Apple társalgó

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mbp töltõmön kicsit szétjött a boritas, annal a vegenel ahol a gephez csatlakozik. ezt lehet javitani vagy valami?
illetve ha uj toltot kene vennem, akkor hol érdemes leginkább? köszi

Jim Morrison
Tegnap mikor airplayen keresztül akartunk lejátszani videót nem tudtunk, mert valamiért nem volt internet hozzáférése az AppleTV nek. Restart, kábel kihúz-bedug mûvelet után a network opcióban újra rákattoltam, hogy automatikusan kapja a hálózati beállításokat. Sikerült is, kiírta hogy connected, meg hogy melyik appleID val vagyok bejelentkezve, erre kidobott valami olyan ablakot hogy nem sikerült csatlakozni az appleID vel vagy valami ilyesmi, de nem is ez a lényeg. Mikor ezt az üzenetet írta, csak egy OK gombra lehetett nyomni. Ha megnyomtam újra kijött, ha meg a back gombot nyomkodtam a távirányítón szintén újra bejött az üzenet sehogy sem lehetett kilépni <#idiota> 1-2 használattal ezelõtt frissült, sajnos valamit elrontottak a srácok 😞 (btw azóta megy)

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

mousee
Mail-be be lehet lõni, hogy csak az utolsó 1-2 hónapnyi levelezést tárolja lokálisan, a többit pedig vágja ki? Kicsit fáj hogy 30 gigûnyi levél (privát+céges) eszi az értékes SSD helyet 😊

The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.

Tikal
Futáshoz farzsebben iphone, nem zavar, nem nehéz, de el tudom képzelni hogy valakit igen...

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Szerintem pénzkidobás. Semmit nem tud ami indokolná az árát. Én pl futáshoz is iPhonet használok egy kartokkal és zene mellett megy a Nike+

&#63743;

franc0
Na a Shuffle az az Apple termék, amit még én is ajánlok 😊
De boltban vedd rendes garival, mert erõsen fogyóeszköz tapasztalataim alapján.

Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014

Zsoltika 007
Nekem egyáltalán nem zavaró ha a zsebemben van a 2nd gen ipod nano-m futáskor. 😊

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

GregSB
Kifejezetten sportoláshoz jó. Erre a célra nagyon jó mert pihe könnyû, és a csipeszével rögzíteni tudod a ruhádon. Ha futottál már bármilyen eszközzel akkor tudod hogy ez hasznos, engem egy sima egyszerû mp3 lejátszó is halálra tud idegesíteni ilyenkor a zsebemben.

Ha viszont csak zene hallgatásra kell általában (BKV-n, utazás közben, stb) akkor nem sok értelme van, pláne egy telefon mellé.

Dzsini
Az én igényeimnek egyáltalán nem felel meg, hangoskönyv hallgatáshoz eléggé használhatatlan.
Ha valaki tényleg csak arra akarja használni, hogy pár muzsikát rádobál, és az szól ahogy épp jön, oda aránylag drága, de nagyon megfelelõ eszköz.

Amikor vettem lejátszót, inkább Sonyt vettem nagyjából ugyanannyiért, van kijelzõje is, rádió is van benne, és az is elhúzza elég sokáig egy töltéssel - az én igényeimnek az felelt meg jobban.

Hogy NEKED mi felelne meg, vagy mire van szükséged, azt pedig nehogy már mi döntsük el 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

passatgt
sportoláshoz jó, mert olyakor nem nézegetsz kijelzõt és pici, könnyû, észre sem lehet venni, akksija pedig bír kb 15 órát

viszont nekem a régebbi verzió tetszik jobban😊

hellobello
érdekelne mit gondoltok ti Epölösök az Ipod Shuffle-rõl- megéri-e az árát (mondjuk nem egy nagy összeg, de ha gagyi, annyit sem adok érte), miért jó, +/- tapasztalataitok vannak, ha van telefonom, nem fölösleges mellette egy ilyen is?

every damn day

Szerintem elég csak független IT-related oldalakat vagy nagyobb hírportálok (CNN, BBC) gazdasági és technikai híreit elolvasni, hogy ne csak az orráig lásson az ember.

http://gaborszantai.co.uk/

Dzsini
Jelen! 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Tikal
nincs semmiféle almás cucca, és idejárnak szakérteni... 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Andr0
na ez a tuti stuff

Armin & Ayu fan

Dzsini
Ugye? És képzeld el azokat, akiknek még emellett nincs is semmiféle almás cucca (viszont naponta megesznek néhány almát) - mi vagyunk az igazi zsenik a Zinterneten! <#vigyor>

franc0
Na, alakul a topik színvonala 😊
Azt már korábban megfigyeltem, hogy minden Apple lover videókat és fotókat szerkeszt és szerinte az összes többi Apple vásárló is ezt teszi, DE mindenekelõtt olyan éles pénzügyi éleslátása van nem csupán a tõzsdét, hanem a vállalatirányítást illetõen, hogy Soros meg Carlos Slim sírva könyörög a küszöbén.

Igen. Ez már innovatív.

GregSB
Apple Granted a Wild Patent Describing a Futuristic MacBook with Disappearing Keyboard http://t.co/p7lrdktvYB

Ebben az esetben két nézõpont van:
- A rajongóké, akiknek a piacon elért részesedés számít.
- A pénzügyi szféráé (cég, befektetõk, viszonteladók, részvényesek), akiknek a haszon.

Mivel beláttam, hogy az életemet egyik sem viszi elõre, ezért engem az sem érdekel, ha Samsungból hidat lehet építeni, míg az Apple megtudná venni majdnem az összes IT céget vagy Magyarországot.

GregSB
"Android share of US smartphone users dropped for the second consecutive month. (First time this has happened)."

iOS viszont nagyot nõtt, és a WP is nagyobbat nõtt mint tavaly.

Andr0
jó lenne ha lenne vmi normális Stream Hungary store-ra is... Spotify nincs 😞

Armin & Ayu fan

GregSB
Szorosabb 😄

Az mondjuk vicces, hogy prominens hírlapok nem tudják normálisan leírni a termékneveket... a forrásként megjelölt businesweek cikkjének címe:

"Ferrari Puts I-Pad in Supercars as It Widens Apple Deal"

GregSB
Szörösabb együttmûküdés az Apple és Ferrari között.

"Ferrari is adding iPad minis and Siri voice integration in its four-seater FF in the first show of collaboration

... more integration between the two companies is on the way. Ferrari’s chairman Luca Cordero Di Montezemolo said that his company is in talks with Apple to collaborate more on in-car entertainment. The comment was made at the at the Geneva Motor Show."

Várható volt, az iTunes-vezér Eddy Cue tavaly November óta a Ferrari vezetõség tagja.

Zsoltika 007
Azért nem nevezném szarnak mindet... A felsõbb kategóriásak teljesen rendben vannak. Én is s3-at vettem iphone helyett és nem bántam meg.

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

Tikal
Sebesség? A honlapjukon azt írják, hogy kb 70-80%-a az eredetinek. Én a Hidemyass-t használom és ott több mint a felét is elvesztem a sávszélességemnek...

passatgt
egyébként csak most jutott eszembe, hogy ugye az elõzõ ipod nano-hoz volt óraszíj, az új meg teljesen más design, lehet azért, mert nem akartak 2 "egyforma" terméket😊

Dzsini
És az a legcsúnyább, hogy akkor potyognak egyre lejjebb, mikor az egész NASDAQ körülöttük sok éves csúcson táncol... sok olyan összefoglaló volt, hogy csak õk fogták vissza a szárnyalást.

Andr0
Én azért kapok jópár elemzést napközben (SeekingAlpha App) és sok okos gondolat van abban is. Az biztos, hogy ekkora Cash nem tesz jót a Working Capitalnak, már a múltkori (asszem 98 milliárd) sem volt jó, de egyszerûen nem tudják elkölteni a pénzt.

Nem tudom, én nem spekulálok. Több elemzõ mondja azt, hogy az Apple Bear nem Bull, nagyrészt helytálló érvekkel. De bármi lehet... Egyszerûen ennyi pénzzel bármit meg lehet csinálni, kérdés csak az hogy milyen gyorsan lépnek és jó irányba lépnek-e. Nagyjából ezt az elhúzódó várakozást árazza most a piac. Mint tudjuk a bizniszben aki lassan cselekszik, az lemarad.

BTW én ha Apple, lennék... PL: Nanotechnológia kutatás, Aksi-fejlesztés, Gyártósorok, Szenzor-fejlesztése, és persze Szoftver-fejlesztés. Kb ezekbe nyomnám bele a pénzt.

Szerk: Na EZT hívom én Szenzorfejlesztésnek, persze csak ha igaz és jól mûködik.

Armin & Ayu fan

megrohadt 😛

&#63743;

Dzsini
... or Hungary 😊

GregSB
Közben ideiglenesen $400 alatt járt a részvényárfolyam. A részvényeseknek nagyon nem tetszik hogy ennyire csöndben van a cég.

franc0
Végre egy józan gondolkodó.
Pedig egyébként a Samsung készülékei szarok szerintem, de más dolog jót gyártani és megint más sokat eladni.

Dzsini

Dzsini
Már a Googlenak is szemet szúrt a Samsung dominancia.

GregSB
A szememet azért forgatom, mert nem tudom minek vonsz le ilyen következtetéseket (Samsung perelni fog) anélkül hogy bármi konkrétumnak a tudatában lennénk. Mibõl gondolod, hogy az Apple egy-az-egybe le fogja másolni a Samu karóra dizájnját, mûködését?

Ha meg nem másolja le akkor minek perelnének? Csak azért mert az is okos óra lesz? Akkor ilyen elven a Pebble gyártója meg a Samut fogja beperelni, mert okos órát készítenek utánuk?

Arról nem is beszélve, hogy mindkét óra kósza pletyka még, de ha gondolod akkor már most kezdj el értelmetlen dolgokon aggódni 😄

Nem kell forgatni a szemed, sajnos az az iszonyatos penz, amit befektettek a markertingbe, kezd megterulni.
Egy eve nem lattam Samsung Galaxy-t ismeroseim kezeben vagy tomegkozlekedesi eszkozokon. Most mar legalabb annyit, mint iPhone-t.

GregSB
<#wow3>

Ha a Samu kijon egy honap mulva, akkor az Apple-t tart karokkal fogjak varni a koreaiak ugyvedei a birosagokon.

Dzsini
Ezekrõl a fejleményekrõl lemaradtam, köszi. De akkor még valóban nincsenek piacon azok, amiket ott mutogattak (feltéve, hogy valódiak).

GregSB
A mini hátlapja lehetett egy nagyon szép kivitelezésû fake is. A nagy hátlapjáról azért több szivárgás is volt, az valószínûbb.

GregSB
Úgy értékelem a helyzetet, hogy decemberben teljesen átszervezõdött a management a cégen belül. Azok a fejlesztések (iOS-el és egy ki tudja milyen új termékkel kapcsolatban) amiket a Forstall vitt most átkerültek más ember(ek) kezébe. (Ive és Federighi). Ezek az emberek ki tudja mit tartanak meg Forstall munkájából, ki tudja mit akarnak teljesen másképp csinálni, ki tudja mennyire változtatták meg az iOS rendszer és eszközök fejlõdési ütemét, összefonódását az OSX-el. Ki tudja mennyiben változott a cég terve egy új forradalmi termék kapcsán, aminek eddig Forstall is részese volt.

Ha új célokat, irányokat tûztek ki, akkor az sok idõ amíg átállnak rájuk. Szerintem ez mehet most a háttérben, és ezért van ilyen nagy csend, de én is csak találgatni tudok mint mindenki más.

Dzsini
Mindkét új iPad hátlapja itt volt a topicban is pár hete (összerakott képek is voltak, hogy keskenyebb keret, stb.) - azok még nincsenek piacon, nem?

GregSB
Egyébként termék frissítés nélkül nem telt el még sok idõ... hacsak nem az OSX-re gondolsz mint termékre. Tavaly februárban azt mondták évente fogják frissíteni az OSX-et, ehhez képest már Március van és semmi hír új verzióról. Pár oldal regisztrált már látogatókat februárban 10.9-es rendszerrõl, szóval létezni létezik de ki tudja mikor mutatják be.

Hardver frissítés talán 10" iPad lesz, arról azért szivárgott ki pár keret, hátlap. iPhone és iPad mini frissítés viszont kizárt, semmit nem láttunk még róluk, pedig ilyenkor már szoktak szivárogni az alaplapok / alkatrészek 😄

Ha a fanboyságon túljutsz, akkor hogy értékeled a helyzetet?
Azért én egy kicsit többet várok attól a cégtõl, amelyikre az elmúlt 10 évben az egyedisége, kreatívitása, majd az utóbbi 5 évben az IT világ konzumer részét átformáló termékei miatt néztek fel.
Több pixel és nagyobb órajel édeskevés.

GregSB
Lehúzhatja a rolót az epül.