Apple társalgó

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

GregSB
Steve air 😛

Gonosz...

passatgt
vehetnétek nekem is egyet, postát kifizetem😄

210e ft-ért zsír új book, ipod touch, és hp nyomtató? meghalok😄

Dzsini
http://www.youtube.com/html5
http://itcafe.hu/hir/veszelyes_adobe_flash_player_reader_acrobat.html
http://html5gallery.com/
nekem pl. van több vak ismerõsöm, aki netezget, az egyetemi könyvtárban szinte állandóan foglalt a screenreaderes gép, és alapvetõ elvárás kellene hogy legyen mindenhol az akadálymentesség, és ez nem csak rámpákat jelent az ajtók elõtt, hanem megfelelõ weboldalakat is.
az objektumorientáltság meg nagyon jól hangzik, de elenyészõ azoknak az objektumoknak a száma, amit egy programozó újrahasznosít egyik projektrõl másikra - apró dolgok lehetnek ilyenek, azok meg mûködnek akár egy-egy .js fileként is (programoztam én is eleget, készítettünk weboldalt is rendelésre, volt a társaságban flash programozó - nem rémlik, hogy apró menü-részeken kívül bármit is újrafelhasznált volna a kódból, ojjektumozás ide vagy oda).

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

I.C.ram
Engem egyaltalan nem zavar. En jobban is szeretem, mert szebbek rajta a szinek szerintem, meg elesebbnek hat a kep.
I.C.ram
Tesomnak volt kedvezmenye, meg Oregon allamban vettuk, ahol 0% az AFA. De meg a legmagasabb AFAju allamokban is 10% alatt van szoval ki lehet birni.
franc0
Van valami college kedvezmény is. Sajnos azt az én emberem nem tudta bejátszani anno 😊
Az ÁFA amúgy pl NY-ban 6%, szóval elég szép dolgokat lehet kihozni ha úgy van 😊

Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014

Lacee
naponn és világos ruhában (ami visszaveri a kijelzõre a fényt) elég idegesítõ szerintem, amúgy nem vészes. Normál lámpafénynél engem egyáltalán nem zavar a glossy kijelzõ, szabadtéren, a nyári napfényben inkább necces. Szerencsére a fényerõ elég jó, tökig felcsavarva még akkor is látható marad a képernyõ (alapesetben, vagyis nem tûzõ napon kb 10/16 egységen használom, különben kifolyna a szemem)

juteszembe, az én gépem neve még nem MBP, hanem a korábbi unibody macbook, '08 végérõl.

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

grizzly21
ja amit meg kerdezni akartam: A glossy screen mennyire irritalo? Pl vilagitott szobaban/napfenyben lehet latni a kepernyot?

grizzly21
1100 ert macbook pro-t neeem!

ja most latom, a 13asbol is van mar pro, de az is 1200 + AFA a honlapon. hogy vetted? Most kinn vagy kulfoldon te is ugye?

franc0
Ezt az ajándék Touch dolgot bevezethetnék itthon is.

I.C.ram
Na vettem egy macbook prot es kaptam hozza ajendekba egy 16os touchot meg egy hp fotonyomtatot 😊 1100 dollar volt az egesz. Szerintem megerte 😊

Ipod touch eleg jo kis cucc, csak ne karcolodna ilyen durvan a hatlapja. Mintha vajbol lenne 😞 1 het alatt mar latszottak rajta a karcok, pedig zsebben hordtam, es vigyaztam ra.
grizzly21
hat ami tobb megas azon tartalom is van boven😊

js motor ide vagy oda, nem veletlen hogy js-ben nem irnak 3d motorokat, de ez nem is verseny..masra valo a ket dolog.

Ez a vakbaratsag nagyon jol hangzik, de hany olyan vak embert ismersz, aki szamitogepezni szokott?

Az en nokia5800-mon elfut a flash oldalak nagyresze, youtube-ot nezek rajta, meg a sajat honlapomon is elnavigalok😊

Hogy a flash mennyire idomithato az csak azon mulik aki leprogramozza. Alapveto kulonbseg van ujrahasznosithatosag szempontjabol egy O.O. szoftver (flash), es egy html kozott.

Semmi olyan nincs? Pl be ezt meg tudod oldani xml szinten?:
video-klikk

Kivancsi vagyok arra a hirre.

Erdekes, hogy aki tud flash-ben es masban is programozni, az nem elvakult, olyat meg nem lattam aki megtanulta volna a flash-t es aztan leszarozta volna. Csak azok fikazzak, akik nem ertenek hozza, felnek tole es meg sem probaljak, hogy kedveljek.

Dzsini
A chiptune egy példa, hogy tisztán javascriptbõl mit lehet megcsinálni (egy tisztelgés a régi Amiga workbenchnek)(igen, 1,5 mega - és? mostanában a csilivili flash oldalak mekkorák?).

Az pedig, hogy lassúak nálad a chromeexperimentek, az a JS motorod gondja lehet - még Opera alatt is (ami egy igen lassú motort használ a Chromehoz meg a Safarihoz, és a Firefoxhoz képest) kellemesen gyors mind (persze a raytracer nem, de az nem is azért van).

flash-el szinte csak baj van - keresés (bár a Google mostanában már keres flashben - csak szöveget, de az is valami), vakbarátság/screenreader támogatás (ez egyre fontosabb, külföldön fõleg), mobiltelefonok (nem az iPhone, nem a komolyabb gépek - a kicsik, amiken jó esetben egy Opera Mini elfut).
Egyszerûbb egy oldalt megcsinálni, és a CSS-t cserélgetni alatta hogy jól kinézzen minden felületen. Szerintem ez a fejlõdés iránya, nem a flash, ami nem idomítható olyan mértékben. Szép, látványos dolgokra képes a canvas+js+svg is, semmi olyan nincs a flashben, ami nem oldható meg vele xml szinten, viszont nem egy forráskódtól független, külön plugint igénylõ dolog lesz belõle (amirõl meg pont a napokban jött a hír, hogy fél éve kritikus hiba tátong rajta, amit nem javítottak).

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

grizzly21
ha neked az iphone a mobil akkor nem is mobilbarat😊

mi ez a chiptune? Ilyeneket a flash oskoraban csinaltak, 8-10 eve. Raadasul mekkora a forraskodja?

Flashben minden egyes pixelrol te rendelkezhetsz, ha akarsz, tehat innentol kezdve korlatlanul ugy idomithatod, ahogy akarod.
Flashben is meg lehet oldani azt, hogy folyamatosan alkalmazkodjon a felbontas, sot meg is kell. alapveto dolog.

Vannak site-ok amiket egyszeruen nem eri meg flashben csinalni, SEO okok miatt, es a tartalom nagysaga miatt (forumok peldaul, hirportalok, ilyesmi), de ezt mindig merlegelni kell es aszerint valasztani. El kene felejteni, hogy a flash nem jo, kar hogy itthon sokan ilyen megrogzott html tamogatok, mert egyszeruen nem kepesek fejlodni a korral..kulfoldon rengeteg nagynevu kliens keri egyre tobb online tartalmat flashben.

grizzly21
ezek ugyesek, de meg kepregenynek is lassuak. Es az "ugyes" sem az eszkozt minoseti, csak a keszitot (akik minden bizonyara flash-re sokkal elvezhetobb dolgokat tudnanak/tudnak csinalni)

Dzsini
ha már modern technika akkor valid html5 (ha végre elkészül)+canvas+javascript+svg.
mozog, jól néz ki, vakbarát, kicsi.
http://www.chiptune.com/

a flash betesz a képernyõfelolvasóknak, nem igazán mobilbarát, nem idomítható ízlés és igények szerint. egy dologra jó: eyecandynek (ahogy a linkeken is látszik)
a html+css rendesen leprogramozva (user agent alapján) minden képernyõn normálisan nézhet ki, folyamatosan alkalmazkodik a felbontáshoz (nem kilóg a képernyõrõl), stb.

passatgt
grizzly21
Idejetmult az a html, ami Os-tol, browsertol, felbontastol fuggoen minden gepen mashogy jelenik meg.
3d cubes
pv3d sphere
rhino
planet

Esszel kell hasznalni..

grizzly21
hat a mondatod masik feleben lehet igazsag, de arrol nem a flash tehet az biztos.
Idejetmult? Most kezd csak igazan kifejlodni😊
mustang

a flash idejetmult szar, amit legtobbszor nem is hasznalnak rendesen...

http://gaborszantai.co.uk/

Tikal
hát nem 😄
a safarira irt flashre értem... egyébként semmi bajom a safarival... persze a firefox is megizzad néha a flash-el, de jobban bírja mint a safari...

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

grizzly21
a safari-ra erted remelem😊

Tikal
tuti hogy a flash miatt... egy nagy rakás szar...

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

franc0
Hi!

Nálam a legújabb Safari (Version 4.0.2 (5530.19)) többet fagy mint eddig bármelyik.
Az én Mac-emen van a gond, vagy szitkozódhatok?

mflex
Hali!

Tudtok osx-re olyan programot, amivel ellenõrizni tudom egy adott hangfájl hitelességét, nevezetesen, hogy lossless avagy mp3-ból fenkonvertált fos?

Végülis valamilyen spectrum analizátor kellene, az is elég, csak lássam a khz-et, mint pl a cool edit pro programon etc...

Eddig nem akadtam ilyenre, a Peak pro erre nem alakalmas...

elõre is thx

What about the forests?

grizzly21
mi ez Joe, gameboy?😊

joebacsi
Vagy inkább az UMPC-kel, bár azok nem igazán vannak elterjedve. Korábban erõsen gondolkodtam rajta, hogy veszek magamnak egy ilyet, de végül netbook lett helyette.

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

GregSB
Én ezerszer szívesebben hordoznék egy ilyet magammal a városban, mint a mostani 15" laptopomat.

Persze ott vannak a netbookok is, szerintem azokkal fog rivalizálni ez a tablet, HA lesz egyáltalán ilyen.

Tikal
óriás iPod touch...

erre nagyon kiváncsi leszek hogy fog nekik fogyni...biztos az én hibám, de nem tudom elképzelni hogy ilyet vegyek, nem látom értelmét, akkor már inkább egy 13" Macbook pro...

grizzly21
akkor mar CIB. minden amit elmondtal csak ingyenes.

I3andy
Még annyi h azt írja ki a network settingsnél hogy:
Ethernet has a self-assigned IP address and may not be able to connect.

köszi

I3andy
hello! Egy olyan kérdésem lenne h miért nem tudok csatlakozni a netre a MacBook-ommal? Reggel még simán ment minden, utána ki lett húzva a kábel. Utána egy kis idõ múlva visszaraktam és megpróbáltam de nem csatlakozott. gondoltam vmi a szolgáltatóval lehet, talán javítják. Többször megpróbáltam de semmi, aztán egy másik Toshiba windows-os géppel is megpróbáltam és egybõl sikerült. Így most már csak arra tudok gondolni h vmi a beállításokkal lehet, vagy magával a gééppel. Remélem van vmi ötletetek h mi lehet. Kössz

Tikal
lassan két éve van fenn a leopard minden probléma nélkül, bár utobbi két hétben volt két érdekes fagyása, szerintem a safari miatt, valahogy még mindig nem szereti a flash oldalakat 😊

oroy_
ha tele pakolod akkor is stabil lesz ;-) . A párom macbook -ja most is ugy megy mint amikor frissen volt telepítve, pedig minden hülyeséget kipróbál rajta, annyit csinálok csak nála hogy havonta 1x kipucolom (letorlom) a sok fölösleges dolgot :-)
Az a szép a mac os -ben hogy nem megy úgy tönkre mint egy windows.

\"Once you go Mac. You\'ll never go back\"

oroy_
én váltok Snow Leopardra ahogy megjelenik.

\"Once you go Mac. You\'ll never go back\"

GregSB
XP-rõl Win7-re váltás egy igazi "seggfájdalom" lesz. (Grim Fandango után szabadon 😊)

Míg Vistáról sinám lehet majd upgradelni (megmarad az összes program, file stb), addig XP-rõl nem lesz ilyen lehetõség. Vagy új partícióra rakod fel a Win7-et, vagy ha pl laptopod van akkor le kell majd gyalulnod az egész merevlemezt és arra felrakni... A lényeg hogy a 7-es nem tud majd ráteleülni az XP-re.

Az otp kártyámmal tudtam itunes storeba regisztrálni
nekem most 16 honapos az MBP-m, ugyanaz a Leo van rajta, amivel kaptam anno, mivel nem is pakoltam tele semmivel eleg jol es stabilan mukodik, nem fogok valtani, majd tavasszal, mikor veszek uj MBP-t...

http://gaborszantai.co.uk/

Tikal
Egy sima bankkartya jo hozza, de ugyis csak a magyar app storeban tudsz vasarolni vele... Persze vannak megoldasok az usa storehoz is...

MerlinW
Én váltok Win7-re. 2013-ban. Amikor megszûnik az XP támogatottsága😊

[merlinw.org]

MerlinW
OTP elektronikus számlacsomaghoz jár egy virtuális mastercard, amivel online tudsz ökörködni. Jó mert mindig csak annyi van rajta amennyit ráteszel, valamint a lakossági mellé jár egy harmadik megtakaritási számla is. SMS-es info-kkal 1000-1200Ft/hó a díja a csomagnak, attól függõen mit kérsz hozzá SMS szinten. További elõnye az online utalás, amivel ugye elfelejtheted a postát mint programot😊

[merlinw.org]

Tikal
Arra azert kivancsi lennek h aranyaiban kik valtanak tobben... Xp---win7 vagy leopardhoz---snow leo... Ha microsoft ezt is elbassza akkor...

Sziasztok !
Az lenne a kérdésem hogy melyik banknál kellene hitelkártyát csinálnom vagy visa kártyát hogy az itunes storet használni tudjam?
És ha már megvan akkor oda USA dollárt kell feltöltenem hogy használhassam?

grizzly21
ja jo, 30 dollar az kibirhato

Zsoltika 007
Lehetni lehet, de értelme nem sok van 😄

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

Dzsini
Laptophoz általában a legfrissebb nagyverzió jár (jelenleg 10.5.0), és azon belül kis verziók frissítését (10.5.0-ról 10.5.1-re és így tovább) ingyen kapod és letöltögeti magától, nagyobb verzió váltást (10.6-ra) viszont majd ki kell fizetni, általában elég jutányos áron (a 10.5-10.6 váltásra ha jól emlékszem 30 dollár körül írtak).

grizzly21
Na az uj MacOS-t se fogom megvenni...de ha veszek egy laptopot ahhoz adnak ? Es azt hasznalhatom mas laptopokra is? Es mi van ha a reginel maradok, ahhoz is jonnek azert updatek?

Tikal
Majd lehet hasonlitgatni a snow leopardhoz...

Zsoltika 007
Jó de nem is volt semmi nagy durrantásuk idén. Ellenben a win7 akkora kasza lesz mint a huzat.

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

GregSB
+ érdekesség, hogy a Microsoft fennállása legrosszabb fiskális évét zárta.