Apple társalgó

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dzsini
ez már reálisabb - azt mondták, hogy a Safari 4-hez képest 30-40% a fejlõdés, ez picit több, mint 50%, korrekt.

egy saját pontszámot mutatsz mellé a legutolsó Opera builddel? http://my.opera.com/desktopteam/blog/2010/06/03/unix-like-bugfixes

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Nem a legjobb, de nem is olyan rossz - ellenben pl. Canvas-t nem ertekeli a Peacekeeper...

http://gaborszantai.co.uk/

Tikal
nem tudom, nálam megy az itunes stream, adium, két java-s program, a html5 demo oldalukrol a video és a CPU nem megy 30% felé... ha elinditok egy 720p-s filmet, akkor 50% ...

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Dzsini
persze kellene keresni OSX-es teszteket is, de Win alatt elég haloványka.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Dzsini

1080-as video, youtube, Safari 5, Activity Monitor mondja:

Flash: CPU 62%
HTML5: CPU 54%

Ez igy mindenkepp: SZAR

(mindket esetben meg toltotte is a videot)

Apple's been doing a bit of benchmarking too and boasts that Safari 5 runs JavaScript a whole three percent faster than Chrome 5.0 and over twice as fast as Firefox 3.6. Internet Explorer is presumably still working on finishing that test.

engadget

Dzsini
csak ami itt felül (nem tudom már melyik volt), de ha kigörgettem a képernyõrõl, akkor se csökkent le, úgyhogy valószínûleg nem (csak) azon múlt.

grizzly21
nincs egy mozgo banner sem es ugy 20%?

Dzsini
hát, a hardveres gyorsítást én nem látom (egyrészt nem tudom mi kellene hozzá, és hogy van-e olyan nekem - valószínûleg nincs), de álló az helyzetben, egy SG fórum tabbal 20%-os prociterhelés nekem elfogadhatatlan 😞

sebességben meg a Chrome5-6/Opera10.5-6 párost megközelíteni se sikerült, bár ez nagyjából mellékes, még nincs semmi közhasznú oldal, ahol szükség lenne ilyen teljesítményre, ez a verseny valahol a 3dmark eredményekkel egy kategória (de ne reklámozzák magukat fastest browserként).

pedig van pár szép dolga, de nagyon hiányzik az Opera-féle testreszabhatóság, és jóval erõsebb gépekhez készült (4,5 éves laptop).

GregSB
Lol

Jo ez az uj Reader a Safari5-ben, de nem ertem, hogy miert nem lehetett 2 percet adni szegenynek a Keynote-on...

Miert nem?
Apple-nel nem ismertek a videotelefonalast eddig, senki nem mutatta meg nekik, ezert azt hittek nincs es felfedeztek ujra😊
Nem tudom, hogy miert nem lehetett ennyit mondani: "Tudtuk, hogy van, de mi megcsinaltuk sokkal jobbra."

Es most mar van kemenyebb uveg is, mint muanyag...<#idiota>

GregSB
Najah, a promo videóban akad 1-2 olyan mondat amin én is csak téptem a hajam 😄

Ability
Szerintem is szánalmas volt a reklámszöveg egynéhány helyen. 😛
grizzly21
Nekem nagyon tetszik az uj iphone, jol is nez ki es jokat tud.
A reklamokrol es szovegekrol inkabb nem szolok semmit a vita elkerulese miatt😊

Melyik Apple terméknek nincs?😊 (csak ami a fán terem..😊)
Máté94
Nem rossz, nem rossz, de még mindig ára van😊
Akkor csökkentsen automatikusan minõséget (ála silverlight), de ne akadozzon, mint a fene. Szerintem.
Dzsini
ezért kért meg mindenkit Steve, hogy állítsa le a wifijét a teremben a bemutató elõtt - valószínûleg vastagon beleharap a sávszélességbe.

(és remélhetõleg a megjelenésig még sokat javítanak a QoS-en, és pl. megtanul sávszélességet csökkenteni akadozás helyett)

Szerinted miert csak WiFi-vel engedik hasznalni?
Gondolom sejted, hogy nem a telefon miatt akadozik egy agyonterhelt halozaton.

Itt van engadgetes FaceTime teszt. Azért erõsen akadozik a téma.

Lacee
ezek a nyilatkozó fejesek... épp csak a gatyájukba ne nyúljanak az örömtõl 😄

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

pyrohun
drága 😞

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

passatgt
hát ilyen ingyenes alternatíva nemigen volt eddig, legalábbis ilyen minõségben nem😊

nem mintha használni akarnám, csak úgy mondom, de azért lehet sejteni, miért nem engedélyezték a szolgáltatók a 3g-s verzióját, mert mindenki ezt használná😊

többi telón meg le se szarta senki😊

Ja, nekem is fura, hogy az, hogy lehet tenni note-ot az ibookba meg hogy jön 1 hónap múlva a farmville iphone-ra bekerült, de az új safari, snow leo, xcode, a ma kiszivárgott touchpad, a várt imac/macbook air/mac mini frissítések pedig nem. Reméljük késõbb kapunk ezekrõl is hírt.
Dzsini
az apple oldalon a bemutatófilmben úgy sztárolják a videóhívást, mintha õk találták volna fel a szeletelt kenyeret 😄
http://www.apple.com/iphone/design/#design-video

Dzsini
...azért egy Zafari 5-öt vártam volna még, esetleg pár frissített ezmegazt - nem csak egy új, bitang képernyõt.

Dzsini
még csak okostelefon se kell hozzá, az alsókategóriás 3G telefonok is tudnak általában videóhívást - ez volt az egyik nagy képesség, amivel anno a 3G-t elkezdték reklámozni... aztán azóta se lett belõle semmi, mert kevesebben használják, mint az MMS-t 😊

Még gyorsan helyesbítettem az észrevételemet, annyira nem vagyok otthon okostelefonok terén. De kössz, hogy tisztáztad a dolgot, akkor az van, amire gondoltam...
Dzsini
azért a 3G videohívás elég sok éves dolog (az elsõ, sima 3G hálózatokon már elérhetõ volt qvga minõségben, azóta vga-ban), és skype-os videóhívás volt eddig is (ha jól emlékszem telefonra is), úgyhogy nem találtak fel semmi újat - cserébe viszont csak i4-ek között mûködik, és csak wifin át, vagyis kevesebbet nyújt, mint az eddigi lehetõségek.

Illetve nem tudom mennyire vannak 3G videóchatek okostelefonokra... Ha valaki, aki tájékozott azt mondja, hogy van egy csomó, akkor visszaszívom.
Ez a videóhívás is nagy vásárlóvonzó erõ és én ezt mondanám a legnagyobb invenciónak a készülékkel kapcsolatosan.
Kár, hogy az árazás változatlan... 😊
Dzsini
igen, valószínûleg imádni fogják - az SE Vivaz is azzal (720p videó) tarol... hosszú idõ után az elsõ sikeres és drágább Sony Ericsson lett.

a felbontás majdnem az iPad-é (960x640 / 1024x768), a proci ugyanaz - bár lehet, hogy már javítottak rajta azóta, viszont aksinak jóval kevesebb a hely benne, és az iPad alapból nem is lóg állandóan 3G-n - majd kiderül, úgyis lesz Mobilarena teszt hamar, most behaverkodtak almáéknál 😄

Wikipedia alapján az iphone-ok nagyon messze vannak a hivatalos adatoktól, több hivatkozást is találsz a wikin.

Szerintem innen jelentõs vásárlócsábító ereje a durvított kamerának van imovie-val. A maradék 7 pont annyira nem nagy eresztés.

Na, várjuk mi lesz még... 😊
Dzsini
leginkább csak a kötelezõt hozzák (bár a 10mm alatti vastagság szép egy ilyen eszköztõl), a képernyõfelbontás (és valószínûleg a minõsége) egy egyetlen, ami állejtõs, a többi az árkategóriájának megfelelõ.

kiváncsi leszek a valódi üzemidõkre, bár az iPad hozza a reklám szerinti számokat, csak nem hazudnak itt olyan nagyot...

Lacee
jól hangzik ez az iphone 4!

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

Dzsini
szépen felhozták mai színvonalra az új iTelefont - a képernyõvel meg feladták a leckét a Samsungnak (õk vannak egyáltalán ennek a közelében a Super OLED-es dolgaikkal)

Nincs errõl valami livestream? Bár az engadget egész jól covereli... 😊
És most választ kaphattak azok is, akik azt hitték, hogy csak a google olyan ízléstelen, hogy apple-t emleget a keynote-jain... 😄
Dzsini
azért ez a Vista óta már nem így van.

Tikal
Mondom, van olyan telepítõ amelyik kérdez, de általában a nagyobb progiknál van, és azt se mondanám megerõltetõnek... a licence dolog meg mindkét platformon ugyanaz...

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

grizzly21
admin jelszot mindig ker osx telepitesnel, ez windows-on nincs meg -> barki telepithet akarmit aki ott ul a gepnel. amugy lehet h tobb kattintas win-en valoban

LoDMaSt
Naa, azért itt osx-en is kérdez a telepítõ elég sok dolgot. A legaljasabb a felülrõl becsúszó licence elolvastam elfogadó kis ablak, amire nem lehet megszokásból kattintani, hanem arrébb kell vinni a kurzort. 😊

@ Hellomarci

Tikal
A biztosan akarod e nem windows betegség? Én úgy emlékszem 10 kattintás minimum amíg feltelepítek valamit, legalább öt amíg törlök valamit 😄

OS X-en egy telepítés így néz ki: ikon megfog, mappába behúz, esetleg ha olyan jellegû a program akkor kér egy admin jelszót...nálad nem így van?

grizzly21
Pedig konnyu az, a trukk az hogy mig mac-en le vagy korlatozva alap dolgokra, es jol megirt programokra, valamint telepitesnel tizszer kell klikkelned hogy biztosan akarod-e, addig windows-on egy rosszul kattintas 1 emailre es kesz. Aki nem tartja karban a gepet, annak elcseszodik idovel, windowsra van virus is, sok a lehetoseg..de amugy nekem se szokott crashelni a steam win-en.

Én amúgy totál nem bírom megérteni ezt az ötszörös stabilitás dolgot. Van egy raklap játékom steamen, rengeteg órát végigjátszottam velük, de soha egyszer nem crashelt semmi. Mi a frászt csinál más a gépével, hogy nem hogy crashelget, de ötször annyira, mint egy másik gépen, ami legoptimálisabb esetben is 5 lifetime crashelést jelent, de inkább ennek többszörösét?
Mit kell ahhoz csinálni, hogy crasheljenek a játékok, adjatok tippeket, kipróbálnám végre, hogy milyen is az... 😊
I.C.ram
Na eladtam tegnap egy ipadet. 😊

Ha valakit érdekel, akkor van még egy 16GB 3G-s. 210ert.
GregSB
Wacom táblával nem tudod gesture-kezelni az OS-t tudomésom szerint. Ezzel májnoriti reportozni tudsz majd az OSX-el 😄

Este meglátjuk...