Apple társalgó

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

passatgt
mindenképp nézd meg, hogy jó lett e, kibaszni csak nem akarnak veled

passatgt
na remélem most tényleg sikerült nekik megoldani, és lesz egy jó géped😄

tiszta szappanopera

2 perce hivtak, hogy megint kesz van, leteszteltek, minden jo, menjek be erte...

nem tudom, hogy mit csinaljak, egyreszt nem biztos, hogy akarom ezt a gepet ujra, masreszt anyagilag ez a legjobb valasztasom😞

http://gaborszantai.co.uk/

passatgt
ja beleolvastam topikba is, így tényleg száni😄

Dzsini
azért egy magát prémiumnak tartó márkától elvárható lenne, hogy ne megoldásokat kínáljanak, hanem hogy ne (vagy elvétve) legyenek problémák.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

passatgt
azért elég korrekt megoldásokat kínálnak a problémára, ha egy kicsit lassan is

Dzsini
végigolvastam, nem szép történet 😞( ... lehet, hogy én már üvöltöztem volna / csúnyákat mondok... akkor viszont õk hívják a biztonságiakat.

egyelõre akkor az lesz a megoldás, hogy az MBP-t rákötöd egy eizo-ra vagy cinema display-re, és megvárod az új generációs mac pro-kat?

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

GregSB
Valós multitask se lesz benne. Vagyis csak a fõbb programok tudnak majd a háttérben futni, mint az iPhoneon:

"A másik, ami szemet szúrt sokaknak, hogy nem lesz multitasking sem, helyette az Apple megoldását alkalmazzák, vagyis egyes feladatok futhatnak a háttérben, de többnyire a Microsoft Notification Service lesz a megoldás (lásd Apple Push Notification Service), ha egy nem futó alkalmazás értesítést küldene nekünk."

A vágólap kihagyását pedig ezzel magyarázzák:

"A teljesértékû vágólap hiánya kapcsán a Microsoft annyit árult el, hogy a lehetõ legegyszerûbb használat érdekében a rendszer a weboldalakon, üzenetekben, dokumentumokban és más szöveges forrásokban is képes lesz egy érintéssel címek térképen történõ megjelenítésére, telefonszámok hívására vagy névjegyzékbe történõ mentésére, illetve a megérintett kifejezések Bing alapú keresésére, vagyis a legtöbb olyan funkcióra, melyre egy telefonon felhasználói a vágólapot használnák. A hagyományos másolás és beillesztés késõbbi bevezetése nem elképzelhetetlen, hiszen a Microsoft a felhasználói visszajelzések alapján fogja továbbfejleszteni a szolgáltatásokat."

Lacee
vicce hírek a múlt hétrõl rovatunkban ma:
a win7 mobilokban nem lesz copy-paste

de szar volt az iphone, mert kihagyták két évvel ezelõtt, és most, 2010-bene egy új win-platform kihagyja... szerintem poén 😊

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

GregSB

Dzsini

(érdemes a többféle feliratozást megnézni)

Dzsini
Test patterns built into CalibrationAider:
8 Bit Grayscale Staircase (8 Bit Linear)
8 Bit Grayscale Gradient (8 Bit Linear)
8 Bit Grayscale Staircase and Gradient Combination (8 Bit Linear)
8 Bit RGB and Grayscale Staircase (8 Bit Linear)
Solid Colors
TV Color Bars (EBU)

Dzsini

sajnos nem engedi, amig nincs meg a full...

Dzsini
ez? - a leírás alapján megfelelõ, még az ingyenes változat is.

nem lehet rosszabb, mint egy fotosmagazin .5-es vastagsagu fenyes papirja😄

amugy nincs meg valakinek az LCD test 1.0.0 osx valtozata?
sehonnan nem indul el a letoltes😞

vagy valami az helyett, amivel hotpixeleket ellenorizhetek majd a panelcsere utan

Dzsini
"- budira pedig mindkettot vihetem😊"
azért a vész esetén történõ másodlagos felhasználásnál elveszít egy pontot a tablet 😉

minden a tablet mellett szol:
- egy tablet kevesebb e-hulladekot jelent, nem kell fakat kivagni, a nyomda tobb energiat hasznal, mint egy designer csapat
- kis helyen sok magazin fer el, nekem majdnem leszakadnak a polcaim, mert egy igenyesebb fotos vagy divatmagazin 1-2 kg
- belenagyithatok egy tartalomba (kepbe), illetve gyorsabban kereshetek

- budira pedig mindkettot vihetem😊

GregSB
Ezek magazinok. Persze hogy le lehet mindenen játszani ezeket, de te hogy olvasnád szívesebben õket? A gép/laptop elõtt ülve az egeret/tapipadot klikkelgetve, vagy a nappali kanapén egy kényelmes pózt felvéve, néha megérintve a képernyõt?

Mondjuk neked lehet mindegy, gondolom -mint én is- sokat dolgozol gép elõtt és már megszoktad hogy a gépen fogyasztasz rendszeresen médiát, de próbáld magadat egy átlagos magazin olvasó helyébe képzelni. Nekik ez lesz a jövõ. Amellett hogy olvassák kedvenc magazinjukat, tudnak majd a tabletekrõl netezni, emailezni, csetelni, megosztani a legújabb magazinok tartalmát fészbúkon, stb...

GregSB
*karácsonyra kerül piacra

GregSB
Mondják a videóban, hogy meglejenik majd minden tabletre ez a magazin.

De mivel az iPad most áprilisban-májusban jelenik meg mindenhol világszerte, a többi (HP, Dell stb..) meg jó ha karácsonyra piacra kerül nyilván az iPaddal reklámozzák magukat, mert egy jó fél évig csak azon lesz elérhetõ...

grizzly21
ja...kicsit ironikus, hogy Jobs szidja a flash ahol eri, de csak annak a segitsegevel akarjak eladni az ipadet..

grizzly21
ezek mind nagyon profin renderelt videok, de az itt az ipad kepessegeirol nem sok szo esik...neha van egy kattintas, amikor vege 1 videonak, es jon a kovetkezo, ennyi? En elhiszem hogy jokat lehet belole kihozni de itt csak a szep videokon van a hangsuly, videot meg barmi le tud jatszani, oda nem kell touch

aztakurvaelet - nekem most adta el magat az iPad...

franc0
Érdekes, hogy a cikk szerint az Arrandale integrált GPU-ja legalább olyan erõs, mint a 9400M. Ezt én eddig másképp hallottam, igaz a különbség nem túl nagy.
Mondjuk személy szerint nekem tökmindegy, mert az elõbbi teljesítménye számomra elég. Ráadásul kevesebbet is fogyaszt.

Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014

GregSB

passatgt
passatgt
passz😄

pyrohun
Õõõ mi a helyzet az új MacBook Prokkal?

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

joebacsi
Nem a sunyítás lenne itt a lényeg, hanem inkább az, hogy gyakorlatilag adobe air = flash 😊

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

GregSB
A #4588-as újabb, és jobban elmagyarázza az UI mûködését 😛

passatgt
errõl volt jobb videó itt korábban, sõt, te linkelted😄

http://www.wired.com/epicenter/2010/02/the-wired-ipad-app-a-video-demonstration/

Zsoltika 007
Nem sunyítottak. Lehetett látni a gépeket és megmondták hogy még készül a hw de a szoftver már a véglegesnek felel majd meg.

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

GregSB
Mindenesetre nekem nagyon tetszik. Simán el tudom képzelni hogy elõfizessek hasonló minõségû National Geographicra tableten...

GregSB
😄

A különbség hogy ott sunyítottak, itt viszont elõre megmondják mi a szitu 😊

grizzly21
ez olyan mint amikor a microsoft az xbox bemutatasakor hatterben eldugott mac-ekrol futtatta a demot😊 (vagy valami hasonlo volt..)

neevous
osx86.hu

Üdv!Remélem jó helyre írok ha mégsem akkor lehet mondani nyugodtan, h hol a jó hely😊laptopomra (Dell Latitude C400) akarok mac os x 10.x-et telepíteni, de a rendszernek (szerintem) a következõ a gondja:
amikorbejött a még szöveges része a telepítõnek felismeri a vga-t(intel 853 vagy mifene), csak a 64 mega ramjából (ez a sajátja nem rendszer memóból csipkedi el) lát 823 kb-t (rendszer memóriát tökéletesen látja).Gondolom ez kevés neki a telepítõ grafikus felületének megjelenítéséhez, szóval mikor nyomok entert akkor tölt majd újraindul.Próbálta már kisebb felbontást belõni neki, de hiába.Szóval ötlete várok, h kiküszöböljem eme problémát és feltudja rakni az op-t😊
GregSB
Wired magazin Tablet változatát demózták.

A demo egy dell prototípuson fut Adobe Air alatt, de az iPad app is ugyanígy fog kinézni.

GregSB

passatgt
tudtok mondani olyan ébresztõ progit, amivel mûködik távirányító és tudok snoozolni?
Awaken-t próbáltam, számot váltani meg hangerõt álíltani tudok, de a snooze nem megy😞

Dzsini
átbeszéltük már itt is ezerszer (a bemutatás után), hogy valószínûleg miért készült és kinek készült, és hogy milyen sikere lesz
(és azt is, hogy hogy fog reagálni rá az online sajtó és a szenvedélyesen gyûlölködõk tábora)

Nem értem, miért szidják annyira az iPadet. Mindenki azzal jön, hogy felesleges, meg olyan mint egy nagy iPod. Ez így is van, de mindenkinek elmondom, hogy nem a mi (16-24 éves) korosztályunkat célozták meg ezzel és ugyanolyan hasznos egy utazó üzletembernek, mint egy diáknak az iPodja. Külenben meg ez lesz a jövõ, az újságelõfizetést nem papíron kapjuk, hanem e-mailbe az iPadünkre vagy egyéb hasonló kütyünkre és úgy olvashatjuk el. Egyszerûbb, gyorsabb, praktikusabb és még olcsóbb is lehet. Mindenki csak azt nézi, hogy nincs benne semmi új, nagy és az Apple már rég nem adott ki semmi újat és elõ kellett valamivel rukkolni. Ez amúgy szintén hülyeség, mert mivel tudjuk, azért volt tavaly sok újdonság, pl: új MacBook, új iPhone, új iMac, Magic Mouse és még sorolhatnám. Baromira idegesítenek ezek az emberek, mert nem elég tájékozottak ahhoz, hogy véleményt mondjanak, de mégis megteszik.
GregSB
Szerintem meg ahhoz ért leginkább mesterien - és ebben rejlik a sikere -, hogy eljutatt kütyüket az átlagemberekhez, amiket õk is tudnak használni.

Amikor dolgozik egy új terméken, akkor nem azzal az általános geek szemléletmóddal fog hozzá, hogy "OK, ezek a legújabb hardware fejlesztések amik rendelkezésre állnak, akkor ezt pakoljuk mind bele, kontrázzunk rá a konkurenciára, rittyentsünk hozzá valami szoftvert is és viszik majd a geekek mint a cukrot, a nagy tömegek meg majd megtanulják használni", hanem az átlag, non-geek user szemszögébõl közelíti meg a problémát, ráérez hogy egy ilyen ember hogyan használná a hétköznapokban az adott kütyüt, a felesleges elemeket (sw és hw) pedig kihagyja belõle.

Éppen ezért, egy új (nem mac) termékük bemutatójánál ugyanaz a forgatókönyv szerint történik mindig minden:

A geekek hõzöngenek és fikáznak, mert nem azt kapják amit megszoktak az iparág többi szereplõjétõl (illetve nem fogják fel, hogy az Apple teljesen más marketing-stratégiát alkalmaz mint az átlag): nincs csilliárd megapixeles kamera quad-xenon vakuval, 8 USB port, MMS, stb... és mindennek fejébe ezt egy zártabb, korlátozottab rendszerrel kapják meg.

Az átlag ember meg közben bebattyog egy Apple Storeba (és be fog, mert azt meg kell hagyni hogy az Apple nagyon ért a hypehoz, a marketinghez, a tálaláshoz!), kipróbálja és tetszeni fog neki a kütyü, pont azért mert az elejétõl kezdve úgy készítették hogy egyszerûen tudja használni, ne neki kelljen idomulnia hozzá. (vagy legalábbis nem olyan mértékben, mint a konkurens termékeknél) Azok az extra igények amik miatt a geekek sírnak fel sem merülnek benne.

A végeredmény: viszik az új terméket mint a cukrot, mert átlagemberbõl több van a Földön mint geekbõl 😊

Ez történt 2001-ben az iPod, és 2007-ben az iPhone bemutatása után.

Jelenleg a papírforma szerint alakul minden az iPaddal is. Nem leszek meglepve ha ez is olyan sikertermék lesz mint az elsõ kettõ...

I.C.ram
Általánosságban értettem, mint képesség. Az a fickó mindent el tud adni szinte.
GregSB
"hogy olyan dolgokra tud igényt teremteni, amik amúgy lószart sem érnének 😄 "

Mivel többesszámot használtál rákérdezek: Melyek azok az Apple termékek, amelyek lószart sem érnek, csak mesterségesen generált igényeket elégítenek ki? 😛

GregSB
Nem hivatalosan az Appletõl származnak a számok, hanem elemzõ-irodáktól, de mivel a nagyobb külföldi oldalak is leközölték mint hírt (nem egy huszadrangú apple fan blogról szedtem) gondolom nem kispályások készítették a becslést.

1-2 héten belül majd kiderülnek a konkrét számok...