Apple társalgó

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Time machinere gondolsz? Az nincs:/
Tikal
ha van backup-od akkor arról kéne visszaállítanod a rendszert mert nem tudta megparticionálni, szóval vissza kell állítanod ahogy volt

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Magoo
Áhh asszem tényleg winyó eredetü a dolog. Tudja esetleg hol kaphatok olyan külsõ winyót amit FibreChannelen tudnék a géphez közni? 😊

Heh, sikerült elbasznom az elbaszhatatlant. Rámentem, hogy akkor 30GB mehet a windowsnak és miközbe csinálta a partíciót, gondoltam megnézek egy 20 perces sorozatot, na ebbe belefagyott az egész, vártam vagy 10 percet, de semmit, csak az egér mozgott más nem reagált, megnyomtam hosszan a kikapcsolót, aztán bekapcsoltam és a 30 GB-t szépen leválasztotta, de új partícióm nem lett. Boot Camp-be belemegyek ezt a szöveget írja ki:

The disk cannot be partitioned because some files cannot be moved.
Back up the disk and use Disk Utility to format it as a single Mac OS Extended (Journaled) volume. Restore your information to the disk and try using Boot Camp Assistant again.

Na most nemvágom mit csináljak..:/ Mindent le kell törölnöm a géprõl?
Magoo
rendszerwinyóról is próbáltam de dettó. Viszont most Movist-tal kipróbáltam. Röhögve vitte. Viszont a hang jobbra húz. És nem látok benne beállítási lehetõséget. Erre is van valami megoldás? 😊 Köszi a segítséget.

Zsoltika 007
Sata 2 vinyó elég.

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

Dzsini
vinyó olvasási sebesség? ha se a proci se a vidkártya nem erõlködik, akkor lehet, hogy nem tudja elég gyorsan behúzni az adatot... (jobb ötletem nincs)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Zsoltika 007
Lol! Nekem még a hackintosh is simán vitte a full hd (tömörítetlen 40gb-os) bluray filmeket is. Esetleg próbáld meg Movist-al lejátszani. Nekem az simán visz mindent.

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

Magoo
Sziasztok, szeretnék egy kis segítséget kérni.
Van egy viszonylag erõs MacPro-m és szeretnék vele fullHD-s mkv filmeket lejátszani. pontosítok, simán lejátszok vele bármit - hála a vlc playernek - de van olyan film ahol pl 16:9-es a kép, fullHD-s, tû éles és a nagyon nagy bitrátáju részeknél beszaggat rövid idõkre. Egyértelmüen csak a részletgazdag részeknél. Az érdekes az hogy a CPU-t figyelem közben, és még csak nem is erõlködik.
Mi lehet a gond? Van rá esetleg mód hogy a videókártyám csinálja a dekódolást?
Konfig:
-CPU 2x2,26 GHz Quad-Core Intel Xeon
-Memory 8GB 1066MHz DDR3
-Video Card: ATI Radeon HD 4870 (512M😎
Elõre is köszönöm a segítséget!

Tikal
Nem akaeok kötözködni, de nekem az egész PCn játszás hülyeség 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

pyrohun
Nekem az iMac-re kötött DELL csinálja ezt néha, sõt van olyan is, hogy ilyen hangyaháború (de színes) lesz rajta 😊)), olyankor kikapcs-bekapcs segít. Pedig elvileg egy minõségi HDMI kábelen van, de lehet, hogy az MDP - HDMI átalakító nem a legjobb...

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

Zsoltika 007
LOL!

passatgt
az vicces, de most kb 5 percenként villogott, és most hogy mondtad, kikapcsoltam a háttérben menõ youtube playlistet és azóta nem villog😄

joebacsi
Tuti a mocsok flash miatt van ez is 😄

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

passatgt
valakinél nem fordult elõ olyan, hogy macbookpro13-ná vga adapterrel kint van a kép külsõ monitoron, és néha elveszik ról a kép majd egybõl visszajön?

Tök véletlen idõközönként csinálja, van amikor 1 hétig semim, van amikor percenként...

Lehet hogy a monitorral van valami gebasz?

wireless eger es billentyuzet szvsz akarmilyen platformon hulyeseg jatekhoz😊

(engem az RPG-k erdekelnek es a strategiak, ott meg nem fog tizedmasodperceken mulni semmi...)

http://gaborszantai.co.uk/

grizzly21
tudom hogy megint piszkalodasnak fog tunni, de igazi elmeny lehet majd magic mouse-al meg 14ms valaszideju imac-el counter strike-ozni..
Starcraft 2 beta is van mac-re, megis mindig windowst inditok, valahogy a mac es a jatek nalam nem fer ossze..

Tehát az Assistant-el csinálok még egy partíciót és amikor berakom a Win 7 dvd-t, akkor azt fel fogja ajánlani? És ha meggondolom magam és a Mac-en simán csak kitörlöm a partíció tartalmát, majd Boot Camppel megszüntetem azt, akkor nyomtalanul eltûnik és semmi plusz helyet nem foglal majd?😊 (Bocsi a béna kérdésekért, csak biztosra akarok menni, hogy ne érjen semmi meglepetés^^)

Szerk: ja és ha már a béna kérdéseknél járok, a Magic Mouse mûködni fog?😊
Hát akkor csak nem lenne a Valve fõoldalán kirakva..😄 Nem?😊 Mellesleg a hírek pontban ki is van írva. Ennek hivatalosnak kéne lennie.
nem lesz szerintem ebbol a Steam-bol semmi, de nem is baj, addig legalabb valamit dolgozok...

Jaaaaaaaaaa, hogy ez alap program a Mac-en?😄😄😄 Bocsi, most baromi hülyének érzem magam..😄😄

ui: Steam még sehol, lehet hogy amerikai idõ szerint ma. Bár már akkor is ki kellett volna jönni.A Valve honlapján még mindig csak "Coming soon...".
pyrohun
Boot Camp Assistant kell neked, ahogy G_ArchAngel is leírta. És ha már felment a windows, akkor arra kell letöltened a megfelelõ drivercsomagot, majd feltelepíteni.

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

Tikal
😊

mit akarsz Te csinalni?

mi lenne, ha siman hasznalnad az Application mappaban levo Boot Camp Assistant-ot?😊

Honnan szedjem boot campet? Apple oldalon csak update-eket láttam. Vagy azok lennének azok?
passatgt
macbookon ez nem probléma

pyrohun
nekem is jó lenne, ha mûködne (egy ideje csak ritkán hajlandó megenni a billentyûparancsokat a bluetooth-os apple billentyûzetrõl a bekapcsoláskor)

passatgt
jó nekem az alt, nem kell ezt bonyolítani😊

Tikal
""óvakodj a részeg autostohl"

Elvileg ma fog. Majd este leszek otthon, akkor majd rákeresek..
Tesom a tisztaszoftver programban kapott win 7et amit õ használ és az xpt amit fel tudnám rakni. És a tört win7 nem rossz? Majd kipróbálom.
pyrohun
"váltani oprendszert úgy lehet, hogy bekapcsoláskor nyomva tartod az alt-ot, és feldobja hogy osx vagy win"

vagy a még jobb megoldás:

használjatok rEFIt -et!

szolj, ha kijott😊

passatgt
én win7-et raktam fel mellé, igaz csak kétszer használtam, de a 20 giga alfér ott, bármikor szükség lehet rá😊

váltani oprendszert úgy lehet, hogy bekapcsoláskor nyomva tartod az alt-ot, és feldobja hogy osx vagy win

driverek meg simán mennek, bootcamp felrak mindent, a többi meg van winben alapból, bár webkamot nem próbáltam

LoDMaSt
Sziasztok, ical-al lenne gondom. Van egy 3 napos esemény, amin bepipáltam az all day long-ot, és ha létrehozok egy másik, annál elõbb kezdõdõ eseményt, ami késõbb ér véget, mint az eredeti, és szintén all day long, akkor az eredetit ‘elfedi’, és csak 3 db pontot jelenít meg, pedig elférne, a kis kockában, hogy kiírja. Röviden 2 all day long eseménybõl mindig csak egyet jelenít meg, monthly nézetben. Mit tehetek, hogy mindkettõt mutassa?

@ Hellomarci

Dzsini
MacBookra már ne XP-t rakj (7-el jobban járnál, bár ha XP van eredeti, akkor azt), de menni fog és teljesen legális eljárás, erre találták ki a BootCamp-et.
(persze csak ha az XP-d dobozos, mert ha OEM akkor az hardverhez kötött, és gondolom nem a MacBookhoz vetted)

a driverekrõl részletesebben: http://beszeljukmac.com/index.php/forums/viewthread/27248/

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Ha felrakom a MacBookomra a boot campet és rakok rá eredeti windows xp-t akkor az tök legális, vagy a boot camp az nem? És az xp jól fog futni? Tudok váltogatni könnyen az oprendszerek között? Van ennek akármilyen veszélyforrása? Köszi elõre is a válaszokat!😊

szerk.: a beépített kamerát meg egyéb cuccokat lehet intsallálni valahogy, vagy esetleg felismeri?
Ma Steam!!😄
Tikal
ez lassan úgy néz ki hogy a telefont kell a flash-hez fejleszteni... nem fordítva kéne hogy legyen? 😊

joebacsi
"Ez alatt azt értettem, hogy létezik erõsebb modell is"
Lehet, csak nem kereskedelmi forgalomban 😊

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

Ability
Ez alatt azt értettem, hogy létezik erõsebb modell is, illetve hogy az új telefonok ebben a szegmensben már inkább ennél is nagyobb teljesítményûek. Legalábbis a jövõben valamikor erõsödni fognak, én pedig a flashplayer jövõbeli használhatóságát latolgatom. Röviden: lesz ez még jobb is.
I.C.ram
Azért nem csak a hardver számít.

Nokia E52 hasonló erõsségû, mint a 3GS-es Iphone, aztán mégis döcögõsebben mennek rajta a dolgok a Symbian miatt.
joebacsi
"fõleg hogy még a telefon sem túl erõs hardverileg"
Nexus one-nál azért nehezen találsz erõsebb hardverû telefont ma.

Ability
Eddig amiket láttam pl. Nokiákon az szánalmas volt. Ez viszont itt teljesen használható, fõleg hogy még a telefon sem túl erõs hardverileg, béta operációs rendszer van rajta, illetve a flashplayer sem végleges még. Ergó most itt ebben látok potenciált, az elõtte levõ Nokiás történésekben kevésbé.

Szóval ha ilyenre eltudnák készíteni iPhone-on is, akkor azt mondom rá, hogy mint opció kellene nekem is. Appstore-t én nem kívánom belevenni a vitába, az egyértelmû hogy az Apple elnyom mindent, a flash nem hiányzik a telefonomról, de nem is bánnám ha rajta lenne. Fõleg egy ilyen jobbfajta megvalósításban. Viszont az Appstore-os keresztfordítások tiltását eléggé jogosnak tartom. Egy másik nyelvrõl fordított program sosem lesz olyan hatékony mint egy eredetileg is natív nyelven megírt. Bár ennek ellenére ezt sem lenne muszáj ellehetetleníteni, de osztom azt a véleményt, hogy nem feltétlen sülne ki belõle jó dolog.
grizzly21
ugyanmar hagyjad..egeszen nyilvanvalo hogy lassu es kifagy tole a browser, egyertelmuen ez az oka hogy nincs iphone-on es veletlenul sem az hogy beleronditana az appstore eladasokba

Ability
Teljesítményre az új Flashplayer béta nem is annyira rossz mobilokon. A hátrányairól ne nyissunk vitát. :]

passatgt

Holnap Steam for Mac^^
oroy_
😊 de igazad van, megint szép számokat találtak ki Európának.

\"Once you go Mac. You\'ll never go back\"