Apple társalgó

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

skinnyman
Lol most latom hogy sikerult kitorolnod amit erre irtam, pedig sztem abszolut semmi kifogasolnivalo nem volt benne.
Beirok egy teljesen artalmatlan hirt, elkezdesz kotozkodni es trollkodni ra es amikor valaszolok azt utana torlod. Ilyen egy korrekt vitapartner, bravo <#eljen>

Regards,

😄

&#63743;

Bercy
Nalam az internetszolgaltato csinalja ezt. Ritka bizar a dolog.
Diginet (valami gyors fele 60Mb talan), ha teljes savszellel kezdek el letolteni huzamosabb ideig (pl torrent) akkor egy ido utan szakad a net es csak a router restart segit. Az erdekes, hogy mindegy, hogy macbook-al vagy NAS-sal terhelem a netet.

British Telecom (alapbol lassu 5Mb net), itt mar hamarabb szakad a dolog, neha eleg ha spotifyt hasznalok, neha kell neki a HD video strem vagy torrent.
Tikal
Mondjuk az fura, hogy mikor ez történik akkor a PC-m még simán veszi a jelet, van rajta net. Sõt a MacBookom látja is pl a hálozati vinyot, tudok róla streamelni, csak az internet tünik el...

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Tikal
Lehet, valami alsó kategoriás netgear routerem van most, másik pecoban is valami 5000forintos router van.

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Akkor nalad a router-rel lesz a gond, ha kulonbozo hardverekkel is ugyanaz a hiba.

http://gaborszantai.co.uk/

Tikal
már elõzõ MacBook-omnál is volt ez probléma, snow leopard.

Se Lion-nal (late 2009 iMac), sem Mountain Lion-nal (early 2010 MBP) nincs problemam.

mousee
Lionnál és Mountain Lion-nál 10 percenként dobta el a wifimet a gép. Snow Leo alatt nem jelentkezik a hiba. MBP 2009 13"

The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.

Tikal
Másnak is van ez a jelenség hogy a wifi kapcsolat idõnként megszünik? Látja a hálozatokat, kapcsolodva is van, de nincs internet, és csak a restart oldja meg a helyzetet.

"En ezert is utalom a Google-t, mint a szart. Olyanok, mint a vasaros cigany: keretlenul is hazhoz jon es ha nem veszed meg amit ad, akkor is elvisz toled valamit." +11111

killall imagent

Tikal
LOL, jaja

Megegyszer: engem nem erdekel, hogy mit tudnak meg rolam, de nincs szuksegem reklamokra. Sem veletlenszeruekre, sem az adataim, browsing history-m, tartozokodasi helyem alapjan felepitett celzott, szemelyreszolo markeringre.
Hagyjanak beken. A reklammentessegert meg fizetnek is, ha lenne ilyen opcio. En ezert is utalom a Google-t, mint a szart. Olyanok, mint a vasaros cigany: keretlenul is hazhoz jon es ha nem veszed meg amit ad, akkor is elvisz toled valamit.

GregSB
Ja, én még be se léptem a profilomba 😄

uj itunesban hol van az appok frissitese gomb? egyszeruen nem talalom 😄

Andr0
rámész a saját profilodra>> settings>>about,terms &privacy>>terms & privacy>>location data collection

el van rejtve... 😄

Armin & Ayu fan

GregSB
Hol kell kikapcsolni? Én múltkor felületesen átnéztem, de nem találtam.

Nekem akkor is úgy tûnik, hogy egy kicsit túl van reagálva ez a privacy dolog.

Szerintem itt az sg-n egyikünk sincs olyan pozícióban vagy társadalmi rétegben, hogy aggódnia kelljen azon, hogy a Google adatokat gyûjt rólunk. Én pl a Latitude-öt is használom de soha nem kaptam még spamet vagy nem kért reklámokat.

&#63743;

Tikal
Ez egyértelmû 😄

passatgt
arról nem is beszélve, hogy szerintük is jobb az iphone app mint az androidos😊

Tikal
Azt meg már mindenki elfelejtette hogy milyen fapados volt a google maps azelõtt.. persze a Google most nagyot lõtt ezzel, õ a nagy megmentõ, aki elhozta az iphone usereknek a maps-et 😊

Ha csak a google tudna - de a sok kocsog marketinges is, azok idegesitenek, nem a CIA vagy MI6...

Úristen tudja a Google hol vagyok. Válthatok albit és telefonszámot <#confused>

...

&#63743;

Andr0
nagyjából fél másodperc kikapcsolni azt a funkciót és fél percbe telik kijavítani a googlenek. nálam már offon van.

Armin & Ayu fan

Tikal
Ok, kösz

Zsoltika 007
Mac os journaled A másikra nehogy! Az nagybetû érzékeny. Rengeteg program nem is támogatja.

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

Tikal
mire formatáljam a külsõ vinyóm? mac os journaled, cased journaled stb?? <#rolleyes>

I.C.ram
Coop multiplayer van benne vajon? Az volt a legjobb része! Unokatesómmal, ketten játszottuk végig 😊

Hasznal vki yahoo fiokot Mail app-ban?

Folyamatosan dobja a password-ot. 10-bol 2-3 alkalommal elfogadja, akkor lejonnek a levelek, de amugy allandoan ujra keri.

GregSB
WSJ szerint az Apple mostanában dolgozik a Sharp-al és Foxconnal lehetséges TV készülékek tervezésén.

Ha még csak most dizájnolják, meg tervezgetik õket akkor ebbõl leghamarabb jövõ karácsonykor lesz valami.

passatgt
jönnek appok appletv-re? (rányomva üres oldalt tölt be egyelõre)

Sracok, mindenkit kerek, hogy Skinnyman kommentjeire ne reagaljon, mert automatikusan torlom. Bannoltatni felesleges, mert anno a Skorpios nick-je is toroltetve lett es visszatert most ezzel. Ha ezt kitiltjak, akkor csinal egy masikat es azzal folytatja.
Ignoraljatok en meg torlom, akarmit is ir ide.

Dzsini
Ez igen, ez egy kellemes szolgáltatás, ilyesmi az elvárható viselkedés a 2010-es években. <#eljen>

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

GregSB
Filmeket nem csak venni, kölcsönözni is lehet vele pár dollárért. Szóval "téka"-ként is funkcionál.

Ahogy már elõttem írták újabb iPhoneok, iPadok, Macek képét és hangját ki tudod tolni a TV-re vele 1 kattintással.

Nem rég került bele a shared Photo Stream feliratkozás funkció is, aminek gyakorlatilag az a lényege, hogy iPhoneon létre tudsz hozni privát galériákat és meg tudod osztani azokat az Apple TV-vel is. Nagyon kényelmes, csinálsz fotót telefonnal, beteszed ebbe a mappába, kommentet is tudsz hozzá írni, feltölti és kész, ott van egybõl a TV-n. Legutóbbi külföldi utamnál kipróbáltuk ezt szüleimmel (náluk van Apple TV), tökéletesen mûködött, minden este leültek a TV elé és végignézték aznap milyen fotókat csináltam.

Jim Morrison
Nem sok játék, de van ami támogat rendes airplayt. Ilyen például a Modern Combat 3. Igaz kis késés van de ha ipaden játszod akkor airplay közben jobb az irányítás 😄 Képek, videókat mind kirakhatod TV-re. Zenét is.

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Tikal
300mbit-es router simán, de még 150-es is. Én egy MyBook Live-ról streamelek, fullHD-t is, és csak akkor szaggat ha mást is csinálok a hálózaton, pl töltök a gépen vagy a notin, és a routerem is csak 150-es, egy alap TP-Link. Egy lakáson belül nem lehet gond ezzel szerintem.

Tikal
hidemyass.com VPN, nem túl drága, és valószínüleg müködni fog a netflix is, persze a fizetés nem tudom megodható e..

I.C.ram
Köszönöm a tippeket. Ja és ha még eszetekbe jut valami, hogy miért érdemes ilyet venni, akkor ne tartsátok magatokban 😊

Egy dolog zavar benne kicsit. Hogy nincs belsõ HDD. Tehát mindig streamelni kell a cuccokat. Ha megveszek egy 1080P-s filmet, akkor nem biztos, hogy a wifi bírni fogja, fõleg ha gyenge a jel 😞
I.C.ram
Az nem rossz. Akkor azt hiszem, megvan a karácsonyi ajándék szüleimnek 😊 Úgy is most vettek új FullHD TV-t.
passatgt
persze

I.C.ram
Olyat lehet vele, hogy iphone képét kirakom TV-re? Mondjuk egy játékét? Vagy böngészõ, stb?
passatgt
lehet mindenre használni, csak nem sok magyar filmet lehet venni és ami van az is drága...😊

de airplayhez (vezetéknélkül áttolni képet ipad/iphone-ról tv-re), számítógéprõl megosztani filmeket/zenéket (ituneson keresztül) és ha jól tudom xbmc-t rá lehet valahogy rakni, így minden szarra lehet használni

I.C.ram
Van amcsi accom is, de gondolom Hulu vagy Netflix ugyanúgy nem megy itthonról, mert figyeli az IP-t is, mi? 😞
Jim Morrison
ha van amcsi accod akkor tudsz filmeket venni (lehet már elég a magyar is) igaz még nem próbáltuk. Legtöbbször airplayen keresztül mutatjuk a képeket másoknak ipadrõl, touchról. Van hogy csak itt nézem meg a legfrissebb trailereket, igaz ami nekünk van az csak 720p-s, de teljesen jó. Másra nem is nagyon szoktuk (mostanában). YT-on biztos van valami videó ami bemutatja a YT, nba stb. appokat.

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

I.C.ram
Van valakinek Apple Tv-je? Itthon mire lehet használni?
Zsoltika 007

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360