Apple társalgó

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

grizzly21
mit rendeltel onnan?

passatgt
én hongkongból szoktam rendszeresen rendelgetni, onnan még soha nem kellett semmit fizetnem, sztem usa-val is ez lehet a helyzet, hogy van rá jogszabály meg tökömtuggya mi, de nem igazán törõdnek vele

grizzly21
hogy ne lenne vam! Viszont a vam csak 7-8%, az afa a nagyobb baj ami 25%, es azzal + a szallitasi koltseggel mar meg is vagy love. Ajandekra is van vam is, afa is, csak akkor nincs vam ha kb 75 dollar alatti az ertek. Az mondjuk jo kerdes hogy hogy allapitjak meg az arat ha ajandekkent van elkuldve.

Tikal
Nem, mert nincs vám, illetve van, csak nulla ft. Áfát kell majd fizetned az biztos. Abban viszont nem vagyok biztos hogy netes rendelésnél is nulla ft e a vám, mert rémlik valami hogy akkor számolnak, szóval jobb ha valaki behozza. Vagy megkéred az eladót hogy ajándékként adja fel, fedex-el.

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

passatgt
de usa-ból rendelve elég nagy az esély hogy raknak rá, legalábbis a magyarok nem?

Tikal
Nincs vám rá.

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

passatgt
ebayen megveszem, ott nem kell áfát fizetnem, és majd valami ismerõs feladja nekem úgy, hogy ne kelljen vámot fizetnem😊
világgarancia van erre is nem?

Zsoltika 007
Vámot áfát rá dobod és ugyanott vagy mintha bemennél vmelyik hazai apple boltba. Csak nem kell fosni a garancia miatt.

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

passatgt
itt a Mac OS X 10.6.4 is😊

passatgt
ebay.com, ezen nincs angol bill😄

GregSB
Gyönyörû, csak itthon keci drága... 😞

passatgt
van új macmini, kurvajó😄

passatgt
Na a flash szar vitához adalék😊

Winen Firefox crash top100-ban nincs Flash:
link

OSX-en gyakorlatilag minden 2. ok a flash😊
link

pyrohun
Elõre sorry a hangnemért meg a spam-ért, de...

Védjük az Adobe-t, mert milyen szemét már az Apple, hogy direkt nekimegy az Adobe-nak 😊 Ilyenkor persze rájövünk mindig, hogy valahol mégiscsak a csúnya, nagy, rossz Apple-nek van igaza. Adobe = trehány, lusta banda. Az évek folyamán olyan szinten elkényelmesedtek és elfelejtettek programozni (vagy csak szimplán basznak rá), hogy lassan az ingyenes alternatívák is le fogják körözni...

Eddig 64 bites mód sem volt OSX alatt. Most meg már van, viszont több feature nem mûködik, ergo ugyanúgy a 32bitest kellene használni, ergo köszönjük kedves Adobe a qrva nagy semmit... 😊 Flash 10.1-ben sem megy a hardveres video gyorsítás (vagy csak nagyon ritka és egyedi esetekben) - tulajdonképpen mi a szart csinál ez a cég fejlesztés címén?

Egyszerûbb lenne, ha hivatalosan is bejelentenék, hogy magasról tesznek az OSX-re és az Apple-re. Lehet, hogy jobban járnánk, mert - ki tudja - talán az Apple 1 év alatt elõhúzna a mellényzsebébõl egy használható alternatívát.

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

Dzsini
csinálsz külön parancsikont 32 bites módhoz (?)

ettõl függetlenül ilyen töketlenséget, hogy 1 filtert nem tudtak megírni...

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Igen, kurva jo megoldas, hogy azert fogjam vissza a lovakat, mert nem tudom pont mikor van szukseg ra egy tobb napos retusalas alatt.
Az nem mukodik, hogy ki-be kapcsolgatom...

http://gaborszantai.co.uk/

Zsoltika 007
Aztán ha már nincs szükség rá akkor vissza kapcsolod 64 bitesre. Ennyi. (elõzõ kommentet félre címeztem)

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

Zsoltika 007
Úgy hogy a filter nincs megírva.

Just fallow these is instructions
- Close Photoshop if it is open
- Find the Photoshop application file located in the Photoshop CS5 folder
- Right click or control click on the appliction and choose "Get Info"
- Click the checkbox "Open in 32-bit mode"
- Restart Photoshop
Addig vagy ezt megcsinálod 2 sec alatt vagy lehet tovább nyöszörögni.
Bár szerintem is szemét dolog de hát adobe... <#levele>

Dzsini
azért ez egy érdekes vicc - jól értem, hogy 64 biten futtatva kikapcsol pár funkciót? <#conf>

ezt hogy képzelik?

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Hogy lehet PS-t futtatni 'ablakban'?
Ertem ugy, hogy nem akarom a teljes monitort hasznalni, de a kep ala kellene a full screen alatt beallithato egyszinu felulet, oldalt meg videot akarok nezni.
Sajnos csak lebego panelekkel tudom megoldani, vagy teljes kepernyo, de akkor nem latszik a video, ha a PS az aktiv...

Ertitek?😄

Ha ez igy folytatodik, akkor ez az utolso Apple gepem...

Nem tudom, hogy kinek az anyjat szidjam, de nem azert vartam a 64bites OSX-re es a 64bites PS CS5-re, hogy meg legyek fosztva funkcioktol...

Dzsini
ha ez az új rendszer az új Safariban, akkor ezt teheted 😊 nem én mondtam, õk kezdték 😄

franc0
Ezt tanúsítom, dehát ennyiért ez el is várható.

Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014

franc0
Ez elég sztívjobszos, hogy megmondod mit hogy használjak 😊 Operát is használtam btw.
A lényegen átsiklottunk, szerintem lassabb az új, és bugosabb.

passatgt
0 szinten kopott, olyan, mint újkorában

A touchpad melletti 2 placcra gondolok fõleg, ahol a csuklód van gépelés közben.
Oké, az egész egy alumíniumtömb, de a külseje maratva van, attól lesz kicsit recés.
Na ez a rece lekopott-e (kifényesedett-e a felület), erre voltam kíváncsi, de ezek szerint nem... 😊
passatgt
nekem majdnem 1 éve van meg, touchpad üveg, mi kopjon rajta?😊
billentyûzet meg sima fekete mûanyag, fehér "kivágással", az se kopik, nálam csak anny probléma van, hogy a space gomb a nagy mérete miatt picit meghajlik, de csak onnan lehet látni, hogy ha oldalról nézem, akkor a háttérvilágítás a bal oldalán picit halványabb...

Ha valakinek esetleg van unibody macbook pro-ja és rendszeresen használja a gép saját billentyûzetét és/vagy a touchpadot az meg tudná mondani, hogy hosszú távon mennyire hajlandó kikopni/kifényesedni ezek matt felülete? Tapasztalt valaki ilyesmit?
Dzsini
teljes oldaltartalomban keres, az Opera kezdte pár verzióval ezelõtt, ott már nagyon kényelmesen mûködik, hozzá lehet szokni (eleinte furcsa volt) és nagyon hasznos egyébként

ha olyasmi a mûködése, mint az Operában, akkor a könyvjelzõket és az oldaltartalmakat külön dobja fel - rakd el a könyvjelzõk közé, amik kellenek.

franc0
Na véletlenül elküldtem, szerkeszteni meg nem tudok: olyat is csinál hogy beírok egy h betût (hardverapró) erre felajánlja a port.hu-t (???).

franc0
Nekem átlagban lassabb, sokszor elõfordul hogy be sem hozza az oldalakat, a címsornál pedig túl aktív a fiú, ez pedig idegesít. Mondok egy példát: eddig ha beírtam egy n és o betût, már fel is dobta a leggyakrabban látogatott ezzel kezdõdõ notis oldalamat. Most meg feldobja az nst.blog.hu-t, mert az oldal headje Nou San Trafford.

Tikal
nekem fürgébb, és a reader kifejezetten tetszik, hasznos

franc0
Kéne egy Software Downgrade gomb is az alma menübe lassan... Ez az új Safari szarabb az elõzõnél nálam.

Ability
Vitát megelõzve: ez most nem fika, pont az új kiadásban volt minden reményem, a 64 bites változat is egész jónak tûnt, nagyon sok hibát orvosolt, szinte már késznek is tûnt a fejlesztés egy-két bugot leszámítva. Most pedig nem értem hogy minek a hatására vonták vissza az egészet, elég közel volt a végleges állapothoz, láttam a javuló tendenciát. Sajnos nem is bízom abban hogy hamarosan megjelenik és csak a bétának lett vége.
Ability
OSX-en nem tudok mondani, Ubuntut használok. Ott a 32 bites verzió eléggé tûrhetõ, talán meg is lennék vele, de a 64 bites kiadás valami katasztrófa. Fullscreenben szaggat, olykor crashel a plugin, szétzabálja a gépet, stb. Ha az egér a Flash tartalom felett van, akkor átveszi a fókuszt, a böngészõ semmire nem reagál, nem lehet görgetni, stb. Ha több Flash-t tartalmazó fül meg van nyitva és bezárom valamelyiket, akkor a többi oldalnál vagy kifagy a plugin, vagy csak egy fekete üresség lesz a helyén, utóbbinál ha görgetek a lapon akkor "visszajön".

Ezek többsége a 32 bites kiadás alatt is jelen van, bár ha maga az OS is 32 bites, akkor elvileg kevesebb hibától szenved. Én ezek részét úgy oldottam meg, hogy feltettem a 10.1 beta Linux x64 kiadást, egész jó lenne, bár sok betegségtõl szenved. Most viszont a kiadás után a 64 bites változatot eltávolították az oldalról, hivatalosan nem jelent meg, nem lehet letölteni sem, szóval köszönjük Adobe, elõtte is szartak a 64 bites támogatásra, most pedig kiírták hogy "a 64 bites kiadás többé nem elérhetõ, több információval jelenleg nem szolgálunk, DE a jövõben támogatni fogjuk ezt a platformot is". -.-"
Én felraktam, eddig se volt baj a flash tartalmakkal, most sincs. Mondj valami példát, ami eddig "negatív" volt és megnézem, hogy továbbra is az-e... 😊
Ability
Megjelent a végleges Adobe Flash Player 10.1

Valakinek valamilyen pozitív tapasztalat? Linux x64 kiadásra még mindig szarnak. 😞
Tikal
Szerintem is szar, még semmit nem tudtam vele lejátszani, szó szerint 😊

Zsoltika 007
Zsír!

Van TeamFortress 2 Mac-re Steam-en - engem hidegen hagy, de hatha mast erdekel...

Zsoltika 007
Szerintem az mplayer egy rakás sz.. Soha sem mûködött se a hackintoshon, se a Macbook Pro-n. Próbáltam már Leo-n, Snow Leo-n. Ugyanúgy lefagyott a videók nyitásakor. Movist nekem a favorit, meg a vlc is korrekt lenne ha nem akadna vele a hd film a Macbook pro-n hálózaton keresztüli lejátszáskor. Moviston ilyen gondom nincs.

pyrohun
hmm, nem tudtam. De nekem az is új volt, hogy a QT képes a smart zoom-ra (vagyis nem tudom, hogy mi a neve itt, de a 4:3-as képet megpróbálja okosan 16:9-be széthúzni).

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

pyrohun
Nálam (ha már itt tartunk) VLC a primary, de van mplayerOSX (WMV-ket az jobban szereti), movist és QT is. Megférnek egymás mellett, egyszer be kellett állítani, de onnantól mindegyik teszi a dolgát.

Azt tudtatok, hogy QT ablak cimsorat Safarira athuzva az adott film elindul a bongeszo ablakban?

(nekem ujdonsag volt)

szvsz teljesen jo a 2 parhuzamosan - QT nem szokott tevedni feliratokat illetoen, mig VLC neha eleg furcsan pozicionalja...

pyrohun
Miindenkinek jó a cucc. Kivételek mindig vannak (lásd: Te 😊
QuickTime.hoz ne telepíts kiegészítõket, használj VLC-t, most írom le másodszor. Minden formátumot visz alapból, de mondhatnám az mplayer OSX-et is, bár az szerintem szarabb.

"Egy szó, mint 100 estére meguntam a körülményeskedést és nyert a VLC"

You're welcome 😊))

Na, egy ismerõsöm azt mondta, hogy az Aperture kiváltja a PS-t, akkor jól félrevezetett...
Köszönet az infókért!
A PS-t nem tudod kivaltani, tehat Lightroom3 vagy Aperture3.

A Lightroom mellett szol, hogy Adobe (tudom, utaljuk Oket, mert nem dolgoznak es lustak, de egyelore csak Ok csinalnak rendes kepszerkeszto szoftvert), illetve gyors es sokoldalu.
Ellene szol, hogy dragabb, mint az Aperture3.

Az Aperture3 Apple termek, jol dolgozik ossze mas Apple programokkal, szinte minden kiegeszito megvan hozza, ami Lr3-hoz is, de sajnos nagyon elment a tomegeknek megfeleles iranyaba, ezert par pro funkcio hianyzik belole, ellenben olcsobb es lassabb.

Ha Pro konvertert akarsz, akkor Capture One - ez a legjobban kalibralhato, de a leglassabb is.

Leggazdasagosabb megoldas az Elements + Aperture3.

neevous
Akarod mondani, Aperture vagy Lightroom?

Elsõ körben úgy voltam vele, hogy megnézem, de annyira jó az iWorks, hogy nem fanyalodtam rá végül.
Viszont sajnos kompatibilitási gondok miatt lehet, hogy mégis szükség lesz rá... 😞

Kérdés ismét: Aperture vagy Photoshop? Egyáltalán ugyan arra való a kettõ?