Apple társalgó
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Had fejtsem ki kicsit bõvebben: én, és még nagyon sok ember a büdös életben soha nem fog telepíteni Ubuntut a Nexus 7-re, és hiába lenne ott a szabadság / lelehetõség arra hogy ne Google alkalmazásokat használjak rajta, nem élnék ezzel a lehetõséggel, hanem a legegyszerûbb, legkényelmesebb megoldást választanám és a teljesen default rendszert és a Play storet használnám rajta. Pusztán abból az okból kifolyólag, hogy én nem azért venném a gépet, hogy napokig konfigutráljam, telepítgessem, fõzött ROM-okat próbálgassak ki rajta, hanem azért hogy használjam hétköznapi dolgokra, amiket már lent is ecseteltem... nekem ezek az érvek teljesen irrelevánsak. És hidd el, nem csak én vagyok ilyen, a felhasználók döntõ többsége ilyen.
Ha tovább megyünk ezen a vonalon, ezért irreleváns hogy milyen proci, RAM, felbontású kijelzõ van olcsóbban a Nexusokban. Sok ember õket fogja választani az ár miatt, igen, de rengetegen lesznek akik kézbe veszik majd mellettük a drágább HTC-ket, Nokiakat, az iPad Mini-t, és mivel ezeknél az embereknél nem az a döntõ érv, hogy Ubuntut tud rá telepíteni, meg hogy milyen proci van benne, hanem az hogy milyen maga a készülék minõségre, színre, ÉRZÉSRE, õk ki fogják fizetni a + árat azokért a cuccokért, amik "papíron" rosszabbak, gyakorlatilag más preferenciájú embereket céloznak meg.
Én valahol a fent felvázolt két szélsõséges réteg között evickélek. Még ha fizetnének se fordítanék idõt arra hogy telepítgessek, ROMokat cserélgessek, Jailbreakeljek, stb. Millió más dolog / hobbim van amit sokkal szívesebben csinálok a szabadidõmben, én azt preferálom hogy ha megveszek egy terméket akkor az out-of-the box csináljon meg mindent, és elégítse ki az igényeimet.
De emellett még számomra döntõ tényezõk lehetnek, hogy milyen hardver specifikációi vannak a készülékeknek, engem érdekel a kijelzõ, a proci, a RAM bizonyos szinten, de pl az Appleben pont azt szeretem hogy annak ellenére hogy nem a legújabb, legerõsebb cuccokat szereplik be a készülékeikbe képesek folyékony, gyors renszereket hangolni ezekhez a hardverekhez. A végeredmény tehát az hogy jó használni a cuccaikat és ez is fontos, ezért vannak évek óta már a felhasználói elégedettség felmérések elsõ helyein.
A lényeg tehát az, hogy feleslegesen próbálod a saját érveid alapján meggyõzni az embereket itt hogy miért az a jó amit te szeretsz. Ez kb olyan mintha arról akarnál engem meggyõzni, hogy a sonkás-gombás pizza a legjobb a világon, amikor én utálom a gombát 😄
"Android-nal alapvetoen nem keszulekekre irsz programot, hanem a platformra, es egy jol megirt program minden keszuleken jol mutat, igy sokkal kevesbe van jelentossege a "direkt tabletre irt" appoknak"
Jól mutatnak a fenét. Csomó app nem használja ki a nagyobb felületet, csak a telefonos scroll-listet használja pl amikor iPaden teljesen egyedi UI-t kapnak ezek az alkalmazások. Múltkor linkeltem már összehasonlítást a Táblagépek topicba, és ott te is elismerted hogy ez még egy gyenge pontja az Android alkalmazásoknak, és hogy a fejlesztõknek kéne ezen a dolgon javítaniuk.
Jó hogy még vannak ilyen racionális emberek mint te. Nem is tudom hova jutna a világ nélküled...
"A több direkt tabbletre írt app már magában megéri a felárat. Mert hát ugye mire használnál egy tabletet, ha nem arra, hogy tabletre írt appokat futtas rajta?"
Android-nal alapvetoen nem keszulekekre irsz programot, hanem a platformra, es egy jol megirt program minden keszuleken jol mutat, igy sokkal kevesbe van jelentossege a "direkt tabletre irt" appoknak, mint iOS-en, ahol ha nem direkt arra van irva valami, az mindig tragikusan nez ki.
Egyebkent a kerdesre valaszolva, hogy mire hasznalnad ha nem arra hogy appokat futtass: pl bongeszes, video nezes, konyv/magazin olvasas, ezek pl szerintem onmagaban lazan kiteszik a felet annak amire az ember egy tablat hasznal.
Regards,
Az elso felnotteknek, a masik gyerekeknek valo. Azonos munkat nagyjabol 4x gyorsabban lehet OSX alatt elvegezni, ertve ezt CAD-re vagy kepszerkesztesre.
A tovabbi kommenteket pedig torlom ebben a temaban.
http://gaborszantai.co.uk/
Ami még hatalmas elõny, az az akksi. 6-7 órát kényelmesen megy úgy, hogy dolgozom vele, szól a háttérben a zene, és wifin lóg. Ez nekem már megéri a felárat, simán el tudok indulni dolgozni vele töltõ nélkül, anélkül hogy félnék hogy félúton elalszik a gépezet. BTW légy oly kedves, és linkelj nekem MBP alternatívát más gyártónál, fele annyiból 😊
Tabletre áttérve: Felbontás... ez mindenkinek a mániája, én nekem még a telefonom 320x240-es kijelzõje is bõven jó, nem nagyítóval szoktam nézni, hanem használom. Persze oké, legyen szép és jó, és az apple is szereti hangoztatni hogy így meg úgy retina, de azért valljuk be, nagyon kevesen szokták olyan közelrõl nézni a telefonjaikat/tabletjeiket, hogy a pixelek zavaróak lennének.
Az erõsebb vas szintén a kit érdekel kategória. Felõlem aztán mókusok is hajthatják, ha folyamatos, akadásmentes felületet ad, és futtatja az összes appomat reccenés nélkül. Mire megyek a hatszor tíz a huszonharmadikon maggal, ha a kutya nem használja ki, és csak az akksit kajálja (tudom, lekapcsolnak, nem kell a szöveg. ismerem.)
A szabvány csatlakozóban egyetértek, az tényleg szopás, hogy más. Szerintem is marhaság. A vékonyabb/könnyebb szintén egyéni preferencia, szerintem egy bizonyos súly és vastagság alatt már kimondottan zavaró dolog egy ilyen eszköznél.
A nyílt szoftverrendszer csak félpontos, mert a google appok zártak, csak maga a droid nyílt.
A több direkt tabbletre írt app már magában megéri a felárat. Mert hát ugye mire használnál egy tabletet, ha nem arra, hogy tabletre írt appokat futtas rajta?
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
Ja, rohadtul le van maradva tabletben:Link
Csak joval nagyobb felbontas/ppi, erosebb vas (CPU/RAM), szabvany csatlakozok (microUSB, microHDMI), vekonyabb, konnyebb, nyilt szoftver/ecosystem, es 100 dollarral olcsobb mint az iPad 4. A 7"-es meretben pedig meg durvabb a kulonbseg, foleg arban. Igazabol azon kivul hogy "tobb direkt tabletre irt app van ra", minden erv durvan a Nexus mellett szol. Telefonnal ugyanez, csak ott mar kb ez az erv sincs meg.
Regards,
Szerintem most mindenki eldobja mindenét es rohan nexust venni mert az milyen olcso lett!!!
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Neked valószínûleg nem ez lenne a döntésed, de hát szerencsére különbözõek vagyunk ugye.
A droid -szerintem- nagyon jó dolog, telefonból én sose vennék almásat, de tablet téren egyelõre rohadtul le van maradva az ipad mögött. Szép dolog, jó dolog, és szépen lassan kezdi is kiforrni magát, de egyelõre ha én tabletet vennék, az tuti ipad lenne, függetlenül attól, hogy az általad jelzett droidos tablet olcsóbb. Mondom ezt úgy, hogy használok pingvintõl kezdve ablakokon át almáig mindent.
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
Nexus 7 16 GB: 199 USD vs iPad Mini 16 GB: 329 USD
Nexus 7 32 GB + 3G : 299 USD vs iPad Mini 32 GB + 3G: 559 USD
Tobb mint masfelszeres, illetve majd duplaja a kulonbseg.
Telefonnal meg durvabb a helyzet, egy Nexus 4 fele annyiba sem kerul (299 USD fuggetlenul, illetve nagyobb tarhelyes 349), mint egy iPhone 5 (mikozben speckokban kb ketszer jobb).
Illetve ott a Nexus 10 399 dollarert A15 procival, 300 ppi-s kijelzovel.
Go figure. Akinek kicsit is szamit az ar, ha racionalisan gondolkozik, igazabol nem kerdes hogy mit vegyen, akar telefonrol, akar 7"-es, akar 10"es tablarol van szo.
Regards,
netezés, levelezés, céges levelek / fileok elérése amikor nincs nálam gép, jegyzetelés (OneNote / Evernote), ebook, játék, film amikor utazok.
Ezeket most a 11"-es laptopomon és a szifonomon csinálom, de gondolom nem kell ecsetelni mekkora különbség van mobilitásban a laptop és iPad Mini között (méretben és súlyban). Többek között ezért nem vettem eddig nagy iPadet, mert úgy éreztem az méretben nem lenne annyival kevesebb kompromisszum a notimhoz képest, ez a Mini viszont csábító ilyen szempontból, elfér a kabátjaim nagy zsebében (vagy legalábbis ezt ki kell majd próbálni 😊, vagy az oldaltáskámban, de nem fogja húzni a vállamat, otthon kényelmesen tudom használni székben ülve, ágyban feküdve (a laptop rohadt kényelmetlen szerintem ha nem asztalnál ülve használod), de nem olyan fárasztó sokat olvasni rajta mint az iPhone 3,5"-ös kijelzõjén. Ebbõl a szemszögbõl nézve lehetne azt kérdezni, hogy miért nem veszek nagy iPadet, úgyis csak otthon használnám arra meg az jobb lenne, de mivel nem ott dolgozom ahol családom / barátaim élnek ezért elég sokat utazok hétvégenként (belföldön), a laptopomat ilyenkor rühellem magammal cipelni, szerintem a nagy iPad is nyûg lenne a Minihez képest (652 gramm vs 308! Azért ez nagyon nem mindegy + a mérete miatt sokkal könnyebben elpakolható).
+ ott van az a tény is, hogy munkámból kifolyólag évente legalább 2x repülni is szoktam. Ez az év most ultra szar volt ilyen szempontból, ha összeszámolom akkor az jön ki hogy 8-9x ültem gépre. Tény, hogy ilyenkor viszem magammal a laptopot (mert kell), de még ott nem tartok hogy business classon utazzak 😄 Economyn meg botrányosan kevés hely van elõtted, ha az elõtted ülõ úgy dönt hogy alszik egyet és hátradönti az ülését akkor a 11"-es laptopot is alig tudod bekuporgatni a lehajtható tálcán az ülés és az öled közé. Legutóbbi utam során pont ez volt, filmet néztem a laptopon, és hát nem volt egy csúcs élmény. Írigykedtem a mellettem ülõre, aki iPaden nézett filmet, és vígan elfért, ha elfáradt egy pózban akkor váltott, nálam ez a szabadság nem volt meg.
Latolgattam, hogy Nexus 7-et vegyek -e, elvileg azon is meg tudok mindent csinálni, és egy jó 20-25 ezerrel olcsóbb lenne. Ami viszont jelenleg az iPad mellé dönti a mérleget nálam, hogy már rengeteg mindenem van iOS-re amit azon is tudok majd használni. Csomó alkalmazás van, amit megvettem és van iPades verziója is. + figyelgettem az akciókat az AppStoreban, és bár nem volt iPadem, ha valami jó játék vagy progi ingyenes volt 1 napig akkor letöltöttem iTunes-al. Szóval most ott tartok, hogy van több tucat qrva jó appom iPadre részben ingyenes akciók keretében, részben meg azért mert megvettem iPhonera és van 1024x768-ra optimalizált változatuk is. Csomó olyan alkalmazás, ami N7-en (Androidon) csak telefonos széthúzott változata van vagy nincs is rá (játékok leginkább).
De még nem hoztam végleges döntést, majd ha elmegy a hurrikán bejelentik az új N7-est, remélem November elején meg tudom majd tapizni mindkét készüléket és még rágódom ezen, de mostmár egyre jobban hajlok afelé, hogy vegyek egy mini tabletet a fent ecsetelt dolgok miatt.
PSN ID: jay-jupiter
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Tudom ezzel nem vagy kisegítve, de a sztaki szótára elégé megújult az elmlt fél évben és igen jó szótára (csak hát webes)
LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com
hát ez hatalmas 😄DD
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Ergo rohadt mindegy, hogy iTunes/iOS vagy sem, a Google-hoz mentek az adatok.
Nexus-on elol ugyanolyan specifikacioju kamera van (1,2 MP - amugy vicces hogy a retina iPad 3-ban negyed ilyen minosegu van), hatul tenyleg nincs, de ha nagyon bele akarunk menni, hogy mibe mi nincs: a Mini-ben nincs peldaul se GPS, se NFC.
#15527: nem ertem a viccelodes targyat. Az ossze Nexus keszuleknek hivatalos uton egy gombnyomasra ki lehet nyitni a bootload-et, onnantol kezdve pedig szo szerint azt raksz ra amit csak akarsz, a legtobb custom ROM-ban pedig alapbol benne sincs egy darab Google alkalmazas sem, opcionalisan tehetoek fel. De gyari ROM-on sem kotelezo belepned sem a Google fiokodba, (es nem kell ajtunszon aktivalnod hogy hasznalhasd 😄 )igy ott is ki tudod teljesen kerulni oket, ha pedig zavarnak ott az ikonjaik, le is tilthatsz barmilyen appot, igy az osszeg Google appot is ha ugy tartja kedved. Elhiszem hogy ez hihetetlenul hangzik amellett amit az Apple csinal, ettol meg ez igy van.
Regards,

1. Cégnél egész nap az író asztalnál görnyedek, otthon este már a kanapén vagy az ágyban akarok netezni, játszani.
2. Gyerekeim 2-3 évesek, sokszor volt, hogy voltunk vhol, reggel volt, nyûgösek, de készülõdni kell a lenti reggelihez, de nem jutok be a fürdõbe se, mert meséljek, stb. Ilyenkor jó kirakni egy mekk mester részt eléjük iPadon, és gyorsan zuhanyzás. De ez csak 1 példa, számtalan más helyzet is van, amikor beunja a banánt a két kicsi és mese kell, de pont nem tudok mesélni meg az anyjuk se, mert dolog van.
Szóval nekem kényelmi szempontok miatt van.
Azért kérdezem mert érveket tennék a mellé hogy vegyek Tabletet.
Armin & Ayu fan
Regards,
A proci + kijelzõ olcsóbb a Miniben, az unibody alu ház legyártása viszont drágább, + sokkal jobb kamera van benne (2 is). Nem lehet óriási különbség a két készülék gyártási költsége között.
Regards,
Mas: 😊
Regards,
Ezt azért nem írnám így le. Messze õk gyûjtenek a legtöbb adatot rólad, hogy utána célzott hírdetéseket tudjanak eladni az ügyfeleiknek. Mostmár a táblagépeik is követik mire keresel, mit böngészel, mit csinálsz. Lehet mondani hogy ez felesleges paranoia, de azért végiggondolva eléggé ilyesztõ mennyi információt adsz 1 cégnek a kezébe a személyes dolgaidról azért cserébe, hogy olcsóbban / ingyen kapj meg bizonyos szolgáltatásokat, termékeket.
Azért adják a hardwert ilyen olcsón, mert egyszerûen másképp már nem tudnak a piacra lépni, és így a legkönnyebb vásárlókat szerezni... késõbb pedig magukhoz kötnek ugyanugy mint mindegyik másik cég...
Google-nál és Amazonnál a helyzet pont fordított. Náluk a core business a hírdetések minél több felületre való kihelyezése + felhasználói információk gyûjtése a célzott reklámokhoz (G), illetve az on-line bolt (A). Náluk a hardver-eladás csak egy kiegészítõ dolog, ami segíti, kiegészíti a core bizniszüket. Nekik az az érdekük, hogy a szolgáltatásaik minél több emberhez eljussanak, és ezért simán be tudják vállalni hogy 0 profittal adjanak hardvert.
De ezt mintha egy párszor már keírtam volna itt.
Mindegyik uzletpolitikanak van letjogosultsaga, a rovidtavu profithalmozasra nyilvan az Apple-e a legcelravezetobb, viszont ez a legfelhasznaloellenesebb is, ami hosszutavon visszauthet, persze amig igy is veszik, hulyek lennenek mashogy csinalni. A hw gyartok es Amazon az arany kozeput, akiknel korrektek a feltetelek, es vilagos, hogy mit miert fizetsz meg. A Google-e pedig a legmereszebb, de a felhasznalok szempontjabol a legkorrektebb is. Majd meglatjuk, hogy hosszutavon melyik lesz a legcelravezetobb.
Regards,
Ez persze a tényeken nem változtat semmit: a vásárlók szemszögébõl ezek a dolgok nem látszódnak, és akiknél az ár számít az az N7-et fogja választani. Érdekes lesz nézni hogy alakul a jövõ, de abban biztos vagyok hogy a klasszikus hardvergyártók, akik a hardveren eladott profitból élnek (Samsung, Acer, stb) most rendesen anyázhatnak a háttérben, mert a Gúgli + Amazon eléggé elkehetetleníti õket a 7" tablet piacon. És ha igaz a hír hogy jön a Nexus 10 hasonló kondíciókkal, akkor lesz itt még anyázás bõven.