Apple társalgó

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

franc0
Hát nem szívem csücske az Apple, de full hiteltelen vagy (sõt gyerekes), szal mi inkább lapozunk míg te a specifikációs listára hokizol.

Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014

skinnyman
A facebooknal igenytelenebb app valoszinuleg nem is letezik android-ra. 😊

Hogy miben jobb a Nexus 4 az iPhone 5-nel? Amikor azt irtam hogy rovidebb lenne felsorolni hogy miben nem jobb, azt nem viccbol mondtam. De akkor a teljesseg igenye nelkul:
-kulonosebb reszletezes nelkul ~2-szer erosebb hardver (~a vilag legerosebb hardvere egy telefonban)
-valodi HD kijelzo szabvany 720p+ (1280*768) felbontassal 4,7"-on, Gorilla Glass 2-vel elol-hatul
-szabvany csatlakozok
-erosebb aksi
-NFC
-wireless (indukcios) toltes
-fele annyiba sem kerul (fuggetlenul 299 ill. 349 USD)
-es amit minden Nexus-ra el lehetne mondani: hivatalosan unlockolhato bootloader, nyilt OS, nem vagy vele egy ceg ecosystemehez lancolva, ugy hasznalod ahogy akarod, de alap szoftverrel is messze a legnagyobb tudasu mobil OS.
Tulzas nelkul mondom, hogy szerintem 3 ev mulva, (akkor majd >2-3-szor dragabban) sem lesz olyan iPhone, ami ezt a szintet meglepne.

Regards,

franc0
Nézd, nekem így megfelel. Amíg te "alkotsz" a tábládon, addig én keresek pénzt a subnotimon.

VRSDM
appokon vitatkozni felesleges.
iOSre millió csillió kreatív app van.

ami lényeges különbség, iOS-el lehet alkotni (multimédia tartalmak) androidra van egy sketchbook (ami nagyon jó) és itt vége is a használható alkotó programoknak.

na ez a nagy különbség ahol az android elbukik.

aki mást mond hülye, vagy nem próbálta mindkettõt még, vagy amúgy is hülye.

legyen már vége. unalmasak vagytok!

u dont have to listen anybody else but me

franc0
Nemár hogy a Facebookkal jössz... Tudsz te jobbat is.

GregSB
Na újra:

Facebook app N7-en (jobb oldali)

Ugyan ez iPaden:

1, 2, 3.

és ez tényleg csak egy nagyon alap példa, ettõl sokkal durvább különbségek is vannak.

GregSB
Ez a baj, hogy ha megnézem csak azt az alap 5-10 alkalmazást, amiket minden nap használnék akkor is siralmas a helyzet a Nexus 7-en.

Csak egy példa:

Facebook (jobb oldalon látható a N7 UI-ja)

Ugyanez iPaden:

Zsoltika 007
"Ez a "fú jobb az iOS mer arra harmincszor annyi faszájos app van" az pont olyan, mint amikor céltalanul bemész egy plázába és megveszel valamit, csak mert akciós. Lófaszt." Ez mondjuk jogos.

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

franc0
Jó, ezen nem fogok itt veletek összeveszni, kinek mennyire tudták átmosni az agyát (itt nem csak az Applere gondolok).

De csak hogy kiírjam magamból:
Ez a "fú jobb az iOS mer arra harmincszor annyi faszájos app van" az pont olyan, mint amikor céltalanul bemész egy plázába és megveszel valamit, csak mert akciós. Lófaszt.
Összeírod mire kell (ha kell) neked a tab, megnézed megvan-e az adott rendszeren oszt szevasz.

Nekem szerencsém van, legyen TELJESKÖRÛ web browser és office és ennyi. Dehamár, én vagyok a 99%.

Zsoltika 007
Azért döntöttem az ios és az ipad mellett mert rengeteg exkluzív cucc van ami más platformon nincs. Nálam pont hogy a szoftver ellátottság döntött.

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

Zsoltika 007
Pl most vettem meg a gta3-at (0.89 eur) az ig2-t (1.5 eur)meg a carmageddont megkaptam ingyé. Mindig vannak akciós cuccok.

Zsoltika 007
Hát nagyon nem!

GregSB
Õõõ nem?

Pont hogy ezen bukik / múlik egy táblagép értéke sok embernek, köztük nekem is, hogy milyen alkalmazásokat tudok rajta használni. És itt most ne csak az $5-10 appokra gondolj, csomó ingyenes app van iOS-re / iPadre nagy kijelzõre optimalizálva, ami Androidra nincs.

Igen, ez nem az Apple érdeme, de ez pont nem érdekel amikor tabletet választok.

Andr0
Hát az Appok azoka PC-s szoftverek megfelelõi. Tehát akkor egy PC-s szoftver is lehúzás?

Persze van nagyon sok f*szság is az App sotre-ban de sok hasznos dolog is akad.

Armin & Ayu fan

franc0
Azért úgy zárójelben: nem nagyon értem az appos érveléseket, azért annyira vagyunk intelligens emberek hogy tudjuk, az egész appozás csak és kizárólag a pénz zsebünkbõl való kihúzására van? Full értelmetlen egyébként.

Andr0
ez így igaz (sajnos)

Az andoridos fejelsztõk úgy gondolkodnak hogy "Jó lesz ez nekik" iOs fejlesztõk meg "Baszki ott fél nanométerrel elcsúszott a skin"

Armin & Ayu fan

GregSB
"(az appok 90%-a pedig tovabbra is teljesen vallalhatoan nez ki N7-en is, meg azok is amik elsosorban telefonra irodtak - es a legtobb igenyes app mostanaban mar tabletre is van optimalizalva)"

Az Engadget és verge szerint ez egyáltalán nem így van. Szerintük még minduig összehasonlíthatatlanul több a minõségi tablet app iPadre mint N7-re.

GregSB
Ok, akkor nézd meg miket írnak a Minirõl a Review-kban. Biztos megvett mindenkit kilóra az Epül hogy ennyire tetszik mindenkinek, meg azt írják hogy megéri a $130 felárat.

Felõlem leírhatod miért jobb a Nexus 4 mint az 5-ös egy Apple topicban, de sok bólogatü emberre ne számíts 😄

Tikal
Hosszutávon mit értesz? Mert az Apple már ezt csinálja mióta megalakult és még csak most kezd igazán kifizetõdni 😄

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

skinnyman
Persze tobb direkt tabletre optimalizalt app van (meg) ra, de ez pont nem az Apple erdeme, hanem a fejlesztoke. (az appok 90%-a pedig tovabbra is teljesen vallalhatoan nez ki N7-en is, meg azok is amik elsosorban telefonra irodtak - es a legtobb igenyes app mostanaban mar tabletre is van optimalizalva) Az Apple meg erre hivatkozva ker el dupla arat egy olyan hardverert ami fele annyit sem er. Szoval ezzel gyakorlatilag annyit mondanak, hogy elonyt szereztunk, ugyhogy most csak ulunk a baberjainkon es szarabbat adunk nektek dragabban, mert meg igy is megveszitek. Ez a strategia hosszutavon nem biztos hogy kifizetodo lesz 😊 Es igen, egyertelmuen lathato az is, hogy az iPad Mini-t elavulasra terveztek. Igazabol mar most, a megjelenes idopontjaban is jocskan alulmulja a legtobb konkurenset a legtobb speckoban mikozben messze dragabb az osszesnel, es mar most boritekolhato az 1 ev mulva (vagy inkabb 6 honap mulva?) a 326 dpi-s retina valtozat, A6-7-8-X-XX pocs tudja milyen processzorral ami nem masfel eve avult el, mint ami a mostaniban van, vallalhato RAM-mal, stb, ami kb az osszes konkurenseben mar most benne van.

Az LTE miatt meg aztan soha senki nem rohant a boltba, jopar eve vannak es voltak LTE-s telefonok szinte minden gyartotol az iPhone elott (amibe kb utoljara kerult bele), az elozo Nexus-bol is volt LTE-s, es egyik sem robbantott tudtommal bankot, nem hiszem hogy sok ember van akinek a 42 Mbps-es HSPA+ vallalhatatlanul lassu lenne. Azt meg hadd ne kezdjem felsorolni hogy a Nexus 4 miben jobb az iPhone 5-nel. Kevesebb olyan dolog van amiben nem sokkal jobb, mint amiben igen, mikozben fele annyiba sem kerul.

Regards,

franc0
Elsõre:
Semmi filozófia nincs benne, csak fizika és matek.
Az üzemidõt 2 dolog határozza meg: az akkumulátor kapacitása és az eszköz átlagfogyasztása. Elõre szögezzük le, amiket te mondasz, azok a salesek számai. De fogadjuk el most a számításhoz.
A tények:
új iPad akku: 42,5 Wh. Átlagfogyasztás: 4,25 W. Ezt el tudom hinni, de annyira nem értek az ARM procik fogyasztásához (és ugye ott a bivaly screen).
13 MBP akku: 63,5 Wh. Átlagfogyasztás: 9,07 W. Na ez irreális, ha használod is.

Második:
Nem értelek, az új Apple gépek jó része csak IGP-vel jön.

Andr0
nálam is ezvolt. Tehát áttértem Safarira

Armin & Ayu fan

Tikal
a chrome csak 32bites?? Le kellett szednem valami Java-t egy belépéshez, és sírt hogy neki nem jó a chrome csak a Safari..nem is tudtam ...

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

mousee
Sziasztok 😊

Csak pár filózgatós kérdés ugrott be, gondoltam bekérdezek ide, hogy mi a véleményetek.
Az egyik az az akksiidõ. Miért van az, hogy egy MBP 7 óra környékén teljesít, az iPad meg "csak" 10? Igen hogy az elsõben sokkal nagyobb az akksi, de mellé sokkal többet is zabálnak a dolgok, gondolok itt elsõ körben az arm vs x86 procikra. Na most vagy az MBP nagyon jó, vagy az iPad tud relatíve keveset menni 😊

A másik kérdés OSX témakör: Közel egy hónapja használom napi 8 órában a hegyi oroszlánt, viszont lehet hogy én vagyok vak, de semmi olyan hatalmas grafikai feature-t nem láttam benne, ami indokolná azt, hogy ne menjen egy intel GMA grafikával felvértezett gépen, annak fényében, hogy a lion simán elment rajtuk.

Vélemény? 😊

The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.

GregSB
Engadget:

"Those comparing this to the Kindle Fire HD will have a hard time, as that's a tablet manufactured to a fixed cost and designed to sell you content. This is very much more. Similarly, the hardware here is much nicer than the Nexus 7 and it offers access to the comprehensively more tablet-friendly App Store, but whether that's worth the extra cost depends entirely on the size of your budget -- and your proclivity toward Android.

Regardless, the iPad mini is well worth considering for anybody currently in the market for a tablet. Its cost is compelling, its design superb and it of course gives access to the best selection of tablet-optimized apps on the market. To consider it just a cheap, tiny iPad is a disservice. This is, simply, a great tablet."

GregSB
De igazad van, túl sok minden dönti a mérleget nálam a Mini felé. A felbontás csak azért zaavrna, mert relatíve sokat olvasnék a készüléken, és a szövegen állítólag nagyon látszik az alacsonyabb felbontás... de végülis a 3GS-en is tudtam olvasniés annak sem volt "retina" kijelzõje 😊

GregSB
Dzsini
Ezt írtad: " Ami viszont jelenleg az iPad mellé dönti a mérleget nálam, hogy már rengeteg mindenem van iOS-re amit azon is tudok majd használni. Csomó alkalmazás van, amit megvettem és van iPades verziója "

Ezek után, mivel amúgy nem lett vacak a Mini, szerintem nálad nem lehet kérdés - minek szívatnád magad egy vödör új, hiánypótló app vásárlásával, a rendszerek közötti átjárás kiépítésével, stb.? Már csak a telefon és a pad közötti kényelmes átmenet és kevesebb plusz költés/nyûglõdés megéri az árkülönbözetet. Ahogy írtad sokan kinövik azt a korszakot, amikor élvezettel hekkelnek ide-oda az eszközön, használni pedig ezt a kényelmes. Az meg, hogy jövõre lesz nagyobb felbontás - olyan munka/szórakozási eszköznek vennéd, aminél elengedhetetlen lenne a 2048-as felbontás / szélesvászon (el tudom képzelni, hogy az iPhone 5 után a következõ váltás a padoknál is a képarány váltás lesz)?

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

GregSB
"It doesn't feel like Apple is racing to some lowest-price bottom — rather it seems to be trying to raise the floor.

And it does raise the floor here. There's no tablet in this size range that's as beautifully constructed, works as flawlessly, or has such an incredible software selection. Would I prefer a higher-res display? Certainly. Would I trade it for the app selection or hardware design? For the consistency and smoothness of its software, or reliability of its battery? Absolutely not. And as someone who's been living with (and loving) Google's Nexus 7 tablet for a few months, I don't say that lightly."

Ez a review azért sok mindent letisztázott bennem / megerõsítette a feltételezéseimet. Azért a tapizást nem fogom kihagyni, de ezek mellett egy dolog nagyon bassza a csõrömet: tudom hogy az Apple szemrebbenés nélkül képes lesz beletenni a Minibe jövõre egy nagyobb felbontású kijelzõt. Nehéz ügy 😊

Dzsini
Pont errõl beszélek - miért pozitív a tesztelõ részérõl az, hogy "tartósnak tûnik", ha úgyis tudja, hogy 1 éven belül le lesz cserélve, mert lesz új generáció? Legyen az pozitív, hogy a jól megcsinált ház ütés, nyúzás, karcolódásálló.

Nem célközönség az a pár elvetemült, aki még most is iPhone 3G-vel mászkál 😉

az pedig, hogy esetleg kis értékcsökkenéssel tovább lehet adni, elég kétélû dolog, egyrészt kevesebb új terméket adnak el, másrészt viszont növekszik a szolgáltatásokat vásárlók száma

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

GregSB
Kézben tartva olyan érzést kelt mint egy tartós termék != 10 évig fogod használni 😉

Dzsini
Nekem is Kindle 3-am van, tudom, hogy nem kötelezõ váltani - és fõleg az iOS eszközöknél azért nagyjából tartják azt, hogy az elõzõ generációk is kapnak új funkciókat pár évig, megkapják idõben az új szoftvert, stb. (ahogy pl. a Google referenciatermékek is - Nexus sorozat)

De akárhogy is, egy bármilyen kütyünél azt felhozni indokként, hogy hosszútávra, tartós terméknek készül... ugyan már, ez nem az a piac. 😊

GregSB
Én az iPhone 4-emet lassan 2 éve használom. Azóta kijött már 2 új szifon, Lumiák, HTC-k amiket próbáltam és ezek mind nagyon kellemes készüléket, de én még ezek kipróbálása után is imádom minden nap kezembe venni és használni a 4-est, és nem érzem azt váltanom kéne 😊

Lehet hogy évente frissítik a tetmékeiket, de amit megveszel az 2-3 évig ki fog szolgálni és nem fog csalódást okozni.

Viszont most az iPad Mini esetében jogos kérdés hogy vajon mikor pakolják bele retina kinelzõt. Ha jövõ októberben az kellemetlen lenne 😊

GregSB
"It's easy to become used to how vast and impressive the library is for the iPad, but using the mini reminded me of just how right Apple got this part of their ecosystem. Compared to the Nexus 7 or the Fire HD... well, there is no comparison. The iPad's app selection is an embarrassment of riches, and using apps like the powerful Paper or GarageBand, or playing games like the incredibly fun PunchQuest or Letterpress really makes a tremendous case for why a consumer might spend that extra $129."

Pontosan ezt mondtam én is.

Dzsini
"that's built to last." - arra a ~9 hónapra, amíg az új, tvájsz ez ömézing generációt ki nem hozzák. 😊

GregSB
iPad Mini review a Verge-ön

"Moments after I held the iPad mini at Apple's event in San Jose, I hurriedly wrote that it made other tablets in this class feel like toys. Perhaps I was a bit hard on the competition in the heat of the moment, but I will say that there isn't a single product in the 7-inch tablet market that comes close to the look, feel, or build quality of the new iPad. It is absolutely gorgeous to see, and in your hand has the reassuring solidness of a product that's built to last."

GregSB
Idézek a legutóbbi pü-i jelentésbõl:

"International sales accounted for 60 percent of the quarter’s revenue."

Már pár negyedéve több bevételük van a nemzetközi eladásokból, mint az USA-beliekbõl, és Kína még csak most van felfutóban. Persze USA még mindig a legnagyobb piacuk, de látszik hogy a tendencia merre megy.

Dzsini
Ebben is van ráció, akkor inkább azt mondom, hogy az elsõdleges piacon (Egyesült Államok) az általam említett lehet a csapásirány. Nem tartom valószínûnek, hogy pont az Apple a számukra tengerentúli területeket (EU, Ázsia) tekintse elsõdleges piacnak.

Persze itt lépéselõnyben vannak, soká lesz Magyarországon (vagy akár máshol az EU-ban) Amazon Prime.

GregSB
Szerintem meg arra alapoznak, amirõl párszor linkelem már be ide cikkeket: a világon ha megnézzük hogy hol kapható a Nexus 7, a Fire HD, és az iPad Mini, + mely orazágokban érhetõ el AppStore, Zene és film bolt, akkor az Amazon és Google csúnyán le van maradva. Sok országban az iPad Mini lesz az egyetlen alternatíva, rengeteget fognak belõle ezért eladni. Mire a Google és Amazon felzárkózik, és legalább annyi országban fogják kínálni a készülékeiket és szolgáltatásait mint az Apple, addigra már kint lesz a Mini 2 vagy 3 generációja, ami már biztos nem fog hardverben lemaradni semmiben a konkurenciától, valszeg jobb is lesz annyival mint amennyibe többe fog kerülni.

passatgt

Ha az apple a samsung termékstratégiát használná😄

Dzsini
Nem csak a jobb appok miatt - racionális választás annak is, akinek van iTunes-on pár tonna zenéje, filmjei, stb.

Szerintem erre alapoz most az Apple, hiszen most egy lakott piacra lépnek be, tehát elsõsorban azoknak kínálják az eszközt, akik amúgy is az õ pályájukon játszanak. Olyanokat, akiknek az összes cuccuk a Google-nél vagy Amazonnál van, nem fognak átcsábítani egy meglevõ eszközrõl.

forrás

GregSB
Te meg ezt írtad be: "Go figure. Akinek kicsit is szamit az ar, ha racionalisan gondolkozik, igazabol nem kerdes hogy mit vegyen, akar telefonrol, akar 7"-es, akar 10"es tablarol van szo."

Ami nem igaz, mert táblagépeknél még mindig racionális választás lehet az iPad a jobb appok miatt.

A telefonnál meg: a Nexus 4-ben nincs LTE és nem is lesz. Sok racionálisan választó ember mást fog választani emiatt.

skinnyman
Most nem ertem miert kellet ebbe ennyire reszletesen belemenni. Csak megemlitettem, hogy mellesleg ezekkel azt is megteheted, mert ebbol is latni hogy mennyire nem vagy az ecosystemukhoz lancolva mint Apple-nel, amit mint egy ervet megemlitettem. Nyilvan valoban a tobbseg nem fog ra Ubuntu-t feltenni, de benne van ez a lehetoseg is. Nagyon jol tudnod kene hogy Nexus cuccon semmit nem kell konfiguralni, dobozbol kiveve rezzenes nelkul mukodik, frissul magatol, stb. Csak ott a lehetoseg is hogy hozzanyulj, ha valamin valtoztatnal, ez csak egy plusz opcionalis lehetoseg.

Erveltel azzal, hogy a Nexus 7 egyedul a kijelzoben jobb az iPad Mini-nel, kozben megmutattam hogy valojaban ez nem egeszen igy van, azota meg most azzal jossz hogy a hardver nem szamit. Azzal erveltel hogy a Nexus 7 es iPad Mini (majdani) itthoni ara kozott alig van kulonbseg, megmutattam hogy ez sem epp igaz, illetve most ott tartunk hogy az iPad Mini ara legalabb masfelszeres illetve tobb kategoriaban majd dupla annyi mint az N7-nek. Es most azzal jossz hogy mar persze az ar sem szamit, mert hogy ugye ERZESRE kifizetik sokan a dragabb osszeget is. Ebben nyilvan van igazsag, kulonben nem mernek az iPad Mini-t sem olyan aron adni, amilyenen, hogy meg se probaljanak versenyezni a konkurencia araval. Most hogy erzes alatt az anyagminoseget ertjuk (nem mintha barmi gond lett volna vele 2 generacionyi muanyag iPhone soran amik maguktol is megrepedtek), az UI-t ertjuk (amiben szvsz az Android ujabb iteracioi koroket vernek az iOS-re), vagy inkabb csak a hype-ot, abba ne is menjunk most bele.
Nekem semmi bajom azzal ha valakinek szimpatikusabbak az Apple termekei, mint termekek tenyleg nem rosszak amugy, jol ossze vannak rakva, van egy stilusuk. Csak ne probalj meg olyan erveket is mellemagyarazni (egyedul a kepernyoje szarabb, nem sokkal dragabb, stb.) amik nyilvan valoan nem igazak. Mert azert legyunk oszintek: objektiven nezve, az arukat is beleszamolva kevesebb erv szol az Apple cuccai mellett, ami a reszesedeseken is egyre inkabb tukrozodik.

De hogy legyen egy kis on is: Scott Forstall nem irta ala a Maps bocsanatkero levelet, ez volt a vegzetes hibaja

Regards,

Nem feltetlenul jo az.. 😊 Az elkovetkezendo par evben meglatjuk a hatasat ennek a lepesnek.

killall imagent

GregSB
Ahogy Tikal is írja nem õ fogja megrajzolni az UI-t két kézzel, arra van egy külön csapat akiket eddig Forstall vitt, mostantól Ivenak fognak jelenteni. Ugyanígy nem minden egyes termék designját õ rakta össze eddig sem két kézzel, van hardver dizájn csapat is, akiket eddig õ vezetett, õ szerintem csak a nagy generáció váltásoknál meg új termékeknél vett aktívan részt a megalkotásban, meg meghatározta az irányelveket, de pl az iPod Nano sokadik generációját már tuti nem õ alkotta meg, csak rábólintott a végleges dizájnra.

UI terén valószínû csak irányelv meghatározó lesz leginkább, de ami a legfontosabb, hogy mostantól teljesen az õ döntései alapján fog alakulni a termékek dizájnolása, kompletten. Interjúkból kiderül, hogy Forstall és Ive utálta egymást, és nagyon sok tekintetben volt nézeteltérés köztük, Ive pl mindig is ellenezte a skeuomorph Appokat. Kettejük ellentétje mindig is egy gát volt az iOS eszközök dizájnolásában.

Tikal
az hogy õ lett ott a vezetõ nem feltétlen jelenti azt hogy õ fogja rajzolni a következõ UI-t, hanem hgogy õ fogja felühgyelni.. más szemlélet más eredményt hozhat.

passatgt
hát nemtom, õ sose volt ui ember, szóval ebbõl még szar is lehet

GregSB
Szerencsére a Google is felfedezte hogy nem mindenki ilyen, és ma már sokkal jobb az Android is ilyen szempontból. Out-of-the box sokkal jobb mint az elején volt, a Play store-al és mindennel ebbe az irányba mentek el és az N7 egy nagyon jó kis küytü ilyen szempontból. De a szoftverek és szolgáltatások még mindig gyerekcipõben járnak az iOS-hez képest, lásd a cikket #15557-ben.

GregSB
"Amazingly, it's said that Forstall's coworkers were so excited to show him the door that they volunteered to split up his workload — Eddy Cue takes on Siri and Maps while OS X's Craig Federighi gets iOS. And Ive, who has cemented his reputation as a legendary industrial designer over his two-decade Apple career, gets the opportunity to refresh an iOS user experience that has stagnated over the last several generations."

Botond
Dzsinit se értette ezt se fogja érteni. Õ a tuning ladás, aki nem érti minek vesz vki 20.000.000 ért autót, ha sose fekszik alá hétvégén bütykölni. Nem érti és pont. Mert olyan nincs hogy vki azért vesz autót hogy járjon vele, nem azért hogy hétvégén alatta feküdjön, mert micsoda marhaság is járni az autóval amikor bütykölni is lehet.