18351
-
#8120 Én a gekkóra szavazok! -
Pio #8119 Inkább arról theorycraftolnátok, hogy mi lesz benne... Ez nem biológia topik. :D -
#8118 nem hiszem :D -
#8117 pontosabban fordítva, mert a szokás a dél-amerikait tartja inkább Pumának, az északit Cougarnak -
#8116 akkor a 10.1 Puma volt az észak-amerikai változat, a 10.8 Cougar meg a dél-amerikai lesz (az is ugyanaz, csak kicsit más a színezése) :) és akkor máris lehet ugyanazt elsütni újra :D -
#8115 öö nem érted.. ezért mellékeltem képet :) hagyjuk már a fajokat, nemzetségeket, szaporodást... -
#8114 ami pedig pontosan ugyanaz a faj, mint a normál foltos leopárd, csak melanintúltengése van (sötét alapon még sötétebb foltjai vannak) :)
még egy területen is élnek, párosodnak egymással, - ott nincs a színek miatti gyűlölködés, de pl. fekete szülőknek lehet sima foltos kölyke -
#8113 A fodrásznál...
Nem emlékszem már, hogy hol olvastam, de valami nagyobb oldalon az tuti. -
#8112 és ezt hol hallottad? a piacon? :) -
#8111 Azt amúgy hallottátok, hogy az iPad szoftvere a következő frissítés után már nem lesz ingyenes? Kíváncsi vagyok, mikor vezetik be ezt az üzletpolitikát az iPhonera is. -
#8110 -
#8109 ja...ugyan nem látok bele steve jobs fejébe, de ott a panther-rel rá gondolhattak... persze ettől még lehet igazad...
-
#8108 illetve ott is a Panther a nagyobb csoport hivatalos megnevezése, a Leopard a rendes név, de a közbeszéd simán átfedésben használja, ahogy a Cougart és a Pumát -
#8107 Panther és Leopard is volt már, az is ugyanaz :) -
#8106 Egyébként 11-től szerintem jöhetnek a ragadozó madarak :) -
#8105 és szerinted egy állatnemről nevezték el aztán meg magáról a fajról is elfogják?
a hópárduc hólepoárd már más kérdés....
szerintem a cougar mint OS név kilőve...
-
#8104 nem biztos, a Puma az lehet az állatnem:
Rend: Ragadozók (Carnivora)
Alrend: Macskaalkatúak (Feliformia)
Család: Macskafélék (Felidae)
Alcsalád: Macskaformák (Felinae) - tehát a normál méretű macskák közelebbi rokonai, a hiúzzal, a gepárddal és a vadmacskákkal együtt
Nem: Puma
és két faj tartozik bele, a Cougar (Puma Concolor, magyarul Puma vagy hegyioroszlán, de még hegyipárduc is) és a Jaguarundi (Puma yaguarondi)
persze mivel az összes ilyesmi név azelőtt lett kitalálva, hogy a latin nevezéktan szerint besorolták őket, így most tök jól el lehet szórakozni, hogy mi micsoda, és minden nyelven más a megszokott elnevezés :) (lásd még leopárd, párduc, jaguár, vagy OSX-et nézve hóleopárd vagy hópárduc)
a köznyelv úgyis keveri, az angol meg tök másképp használja.
itt futottunk rajta egy-két kört -
#8103 mondjuk valszeg macbook air lesz bemutatva -
#8102 cougar=puma -
#8101 az ios integrálós oprendszer meg lehet valami everék, pl pumapard, leopon:) -
#8100 Vagy lehet még Liger is. -
Verseghy #8099 Lion után Hot Lion?:D -
#8098 Pink Panther még belefér szerintem :) -
#8097 Most nézem csak sima SATA vinyó van benne? Nem is érdemes SATA2-öt venni? -
#8096 ki fognak fogyni a cicákból...
a béta még maci volt (Kodiak), aztán Cheetah, Puma, Jaguar, Panther, Tiger, , Leopard, Snow Leopard
most jön a Lion, le volt foglalva a Lynx és a Cougar, azt még elővehetik és 10.9-ig megvannak - a 11.0 pedig átmegy más állatcsoportra.
vagy jöhet a 10.10 Hello Kitty
-
#8095 iPhone-nál deauthorize?? -
#8094 és mit csinál az oroszlán a hegyről? 'lájön'
(bocsánat, fáradt vagyok) -
#8093 A képet elnézve oroszlán lesz :) -
#8092 -
Verseghy #8091 És azt hogy kell?:) -
#8090 okt 20 új osx:o -
#8089 szerintem de-authorize aztán restore, esetleg fordítva. :) -
Verseghy #8088 Hupsz, ezt nem ide akartam, hanem az iPhone topicba. Bocsánat.:) -
Verseghy #8087 Ha el akarom adni a telóm, akkor milyen lépéseket kell csinálnom iTuneson? Restore gondolom, meg lehet valahogy törölni az accountom és a telóm közötti köteléket? Ha egyáltalán van..:D -
#8086 Nekem 7200 van, meleg ahol a vinyo van, de nem vészes... nem hangosabb egyébként.. legalábbis az enyém, Hitachi. -
#8085 Hi!
Macbook alu-ba akarom a merevlemezt kicserélni mert ez a 250 Gbyte-os Fujitsu kapacitásra is kevés meg tesztek alapján a gyorsasága is elmarad egy WD-től.
Most egész jó árban van WD 500 Gbyte a 7200 fordulatos. Az érdekelne, hogy ilyet rakot már valamelyőtök a gépébe és ha igen, akkor nem melegszik nagyon a wincsi? De lehet elég lenne a 5200-es is.
Ja és ha vennék a disk utility image szolgáltatásával vigyem át rá a rendszert? A time machine is megy de az a Snow Leopard telepítése után nem állított mindent vissza mert a felhasználónév egyezéssel volt gondja. Meg most telepíteni sincs kedvem :) -
#8084 ugyanannyi :) -
#8083 kivancsi vagyok mennyi lesz -
#8082 azoknak, akik a pirosat szeretik, a magentát kevésbé -
#8081 Valakit érdekel esetleg egy Mac OS X Panther és eg Tiger? Eredeti mindkettő, dobozos.