Apple társalgó

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Rutintalan steameseknek: elindult a nagy nyári kiárusítás a steamen. Ilyenkor egy csomó játékuk 10-50%os kedvezménnyel kapható 1-2 hétig, továbbá minden nap este 24 órás különleges akciók indulnak, melyek vagy nagy, friss címeket lehet kedvezménnyel megvenni, vagy régi, jó játékokat filléres összegért.

Az elsõ napi akcióból maceseket az 5,1€-s CS Source és a 3,75€-s Killing Floor érinti, de érdemes egyszer átnyálazni a hosszú akció termékeit is.
Ezek a képek tényleg pöpecek, fõleg az éjszakaiak meglepõen jók az átlaghoz képest.
Dzsini
persze, ha jön az N8, akkor meglátjuk - jelenleg ez az egyetlen masina, ami a közelében van a kiskompaktoknak, jó másfél évesen (azért eresztették az egyik tesztben össze a Satioval, ami az újak között nagyon jónak számít)
anno az innov8 kapott egy számmal nagyobb szenzort (meg elõtte talán a Samsung G800, amiben optikai zoom is volt), és ez azért sokat számít ilyen kis méretben - az N8 ahogy írták még nagyobbat kap.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

5c0rp330n
a maga koraban tenyleg a legjobb volt, de (tovabbra is feltetelezve h a tesztfotok valosak), ez sehol nincs az n8-hoz kepest, az az elso olyan mobil lesz, ami a kepek alapjan 100%-osan kivalthat egy kompakt fenykepezot. persze tudtommal meg nem jelent meg, szoval lehet h jelenleg az innov8 a legjobb meg.
nehany link: link1 link2 link3 link4.
kepet most nem szurok be, mivel 12 megapixelesek, a 3. linken talalsz parat 😊

Dzsini
Samsung Innov8 - bár ez inkább egy kompakt fényképezõgép, mobilképességekkel, de ezt tartják a mobilvilág jelenleg legjobb fényképezõgépének.
(egyik további teszt, másik további teszt)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

5c0rp330n
aki tenyleg digifenykepezo-helyettesito kameras mobilt szeretne, sztem nokia n8 fele kacsintgasson, ha nem kamuk az eddigi elvileg altala keszitett kepek, akkor egyertelmuen, toronymagasan a legjobb mobilkamera van benne.

Dzsini
átlagos telefonkamera - a kiskompaktok odaverik, átlag felhasználónak pont jó.

Mondjuk az Apple-nek most szerencseje van, az olaszok kiesese miatt nem lesznek holnap cimlapon😊

http://gaborszantai.co.uk/

A tesóm võlegénye nemrég vett 30k-ért egy digitális fényképezõt, az mindegyik eddig látott iphone képnél jobbakat csinál szerintem és pöttyet funkciógazdagabb. Persze egy iphone nem fényképezésre való, hanem telefonálásra, netezésre (ja hogy az nem megy vele, ha kézbe veszed? Részletkérdés 😊 ).
A felso az semmire nem jo, de kb. megkozleiti a 15e FT-os kinai kompkatok minoseget...

Itt van kép sötétben a szifon.com-ról:

Itt pedig ugyan ez vakuval:

Dzsini
így eredetiben már korrekt mobil-fénykép 😊 (megfelelõen zajos a sötét helyeken, szép éles a világosban)

passatgt
flickr méretezi át, az exif is ott található

Dzsini
tehát 765x1024-es fotót csinál, és nem ír semmit EXIF-be?

passatgt
nincs rajta semmi ps, egybõl ment fel flickr-re😊

tenyleg zsenialis lemeretezve, PS utan elesitve...

De lehet, hogy erre is lesz majd valami elõírás, hogy csak legalább 45 mm-es sárga foltoknál cserélnek... ;-)
Ha kicsit vissza akarsz nyerni a lelkesedésedbõl nézz fel a szifonra vagy handras blogjára, ott tuti agyondicsérik a cuccot. 😊
passatgt
amúgy én nem értek hozzá, de nem lehet hogy ugyan a telón nem jelzi ki, de maga az emberi test így antennaként funkcionál, ergó a térerõ megmarad?

a karcolódó hátlap meg vicces, mert az üveg elég kemény, tehát csak a gyémánt tudja megkarcolni(elvileg)

a kijelzõ meg azért törik be, mert az üveget kiengedték a széléig, szélén pedig akármit csinálnak vele, elpattant, nem véletlen adnak hozzá ilyen keretet

sárgás foltot meg úgyis cserélik, ahogy az imac esetében😊

kamera meg eddig se érdekelt senkit, ettõl függetlenül meg teljesen korrekt szerintem:

pyrohun
Akkor összegezzük:

- nem olyan jó a kamerája, mint amilyennek beállították
- dobja a térerõt és olykor a hívást is (+ speedtestben az adatátvitel is romlik), ha a bal oldali és az alsó fémkeret-részt rövidre zárjuk
- sárgás foltok a kijelzõn
- a karcolhatatlan és törhetetlen üveg karcolódik és törik, sokkal kisebb külsõ behatásra, mint a 3G / 3GS nem annyira törhetetlen üvegfelülete

barvó Apple! azt hittem nem lehet jobban elbaszni valamit, mint a 27-es iMac-et - nektek sikerült.
És mellesleg qrva ideges vagyok emiatt, mert tényleg egyre gyatrább a minõség.

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

Kaptam iPhone 4 fotokat, melle ugyanarrol N900-zal keszulteket...
Nagyon letolta Steve Jobs a torkunkon ezt a twice as amazing kamerat, ami valojaban szar, de nagyon😞((

Mindnél így van, rossz nyelvek azt mondják, hogy az Apple ezzel 100%ig tisztában volt elõre.
Ezt szinte egyértelmûen alátámasztja az, hogy eddig sose adtak ki tokot a gépükhöz, de most elõre bejelentettek egy Bumper nevût, ami toknak nem nevezhetõ, ránézésre pontosan arra lett kitalálva, hogy védje a fémfelületet az érintéstõl. "Csupán" 30 dolcsiba kerül.
Ez a Bumper amúgy valamennyire védi a gépet más igen súlyos hibájától is, miszerint pillanatok alatt megkarcolódik az új 30szor törhetetlenebb üveg és egy szimpla 1 méteres eséstõl is könnyen berepedezik. Itt van egy teszt errõl, második ejtésre tönkremegy, negyedikre berepedezik. Személy szerint ezt mondjuk hülyeségnek tartom, ne dobálja már senki a földre a telefonját. Nekem még soha életemben nem esett le, pedig fos 2ezres készülékrõl van szó.

Viszont van még egy súlyos hiba, sárga foltok/csíkok a képernyõkön. Állítólag igen nagy arányban jelentkezik a probléma és ez ellen nem véd a Bumper. Itt van egy montázs pár hibás képernyõrõl, sajnos képen nem annyira jön át:

A helyzet sajnos még rosszabb, mint amilyennek eredetileg tûnt. Ugyanis azt hitték, hogy "csak" egy 80-90%os wifi lassulással jár az, ha kézbe veszed a készüléket, de jelenleg úgy néz ki, hogy ha a bal és az alsó fémlapot zárod a kezeddel (ami minden balkezesnél fixen megtörténik), akkor pár másodperc után szakad a vonal. Itt egy teszt:
Dzsini
gyenge vételbõl hallgathatót csinál, viszont jó vételt (minõségi antennát pl.) leront.

Dzsini
van, ahol elég közel vagy a bázisállomáshoz, és a teljesítményesés nem tûnik fel - és van, ahol igen.

De ez már régóta ismert dolog - az emberi test egy bizonyos szint felett már csak ront, ha "besegít" a vételbe (már az FM rádióknál is hallható, ha hozzányúlsz az antennához, és itt pár nagyságrenddel nagyobb az adatforgalom)

Tikal
azert ez még nem biztos hogy hiba...

pl ha megfogod a rádio antennáját akkor inkább csak jobb a vétel... pár nap múlva többet tudunk majd

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

grizzly21
ugy ertem hogy minden iphone4g eseten megvan a hiba? Bar gondolom igen, mert ez nem gyartasi hiba hanem igy akartak..

Dzsini
más telefonoknál nem érsz hozzá közvetlenül az antenna fémfelületéhez

grizzly21
ez minden telonal igy van amugy? Azt nem ertem miert nem jottek ra erre elobb?

Már be is indult a poéngyártás:

És az új Apple termék:

grizzly21
Nekem Linksys router van, kb 2-3 honapja fut folyamatosan leallas nelkul (akkor is manualis reset volt), nem sok gondom van vele. az azelotti d-linkkel mar annal tobb volt

Lehet, hogy más hálózatra csatlakozott automatán?
Gézé! 😄
Tikal
Hoppá, valami sikerült 😊

Van egy ilyen beállítás Networkben hogy Location hozzáadása, hozzáadtam egy újat, automata helyett... most megy a böngészés meg minden... nekem ez érthetetlen, köszönöm a segítségeteket, remélem most már nem lesz gond 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Ha van rá lehetõség nézd meg más wifivel is, ha azzal se megy, akkor szerviz, ha azzal megy, akkor sajnos nem férnek össze egymással.
De arra készülj, hogy a szerviz nem cseréli a wifit, ha mondjuk csak 10bõl 4 routertipusra dobja el magát... ;-)

Dzsini: írta már, hogy 1 szálas dolgok (skype példáu) flottul mennek, illetve ha nem wifin csatlakozik, akkor tökéletes a dolog.
Dzsini
forgalomfigyelést tudsz csinálni? nem lehet, hogy valami a háttérben dolgozik?

Tikal
Nos, úgy tûnik meg van a hiba: a macbook pro-m 😞

Kipróbáltam a netet egy acer notival, és hasít. Az enyém meg továbbra sem. Itt mi lehet a hiba? Eldugult az Airport? 😄

Dzsini
"elfáradt" - régen a hálókártyák is egy idõ után elkezdtek hibázni, ezek szerint ebben is van olyan alkatrész, ami elöregedik vagy ilyesmi...

Egy router a háttérben elég sok dolgot csinál, miközben az ember csak annyit tapasztal, hogy lehet netezni rajta. Az árához képest pedig pláne. Épp ezért nagyon sok a silány termék belõle, amin pár hét/hónap után elenged egy illesztés, megég egy chip, nem teszi a dolgát egy ellenállás, satöbbi.
A vinyók után talán a legromlandóbb termékek.
Nálunk a szervizben nagyjából 5 hibából 1 router volt és szinte kivétel nélkül a Tiédhez hasonló megmagyarázhatatlannak tûnõ, hirtelen meghibásodás. És sajnos nagyon ritka volt az, hogy szoftveresen megoldható lett volna. 😞
Tikal
Ezt sosem értettem, hogyan tud elromlani egy ilyen cucc, ami napokig hetekig mûködik, aztán egyik nap azt mondja nem... utána hiába nyomsz reset-et.. akkor sem 😊

Dzsini
😞 akkor jön a típusnév + hibajelenségre keresgélés a neten (magyarul és angolul is), hátha valaki már beszélt róla...

Dzsini
azok gondolom 1-1 kapcsolatot használnak - egy böngészõ mostanában megpróbál 8-16ot is megnyitni egy oldal letöltéséhez - és ha ebbõl mondjuk 1 sikerül neki, akkor egyesével tölti le a .html-t, aztán az összes képet meg egyebet az oldalon.

a lenti kapcsolatkimerülõs dolog amúgy nem biztos - lehet, hogy nálad valami más dolog van, de nekem pl. az smc drótnélküli routerem ilyen, még javítással se nagyon lehet rajta torrentezni, mert 5 perc után megborul.

Tikal
Firmware update sikerült, de nem ez a megoldás, még mindig rossz 😊

Tikal
Egyébként érdekes, mert honlapok nem jönnek be, de a skype igen, meg egy java-s programom is kapcsolodik és kap adatokat...

Ha adsz pontos típust keresünk pontos leírást a telepítés menetérõl, webfelület IP címérõl, jelszaváról satöbbirõl.
Elvileg a manualban is benne vannak ha még megõrizted.
A legfontosabb a webes felület elérhetõsége, onnantól ha normális oprendszere van mindent leír, mindenrõl tájékoztat, sõt, a középsz*rok már automatikusan update-elnek.
Dzsini
a firmware rendszerfüggetlen, a router saját belsõ oldalára kapcsolódj rá (192.168.1.1 például, vagy ami épp nálad be van állítva), és a letöltött friss firmware-t ott lehet feltölteni - utána csinál egy rebootot, és mûködik.
persze ha bármi beállítást csináltál (port forwarding, stb.) azt írd fel vagy mentsd le, mert azok elveszhetnek - de ezt a firmware mellett vagy a weboldalon le is írják.

(belül ezek általában linux alapú gépek, hálózatkezeléssel és egy webszerverrel adminisztrációs felületnek - az új firmware tulajdonképpen egy oprendszer frissítés)

Tikal
hogyan kell firmware-t frissíteni? az oldalukon csak windows-os fájlok vannak 😊

Dzsini
legfrissebb firmware segíthet, a régieknél (tp-linknél meg smc-nél) volt egy olyan gond, hogy nem zárta le rendesen a megnyitott kapcsolatokat, így azok lassan "eltömítették" - böngészésnél lassabban, pl. torrentezésnél villámgyorsan. több típusnál ezt javították, érdemes lehet megpróbálkozni vele.

passatgt
nálam is tp-link van, és nálam is egy csomószot elmegy a wifi, ilyenkor modem kihúz, router kihúz, modem bedug, majd egy perc múlva wifi bedug és akkro jó...

Tikal
Van egy TP-Link routerem, legolcsoóbb, leggagyibb ( airport meghalt egy hete ). tegnap elkezdett belassulni a net, 2000es ping, sávszélcsökkenés, aztán már csak egy két oldalt volt hajlandó betölteni a gép, ma reggel meg már semmit. routert kihagytam, rögtön modemre kötöttem a gépet, így minden fasza, van net, gyors. mi lehet a router baja? már próbáltam a reset-et, de semmi eredmény..

Tikal
Ámen 😊

30 perce?
Az van B megoldasnak a gepen, mert a K&H bank csak ezt es az IE-t tamogatja.
Szoval erzem, hogy nem szeretem, sorry...