18351
ATbanner.jpg
  • G_ArchAngel #7680
    Rabasztam sracok :)

Segitsetek plz, AutoCAD kellene nekem OSX-re, de az csak oktobertol lesz hivatalosan.
    Ellenben nekem most kell. Tehat marad a Win-es valtozat.
    Mit is kell csinalnom, hogy fusson?
    Ugye windows nem kell?
  • Pio
    Felraktam én is, tényleg érezhető a gyorsulás, főleg a bootolásban, az eddigi ~50 secből 30-40 lett.
    A másik jóság, hogy os x-es billentyűkombinációk működnek windowsban is.
  • passatgt
    na kirpbóáltam apralleles, nem kellett újrarakni a régi wint, csak feltelepítette az új parallels tool-t, és egyből ment egy újraindítás után a win
    érezhetően gyorsabban indul el, az lfs nevű autós játék pedig a rajtrácson az 5-ös verzióval 19-20 fps között produkált, most 24-25 fps:)
    a suspend-re rányomva meg kb 3 sec alatt bezárja kompletten a win-t és a parallelst is:9
  • Dzsini
    Azért az Adobe nem mindennap ad ki olyan nyilatkozatot, hogy a termékek használata csak nagyon odafigyelve ajánlott 2+ hétig... ritka az olyan exploit, amelyiket a kiderülése pillanatában már hasznosítottak, és van működő program, ami fertőz. Jellemzőbb az, hogy mikor a Secuniás figyelmeztetés kijön, akkor vagy kész van a frissítés, vagy 1-2 napon belül elkészül.
    Aviráék már fogtak is egyet: http://techblog.avira.com/2010/09/14/0-day-flash-exploit-in-the-wild/en/
  • Pio
    Túlparázzátok ezt a flash sebezhetőséget.
    Ez egy sebezhetőség, amire fény derült. Van még millió másik minden online kommunikáló szoftverben amit ugyan úgy tudnak bizonyos körök aztán vagy eladják pénzért a hibát a fejlesztőnek (a google és az adobe ad pénzt a detektált sebezhetőségekért, az apple úgy tudom nem) vagy nem.
    Az is kint van a secunia oldalán, hogy az Apple a legsebezhetőbb termékekkel rendelkező cég, akkor most mindenki kukázza az Apple termékeit... :)

Parallels 6 engem is érdekel, a reklámszöveg alapján fasza lesz. :D Remélem nem kell újrahúzni a virtuális gépet is miatta.
  • passatgt
    most próbálom mindjárt:)
  • pyrohun #7674
    olvastam, Te már próbáltad?
  • LoDMaSt
    Kijött a Parallels 6, akit érint, nem lett rossz, nekem az 5 is elég gyors volt, dehát ez azért 6-os elvileg, mert méggyorsabb. :)
  • GregSB
  • Dzsini
    itt azt írják a clicktoflash jó.
  • Dzsini
    Operásoknak: és
    :)
  • grizzly21
    Aki nagyon megijedt annak ezt ajanlom:

http://noscript.net/
  • Dzsini
    ha az nem olyan, hogy csak kitakar és alatta betölti a flasht, akkor igen.

és persze csak a biztonságos flashekre click :)
  • Tikal #7667
    clicktoflash elég?
  • Dzsini
    ott van a Secunia oldalán, hogy a bug kihasználásával szabadon választott kódot lehet futtatni a gépen - a kód természetesen nem lehet ugyanaz Androidon, Windowson és OSX-en, de böngészőtől például teljesen független - mivel a pluginben van a hiba, nem a böngészőben, az csak betölti.

a vírusirtónak ismernie kell a megírt, futtatásra szánt kódot - amilyen konkrét fertőző flash file van, azt már a vírusirtós cégek tudják vizsgálni és védekezni ellene, de a sebezhetőség léte nem a vírusirtó programok "szakterülete".

A kód, ami fut persze ugyanazzal a jogosultsági körrel fut, mint a plugin - vagyis alapvetően user módban - de az már elegendő lehet ahhoz, hogy egy férget elhelyezzen vagy egy kamu "frissítjük a flash playert, adj adminisztrátori jogot" felirattal azt telepítsen fel, amit csak nem szégyell.

@passagt: ha pl. a google keresőt átállítod a "frissítések" keresésre, és megnézed az elmúlt 12 óra eredményeit, akkor azért van bőségesen találat.
    lásd itt
  • grizzly21
    ugy ertem ha majd lesz fix
  • passatgt
    hát egyelőre nem látok róla sehol hírt vagy infót, egyedül adobe oldalán van szöveg:)
  • grizzly21
    szerintem az adobe elintezheti hogy egy figyelmeztetest lasson mindenki akinek regije van hogy kellene updatelni.

Nem ertek hozza, szivesen olvasnam egy szakerto velemenyet, de furcsanak talalnam hogyha azert mert a flash-ben van 1 bug attol aki akarja barmit csinalhat egy szamitogeppel. Nem lehet, hogy a bongeszonek, es/vagy az oprendszernek, virusirtonak is van meg nemi szerepe a dologban? En legalabbis elvarnam hogy legyen, flashtol fuggetlenul, barmilyen pluginban lehet bug, ne csak 1 szinten doljon el a biztonsag.
  • Dzsini
    a kárörvendő apple rajongók szerintem most kevesen vannak, az Adobe Acrobat és a Reader ugyanúgy sérülékeny.

...és a Chrome beépített Flash pluginje is, amit nem lehet kívülről frissíteni.
  • passatgt
    a fixtől függetlenül is gáz, nem fog mindenki új flasht feltelepíteni, főleg aki nem ért hozzá, és még baromi sokan fogják használni utána is a lyukas verziót:(
  • grizzly21
    firefox-os flash block plugin jo vajon erre? click-elesre engedi a flasht ha kell megis
  • grizzly21
    Hat ezt nem vitatom:)
  • Dzsini
    "google nyilvan nem akar betorni " - nem, mert amúgy is mindent tud ;)

lásd még: http://xkcd.com/792/
  • Dzsini
    ha jól olvasom ez csak "elfedi" a flashes lejátszót, vagyis kell hozzá telepített és aktív flash - jelen esetben nem túl jó (lehet, hogy tévedek, de lent azt írják, hogy 1-1 pillanatra még felvillan a flash lejátszó)

a veszélyeztetett állatfajok közt van a Flash for Android is, szerintem azt is kihasználják majd, többen neteznek Androidról, mint Linuxról...
  • grizzly21
    Nem, ez egy lehetoseg amit aki tud es akar az ki tud hasznalni. A google nyilvan nem akar betorni a szamitogepedre ezert youtube-tol nem kell felni.

Amugy ez eleg gaz..remelem hamar talalnak valami fixet, nehany het mulva mar kicsit keso.

Megjegyzem a karorvendo apple rajongoknak akik most dorzsolik a tenyeruket, hogy az adobe rogton kirakta a sajat honlapjara. Az apple embereket kuldott volna minden hirportalhoz amelyik kiteszi egy jo vastag boritekkal:)
  • passatgt
    az a baj, hogy ez nem minden videónál működik
    ha safari van, akkor ezt a bővítményt érdemes használni, állat:)
    http://www.verticalforest.com/2010/06/09/youtube5-html5-converter-for-youtube-videos/
  • Dzsini
    meg Safari alatt is működnie kell: http://www.youtube.com/html5
  • pyrohun #7653
    operában is, de ott tényleg semmi nem látszik alapból (ff-ban ott egy csík és az egérre lecsúszik a felső sáv)
  • Dzsini
    bármilyen flash tartalom - valószínűleg a google nem fogja az exploitot berakni a flash lejátszójába, de egy eszement reklámbannerbe már bekerülhet egy féregtelepítő rutinka... (persze, elsősorban windows alá, de minden rendszer veszélyeztetett)
  • Dzsini
    böngészője válogatja, hogy milyen a kiosk mód rajta - van, ahol címsor van (beúszós), van, ahol a fülek maradnak meg, az Operában meg szokás szerint szabadon konfigurálható :D (alapból viszont tényleg semmi nincs, még beúszó címsor/fülsor sem)
  • G_ArchAngel #7650
    flash videok, mint youtube?
  • Dzsini
    és ahogy írják hónap vége / október eleje előtt nem is lesz javítás - na most ha az Adobe ajánlása az, hogy addig ne használjuk a flash plugint (hiszen elég egy reklámbanner hozzá), akkor tényleg csúnya a helyzet.

kíváncsi vagyok mekkora hírverés lesz körülötte, ez nem hétköznapi exploitnak tűnik.
  • grizzly21
    pff:) Firefox-ban egy gombnyomas: F11
  • pyrohun #7647
    éljen. szeretünk, Adobe.
  • passatgt
  • Dzsini
    friss hír:

extremly critical sebezhetőség az összes létező flash és adobe reader verzióban

jelenleg ajánlott megoldás: a flash plugin teljeskörű letiltása, és az adobe reader mellőzése nem biztos forrásokra, mert aktívan kihasználják a flashes hibát.
  • Dzsini
    saft - ezt ajánlották több fórumon is, "safari kiosk mode"-ra

sajnos fizetős :(
  • passatgt
    alapból nincs szerintem, ez kell hozzá: http://www.machangout.com/
  • G_ArchAngel #7642
    Fasari kerdes:

Van olyan lehetoseg, hogy full kepernyore tegye az adott oldalt ugy, hogy csak maga az oldal latszodjon?
    Tehat se az Apple menu, se az URL sav, se tab-ok...
  • Tikal #7641
    a maszirozásra gondolsz? tegnap is volt szerencsém hozzá :D