Apple társalgó

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

GregSB

GregSB
Az én sanda gyanúm az az hogy nem lesz se OS XI, se iOS8. Össze fognak olvadni jövõre, és valami fenszi új neve lesz a közös oprendszernek.

Szép lesz az is, amikor majd OSXI-nak fogják hívni 😊

http://gaborszantai.co.uk/

Dzsini
Vagy csak a következõ verziós kvázi-összeolvasztáson dolgoznak (én pár éven belül elvárnám, hogy az iOS szoftverek minden gond nélkül mûködjenek OSX-en, vagy annak jogutódján)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

GregSB
Nem ez az elsõ hogy ezt csinálják, Steve alatt is volt erre példa. A Leopard anno pont emiatt csúszott, mert az iPhonera koncentrált jobban a cég.

iOS alapjába véve egy lebutított OS X, még szép hogy tudnak dolgozni rajta.

Andr0
jóóó ez számomra elég "furcsa"... ha egy OS X-es tud au iOS-en dolgozni, akkor ennyi erõvel + 300 programozót is fel tudott volna venni az Apple. Nem hiszem hogy Headcount-stop van a cégnél...

Armin & Ayu fan

GregSB
Több anonim forrás is megerõsítette az Aplletõl, hogy az iOS7 egy nagyobb ráncfelvarrást kap Ive keze alstt, és hogy emiatt az OS X csapatból sok embert ázvezényeltek rá, ezért késik az utóbbi.

Tikal
érdekes cikk Samsungról.. manipulálná a médiát? 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

franc0
Pont ez mutatja, hogy már pukkant a lufi.
Túl sok az eszkimó.

Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014

GregSB
"de ha az Apple trendisége és forgalma tovább esik"

A trendisége nem tudom mennyit esett és hogy ezt hogy lehetne mérni, de a forgalma (revenue) az biztos hogy nem 😊

Több készüléket adtak el mint tavaly ilyenkor, a forgalmuk magasabb volt. A gross marginjük és a nettó profitjuk csökkent az utóbbi 2 negyedévben köszönhetõen a növekedõ alkatrészáraknak és az iPad Mininek, de még a mostani (net profitjuk) is több volt mint a Google-é és Microsofté együttvéve.

De fejlesztõknek nem ez a fontos, õk nem ezeket nézik, hanem azt hogy az Appstore jobban virágzik mint valaha. 2012-ben sokkal több volt az exkluzív igényes alkalmazás az iOS App storeban mint a többi platform szoftver boltjában, és nem hiába, még mindig ebben az appstoreban hajlandó a legtöbb vásárló fizetni alkalmazásokért.

Dzsini
A gazdaság és a részvénypiac nincs szoros összefüggésben, de ha egy részvény az általános trenddel egyedüliként homlokegyenest szembe megy, az jelent valamit. Az elmúlt fél évben az AAPL pont ezt teszi.

#16422 - A fejlesztõk nem feltétlenül részvényesek (lehetnének azok, lehetnék én is), de ha az Apple trendisége és forgalma tovább esik olyan mértékben, mint eddig, akkor õk is egyre nehezebben fognak megélni, mert szûkül a vásárlópiacuk - tehát közvetve nekik is fontos, hogy merre megy az AAPL.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

GregSB
Remélem ezt csak viccelõdve írtad. Nem részvényesek vették a jegyeket, hanem fejlesztõk.

Tikal
Ha az Apple 700 dollarja fake volt, akkor vajon a most szárnyaló cégek részvény árfolyamai? 😊 repeszt az amerikai gazdaság😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Dzsini
Reménykednek, hogy látnak valamit, ami kimozdítja az AAPL-t a mostani útjáról... ott tart a részvény, ahol 2011 végén (a 2012 októberi 700ról 400ra esett vissza), ráadásul eközben rajtuk kívül az amerikai piac sok éve nem látott csúcson van.

GregSB
Ahhoz képest, hogy ez egy 5 napos konferencia fejlesztõknek ez elég durva statisztika. (Sajtósok külön kapnak jegyeket)

Ez is azt mutatja, hogy nagyon erõs fejlesztõi bázis áll iOS mögött. Nem hiába csaptak le ezekre a jegyekre, aki ott van az elsõ kézbõl értesül az iOS7 új API-jairól meg funkcióiról, és konkrétmtanácsokat tud kérni apple mérnököktõl a saját alkalmazásában való implementálásról. Akik ott vannak azok nagy eséllyel elsõként tudnak kijönni új érdekes appokkal iOS7-re, és ez sok esetben bõven visszahozza az $1600-t.

Dzsini
Sehol nincsenek, a Rolling Stones júliusi Hyde Parkban tartandó koncertjére 3 perc alatt fogyott el 65 ezer, 95-300 font közötti jegy 😊

GregSB
WWDC 2011-re 12 óra alatt fogyott el az összes jegy
WWDC 2012-re 2 óra alatt.
WWDC 2013-ra ma 2-3 perc alatt fogyott el :-))

$1600 darabja, ugyanott rendezik évek óta, szóval a férõhelyek száma konstans.

GregSB
Jó elemzés a tegnapi jelentésrõl

Lefordítja mit jelentett amit Cook mondott a részvényeseknek 😄 Magyarul kb annyi, hogy 2013-ban ne számítsunk semmi különösebbre már. Õsszel frissítik a szokásos hardvereiket, és csókolom.

Nagy durranások 2014-ben lesznek, többek közt új termék kategóriát is fognak bemutatni.

GregSB
Nagyon kis esélyt látok rá, hogy a nagy iPadet a WWDC-n frissítsék. Arról voltak szivárgások, de mégis kicsit furán venné ki magát, olyat még soha nem csináltak hogy iOS bemutatón (ami 4-5 hónappal elõzi meg a megjelenést) iOS eszközt mutassanak be.

GregSB
Vagy izé, cellural iPadbe(már nem csak 3G-s van), amibe lehet SIMet tenni.

GregSB
USB-s stickböl SIM kártyát kiveszed, levágod microSIM méretre ha nagy, 3G-s iPadbe beteszed -> örülsz 😊

Dzsini
hotspot a legegyszerûbb szerintem.

passatgt
add el és vegyél 3g-s ipadot😄

akkor szomoru vagyok, mert szerintem nem tudok tobbet varni...

iPad kerdes:

van egy USB-s, T-Mobile Dominos stick-em, amit akkor hasznalok, mikor otthon vagyok.
Laptop-on ezzel van 3G netem. Most ha iPad-dal mennek haza, akkor azon tudok ezzel netezni?
Camera connection kit vagy mobile hotspot, amin van USB segitene?

GregSB
Õsszel fogják legközelebb frissíteni iPadeket.

Új tábla jönne már...

GregSB
"Apple's WWDC 2013 to kick off on June 10th "

Az is hivatalos, hogy bemutatják majd az új OS X-et és iOS-t.

Andr0
relax srácok... Amúgy most Greg mellett vagyok, nem hiszem hogy ilyen cég csak úgy elcsúszik ilyen fontos fejlesztésekkel.

Armin & Ayu fan

Tikal
<#falbav>

passatgt
vagy csak szimplán balfaszok és elcsúsztak a fejlesztéssel...

GregSB
Eltelt a tavasz OS X 10.9 bemutató nélkül. Ezek szerint azt is a Júniusi WWDC-n fogják bemutatni, iOS7-el együtt. Szokatlan, eddig mindig külön fejlesztési ciklusaik voltak. Ez jelenthetné azt is hogy összevonják a két oprendszert, de azt szerintem még idén talán nem lépik meg. Talán ezzel a lépéssel már elõkészítik a terepet a jövõ évi összeolvadásra.

Dzsini
Az Onionnál panaszkodj 😊

Tikal
nem is a komolyan vevés, hanem maga a humor minõsége.. ez nagyon béna, ettõl jobbat vártam volna még tõle is, ha már mindenáron posztolni akart megint valami hasznosat 😄

Dzsini
Azért Onionos hírrõl azt hinni, hogy bárki komolyan veszi... poén, ennyi 😊

(bár tényleg volt már rá példa, hogy páran komolyan vették õket... általában olyanok, akik utána elég arrogánsan reagáltak, amikor kiderült, hogy ez egy évtizedes viccoldal)

Tikal
ez még tõled is szánalmas 😊

nalam is van ilyen, inditsd el es cmd+q, utana torolhetsz

üdv
többnyire videófileokkal szokott az lenni, hogy amikor törölni szeretném és berakom a kukába azt írja ki, hogy nem lehet törölni, mert a file használatban van. a videólejátszót bezártam, azon belül is bezártam a videót. nem értem miért van ez mindig, nincs ötletetek? általában, ha egy picit szarakodok vele, hamar magától megengedi kitörölni, de most nem megy, végse elkeseredésemben írok már.. 😊
passatgt
elõbb utóbb ilyen vékony lesz😊

GregSB
Azta milyen vékony! 😄

passatgt

ipad 5

passatgt
Apple will announce its replacement for the company’s Mac Pro lineup this month, a source who has been correct about Apple product matters in the past has just informed us. We cannot independently corroborate this information, so this item has been categorized as a rumor.

Nem mintha vennék, de azért örülnék neki ha nem szarnák le a nagyon pro usereket és nem csak iost árulnának pár év múlva

LoSA
Olyan is van közte... 😞

Szerintem a photo stream csak az utolsó 30 nap képeit szinkronizálja.

&#63743;

LoSA
Srácok, segítsetek már nekem beállítani ezt az iCloud-t. Feltettem PCre a programot, de egyszerûen NEM látom a fotóimat, a beállított mappában. Teljesen üresek. Telefonon a Feladatfolyam be van állítva (telefon jelzi is, hogy 314 fotó), amit csak lehetett mindent engedélyeztem. Mi lehet a probléma?! 😉 Vagy mit kell még esetleg csinálnom?

A lényeg, hogy mûködik .)

&#63743;

Köszönöm ARCOR a jó tippet, így már tényleg mûködik ahogy leírtad. Már féltem
hogy végleg elfelejthetem a gépemet. Ha van kedved priviben küldd el az email címedet, elég komoly cégnél dolgozom, és alkalomadtán szeretném majd meghálálni ezt. :-)
LoDMaSt
Nekem az alábbi sima chrome, és chrome canaryval mûködik:

Version 25.0.1364.172
Version 28.0.1460.0 canary

@ Hellomarci