18351
-
#16655 +1 -
#16654 Easingeknek hívják őket, legalábbis webes körökben. Köze nincs a fizikához, pár érték függvényében számolja a sebességet, gyorsulást, rebound effektet,stb.Erre és erre less rá, nem egy agysebészet. Ettől még lehet komolyabb cucc alatta, de kb ennyivel el lehet érni azt, amit én látok az ios7 betájában. -
#16653 Úgy látszik pár dolgon átsiklottál. Pont ez a lényeg hogy nem scriptelve van a lockscreen pattogása, nem egyesével vannak scriptelve a különböző elemek mozgásai, hanem egy teljes physics engine van iOS7-ben, ami kiszolgálja ezeket a mozgásokat.
Bemásolom mégegyszer a releváns részeket:
"There's a real (if not real-world) physics engine here, and particle effects, and far more that's been disclosed to developers in the non-public sessions at WWDC 2013.
...
With iOS 7, screens aren't bouncing because they're keyframe-animated to do so. They're bouncing because the virtual world they exist in has sent them ricochetting off another object. They're not sliding because an image is being moved from one coordinate to another, but because they're rotating around the surface of cylinders. Interface hasn't just gone from traditional animation to 3D, or from element to object, it's been dropped into a full-blown virtual world." -
#16652 Azért annyira nagyon hasra esni nem kell.
A mozgást irányító script kb. az itt láthatónak egy "kicsit" továbbfejlesztett változata, nem egy atomtudós szint :)
http://www.swf.hu/old/tutorials/actionscript/as-motion3/as-motion3-2.php?frm_id=53
A "fizika törvényei" azért egy kicsit erős kifejezés, de tény, hogy látványos és intuitív. De viszonylag egyszerű függvényekkel meg lehet oldani ezeket a dinamikus dolgokat.
-
#16651 kösz, jónak tünik -
#16650 Persze valamit kell mutatni az UI mellé, hogy rávegyék az embereket az iPhone4 lecserélésére - és nem SGS-re. -
#16649 Viccen kívül iOS7-el szerintem olyan irányba indultak el ami ha kiforrja magát akkor megint a konkurencia előtt lesznek évekig User Experience-ben. 2007 óta egyedülállóan folyékony, fluid, reszponzív, stb volt a rendszerük amit emiatt élmény volt használni. 2012-ben, idén zárkózott fel a konkurencia hozzájuk "erőből", ha megnézel egy HTC One-t vagy egy SGS4-et, vagy egy csúcs WP8-as telefont alig látsz rajtuk akadást, minden gyors és folyékony rajtuk, az a minimális akadás ami van nem számottevő.
Szóval ilyen értelemben véve felhasználói élményben felzárkózott a konkurencia az iPhone / iOS mellé.
Az iOS7-es újításokkal viszont megint olyat lépnek, hogy évekig nehéz lesz őket beérni: a többi platformon lehetetlen lesz még egy ideig pl ilyen rendszerszintű fizikai enginet bevezetni úgy hogy továbbra is tökéletesen fluid maradjon minden, továbbra is minden 60 FPS-el rohangáljon a képernyőn.
Ez elegendő lesz ahhoz, hogy az iOS-t bebiztosítsák a következő évekre és hogy továbbra is megérje feljesztőknek foglalkozni vele, mivel különleges, érdekes appokat tudnak majd erre a platformra fejleszteni amiket máshol nem, de ettől nem fognak megindulni a részvényárak felfelé.
Ahhoz az kell, hogy létrehozzanak egy új terméket, ami felforgat egy piacot mint az iPod vagy iPhone tette anno. -
#16648 Tényleg, azzal mikorra lesznek kész? 2016-17? -
#16647 Ahhoz Enterprise Űrhajó kell :P -
#16646 hátha sikerül valami újítással újra 400 tallér fölé tornázni a részvényeket :)
(tegnap vette át tőlük a Google a legértékesebb cég trófeát) -
#16645 iOS 7: Catch me if you can
"
...
Finally, let’s add an entire physics engine to the UI toolkit. We’ll add constraints and behaviours that mimic real objects in real time, and ensure it all runs at high enough speed so it can respond to touch inputs.
In short, we’d replace 2007′s sliding textures with motion, dimension, and physics.
iOS 7 was clearly designed to show off what’s possible in 2013. As a side effect, they’ve embraced conventions that will be hard to emulate with commodity hardware or web tech.
...
Even with tuned native software, the iPhone 4′s A4 chip can’t handle the most interesting aspects of iOS 7. The 3D, the blur, the compositing – all of them are disabled or degraded on the A4. iOS 7 is designed and developed for the A5, and will truly shine on the A7.
By hanging up their rich textures in favour of rich effects, Apple has gone well beyond a coat of paint. If people fall in love with this new, beautifully living aesthetic, there will be an argument for building native apps for years yet." -
#16644 Igen, és ez elérhető lesz 3rd party app fejlesztőknek is, ők is úgy tudják majd felépíteni az alkalmazásaikat hogy a mozgatható, ráncigálható UI elemeknek be tudják majd állítani többek közt a "súlyát", ezzel szabályozva hogy mekkorát pattanjanak pl.
Innentől kezdve a kreativitás szab csak határokat annak hogy milyen megoldásokat fogunk látni appokban :) -
#16643 Apróság, sokan valószínűleg észre se vennék, de rohadt látványos dolog, és csomó minden leprogramozását egyszerűbbé teszi.
Érdekes meló lehetett átírni az egész UI-t ilyen "fizikai" alapra. -
#16642 Egy apró, de jó példa:
Eddig ugye bárhogy értünk hozzá a kamera gombhoz a lockscreenen mindig ugyanazt az animációt láthattuk, ha meg fentről lerántottuk nem történt semmi.
Most már erre is a rendszer fizikai törvényei vonatkoznak. -
#16641 Próbáld ki őt.
Ez7z is an easy-to-use archiver that allows users to perform a number of tasks:
Expand 7z, bzip2, gz, rar, tar, and zip files.
Shrink files into 7z, bzip2, gz, tar, and zip formats.
View the contents of an archive without opening it.
Delete files from an archive without opening it.
Create, verify, and repair par2 files.
Process multiple files with ease.
Igaz ott virít hogy már nem fejlesztik, de egy próbát megér. -
#16640 tudtok olyan RAR progit amivel bele tudok nézni anélkül hogy kibontaná a fájlt? az unarchiver van fenn, de az kibontja... -
#16639 Írj apple supportnak! -
#16638 Találkozott mostanság valaki olyannal, hogy az üzenetek app ékezetes karakterek helyett kérdőjeleket küld ki FB chat-re? Nekem normálisan megjelenik minden, de fészen már csak kérdőjelek vannak űáúőóü helyett. Program restart megoldja, csak picit idegesítő hogy random rájön az ötperc. -
#16637 bizonyára komoly piaci rést hagynak maguk után ezzel a döntéssel... -
G_ArchAngel #16636 Google szerint igen. -
#16635 Volt Samsung desktop gép? -
G_ArchAngel #16634 Hello új korszak :) -
#16633 10.9 -
#16632 Applenél leghamarabb jövő nyáron - ősszel fogjuk látni merre mennek. OSX 9 - iOS 7 mellet még külön Laptop - Tablet - Okostelefon hardwarek vannak. Jövőre csinálhatnak nagyobb összevonást (ha akarnak) OSX 11-el. -
#16631 Pedig egy modern i5 van benne, az bőségesen sok Win8-hoz...
Elsősorban a méret - nagyban sokkal nehezebb (drágább) egyenletes megvilágítású, kiváló minőségű képernyőt összehozni - egy tévénél annyira nem tűnik fel, ott van már folyamatosan kapható 4k, egyelőre olyanok is :) (vagy megfizethetetlenek)
Viszont pro szinten alig néhány 21-27 colos 4k környéki monitor van, tényleg nagyon ritka.
(amúgy azért raktam be ezt is és az Acert is, mert szerintem - ahogy régebben is beszéltünk róla - az OSX és az iOS szép lassan közelebb ér egymáshoz, és az érintőképernyős Airnek hasonló designt el tudok képzelni) -
G_ArchAngel #16630 Tegnap olvastam valamelyik tech bloggertol facebookon, hogy Androiddal nagyon jo, de Win8-cal katasztrofa.
A felbontast nem igazan ertem. Nem itt, hanem altalaban. Veszek egy pro monitort felmillioert es 2560x1600 vagy 1440.
Pedig ott nincs lekorlatozva a fogyasztas sem. A desktop monitorok miert maradnak el a tabletektol es laptopoktol felbontasban? -
#16629 folytatva az Acer vonalát: Samsung Ativ Q
(13,3 colon 3200x1800as felbontás Win8 + Android egyszerre)
-
#16628 Post-process: why the smartphone camera changed photography forever -
#16627 mondom, nekem megérné a 2011-es Air-ről váltani... -
#16626 Hasra ütöttem.
Így is, mi van ha valakinek megér ennyit a + erő + sokkal jobb akksi? -
#16625 van az 50-60 is :) -
#16624 Ébredj már fel, milyen 20-30 ezer? -
#16623 Az meg, hogy kinek mennyire éri meg pár tízezer Ft-ért az upgrade az újabbra (ha eladod a régit és megveszed az újat ugye akkor nem a teljes vételárral kell számolni) az egyéni értékrend kérdése. Én simán ráfizetnék 20-30ezret a régire a sokkal jobb akksi miatt. -
#16622 Ezt is írtad, és én erre reagáltam:
"10%-kal gyorsabb, meg 20%-kal több az akkuidő. Nulla innováció.
Amitől jobb az új gép, ahhoz az Applenek semmi köze." -
#16621 most lehúztam a töltőről a 2011-es Air-t, 2,5 órát ír. Én örömmel váltanék :) -
#16620 Olyan nevetségesek vagytok bazmeg ahogy foggal-körömmel istenítitek ezeket a szarokat...
Mit mondtam ÉN? Azt, hogy 2012-es Air leváltani 2013-asra kibaszott felesleges. (Mondjuk szerintem a srác se gondolta komolyan, csak a szája járt.)
Így van? Így van. Lapoztam. -
#16619 Ha valami így is a legjobb, akkor minek változtatnának rajta radikálisan? -
#16618 mavericks-re leszek kíváncsi, sajnos neten nem találok a beta-ról tesztet, de ha fele igaz annak amit a keynoton mondtak, pár órát pluszba még ki lehet belőle hozni -
#16617 Ejha.
De a használat módját tekintve (25 weboldal pörgetése állandó jelleggel) azért a többi masina is elvisel egy normál napot töltő nélkül - az Air esetleg kettőt is, ez kétségtelen. -
#16616 A specifikáció minimuma asszem (~2 hete beszéltek róla a rádióban az Intel egyik magyar fejesével egy techműsorban) a legalább 9 órás aktív használat, legalább 7 napos rendelkezésre állás, ilyesmik... és ezek a cuccok árban bőven ott lesznek az Air gépekkel egy szinten.
Azért a Windows 8 se olyan béna energiamenedzsment terén :)
... plusz ha éppen egy tabletté bontható változatról van szó, akkor a teljes billentyűzet terület egy merő akkumulátor, és a hardver a képernyő mögött van - mindez úgy, hogy a maximum vastagság 1 inch lehet.