Apple társalgó

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Köszi a válaszokat, nekem egy külsõ HDDre rá van mentve az össze képem és zenét tehát a visszaimportálás nem lesz gond, csak ha egyszerûbb módja lett volna ennek akkor kihasználtam volna, de ez a clean install nemtom micsoda.😊
Nekem is volt. És profi szakemberek által összerakott gépem volt vagyis még van. Ami eléggé irononikusan, de épp 2 perce, miközbe Family Guy-t másoltam pen drivera, hogy rárakjam a MacBookra akkor jött be egy zöld háttér és kész, mehetett a restart button. Na akkor most mi lesz?
Tikal
Ha mindenkepp clean installt akarsz akkor elotte egy time machine mentes kulso hdd-re majd telepites utan errol tudod visszementeni a kepeid...

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Tikal
Nekem volt, most akkor mi lesz?

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Zsoltika 007
Hagyjuk már ezt a fagyás meg kékhalál dumát! Nekem pc-n sosem volt. Normális gépet kell venni és nem a Pistikével összerakatni!

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

Itt kell júni 8 utáni gépeknél regelni: http://www.apple.com/euro/macosx/uptodate/

Ha formatot választasz, akkor igen. ha ráteszed, akkor megmarad.

Én clean installt csináltam a Snow Leopard lemezzel: csak be kell rakni, nem fog gondot okozni a rendszer feltolása.

:: ballor.hu :: gt.ballor.hu :: gow.ballor.hu :: ballor.hu/titanquest ::

Hello!
Most találtam rá erre a topicra, én ezzel a diákkedvezménnyel vettem másfél hónapja egy MacBook-ot, (2,13ghz core 2 duo/adtak hozzá ajándék 2gb ramot tehát összesen 4 gb ram/160gb hdd) kurvára meg vagyok vele elégedve, végre nincs fagyás kékhalál stb.. A gyorsasága meg elképeszt és ez még a legrosszabb Apple laptop..😊
Olyan kérdésem lenne, hogy kapok-e kedvezményesen Snow Leopardot, mivel augusztusi a gépem és ha igen mit kell tennem, bevinnem megmutatnom vagy akármi, hogy ezt a kedvezményt megkapjam.
A másik kérdésem pedig az, hogyha újrainstallálom a rendszert akkor iTunes és iPhotoba importált zenék és képek megmaradnak? Vagy akkor formatálás is történik, mint a Winfosnál, tehát eltûnik minden?
És az utolsó kérdésem pedig: egy rendszer újrarakása mennyire bonyolult mûvelet? Olvastam, hogy a Snow Leopardot nagyon egyszerûen és gyorsan újra lehet rakni. Úgy neki merjek vágni, hogy eddig csak Windows-t raktam újra és Mac-bõl nincs tapasztalatom?
Elõre is köszi a váloszokat!!^^
Zsoltika 007
Jöhetne 32 magos meg 16 magos mac pro, a mostaniakat meg kiárúlnák 3-400 ezerért! Jajj! Bilibe lóg a kezem! <#vigyor>

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

Gabor1990
Sztem semmit sem fognak frissíteni, csak vmilyen karbantartás van..

passatgt
remélem macbookot nem frissítenek, mert holnap veszem a 13 prot, és kurva ideges lennék ha kijönne az új 1 nappal elõtet😄

passatgt

lehet?😄

Gabor1990

Tetsuo
Elso szeriast melyikre erted? A MBP is nemreg jelent meg, megis allitod h tuti. Ha varok kicsit iMac-kel? Mit tudni rola amugy?

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

pyrohun
Az új imac-ekrõl van valami hír? Kb. mikor várhatóak?

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

oroy_
"atombiztos" ez azért túlzás <#smile> barmi elromolhat.

\"Once you go Mac. You\'ll never go back\"

Zsoltika 007
Nem csak az új. 😊

az uj 15/17-es MBP eleg atombiztos konstrukcio, iMac-bol pedig uton van a termekfrissites - elso szerias gepet en nem vennek, meg akkor sem, ha Eva Mendes hozza hazhoz... (na jo, akkor igen...)

http://gaborszantai.co.uk/

passatgt
asztalival szerintem mindig kevesebb gond van, mint egy hordozható géppel😊

Tetsuo
Megbizhatosag szempontbol: MBP vagy iMac? (pl tulmelegedes, kijelzofakulas, driverhibasodas, stb..)

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

passatgt
régebben adtak, újhoz nem😊

grizzly21
az enyemhez (MBP) adtak taviranyitot

passatgt
és másik kérdésem az infrával kapcsolatban lenne, ugye nem adnak hozzá távirányítót, viszont van nekem ilyen univerzális, elképzelhetõ, hogy mûködésre lehet bírni azzal?

passatgt
akkor sima vga?
vagy talán 1,3mp-s

GregSB
iSight. Wikin azt írják hogy Apple gyárja, de ez szerintem téves. Nem hiszem hogy lenne CCD/CMOS gyáruk, tuti valaki beszállítja nekik.

Egyébként meg:

"With the LED-Backlit MacBook Pros, Apple has moved to using a sensor capable of 1280x1024 pixels, but when accessed using provided APIs, the image is re-sampled to 640x480 pixels. However, Quartz Composer allows access to the 1280x1024 pixel video stream."

passatgt
szerintem nem lehet rámondani egyikre sem, hogy a legjobb, mivel pörög, elõfordul hogy meghalnak, tökmindegy mit veszünk

grizzly21
most neztem meg, nekem eddig FUJITSU volt..erdekes, pedig semmi bajom nem volt vele.

passatgt
amúgy macbookokban milyen kamera van?

passatgt
én úgy tudom samsung vinyók vannak a lacikban

Zsoltika 007
Szerintem is.

Dzsini
LaCie nem csak keretet gyárt? Abban valami más típusú vinyó van... (ha jól tudom)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

belso WD-m meg sosem volt, de kulsobol 3-bol 3 halt meg ido elott - azota csak LaCie...

Dzsini
hihi, én még emlékszem azokra az idõkre (600-700 megás vinyók), amikor a WD volt az, amitõl jobban féltek, mint a tûztõl...

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

I.C.ram
Ha vinyo, akkor csak WD. Máas márkát nem is vénnék. Wd a leghalkabb, és a legjobb minõség is. Notimban mindig az volt, és soha nem volt gond vele.
Tikal
Lenyeg hogy olyat vegyel amire sok a garancia mondjuk 3 ev es mindig legyen backup disc 😊

Tikal
Nekem egy samsung 320-as van benne mar egy eve, meg vagyok vele elegedve kiveve hogy vannak ilyen kattogasok amiket nem tudok hova tenni... Allitolag csak a hdd kapcsolja magat piheno allasba... Mar regota feltunt de semmi baja disk utility szerint se...

Kulsonek egy wd passport-ot hasznalok ami egy ev utan kezd haldoklani. Most napokig nem volt hajlando elindulni aztan eletre kelt, remelem orokre😊

WuFraZselic
hi! valaki használ közûletek Logic Pro / Logic Studio programot? emiatt akarnék macbookot, de nem igazán tudom, hogy macbook vagy macbook pro lenne a jobb hozzá... melyiket ajánlanátok inkább?

\"some red bull, some water, some nice fresh house music\" FORZA INTER Javier Zanetti, I Signori del Calcio

oroy_
ha 7200-as fordulatút veszel gyorsabb lesz picivel minden lemez mûvelet, viszont cserebe jobban melegszik. A Snow Leopard kevesebb helyet foglal, csak o érte nem kell winyot cserélni.

grizzly21
mert? gondolkozok rajta en is..de akkor mar veszek egy uj vinyot, a 120as kicsit kicsi. van akinek van tapasztalata vinyo bovitessel? mire kell figyelni, marka, meret, hatranyok?

Lacee
engem eddig valahogy elkerült a dolog, mostanában gondoltam a megvételére, ezek szerint érdemes váltani 10.5-rõl 😊

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

Mnemomic
Tökéletes. Viszont ahogy olvasom a fórumokat clean install-t érdemes -én szerencsére így tettem a winbõl kiindulva 😊

oroy_
használok, jól mûködik.

nem, tulzottan jol mukodik a gepem es nem merem kockaztatni ezt a korulmenyt a munkam miatt...

Persze, a megjelenés óta.

:: ballor.hu :: gt.ballor.hu :: gow.ballor.hu :: ballor.hu/titanquest ::

Lacee
használ már valaki snow leopardot?

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

Tikal
Fn+backspace a delete, a tobbire sose volt szuksegem😊

sziasztok!

Volna egy kérdésem:
Macbook magyar billentyûzeten hogy lehet elõhozni a Del, Home, End, Insert gombok használatát? Mi a bill. kombináció?

Tikal
Ez szerintem a sima kedvezmenyre vonatkozik, de irj nekik...az viszont tuti hogy a 10% csak felsooktatasban tanuloknak jar.

passatgt
tuti?
mert most macbolt.hu-n nézem(ugyanannyi mint istyle-on) és ott azt írják, elég ha emailben elküldi a diákot, idézem:

"A diákkedvezmények igénybevételéhez használni kívánt felsõoktatási diákigazolványt minden esetben elõre, elektronikus formában, beszkennelve (300 DPI) vagy lefényképezve, nyomtatható felbontásban kérjük megküldeni, mert enélkül az Apple nem írja jóvá az oktatási kedvezményt. Kedvezményes vásárlást csak e feltétel teljesülése esetén tudunk biztosítani! "

Tikal
én most vettem igy, be kell mennie a diák tulajának, mert alá is kell irnia papirt, telefon számát is kérni fogják...

passatgt
Középiskolásoknak csak 5% jár, úgyhogy marad az ismerõs
Ha csak simán az õ nevére rendelem meg, emailben küldöm diákigazolványt, és odaírom, hogy másik címre kellene küldeni az simán mûködik igaz?