18351
ATbanner.jpg
  • Verseghy
    Time machinere gondolsz? Az nincs:/
  • Tikal #5277
    ha van backup-od akkor arról kéne visszaállítanod a rendszert mert nem tudta megparticionálni, szóval vissza kell állítanod ahogy volt
  • Magoo
    Áhh asszem tényleg winyó eredetü a dolog. Tudja esetleg hol kaphatok olyan külső winyót amit FibreChannelen tudnék a géphez közni? :)
  • Verseghy
    Heh, sikerült elbasznom az elbaszhatatlant. Rámentem, hogy akkor 30GB mehet a windowsnak és miközbe csinálta a partíciót, gondoltam megnézek egy 20 perces sorozatot, na ebbe belefagyott az egész, vártam vagy 10 percet, de semmit, csak az egér mozgott más nem reagált, megnyomtam hosszan a kikapcsolót, aztán bekapcsoltam és a 30 GB-t szépen leválasztotta, de új partícióm nem lett. Boot Camp-be belemegyek ezt a szöveget írja ki:

The disk cannot be partitioned because some files cannot be moved.
    Back up the disk and use Disk Utility to format it as a single Mac OS Extended (Journaled) volume. Restore your information to the disk and try using Boot Camp Assistant again.

Na most nemvágom mit csináljak..:/ Mindent le kell törölnöm a gépről?
  • Magoo
    rendszerwinyóról is próbáltam de dettó. Viszont most Movist-tal kipróbáltam. Röhögve vitte. Viszont a hang jobbra húz. És nem látok benne beállítási lehetőséget. Erre is van valami megoldás? :) Köszi a segítséget.
  • Zsoltika 007
    Sata 2 vinyó elég.
  • Dzsini
    vinyó olvasási sebesség? ha se a proci se a vidkártya nem erőlködik, akkor lehet, hogy nem tudja elég gyorsan behúzni az adatot... (jobb ötletem nincs)
  • Zsoltika 007
    Lol! Nekem még a hackintosh is simán vitte a full hd (tömörítetlen 40gb-os) bluray filmeket is. Esetleg próbáld meg Movist-al lejátszani. Nekem az simán visz mindent.
  • Magoo
    Sziasztok, szeretnék egy kis segítséget kérni.
    Van egy viszonylag erős MacPro-m és szeretnék vele fullHD-s mkv filmeket lejátszani. pontosítok, simán lejátszok vele bármit - hála a vlc playernek - de van olyan film ahol pl 16:9-es a kép, fullHD-s, tű éles és a nagyon nagy bitrátáju részeknél beszaggat rövid időkre. Egyértelmüen csak a részletgazdag részeknél. Az érdekes az hogy a CPU-t figyelem közben, és még csak nem is erőlködik.
    Mi lehet a gond? Van rá esetleg mód hogy a videókártyám csinálja a dekódolást?
    Konfig:
    -CPU 2x2,26 GHz Quad-Core Intel Xeon
    -Memory 8GB 1066MHz DDR3
    -Video Card: ATI Radeon HD 4870 (512MB)
    Előre is köszönöm a segítséget!
  • Tikal #5269
    Nem akaeok kötözködni, de nekem az egész PCn játszás hülyeség :)
  • pyrohun #5268
    Nekem az iMac-re kötött DELL csinálja ezt néha, sőt van olyan is, hogy ilyen hangyaháború (de színes) lesz rajta :))), olyankor kikapcs-bekapcs segít. Pedig elvileg egy minőségi HDMI kábelen van, de lehet, hogy az MDP - HDMI átalakító nem a legjobb...
  • Zsoltika 007
    LOL!
  • passatgt
    az vicces, de most kb 5 percenként villogott, és most hogy mondtad, kikapcsoltam a háttérben menő youtube playlistet és azóta nem villog:D
  • joebacsi
    Tuti a mocsok flash miatt van ez is :D
  • passatgt
    valakinél nem fordult elő olyan, hogy macbookpro13-ná vga adapterrel kint van a kép külső monitoron, és néha elveszik ról a kép majd egyből visszajön?

Tök véletlen időközönként csinálja, van amikor 1 hétig semim, van amikor percenként...

Lehet hogy a monitorral van valami gebasz?
  • G_ArchAngel #5263
    wireless eger es billentyuzet szvsz akarmilyen platformon hulyeseg jatekhoz:)

(engem az RPG-k erdekelnek es a strategiak, ott meg nem fog tizedmasodperceken mulni semmi...)
  • grizzly21
    tudom hogy megint piszkalodasnak fog tunni, de igazi elmeny lehet majd magic mouse-al meg 14ms valaszideju imac-el counter strike-ozni..
    Starcraft 2 beta is van mac-re, megis mindig windowst inditok, valahogy a mac es a jatek nalam nem fer ossze..
  • Verseghy
    Tehát az Assistant-el csinálok még egy partíciót és amikor berakom a Win 7 dvd-t, akkor azt fel fogja ajánlani? És ha meggondolom magam és a Mac-en simán csak kitörlöm a partíció tartalmát, majd Boot Camppel megszüntetem azt, akkor nyomtalanul eltűnik és semmi plusz helyet nem foglal majd?:) (Bocsi a béna kérdésekért, csak biztosra akarok menni, hogy ne érjen semmi meglepetés^^)

Szerk: ja és ha már a béna kérdéseknél járok, a Magic Mouse működni fog?:)
  • Verseghy
    Hát akkor csak nem lenne a Valve főoldalán kirakva..:D Nem?:) Mellesleg a hírek pontban ki is van írva. Ennek hivatalosnak kéne lennie.
  • G_ArchAngel #5259
    nem lesz szerintem ebbol a Steam-bol semmi, de nem is baj, addig legalabb valamit dolgozok...
  • Verseghy
    Jaaaaaaaaaa, hogy ez alap program a Mac-en?:D:D:D Bocsi, most baromi hülyének érzem magam..:D:D

ui: Steam még sehol, lehet hogy amerikai idő szerint ma. Bár már akkor is ki kellett volna jönni.A Valve honlapján még mindig csak "Coming soon...".
  • pyrohun #5257
    Boot Camp Assistant kell neked, ahogy G_ArchAngel is leírta. És ha már felment a windows, akkor arra kell letöltened a megfelelő drivercsomagot, majd feltelepíteni.
  • Tikal #5256
    :)
  • G_ArchAngel #5255
    mit akarsz Te csinalni?

mi lenne, ha siman hasznalnad az Application mappaban levo Boot Camp Assistant-ot?:)
  • Verseghy
    Honnan szedjem boot campet? Apple oldalon csak update-eket láttam. Vagy azok lennének azok?
  • passatgt
    macbookon ez nem probléma
  • pyrohun #5252
    nekem is jó lenne, ha működne (egy ideje csak ritkán hajlandó megenni a billentyűparancsokat a bluetooth-os apple billentyűzetről a bekapcsoláskor)
  • passatgt
    jó nekem az alt, nem kell ezt bonyolítani:)
  • Tikal #5250
    ""óvakodj a részeg autostohl"
  • G_ArchAngel #5249
  • Verseghy
    Elvileg ma fog. Majd este leszek otthon, akkor majd rákeresek..
  • Verseghy
    Tesom a tisztaszoftver programban kapott win 7et amit ő használ és az xpt amit fel tudnám rakni. És a tört win7 nem rossz? Majd kipróbálom.
  • pyrohun #5246
    "váltani oprendszert úgy lehet, hogy bekapcsoláskor nyomva tartod az alt-ot, és feldobja hogy osx vagy win"

vagy a még jobb megoldás:

használjatok rEFIt -et!
  • G_ArchAngel #5245
    szolj, ha kijott:)
  • passatgt
    én win7-et raktam fel mellé, igaz csak kétszer használtam, de a 20 giga alfér ott, bármikor szükség lehet rá:)

váltani oprendszert úgy lehet, hogy bekapcsoláskor nyomva tartod az alt-ot, és feldobja hogy osx vagy win

driverek meg simán mennek, bootcamp felrak mindent, a többi meg van winben alapból, bár webkamot nem próbáltam
  • LoDMaSt
    Sziasztok, ical-al lenne gondom. Van egy 3 napos esemény, amin bepipáltam az all day long-ot, és ha létrehozok egy másik, annál előbb kezdődő eseményt, ami később ér véget, mint az eredeti, és szintén all day long, akkor az eredetit ‘elfedi’, és csak 3 db pontot jelenít meg, pedig elférne, a kis kockában, hogy kiírja. Röviden 2 all day long eseményből mindig csak egyet jelenít meg, monthly nézetben. Mit tehetek, hogy mindkettőt mutassa?
  • Dzsini
    MacBookra már ne XP-t rakj (7-el jobban járnál, bár ha XP van eredeti, akkor azt), de menni fog és teljesen legális eljárás, erre találták ki a BootCamp-et.
    (persze csak ha az XP-d dobozos, mert ha OEM akkor az hardverhez kötött, és gondolom nem a MacBookhoz vetted)

a driverekről részletesebben: http://beszeljukmac.com/index.php/forums/viewthread/27248/
  • Verseghy
    Ha felrakom a MacBookomra a boot campet és rakok rá eredeti windows xp-t akkor az tök legális, vagy a boot camp az nem? És az xp jól fog futni? Tudok váltogatni könnyen az oprendszerek között? Van ennek akármilyen veszélyforrása? Köszi előre is a válaszokat!:)

szerk.: a beépített kamerát meg egyéb cuccokat lehet intsallálni valahogy, vagy esetleg felismeri?
  • Verseghy
    Ma Steam!!:D
  • Tikal #5239
    ez lassan úgy néz ki hogy a telefont kell a flash-hez fejleszteni... nem fordítva kéne hogy legyen? :)