Apple társalgó
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"Once you go Mac. You\'ll never go back\"
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
mondjuk ez tök egyértelmû volt, nem is értem, miért csak most jöttek erre rá, de a lényeg, hogy rájöttek😊
i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360
Tartok tõle, hogy most megtapasztalom az apple termékek árnyoldalát is, miszerint lassan javítják, Neked kell bevinni és nem kapsz csereterméket. Pedig csendben elkönyveltem magamban, hogy lehet, hogy ez gázos, de 400ezer forintos terméknél ez úgyse fordulhat elõ... 😞
http://gaborszantai.co.uk/
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Azért még várok szerintem 1-2 hetet, mert így még nem igazán gázos, de ha ilyen ütemben változik a minõsége ezeknek a funkcióknak, akkor hamar használhatatlan lesz.
Most már csak arra leszek kíváncsi, hogy mennyi idõn belül kezdenek vele valamit, ha egyáltalán kezdenek.
de inkább ilyen gond legyen, minthogy haljon meg az alaplap meg gyulladjon ki a gép😊
A mágnesem is jóval gyengébb és a monitor csukója is sz*r. 3 embert kérdeztem, mindenki azt nyilatkozta, amit Te is, hogy a mágnest is nehéz nyitni 1 ujjal és a monitor meg se mozdul akárhogy is hagyja.
Ennyit a prémium árkategóriás termékrõl... 😞
Azért még várok pár napot, hátha történik valami (na jó inkább azért, mert pár napig még nem megyek Pestre), de kötve hiszem...
2. akárhol hagyoma monitort nem csukódik le
1. mennyire erõs a zárómágnese a gépednek? Én jóval gyengébbnek érzem, mint vételkor, de most érzem úgy, hogy pont jól zár, szóval lehet, hogy ez direkt ilyen, hogy a gyárihoz képest kicsit gyengül. Most 1 ujjal viszonylag kényelmesen fel tudom pattintani.
2. Neked mennyire erõs a fogása a monitor lapjának? Én ha olyan 3-5 centire felnyitva hagyom a gépet, akkor 1-2 percen belül magától lecsukódik és ez nem valami jó... 😞
Meg aztán akinek fontos szempont az ár, az úgyis warezol, szóval a szoftverek lényegtelenek, hardverként pedig egy macbook pro teljesítményû laptop 180ezer körüli áron beszerezhetõ, ha kicsit utána jár, akkor olyat vesz, ami jó hackintoshnak és osx-e is lesz rajta.
Hiába, még szoknom kell ezt a "ha nem tudod hogy kell valamit megcsinálni, próbáld a lehetõ legegyszerûbb módon és sikerülni fog" elvet. De eddig maximálisan igaznak tûnik.
Áttúrtam már minden menüt, tutorialt, anyámkínját, közben tényleg a leglogikusabb, legegyszerûbb megoldás volt a nyerõ.
Persze azért az se lenne rossz, ha a beépített fileválogatóhoz lehetne mappákat adni. Az zavart meg fõleg, hogy idvd-nél movie hozzáadásánál ott volt a movies mappa.
lehet iMovie-ba képet/zenét importálni anélkül, hogy azt elõbb beimportnálnám valamelyik apple programba?
Képet importálni csak Aperture-ból, iPhotoból és PhotoBoothból enged.
Zenét csak GarageBandból és itunesból.
iDVDnél is megnéztem, ott szintén csak ezekbõl enged képet/zenét, viszont videóknál már megjelenik a Movies mappám is az iMovie és a Photo Booth mellett.
Viszont az elmúlt kábé fél évben kétszer is rendeltem szintén Angliából, abból az egyiket újra kellett küldetni (szerencsére ezek a boltok adnak a hírnevükre és újraküldik ingyen), a második példány 3 hét alatt ért ide. A másik rendelésem befutott 2 héten belül.
Én: bementem a márkaboltba, mondtam, mi kell, hozták, kibontották, fél órán át mutogatott mindent a csávó, elmagyarázta, mit hogyan kell, mondta, hogy ha kérdésem van nyugodtan tegyem fel, ha bármi bajom van akár a szoftverrel, akár a hardverrel kérdezzek/szóljak, mindenképp segítenek, adott mailt, telefont, de mondta, hogy be is mehetek bármikor.
Komolyan ha már valaki egy ilyen szinten túlárazott terméket vásárol nem értem, miért azon a néhány százaléknyi többleten kukacoskodik és vonja meg magát a tisztességes terméktámogatástól és izgul, hogy nem törik-e ripityára a szállítás során vagy esetleg a postás józsi nem húzza be az unokáknak...
Amúgy meg ha scanner alatt akár csak a gyanúja megvan annak, hogy kicsit értékesebb a cucc már bontják, vámolják, behívnak, satöbbi. Én egyszer rendeltem 10 DVD-t egyszerre, 2 hónapos tortúra volt, mire hozzájutottam. Azóta mindig egyesével rendelek, ezekbõl általában minden ötödik "elkallódik". Vannak csomagkövetõ rendszerrel rendelkezõ üzletek, nos, általában az van, hogy max 4 napon belül Magyarországra jut a csomag aztán ott csücsül vagy 3 hétig, mire a postaládámban landol.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Roviden:
300 eruos ertek felett vam es afa koteles
szamtech cuccra nincs vam
25 szazalek afat mindenkepp ki kell fizetni
Ennyi.
Netes rendelésnél szerintem van vám , ezt valahol olvastam... szóval ezek a lábon behozatalra vonatkoznak.
Manapsag semmi nem kerul hajora vagy repulore, de nemzetkozi buszra es vonatra sem atvilagitas nelkul, a kabelt es a polot meg a leghulyebb vamos is meg tudja kulonboztetni egy notebooktol...