Apple társalgó

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

GregSB

grizzly21

grizzly21
Nem ertem eleve hogy minek Safari-t hasznalni, azt meg plane nem, hogy mitol fagyna ki barmilyen flash-tol a bongeszo. Eleg sokat nezek youtube-ot, es mas oldalakat is (firefox-on) de nem emlekszem, hogy fagyott volna ki barmikor is.

Tikal
Click to flash nálam is ment, bár mostanában nem használom, mert valami csoda folytan ( vagy lemaradtam valami frissitéskor ) ha fagy a youtube akkor szerencsére nem fagy ki az egész safari, csak a flash...megmarad a többi tab....

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

joebacsi
Kételkedsz JOBS új testamentumában?! Hitetlen fattyú!

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

GregSB
Nem hoax, összes külföldi magazin (engadget, wired, stb) lehozta mint tényt hogy ezeket mondta.

Tetsuo
LOL imadom az ilyen hoaxokat

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

GregSB
Hát nemtom, nekem az _összes_ maces ismerõsöm click-to-flash-el használja a Safariját. Nem csodálom...

Ability
Korrekt, SVG + Canvas nagyon kellene már ide, de ezek is még elég lassúak. A flash egy fejlett nyelv, sokkal fejlettebb nyelvi eszközei vannak, könnyebben és hatékonyabb dolgokat lehet vele elkészíteni. Szóval felváltani sosem fogja -- max a silverlight <#gonosz1> --, én is láttam már nagyon durva flash szerû oldalt a lentebbi technológiáknak köszönhetõen, de attól függetlenül sokkal körülményesebb elkészíteni.
joebacsi
Na az egy külön történet. Aki azt a sárga szart elkövette, a kezét törném...

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

Dzsini
kicsit szóismétlek, sorry - de azért érthetõ.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Dzsini
canvas+javascript+svg+html5+css3 ki tudja váltani a flasht az esetek többségében - néhány nagyon designos dolog nehezen megvalósítható rajta, de szinte minden létrehozható (még multiplayer játékok is) - most kezd igazán felfejlõdni, hogy a böngészõk elkezdtek felfejlõdni, és van a nagy részük alatt egy elég izmos Javascript motor (Carakan, V8...)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Ability
Az Adobe termékei minden kiadáskor sokkal több erõforrást igényelnek, az összes platformon sok termékük egyre lentebb adja a színvonalat, instabilak, bugosak. Vicc, hogy egy Adobe Reader az én erõs gépemen is szarrá akadja magát, kb. ezelõtt 4 évvel ment ugyan ilyen sebességgel egy a ma már teljesen elavult egykori gépemen. Az elismert termékeik (például Photoshop) szépen fejlõdik, a CS4 is nagyon sok újítást hozott magával, de a flashplayerrel minden platformon sok ember szenved valamilyen hibától. Sokszor talán a böngészõ kompatibilitása sem a legjobb. De alapvetõen osztom Jobs véleményét. A flash meg nem fog eltûnni, HTML5+CSS3 sosem váltja ki teljesen, de hosszabb távlatban gondolkodva ha a Youtube és társai teljesen átállnak HTML5-re, akkor jelentõsebb érvágásra számíthatnak szerintem. Sok helyrõl kiszorulhatnak, az ilyen egyszerûbb menü animációk és társaira teljesen jók lesznek a CSS3 könnyen használható tulajdonságai, noha szintén megmarad a flash saját felhasználási területe, csak kicsit mellõzöttebb lesz.

Szerintem...
passatgt
nem rossz a flash, ha jól van megírva, csak sajnos sok a gyökér, és nem optimalizálják, ettõl van az, hogy egy nyomi flash banner az sg-n 100%-on pörgeti a procit😊

passatgt
a kapacitív nem a hõt érzékeli, hanem a bõr vezetõképességét

grizzly21
Akkor miert nem tiltjak le a flash-t az OSX-bol is?😊 Mert akkor lenne kb 3 ember a vilagon aki mac-et venne, Jobs-ot beleertve...

A html5 jo kezdemenyezes, de eddig amit ki tudtak belole hozni, az kb olyan szintu dolog, amit a flash4 tudott 10 evvel ezelott..

grizzly21
azert tud az jokat.

Amiota a Nokia is kezdi kapacitiv touch technologiaval gyartani a telokat mar a navigacio is kezd iphone szintu lenni.
Minden ezen mulik, mert sokan azert nem szeretik a nem iphone touch telokat, mert nem olyan reszponziv a kijelzoje, ami pedig azert van mert nem kapacitiv. (homersekletet erzekelo).

Van egy sony mp3 lejatszom, aminek OLED kijelzoje van, es szinten kapacitiv touch, na annak a kezelese meg az iphone-enal is jobb, a kijelzoje is szebb, szoval lesznek itt meg alternativak telo teren is remelhetoleg😊

passatgt
flashen kívül rakat szar iphone-hoz vagy ipad-hoz képest😊

joebacsi
Ahogy ezt is 😊

joebacsi
Nyilván direkt szopatják Adobe-ék a mekkeseket...vannak itt még más okok is.
HTML5 pedig csak kicsit karcolja a flash képességeit.

GregSB
Egy részlet Steve tegnapi beszédébõl, ami az Apple alkamazottaknak tartott Q&A-ból származik:

"About Adobe: They are lazy, Jobs says. They have all this potential to do interesting things but they just refuse to do it. They don’t do anything with the approaches that Apple is taking, like Carbon. Apple does not support Flash because it is so buggy, he says. Whenever a Mac crashes more often than not it’s because of Flash. No one will be using Flash, he says. The world is moving to HTML5."

Szóval Jobs eléggé pipa az Adobe-re, lusta bandának nevezte õket amit nem is csodálok, mivel jó magasról tojnak arra hogy Macen már évek óta instabil és bugos a Flash. És bizony az õ dolguk lenne ezzel valamit kezdeni, nem az Applenek.

grizzly21
nem rossz!

grizzly21
A Windows-t latod osx-bol az asztalon van egy olyan mappa, de csak ha FAT-ba formataltal

http://gaborszantai.co.uk/

passatgt
viszont csak olvasni tudsz, írni osx-es partíciót nem lehet

passatgt
Letölt, felrak, és a "Run HFSExplorer in Administrator mode"-ot indítod, nem a simát.

Utána ctrl+l, és autodetect

Sziasztok!
Megcsináltam sikeresen a windows-os particiót minden mûködik rendesen.
Köszönöm a választ!
Lenne egy lényeges kérdésem még. Mégpedig, hogy hogyan tudnák windowsból elérni olyan fájlokat amik a osx es partición vannak vagy az osx-esrõl a windowsosra áttenni?

Köszönöm

Forza Ferrari!! Forza Schumi Pes!!

GregSB

passatgt
iSkysoft iMedia converter

Tudtok ajánlani valami jó kis videó konvertáló progit macre? iPhone-ra kéne átgenerálni, tehát asszem mpeg4.😊
Köszi elõre is a válaszokat^^
passatgt
ha esetleg valaki fejleszt osx-re programokat, akkor társulhatnánk, mert van egy ötletem, de egyedül kevés vagyok hozzá😊

Dzsini
2 giga rammal már nyugodtan tegyél fel Win7-et (annyi bõven elég neki), emiatt érdemes megvárni vele az új BootCamp-et meg a hócicát - ott pedig már a telepítéssel se lesz gond elméletileg, fel van készítve a Win7 fogadására (korábbi verziók nem támogatják hivatalosan).

Sziasztok!
Lenne egy pár kérdésem.
1. Melyik a legújabb boot camp Assistent? Azaz annyira nem vagyok szerencsétlen, hogy nem néztem meg az Apple honlapján de amiket ott találtam mind 3.XX és nekem a gépen (OSX 10.5.8) csak a 2.0 ás verzió van de sehol nemtalálom a 3.0 át és amúgy 3.X verziók mind windos azaz "exe" kiterjesztésûek.
2. Megrendeltem a Snow Leopard-ot még pénteken mivel azt olvastam hogy a windows 7 csak vagy legalábbis fõleg az új rendszerrel mûködik, nem tudom hogy ez igaz e és megvárjam e míg megjön? Illetve hogy egyáltalán azt tegyem e fel vagy inkább egy XP SP3 at? (Macbook unibody 2G-ram emiatt lehet h inkább XP)
3. Mennyire "fontos" a Snow leopard?
4. Lehet e valami nehézésg a windos telepítésénél, utánna, illetve használatánál?

Köszönöm

Forza Ferrari!! Forza Schumi Pes!!

Tetsuo
A legtobb ma gyartott termek felesleges, megis megveszik, mert masok mar eldontottek helyettuk.. viva marketing.

Dzsini
Az érdekes számomra az, hogy mennyivel magasabban árazottak a gépek a többihez képest - az látszik, hogy kis gépeknél alig, a 17-es MBP-nél például nagyon. És egészen sokféle ez a különbség: van, ahol 10-20%, máshol viszont 200% felett is van.

A lenyeg az utolso mondaton van.
Ez nem asvanyi anyag vagy oxigen, hogy szukseged legyen ra a mindennapokban. Nem kell megvenni.

Tetsuo
Elmultak mar azok az idok..

I.C.ram
Skoda Octavia - VW Passat inkább.
Dzsini
annyiban nem jó a hasonlat, hogy a nem csak a karosszéria (és az elektronika) különbözik, hanem a motor is - az Apple gépekben pedig ugyanaz a RAM/proci/vinyó, nincs túlhajtva vagy bármi ilyesmi.

Nem tudom miert kell ezen ennyit agyalni...
Az Apple az IT vilag nemet, felsokategorias autoja. Az Audi/BMW/Mercedes sem jobb, annyival, mint egy Skoda/Honda/Renault, amennyivel tobbet kell erte fizetni, de jobb. Vasarloero megvan hozza, akinek nem tetszik az arcedula, valasszon masikat.

Dzsini
ez az, ami már teljesen szubjektív 😊

passatgt
ár/érték arány szerintem =

grizzly21
nekem is megeri, foleg az osx miatt😊 De attol meg teny h dragabb

grizzly21
de meg a 13masnal is: ketszerannyi RAM, sokkal nagyobb vinyo, es olcsobb a Dell (videokarit nem latom, cpu kicsit rosszabb de nagyjabol egal)

passatgt
meg lehet divatmajom vagyok, de engem érdekel, hogy néz ki a gépem
laptopok közül egyedül az apple csinál normális kinézetût, többi mind hányadék...

Dzsini
Érdemes azonos méretet, kategóriát összehasonlítani (pl. 13 colost 13 colossal), kisebb méreteknél máris nincs ekkora különbség - +2 giga ram meg nagyobb vinyó jár 100 USD-vel kevesebbért, ez annyira nem számottevõ.

Dell Studio XPS 13"
Intel® Core™ 2 Duo P7450 (3MB cache/2.13GHz/1066Mhz FS😎
500GB3 7200 RPM6 SATA Hard Drive
4GB7 Dual Channel DDR3 SDRAM8 at 1067MHz (2 Dimms)
$1099

Apple MacBook Pro 13-inch
2.26GHz Intel Core 2 Duo
2GB Memory
160GB hard drive
NVIDIA GeForce 9400M graphics
$1199

mondjuk 17 colon már lényegesen nagyobb a különbség:
Dell Studio 17
Intel® Core™ 2 Duo T6600 (2.2GHz/800Mhz FSB/2MB cache)
500GB3 SATA HDD (5400rpm)
4GB7 Shared Dual Channel DDR3 at 1066MHz
$948

Dell Alienware M17x
Intel® Core™2 Duo P8600 2.4GHz (3MB Cache, 1066MHz FS😎
500GB3 7,200RPM w/ Free Fall Protection
4GB7 Dual Channel DDR3 at 1066MHz
$1774

Apple MacBook Pro 17"
2.8GHz Intel Core 2 Duo
4GB 1066MHz DDR3 SDRAM - 2X2GB
500GB Serial ATA Drive @ 5400 rpm
$2499

passatgt
nekem megéri a 100e ft-os különbséget az akksi, fém ház, rendes touchpad, baromi jó kijelzõ😊

grizzly21
ez a vita minden nehany havonta felvetodik😊

En csak azt tudom mondani, hogy nemreg vettem Dell Laptop-ot $1600-ert, az egy kozel full-os laptop: full hd 16os kijelzo, 500gb 7200rpm hdd, 4gb ram, ati 4670 vga, 2.4 ghz duo core cpu.

Az apple kb hasonlo aru MBP-ja ($1700+AFA) feleakkora vinyo, sokkal rosszabb videokartya, kisebb kijelzo..

arban kb 100.000 HUF a kulonbseg 2 azonos tudasu apple es pc laptop kozott szerintem

Zsoltika 007
Megnézem én mikor raksz te össze ugyanolyan xeon konfigot 400-ból. Csak a cpu jön ki annyira akárhol veszed kb. Pont a Mac pro ami kb versenyképes árban van a konkurenciához képest...

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

passatgt
nokia nagyon sok telefont ad ki, ami ua, csak más a színe és a formája(sok kicsi sokra megy)
ha õ is csak 1 féle terméket árulna, az is drágább lenne

macpro meg pont rossz példa, egy dell vagy akármilyen munkaállomás szinte drágább, és azért nem kell ecsetelnem a kinézet/összeszerelés elõnyeit😊