18351
-
Pio #7119 Szerintem Te is tudod jól, hogy mire gondoltam, amikor azt írtam, amit... :) -
#7118 iPadet nalam is lehetett kapni mar juniusban, szoval az tulzas hogy nem lehet kapni :D
Most is lesz majd egy elado 32-es 3G-m szerintem. -
Pio #7117 Inkább azon morgolódnátok hogy úgy néz ki a Samsung hivatalosan még be se mutatott tabletje előbb lesz kapható Magyarországon, mint az ipad! -
#7116 most vesszenek össze rajta? minden üléshez jár :D -
#7115 Hat egy ilyen autoban siman van 150+ Ah-s akksi. Mondjuk Macproot en se raknek bele, se imacet, de egy macbookprot siman a szar ipadek helyett. Foleg minek 2 ipad? -
#7114 hát, egy PowerMac/iMac-et már csak nem terhelnek rá az akkumulátorra, bármekkora is :) -
#7113 Az is gondolom, csak egy mac mini beepitve valahova. -
#7112 Középső monitort ajánlom figyelmedbe! -
#7111 Szar ipad helyett nem lett volna ertelmesebb berakni egy macbookot? -
#7110 musthave :D majd egyszer, milliárdos koromban :) -
#7109 Brabus iBusiness.
Pazar :) -
#7108 szerintem is utorrent. sokkal szebb / jobb, mint winen és az új verzió már a kikapcsolást sem akadályozza meg :) -
#7107 külső vinyóról másolj már át nekem 2,5 millió fájlt (1,1 TB adatot), bőven több idő lett volna, mint így, hogy csak törölni kellett :) -
#7106 Jövőhét szerdán lesz megint event :)
iTV, új táccs, és ki tudja még mi jön. :) -
Pio #7105 utorrent van erre is bár nem olyan régóta, szóval régebbi almások egy transmission nevű klienst fognak ajánlani valószínűleg. Én utorrentet használok, mert azt szoktam meg winen.
Nem tudom milyen regisztrációra gondolsz, nincs semmi fontos dolog az elején, lokalizációt kell választani, de az nem átugorható szóval tuti megcsináltad.
Regelni talán a mobileme-re akar, de készülj fel, hogy csak az első hónap ingyenes utána havidíjas a szolgátlatás. -
Sn00thy #7104 Hali!
Új mac tulaj vok. ;)
A boltban sikerült átugrani az első indításos apple regisztrációt vagy mit, így egyből a user létrehozáshoz jutottunk. Valahogy utólag elő lehet csalogatni?
Milyen jó torrent klienst tok letölteni?
Köszi -
#7103 egyszerűbb lett volna felmásolni a gépre ami kell, és leformázni a külső vinyót, kb megvan 15 másodperc alatt, + a másolás:) -
#7102 Egyáltalán nem erről van szó.
Összesen durván 2,5 millió fájlt töröltem - szerinted hány ember szokott és milyen gyakran törölni ilyen mennyiségű adatot egy külső vinyóról? -
#7101 Azért az laza, hogy az ultimate user-friendly osx-ben konzollal kell bűvészkedni egy egyszerű törléshez :) -
Verseghy #7100 Nem figyeltem.:) De így már vágom, csak nem esett le. -
#7099 azért a -20-as nice már lefogja a gépet minden más elől :)
de akkor ezekszerint nem az indexelés a baja - mindig tanul az ember -
#7098 még mindig törli és kb. most tart a felénél. szép, hosszú délutánnak nézünk elébe :D:D -
Pio #7097 Sajnos unix betegség a lassú filetörlés. :(
Meg lehet próbálkozni a -d kapcsolóval -r nélkül, az rögtön unlinkeli a gyökérmappát de nem vagyok benne biztos, hogy így az osx szabad helyként fogja-e látni a benne levő fájlokat, hisz azok ilyenkor nem lesznek egyenként unlinkelve.
Esetleg meg lehet próbálkozni azzal is, hogy "nice -n -20 rm -rf MAPPANÉV", ekkor prioritásban fogja végezni a gyalulást, hátha így hamarabb végez. -
#7096 Szerintem az, hogy törlés közben minden indexből, aktívkeresőből, stb. is törölget - a Vistánál voltak ilyen gondok eleinte, hogy a sokszázezer file törlésénél iszonyatosan belassult - azóta javították, és törléskor lepihen az indexelő meg egyéb szolgáltatás, és utólag pucolja át az adatbázisokat. Lehet, hogy odaát még ez a zűr? -
#7095 amúgy azóta törli terminalból.... hihetetlen. OK, hogy külső vinyóról van szó, de abból viszont egy nem szar WD FireWire-ösről (nem USB-s, az előbb hülyeséget írtam), nem értem, hogy miért tart ennyi ideig :) -
Pio #7094 cmd+space és beírod, hogy terminal. :)
Az, hogy mennyire van rá szükséged annak a függvénye, hogy mire használod a gépedet/mit akarsz beállítani a rendszeren. Nyilván egy átlagfelhasználónak nem is igazán kell találkoznia vele szinte soha. -
#7093 egyhez nem kell - kuka -> ürítés
egymillióhoz... -
#7092 ja és hozzáteszem, nem is érdekel
ha egyszer van gui, ne kelljen már parancsokkal baszakodnom egy nyomi fájltörléshez -
#7091 én speciel azt se tudom hol kell elindítani a terminált kb -
#7090 látszik nagyjából, mert a trash-ből húztam be a cuccokat, így onnan el is tűnik amit már törölt :) -
Pio #7089 -v kapcsolóval írja, hogy mit törölt már úgyhogy nyomon követheted. Bár ez nyilván lassítja is a folyamatot. -
Pio #7088 shift+del nincs osxen, de azért unix alapú a rendszer, hogy kihasználjuk, erre aki segédprogramot tesz fel az meg is érdemli. :) -
#7087 thx mindenkinek -
#7086 terminálból csinálom most az rm paranccsal, de így sem olyan gyors, viszont legalább egyből töröl és nem preparing... :))) -
Pio #7085 Terminalban rm paranccsal lehet törölni, mappaszerkezet törléséhez -r kapcsolót használj! -
#7084 meg itt van egy scriptgyűjtemény, ezek között is van 'Delete... really!' :) -
#7083 ennek a proginak van 'destroy' funkciója, azt írják az trash megkerülésével töröl.
(másik módi pedig - ha már Unix alap, akkor terminálból rm parancs :) ) -
#7082 shift+del? :) -
#7081 Van olyan program vagy megoldás, amelyik direkt töröl a vinyóról és nem használja a Trash-t?
Csak mert egy 2TB-os USB-s vinyóról le kellene törölnöm kb. 1TB-nyi adatot, amivel nem lenne baj, de többmillió file összesen. Behúztam a Trash-be, majd amikor rányomok, hogy empty, akkor feljön a "Preparing to empty the trash..." ablakocska, ami összeszedi, hogy pontosan hány fájlt fog törölni és honnan.
Rányomtam 1,5 órája, hogy empty és most tart 1,5 millió fájlnál és még mindig prepare (tehát a törlést még bőven el sem kezdte). :))) -
Pio #7080 Erre a cikkre gondoltam, úgyhogy már keresned se kell. :)