Apple társalgó

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

13"-os iPad 😄

http://gaborszantai.co.uk/

GregSB
Szerintem ez a legizgalmasabb rész:

"I'm not doing word games here. You need hits. It's been a while. Are you still that company?

Tim: Yes, we're still that company. We have some incredible plans that we've been working on for a while. We have incredible ideas."

Kíváncsi vagyok mi lesz a következõ Game Changer termékük.

GregSB
Az enyem 3+ eves es olyan most mar a hangja, mint egy WinPC-nek 😊

Dzsini
Azt meg nem tartós, 100%-os processzorterhelésre tervezték, belerokkan a hûtése.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

franc0
Kétévente veszel egy i7-es iMac-et és jó lesz.

Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014

"Az iPhone 5 is egy katasztrófa az i4/s-hez képest. Botrányos anyagfelhasználás, nulla innováció, brutális ár."

Nem volt iPhone4/s-em, igy azt kell mondjam, hogy a fekete iPhone 5 tenyleg gyasz, a feherrel semmi gond, nulla innovaciot sem tudom alairni, mert nekem urhajo a 3G utan, a brutalis ar pedig szinten nezopont kerdese: az osszes csucsmobil ebben az arsavban mozog es az elodjeihez kepest sem lett sokkal dragabb...

Abban egyetertek veled, hogy illene ujragondolni, mert lassan olyan lesz, mint a Land Rover Defender: iszonyat jo, de mar a fanboyok is unjak, annyire oskovulet 😊

Nezd, nekem napi szinten van tapasztalatom Mac/OSX vs HP/DELL/custom eromu with Windows-zal, amin nagy kepfileokon kell dolgozni.
A legerosebb Win konfiguracio nem kepes meg megizzadni sem, ami alatt az iMac haldoklik vagy belassul.
Windows alatt ekkora, sok layeres kepfileok szerkesztese mellett az OSSZES win PC meghalt. Kivetel nelkul.
32 GB ram ugy tunik el aloluk 1 ora munka utan, hogy meg a 8GB-os MBP is kepes megmozditani a maszkokat, a 16 GB-os iMac-kel szitkozodva, de lehet dolgozni, mig a WinPC-k csak es kizarolag arra jok, hogy meleget nyomjanak a labamra.
WinPC-re nem akarok penzt kiadni, mert kandalloba is lapatolhatnam, annyira szar az az oprendszer.

Hogy ez az Adobe vagy a Microsoft hibaja, azt nem tudom neked megmondani. Nem ertek hozza, de egyelore az alacsony teljesitmenyre kepes Mac-et tobbre tartom, mint a munkara alkalmatlan WinPC-ket.

Egyelore amugy tenyleg a legujabb iMac+kulso monitornak all a zaszlo, bar azt 2-3 ev alatt biztos cserelni kell, foleg, ha kozepformatumra valtok.

GregSB
Azzal semmi baj nincs. De az elõzõ kommented kb olyan jellegû volt, mintha bemennél a 3-as BMW topicjába, és beírnád:

"Semmilyen racionális érv nem szól a BMW mellett, ezt simán be lehet látni.

Ami mellette szól az pusztán emocionális érvek: szép, jóminõségûnek hat, trendy, stb.

Akármelyik Ford Mondeo / VW Passat hozza azt a komfortot, csomagtérméretet, úttartást feleannyiért."

Köszi Sherlock, hogy figyelmeztetsz minket, lila ködben élõ amõbákat, hogy ha veszünk egy Macet akkor az pusztán racionális érvek alapján nézve nem jó vétel.

(nincs Macem)

I.C.ram
Ezzel nem tudok, vitatkozni, nem próbáltam. De apám Mac Pro-ja olyan tetves lassú, hogy beszarás az én i5-ösömhöz viszonyítva. Lehet, újra kéne rakni az egész rendszert, de ez meg azt bizonyítja, hogy az OSX is pont ugyanolyan könnyen teleszemetelhetõ, mint a Win.
Dzsini
De azt már többször elmondták itt is és máshol is olyanok, akik aktívan, munkához használták, hogy pl. a Photoshop fényévekkel jobban, gyorsabban, hatékonyabban mûködik ugyanolyan erejû vason OSX alatt, mint Windows alatt.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

I.C.ram
Elnézést, hogy MacBook Pro, i4S, Apple TV, ex-iPad, stb tulajdonosként se lettem fanboy...
GregSB
Here we go...

I.C.ram
Semmilyen racionális érv nem szól a Mac gépek mellett, ezt simán be lehet látni.

Ami mellettük szól az pusztán emocionális érvek: szépek, jóminõségûnek hatnak, trendy, stb.

Akármelyik dzsunka PC lenyomja teljesítményben, feleannyiért.

Apámnak van egy Mac Pro 8 magos, kb 3-4 éves gépe. Volt vagy 500k (monitor nélkül ofc). Az én, kb 3 éves asztali PC-m oda-visszaveri teljesítményben, és volt monitorral(jó persze, csak egy mezei Samu monitor, de a Mac Pro-hoz még ez se járt) együtt 220k talán. Gyakorlatilag mindegyik szoftver létezik Win-re is, ami melóhoz szükséges lehet.

és akkor szolidan tukmálják is az emberre az OSX, évente megjelenõ "DLC"-it, amit az ember persze megvesz, mert legyen up to date, aztán mindig pofára esik, hogy mekkora lehúzás. Nagyon nem arról szól már a Mac, mint amirõl szólt 10 évvel ezelõtt. Egyszerû divattermék lett, de egyre kevesebb prémiumértékkel az árán kívül.

Az iPhone 5 is egy katasztrófa az i4/s-hez képest. Botrányos anyagfelhasználás, nulla innováció, brutális ár.
GregSB
Akkor nem tudsz sok mindent tenni. Hackintoshozás szerintem ultraszopó, egyszer haverrel építettünk egyet egy közös ismerõsnek, azt a kálváriát senkinek nem ajánlom.

Ki kell várnod amíg frissítik... vagy amcsiból nem tudsz rendelni?

A problema, hogy en a hulye fejemmel minden szoftvert megveszek, megvettem. Es ugye legtobbjuk nem jon combo csomagban, azaz vehetnem meg ujra Windowsra.

Dzsini
Az pedig rém gyenge.

GregSB
Ja de azoknak meg nem elég a teljesítménye a 800 layeres PSD fileokhoz.

Hát ez szívás. Azért nem mondanám egy széleskörû problémának, de tény hogy neki itt és most szopó.

Elvileg frissíteni fogják a Mac Pro-t, legalábbis nekem úgy rémlik mintha a pénzügyi jelentés alkalmával azt ígérte volna Cook.

GregSB
Akkor: MacBook Pro-ra és iMacre is lehet kötni external displayt, aminek már jó a minõsége grafikai munkákhoz.

Dzsini
Viszont a Photoshop és környéke még mindig OSX-en fut vastagon a legjobban.

GregSB
Ha nem az Apple adja meg számodra a legjobb megoldást, akkor hagyd el, mi ezzel a probléma?

A világ változik, amíg a 90-es évek végén, 2000-es évek elején a Macet használó amatõr mûvészek adták ki az Apple törzsvásárlóinak 90%-át, ez mára teljesen megváltozott. Ma már okostelefonok és táblagépek eladása viszi elõre a céget, a Mac pedig egy harmadrangú üzletág lett nekik, nem csoda hogy nem fektetnek óriási figyelmet annak fejlesztésére.

Ha én ebbõl élnék, ez lenne mindenem, és lenne egy alternatív kissebb "garázscég", aki mondjuk Winwods vagy Linux alapon jobb megoldásokat kínálna mint az Apple, akkor fél mp gondolkodás nélkül váltanék, mert náluk láthatóan ez az irány haldoklik, és nem látok rá sok esélyt hogy komolyabban érdekelné õket a jövõben.

Dzsini
Hackintosh 😊

Elmondom miert fogom elhagyni az Apple-t sok masik unatkozo hobbymuvesz utan, akik mar megtettek:

Nem mondom, hogy a donteseimet nem befolyasolja a termekek ara, de ettol tekintsunk el most.
Nekem ket dolog fontos, az egyik a teljesitmeny, masik a szinhuseg.
Namost ez a ketto az Apple eseteben csak es kizarolag a Mac Pro-val oldhato meg, mert az iMac es MacBook Pro-k kijelzoje jo szivvel sem kozepkategorias.
Az iMac hatareset, a D800 40-50 layeres filejai azert megviselik, de a MacBook Pro meg is fekszik rendesen alattuk. Mihez tudnek csatlakoztatni egy szinhelyes monitort, ami OSX-et futtat es teljesitmenye is megfelel az altalam hasznalt munkafolyamatnak?
Mac Pro. Ami jelenleg arra erdemes, hogy IT muzeumok vitrinjeben tundokoljon.

grizzly21
Egy 2008as de szep allapotu, 15os, 2gb ram, 8600 (?) gpu, 2.2 dual core MBP mennyiert realis eladni sztetek? Ja akksi halott csak taprol megy

Dzsini
Meg kell nézni, hogy a high-end PC-ket mennyien vásárolják, és annak mekkora szelete (volt) a Mac Pro.

Ha más cégek fenntartják a portfólióban, akkor valószínûleg megéri gyártani. Az Alienware-féle gamerPC-t nem ide számítva, az másik kategória.

GregSB
Most õszintén: pár dizájn / zene / grafikai stúdión kívül, meg pár unatkozó milliomos hobbimûvészen kívül érdekel valakit a Mac Pro?

Dzsini
Nem fog egyértelmûen beszélni, a figyelitek a legtöbb mondat tõle olyan, hogy lehet így is, úgy is értelmezni. Nem hülye, hanem profi üzletember az egyik legértékesebb cég élén.

GregSB
Nem egyértelmû egyébként hogy ezt a Phabletekre mondja (5+inches készülékekre) vagy egy kicsit nagyonn szifonra. Rögtön a videó elején leszögezi, hogy _eddig_ nem csináltak több féle iPhonet, de ez nem zárja ki hogy a jövõben nem csinálnának.

Szóval mégsem annyira egyértelmû ez.

GregSB
Ez a liveblog elég kuszán van megfogalmazva.

Itt van videó is róla, 4:30kor teszik fel neki a kérdést.

Nagyjabol az Apple oldalan is felfedezheto a kozepkori kolostorokra, apatsagokra jellemzo alulinformaltsag tettetese: mintha soha nem latott volna meg Galaxyt, aminek nem jobb vagy rosszabb a kijelzoje, csak mashogy szar (mert az iPhone-nal sem kellene egy mondatban hasznalni a 'proper color' kifejezest), megsem merul le olyan gyorsan, mint az iPhone, nem hiszem, hogy jobban huzna a zsebet, mint iPhone kotelezoen teljesen korulolelo tokkal, amiben TALAN nem jon le a festek.
Szoval Tim vagy megirt kerdesekre valaszolt, vagy egyik ujsagiro sem volt kepes golyokat noveszteni.
Az ilyen interuk miatt nincs Mac Pro, mert az osszes hardveren bullshit-generatort futtatnak.

GregSB
"Tim: At a macro level, a large screen today comes with a lot of tradeoffs. When you look at the size, but they also look at things like do the photos show the proper color? The white balance, the reflectivity, battery life. The longevity of the display. There are a bunch of things that are very important. What our customers want is for us to weigh those and come out with a decision. At this point we think the Retina Display is the best."

Ilyen nyilatkozatok utén én kizártnak tartom hogy lesz nagyobb iPhone.

En most megkovetem magam, mert regen mindig azt mondtam, hogy eleg, ami van. de nem. 5-5.5 inch lenne nekem a legjobb, ez talan meg nem veszelyeztetne ez iPad Mini-t, foleg a kozel ketszeres ar miatt sem.

Andr0
Hát szerintem nagyobb kijelzõ kijárna. Az iOS7 remélem nem csak új Skint kap és meglátjuk mennyi haszna lesz az órának... 2 hét múlva van a WWDC, ugye?

Armin & Ayu fan

GregSB
Amit le lehet vonni belõle:

iOS 7 átalakításában Ive tényleg kulcsfigura.

A hordozható kütyüket olyan területnek tekintik, ahol még senki "nem robbantott bankot"

(I would say that the ones that are doing more than one thing, there's nothing great out there that I've seen. Nothing that's going to convince a kid that's never worn glasses or a band or a watch or whatever to wear one. At least I haven't seen it. So there's lots of things to solve in this space.)

és óriási lehetõségeket látnak benne, hasonlót mint az iPhone volt anno a cégnek.

A TV-rõl sem mondott semmi konkrétat, csak annyit hogy megelõ volt számukra milyen sikereket értek el Apple TV-vel annak ellenére, hogy egy félváról vett projekt volt kb mindig is. Gyakorlatilag itt is standard szüveget nyomta: olyan terület, ahol még van bõven hova fejlõdni.

iPhoneal kapcsolatban rákérdeztek a nagyobb kijelzõre.

"Tim: In a hypothetical world where those tradeoffs didn't exist, you could see a bigger screen as a differentiator."

Én ebbõl azt veszem le, hogy nem lesz nagyobb iPhone a közeljövõben.

GregSB
Itt a teljes liveblog és Q&A

A D11 honlapján már vannak fent videók az interjúból.

GregSB
7:17:47 PM PDT
Walt: Let's talk about control. There's a lot of talk about open versus closed. Facebook did Facebook Home, which hasn't done very well. Eric Schmidt said it's great, it's fine. I understand that they came and talked to you about it, and Apple wouldn't let anyone take over the lock screen. Your keyboard and your recognition, predictive typing and all that stuff, hasn't kept pace with Android. They allow other people to make that technology, third parties can give you a choice. Have you given any thought to a little bit less control?
7:18:28 PM PDT
Tim: Yeah, of course. On the general topic of opening up APIs, I think you'll see us open up more in the future, but not to the degree that we put the customer at risk of having a bad experience. So there's always a fine line to walk there, or maybe not so fine.
7:18:59 PM PDT
Tim: We think the customer pays us to make choices on their behalf. I've see some of these settings screens, and I don't think that's what customers want. Do some want it? Yes.
7:19:06 PM PDT
Tim: But you'll see us open up more.
7:19:19 PM PDT
Walt: So there'll be some features you'll let third parties do?
7:19:21 PM PDT
Tim: Yes.

GregSB
Még mindig bünti listán vannak. Az a 3 db vásárló aki vett volna az elmúlt fél évben biztos ideges 😄

Dzsini
EU kompatibilis Mac Pro van már, vagy azok még mindig büntilistán vannak?

GregSB
13 nap múlva WWDC. Addig lehetett tudni hogy nem lesz semmi. És igen, azért nincs pletyka új termékekrõl, mert nem lesz jelentõsebb új hardver bemutatva 2 hét múlva. MacBookokat frissítik teljesítményben és kb ennyi. Talán bemutatják még az új Mac Prot. De iPhone, iPad nem lesz frissítve, iOS 7-rõl fog szólni a konferencia, meg OS X 10.9-rõl.

Pont kerdezni akartam, hogy letezik-e meg ez a ceg...

GregSB
D11 konferencián ad ma interjút Tim Cook. LA idõ szerint este 6kor, az itthon hajnal 3. Live stream úgyse biztos lesz, holnap valszeg meg lehet majd nézni.

GregSB
Az egy iPod Nano, nem? 😊

passatgt

0:30 😊

grizzly21
ez mar nalam is sok😄 csak arra mennek ki hogy nehany balfasz veletlenul ezt vegye azert mert osszeteveszti

Andr0
pff mindig is utáltam a HPt, most meg ez...

Armin & Ayu fan

Dzsini
Azért a 3200x1800-as 14 colos érintõképernyõ nem rossz...

a többi szót sem érdemel, fõleg a szövegben látható "nem ismerem fel, hogy mi a HP" felkiáltás mellett 😊
Egy Samsung Ultrabook vagy a Chromebook Pixel is képernyõ-szigetes billentyûzet-marhanagy touchpad elemekbõl épít, mégis tud másképp kinézni.

GregSB
HP redesigns Envy and Pavilion laptops

Nahát egyre markánsabb, egyedibb lesz ez a dizájn 😄D

GregSB
Elvileg rá tudná tenni a tenyerét is - ha a szoftver képes különbséget tenni az ujj és toll között akkor csak beállítás kérdése hogy ne vegye inputnak a képernyõre helyezett tenyeret.

passatgt
tenyerét nem rakja rá kijelzõre, így elég érdekesen lehet csak használni, kényelmetlen