masfel eves cucc van, mint iPad 2-ben, N7-ben bleeding edge 4 magos cucc (Tegra 3). Ezt sem reklamoztak agyon erdekes modon.
Igazabol ha a sok marketing bullshitet felrarakja az ember (amivel eleg jol teljesitettek most is), az alma logon kivul gyakorlatilag egyetlen racionalis erv sincs az iPad Mini mellett, a Nexus 7 mindenben jobb, es joval olcsobb.
Regards,
Belép egy olyan piacra, ami már létezik (ott: mini portable MP3 lejátszók, itt: 7-8" táblagépek piaca). Mint akkor most is ennek a kategóriának a prémium szegmensében indítanak terméket, prémium minõségû hardverrel, ami drágább a low-budget kategóriától, de hardverileg nem a csúcs (proci, kijelzõ).
Most kicsit gondolkozzunk el itt: nem ezt csinálta a cég az utóbbi 10 évben? De, Macekbe sem kerül bele azonnal a csúcs VGA és proci. iPhoneból is mennyi minden hiányzott induláskor, meg nyers erõt nézve nem a legerõsebb telefon volt már akkor sem. Az iPad 1024x768-as felbontása már 2010-ben alacsonynak számított.
Megbuktak ezek a termékek? Nem. Mi történik itt, birkák az emberek? Miért fizetnek ki többet egy kicsit jobb minõségûen összerakott készülékért, amiben nem csúcs hardver van? (Jó az iPad az kicsit más történet) Azért, mert az emberek döntõ többségét nem érdeklik a processzor magok száma, a Mghz-ek, RAM-ok, Geekbench pontok, stb. Nekik az számít, hogy a cucc egyben legyen, gyors legyen és jó appok és szolgáltatások legyenek rá. És ez utóbbiban az Apple jelenleg elsõ, de errõl volt már szó.
Szóval akkor a számítástechnika elbutul? Szerintem sokkal inkább a vevõi igényekhez igazódik, és ezt a trendet követi mindenki. Nézzük meg hány ember képes egy Windows-t vagy Macet használva alap dolgokat elvégezni (netezés, levelezés, fotók alap szerkesztése, stb), és hányan egy N7-el vagy iPaddel. Óriási a különbség. Az emberek alapvetõen nem IT zsenik, egy desktop OS használata nagyon nagy százalékuknak kínszenvedés (és itt nem csak az öregekrõl van szó, fõsuli alatt volt nem pár csaj csoporttársam, akik huszonévesek voltak, és rühelték használni a Windowst, meglehetõsen bénák is voltak benne, csak az alap dolgokra voltak képesek).
Najó befejezem, nincs kedvem szociológiai tanulmányt írni, de ezekre a dolgokra is gondolni kell amikor az ember csuklóból lefikáz egy új Apple terméket, és elkezdi temetni a céget, mert az az õ geek igényeinek nem felel meg 😊
G arch: másik két dolog amit írnak firkászok: 1024x768-ás kijelzõ meglepõen jól néz ki 7,9"-on, sokkal kevésbé pixeles mint 10"-on (ez logikus), és bár elõzõ gen proci van benne nincs ordító különbség az iPad 3 és közte, mivel annak sokkal több pixelt kell megmozgatnia.. Asszem az engadgetes vagy Verge-es a hands-onnál csinált gyorsteszteket appokkal, és õ jutott erre a konklúzióra.
Mindenesetre én kívárom a teszteket, megtapizom, és ha tetszik akkor nov közepén veszek. (Vagy kicsit késõbb ha vannak gyártási gyermekbetegségek mint i5-nél)
nem értem miért játszák el századjára hogy hülyének nézik a vásárlókat?

u dont have to listen anybody else but me
/fura ez az sg. felét nem küldi el amit írok
a nexus háttere, (puha-pontozott mûanyag = bõrhatás) még 30-35%os ferde felületen is határozottan megtapad.
a fém táblák (amiket használtam) csúszkáltak - karcolódtak jobbra balra.
a kijelzõm tökéletes és szintén a corning gyártotta rá a
kicsit elbaszták ezt a mini dolgot.
http://gaborszantai.co.uk/
Váltani szinte lehetetlen, mindkét forgalmazó keményen magához láncol.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Karácsonyig meglátjuk.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Szerintem ez egyértelmû jel arra, hogy tavaszra valamit nagy bejelentést terveznek.
"In terms of materials and design, during our hands-on we found the iPad mini to be superior to any other small tablets on the market; the Nexus 7 and Kindle Fire HD feel like "toys" in comparison."
iPad vékonyabb, unibody alumínium házzal, 10 óra akksi idõvel (VRSDM fellélegezhet), egyedül a képernyõje szarabb, de amit nem szabad elfelejteni, hogy van rá 250.000 App amelyek kifejezetten az 1024x768-as felbontására optimalizáltak, nem a telefonos appok felfújt verziói.
Szerintem nem az a kérdés hogy ki fogja venni, sokkal inkább az hogy ki fog iPad 2-t meg a mostmár 4. gen nagyot venni. Azt eddig sokan azért nem vették meg (többek között én sem) mert hordozásra túl nagy eszköz. Otthonra a nappaliba meg hálószobában elmegy, de ha magaddal kell cipelni akkor nincs jelentõs különbség (méretben, súlyban és árban) közte meg a 11"-es Air között, és azzal azért sokkal több mindent meg tudsz csinálni.
Ennek ellenére sok fogyott belõle, fõleg olyan helyeken ahol $500-$600 nem pénz egy ilyen média eszközért ami a nappaliban csücsül (ha nyugati fizetésem lenne már én is vettem volna gondolkodás nélkül), de sokan magukkal is viszik.
Ezek után egy csomó ember a Minit fogja venni, mert azt sokkal könnyebb, kisebb, hordozhatóbb. iPad 2-t nem tudom ki fogja venni, max egy szûk réteg akinek otthonra nagyobb kijelzõ kell? A "New iPad" meg addig lesz csak csábítóbb, amíg retina kijelzõ van benne. Jövõre belekerül a minibe is egy nagyobb felbontású kijelzõ, utána már tényleg csak annak fogja megérni venni a nagyot, aki otthon akarja használni.
Temetni azért nem kell a céget (Lol), szerintem így is bõven az elsõk lesznek tablet eladásban karácsonykor. Viszont valami új terméket villantaniuk kell jövõre ha tovább akarnak növekedni, szerintem fognak is.
Eddig 3(!) esetben vettem eszre iPhone 5-t emberek kezeben, pedig fogy, csak az Apple Store-ban nincs sor, mint az elozo evekben.
Sajnalom, hogy a szememnek inkabb hiszek, mint az interneten olvashato szamoknak.
Akkor majd ezt mondom az asszonynak is, ha megemliti, hogy tobbet vart: 'Orulj neki, mert lehetett volna kevesebb is'
😊
Egyébkent a szintén amerikai Vizio nevû cégnak van hasonló imacje.
A karácsony miatt meg realizálódni fognak a részvények szerintem,
Valami nincs rendben, mert csak az iPad mini altal okozott csalodas nem okozhatna zavart. Most az egyszer lenne penzem (szinte) barmit megvenni es nem erzem egyik Apple termekben sem azt a vonzerot, ami par eve megvolt.
Nem tudok mondani alternativat, de a jelenlegi kinalat szamomra nem vonzo.
Megjelenésre azért brutál jó
killall imagent
A 13-as MBP megmagyarazhatatlanul draga, szinte csak egy APP a kulonbseg a 15-hoz kepest.
A mini Pad egy vicc, fotos oldalakon mar cincaljak is szet, hogy kinek ez a szar, legfokepp ennyiert.
Az iMac hutese eddig is legendasan szar volt, gondolom a vekonyitas most ezen segit.
Nem.
A jelenlegi gazdasagi atmoszferaban ez az arazasi politika egy tokonszuras. Az APPL erteke pedig, hullik, mint a ho.
Kidurrant a lufi?
Eddig hitegettem magam, hogy nem, nem, de asszem kovetni fogjak az MS-t a melybe. Mondjuk azt nem latom mi lenne az alternativa, de talan a redmondiak magukra talalnak es tanulnak a cupertinoiak varhato bukasabol.
- Az iPad frissítési ciklusát átpakolták Októberre. Nem látom értelmét a mai frissítés után , hogy tavasszal merõben új iPad jönne.
- Ebbõl következik, hogy tavasszal villantani fognak valami új terméket. Lehet TV-t, vagy szemüveget. Ki tudja...
- Az új iMac brutálisan vékony lett!
- Az iPad Mini ugyanolyan frissítés, mint az iPod Mini volt anno a nagy "classic" iPod után: hardverben gyengébb, de aránylag nem sokkal olcsóbb, a kisebb méret miatt.
Hogy ez mennyire fog bejönni vagy sem az olcsóbb megoldások (N7, Fire) mellett azt meglátjuk, de a #15374 -bõl kiindulva én arra tippelnék, hogy enyhén szólva több fog fogyni a Minibõl karácsonykor, mint az olcsóbb riválisokból.
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
http://www.apple.com/apple-events/october-2012/
Armin & Ayu fan
iMac, Macbook laptopok... iPod, iPhone, iPad. Mind elsõk voltak a piacon. Ennél fogva jogos volt, hogy az Apple árazza be a terméket, itt viszont van két erõs termék is a 7"-os piacon és õk már beárazták... Apple pedig szokásához híven túlárazott, de most nem szabadott volna, szerintem.
A mini nem fogja bántani a Fire vagy Nexus piacát, a saját iPad piacát fogja felzabálni.
@Botond: a mini felbontása elképesztõ lett, hogy volt merszük ezt beletenni. mondjuk mentségükre legyen mondva, pont emiatt van benne kicsi aksi tehát vékony design.
Armin & Ayu fan