Apple társalgó

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Telt el ennyire hosszú idõ termékfrissítés nélkül?
Ha a Samsung kihozza az órát az új telefonnal, akkor az egyszerû, marketinggel etethetõ amerikait kilóra megveszik.

http://gaborszantai.co.uk/

LoDMaSt
Úgy néztem én is. 😄 De elég, ha egyszer bekapcsolod, belépsz Spotifyba, majd kikacsolod, és simán lépsz be, nekem megy úgy is.

@ Hellomarci

Wow milyen sok beállítási lehetõség van 😄
Ha bekapcsolom minden adatforgalmam rajtuk keresztül megy és nem tudom testreszabni igaz?



Köszi!



LoDMaSt

@ Hellomarci

Használtok spotifyt Magyarországon? Van rá valami megoldás, hogy legalább gépen tudjam használni?
Gondolok itt ingyenes vpn-re vagy valami böngészõ kiegészítõre mint a Hulu unblocker. Gugliztam egy 5 percet de hamar eluntam a sok reklámot 😛



GregSB
Szerintem azt kéne eldöntened, hogy hogyan használnád többet. Otthon, nappaliban / hálóban, vagy inkbább többet cipelnél magaddal, sokszor bedobnád a táskádba és vibbéd magaddal, utazásokra, suliba stb. Ha ez utóbbi, akkor szerintem mini. Ha többet használnád otthon, akkor inkább a 10".

köszi, most már csak el kéne dönteni, hogy mini vagy nagy 😄

Tikal
A BBC azert mert nekik sajat anyaguk van tobbnyire, de linkelnek youtube-t ha arrol van szo, nem fogjak a Charlie-s gyerek videot letolteni es felrakni a sajat oldalukra, index megtette...t

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Dzsini
A BBC-n én például (amikor még aktívabban olvastam) csak saját hostingot láttam, ugyanúgy, mint az indexen.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

GregSB
"Egyetlen normális nemzetközi híroldal se fogja magát pl. a youtube-tól (vagy bármilyen más külsõ szervertõl) függõvé tenni, van saját hosting szolgáltatásuk, és oda áttolják a képeket, a videókat, és mindent."

Ez nem igaz. Mindegyik nagyobb oldalnak van saját hosting szolgáltatása, amin a saját maguk által elõállított tartalmat teszik közzé. YouTube videókat viszont senki nem tükrözi le egy az egyen ezekre a saját rendszerekre, gondolom a már linkelt TOS miatt. A legnagyobb tech oldalakon is látni embedelt YT videókat, csak az index olyan pofátlan hogy mindent lemásol indavideora.

franc0
Ember, normális boltban 127K, mi a francot tökölsz GSM boltokkal? Magad ellensége vagy?

Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014

apple terméket vettetek már olyan GSM, stb boltokban?
ipad 4 van 120e körül, de ilyen opciók hogy 1év EU garancia, meg 1év gyári garancia, és különbözõ árakkal. most ez micsoda? nem úgy van hogy 1 év apple garancia van minden termékre?!

Dzsini
Szólhatsz a feltöltõnek is, hogy "hé koma, ez és ez az oldal lehúzta a videódat, tudsz róla?"

Ideális esetben az lesz a válasz (nem az lesz 😊 ), hogy "persze, megbeszéltük".

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Tikal
Igen, de szegény feltöltõknek fingja sem lehet arról, hogy az egyik legnagyobb haza site csak ugy leszedi a videoikat. Persze, elõször index-nek kellene írni, hogy lássuk mit mondanak, lehet tényleg van rá engedélyük... amúgy meg szerintem elég sok embert érdekelne hogy ezzel szórakozzon, fõleg azokat akiknek ez sok nézettséget jelentene, tehát pénzt is...

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

passatgt
remélem valakinek van ideje erre, mert személy szerint ki nem állhatom az indavideós lejátszót😊

Dzsini
Elvileg ha te regisztrálsz a youtube-ra, akkor azt állítod, hogy elolvastad és elfogadod a felhasználói szerzõdést, tehát ismered a jogaidat és a lehetõségeidet.

Elsõ körben az indexet kellene megkérdezni, hogy tisztában vannak-e ezzel, és ha tojnak rá, akkor szólni a Youtube.hu embereinek.

Ha valakit egyáltalán érdekel a dolog, hogy ilyesmivel szórakozzon.

Tikal
Hm, akkor lehet fel kellene hívni a feltöltõk figyelmét erre? Mint mondtam korábban, ez nekik nézettség és pénz kiesés is egyben.

Mondjuk nem hiszem, hogy az index-nek lenne bármilyen megállapodása velük, elvégre tõlük nagyobb oldalak, nemzetközi oldalak simán berakják a youtube videokat...

Dzsini
Ez volt az elsõ válaszom, hogy a jogtulajdonos kell, hogy foglalkozzon a dologgal. Amíg õk tojnak rá, addig olvasói oldalról szerintem csak a forrásmegjelölés hiánya probléma.

Jogilag viszont ez alapján egyértelmûen nem helyes, amit az index csinál, hacsak nincs külön megállapodásuk a Youtube-al, amirõl mi nem tudunk.

Tikal
<#taps>

passatgt
Youtube TOS-ból idézve:

Content is provided to you AS IS. You may access Content for your information and personal use solely as intended through the provided functionality of the Service and as permitted under these Terms of Service. You shall not download any Content unless you see a “download” or similar link displayed by YouTube on the Service for that Content. You shall not copy, reproduce, distribute, transmit, broadcast, display, sell, license, or otherwise exploit any Content for any other purposes without the prior written consent of YouTube or the respective licensors of the Content. YouTube and its licensors reserve all rights not expressly granted in and to the Service and the Content.

Szerintem egyértelmû, hogy az index illegális dolgot folytat

Tikal
Igaz. Nem voltam elég egyértelmû hogy mit is jelent most a lopás szó.

Egyébként megtaláltam a linkelt videó eredetiét, itt van, na most itt azt írja standard youtube license. Errõl annyit találtam, hogy ezt nem lehet letölteni, másolni terjeszteni, csak youtube-n nézegetni. Most az a hostingolás amirõl itt beszélünk az miben más, illetve azt miért lehet akkor?

Dzsini
De azt egy szóval nem mondtad 16230-ig, hogy nincs forrásmegjelölés. És arra rögtön mondtam, hogy az valóban probléma.

Odáig innen nézve csak azon vergõdtél, hogy nem az eredeti videót embedelik. Ahogy mondtam: nem mondtál el minden körülményt, és ezért persze, hogy félreértettelek.

Tikal
Bocs, a sok OFF-ért, jöhetnek az APPLE pletykák, lesz e iWatch, jaj de izgi, meg nem tudom mik pörögnek manapság még 😄

Tikal
nem, a hostingról te beszéltél folyamatosan, azt már az elsõ válaszban tisztáztuk, megtehetik, nem tiltja senki, erre kérdeztem, (16220) hogy de akkor mi van a forgalommal, mert így pénztõl eshet el a tulajdonos, hiszen elLOPTÁK a videóját.

de mindegy is, elbeszéltünk egymás mellett, de most már menj és nézd meg, ha eddig nem tetted volna, hogy egy youtube hivatkozásos videonál sincs forrás megjelölés.

Dzsini
De te folyamatosan a hostingról beszéltél nem arról, hogy linkelik-e az eredeti videót vagy sem.
Azt meg nem mondtad, hogy nincs forrásmegjelölés. Ez valóban probléma, szólj nekik miatta.
Az hogy az oldalon nem az eredeti videót teszik ki embedként, ahogy mondtam teljesen érthetõ és elfogadható.

Ha nem mondod el, hogy pontosan mi a problémád, akkor ne csodálkozz, hogy nem tudnak rá neked tetszõ választ mondani 😊

Tikal
Hát mert másra koncentráltál, már a második kérdésem arra irányult hogy az eredeti feltöltõnek ez jó e vagy sem, pláne ha azt sem tudjuk ki az!

"gondolom ha indexen nézem akkor az nem növeli pl a lejátszás számot a videonál youtube-n, szóval pénztõl is eleshet az akinek a videoját lelopják, nem?"

pl itt van ez a mai cikk. én itt nem találtam az eredetire mutató linket, a srác neve ugyan ott van...

Szóval oké hogy õk azt akarják, nekem jó legyen, de ez már nem az elsõ eset, hogy úgy kell nyomoznom az eredeti után...

Dzsini
Na EZ már egy értelmes felvetés, ha nem teszik meg, tessék nekik megírni, mert a forrásmegjelölésnek megvan a kötelezõ sajtógyakorlata.

Idáig csak értetlenkedtél, nem igazán lehetett tudni, hogy mi is a problémád azzal, hogy õk biztosítják a videó elérhetõségét.

Tikal
Legalább egy linket tolnának az eredetihez, tudod mint a képeknél odaírják honnan van és kicsinálta, egy videonál is ezt várnám.

Tikal
huzzál máshova trollkodni meg mocskolodni 😊

Tikal
LOL, ezt én értem, de nem ezért tettem fel a kérdést.

Dzsini
Azt nem érted meg, hogy nem fognak csak azért kivételezni a youtube-al, mert csak. MINDENT saját szerveren hostolnak és kész, így nem függnek másoktól.

franc0
Nem bírom tovább, megkérdezem már.
Hány éves vagy?

Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014

Tikal
de nem érted mit kérdezek???????? kinek generálja a forgalmat az indexes youtube-ról lopott video? ennyit szerettem volna tudni, már elsõre is, de mint mindig, nagyon elviszed magad a témában 😊

Egyébként a leginkább akkor zavar ez, ha konkrétan youtube videokra hivatkoznak a cikkben, de sehol egy link csak az ellopot video inda-ba ágyazva. Ennyi. Mentségükre legyen, hogy már egy ideje viszonylag normális a felülete a lejátszónak és nem annyira szar az egész...

Dzsini
De ugyanarról van szó a hosting részérõl. Lehet videó, kép, dokumentum. Mindegy. Az inda az õ szerverük, a többi nem.

Ha tizenhét felkiáltójellel írod, akkor is.

Tikal
ááá milyen kép? hagyjál már a képekkel, youtube-ról beszélek!!!

Dzsini
Egy képnél kinek generálja a forgalmat? Hogyan tudja biztosítani akár a youtube-nál, akár bármilyen más külsõ szolgáltatónál, hogy a hozzá érkezõk a híreket abban a formában és minõségben kapják meg, ahogy õk azt eltervezték?
Egyetlen normális nemzetközi híroldal se fogja magát pl. a youtube-tól (vagy bármilyen más külsõ szervertõl) függõvé tenni, van saját hosting szolgáltatásuk, és oda áttolják a képeket, a videókat, és mindent.

Tikal
de a forgalmat kinek generálja? magának vagy a youtube videonak?? ...

Dzsini
Az, hogy saját hostot használnak ugyanúgy, mint a képeknél, az szerintem korrekt. Én emlékszem, hogy az SG-t sok éve megborította egy index címlapos cikk, azért õk nem kis forgalmat tudnak generálni. És ha az a policy, hogy mindent helyben hostolunk, akkor mindegy, hogy youtube-ról vagy bármilyen útszéli videoszolgáltatásról van szó.

A többi az rizsa.

Tikal
😊 de tudjuk, hogy nem ezért teszik...

Dzsini
Az igazából védhetõ álláspont, hogy õk a nézhetõséget akarják biztosítani, külsõ függés nélkül - hiszen mi van, ha a tulajdonos leszedi, kicseréli, átalakítja a filmet? Mi van, ha lehal a youtube? Õk azt az állapotot mutatják be saját szerverrõl, amirõl a cikkben írnak, egy képet is saját hostra tesznek át, és nem az eredeti honlapról linkelik, ez ugyanaz.

Tikal
gondolom ha indexen nézem akkor az nem növeli pl a lejátszás számot a videonál youtube-n, szóval pénztõl is eleshet az akinek a videoját lelopják, nem?

Dzsini
a jogtulajdonos nyivákolhat érte, egyébként nem tiltja senki

Tikal
OFF

hogy csinálja azt az index, hogy ha van valami youtube videohoz kötödõ cikkük akkor csak fogják és átteszik indá-ba, elképesztõ, egyáltalán lehet ilyet??

skinnyman
Egyreszt peldaul azert, mert hivatalosan csak az USA teruleten erheto el. Masreszt pedig azert, mert a legtobb telefon nem is tamogatott (NFC onmagaban nem eleg hozza, kell egy Secure Element chip is hogy biztonsagosan kezelje a bankkartya adatokat). Ezeken persze a google tudna javitani, es tesznek lepeseket az ugyben (pl eleinte csak egy fajta bankkartyat lehetett hozzarendelni, azota mar majdnem minden fajtat, meg csinaltak jo kis reklamfilmeket), de latszik, hogy annyira nem osszpontositanak ra, mint amennyire tehetnek.
Technikailag amugy mindenhol tudsz fizetni ahol van PayPass, ami majdnem minden nagyobb boltban van Magyarorszagon is. Vettem mar vele kajat a CBA-ban probakent 😊

Regards,

passatgt
Azt se mondhatja, hogy nem kísérleteznek új termékkategóriákkal, annyira egyérrelmû erre a válasz, szóval ez semmit nem jelent, ugyanúgy titkolóznak mint eddig

GregSB
Végülis kimondott két dolgot, amiket eddig is sejteni lehetett: új termék-kategóriákkal kísérleteznek, és hogy az iOS-el nem akarnak rajta lenni a legtöbb készüléken, nem a market share-re mennek.

Mostmár csak az a kérdés: miért beszél ezekrõl? Nem sok info ez, de eddig (Steve vezetése alatt), még ennyi ilyen jellegû infót sem csepegtettek. Nem mondták az iPhone bejelentése elõtt semmilyen fórumon, hogy "ja kíséreletünk új cuccokkal".

Szerintem ezzel a lépéssel idõt akar "kérni", nyerni Cook. Forstall kirakása, és az átszervezõdés eléggé felkavarhatta a dolgokat a cégen belül, stratégiailag is. Idõre van szükségük. Az emberek már tegnapra várnának tõlük valami csúcsszuper új innovációt, de még egy ideig nem lesz itt semmi. Ha holnap (tavasszal, nyáron) terveznének bemutatni egy piac-felforgató tévét, karórát, akármit, amiben 100%-ig hisznek, akkor Cook nem mondana ilyeneket. Szerintem.

GregSB
Tim Cook az éves shareholder meetingen.

"We grew by about $48 billion — more than Google, Microsoft, Dell, HP, RIM, Nokia combined,"

"Obviously we're looking at new categories — we don't talk about them, but we're looking at them,"

"It is clear that Android is on a lot of phones," "Success is not making the most," he said. For Apple, market share is only important in getting the critical mass needed to create a powerful ecosystem — which Apple certainly has. "There's a button or two we could press to make the most," he said, but "that would not be good for Apple."

A hirtelen nagyot zuhanó részvényárfolyamról:

"I don't like it either," he said. "Neither does the board or management — where the stock trades now versus a few months ago — but we're focused on the long term."

GregSB
"When we asked why Samsung did not include NFC tap-to-pay features in Wallet, the company said that retailers prefer barcodes over NFC because they don’t have to install any new infrastructure to support it."