Apple társalgó
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
ha nem menne a bankom oldala safarin, akkor váltanék.... bankot <#nyes>#nyes>
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Végsõ esetben pedig egy támogatott böngészõ letöltése és használata csak erre, vagy handrás módra bankváltás - ami külföldrõl külön móka lehet 😊
(anno a CIB-el volt egy ilyen, Opera alatt nem ment a netbank - mikor megkérdeztük, hogy miért, az volt a válasz, hogy a statisztikák alapján alig látogatják Opera alól a netbankot, ezért nem foglalkoznak a támogatással. Logikus, hiszen ha nem támogatják, minek nézegesse bárki is Opera alól, hogy nem mûködik)
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Hogy lehet Safari alol belepni a K&K ebank szolgaltatasaba?
pl. ebank.kh.hu -> SMS beleptetes, a Safari nem tamogatott bongeszo...
Hiaba valtok Develop/User Agent alatt, a valasz ugyanaz...😞
http://gaborszantai.co.uk/
Emellett jó, hogy maximum félévente teljesen lemeríti és feltölti az ember.
Ezeknek az akkumulátoroknak már nem olyan jelentõs az elfáradása, mint a régieknek, szóval nem okoz problémát az, ha sûrûbben meríti az ember, sõt, akkor biztos nem felejti el.
Ezen felül a hõmérsékletre nagyon érzékenyek ezek az anyagok, de normális esetben ez nem okozhat problémát. Fontos, hogy a meleg legalább annyira veszélyes, mint a hideg és nem mindegy, hogy milyen állapotban van kitéve az adott hõnek.
Szerencsére a hõre használat közben a legkevésbé érzékenyek, ilyenkor -10 és 50 fok között semmi bajuk nem lesz. Használaton kívül jó, ha nem melegszenek 40 fok fölé és töltés közben a legérzékenyebbek, ilyenkor figyelni kell arra, hogy ne legyenek fagypont alatt.
Szokás ilyenkor még megemlíteni azt, hogy ha tudja az ember, hogy hosszú ideig (hónapokig) nem fogja használni az adott eszközt, akkor semmiképp ne teljesen lemerítve/feltöltve tegye el, hanem mondjuk valahol 25 és 75% között.
Érdemes ezekre a dolgokra odafigyelni, mert bár tényleg sokkal strapabíróbbak ezek az akkumulátorok, mint a régiek de még így is általában az akkumulátor megy tönkre elsõként a legtöbb eszközben.
http://www.apple.com/batteries/notebooks.html
Ical-hoz lehet tölteni cuccot, hogy figyelmeztessen mikor kell, illetve van egy program is erre, bár nem ingyenes:
Watts
Azt a fél óra különbséget a "hivataloshoz" a fülhallgató adja, viszonylag sok energiát igényel egy hangszóró megszólaltatása egy fülhallgatóhoz képest, utóbbi szinte alig igényel energiát, lásd azokat a p*csányi mp3 lejátszókat, amikben akkora aksi sincs, mint egy mini ceruzaelem mégis van, amelyik 15+ órán át is bírja a folyamatos használatot, ha nem használjuk a képernyõt, csak zenét hallgatunk.
Illetve a hivatalos teszteken mindig bekapcsolva hagyják a wifit. Hogy miért, az szerintem nekik se világos... 😊
Valakinek az megvan?
ertelemszeruen semmi mas nem futott...
A teszteket nézve amúgy 2008ban jött rá az apple, hogy érdemes ráfeküdni az aksiidõre, ha már hordozható géprõl van szó. a 2008as divx-szel még csak 2 és fél órát bírt, a 2009es már 3 és felet, a 2010es pedig már 4 és fél körül teljesít.
Az viszont érdekes, hogy a 2 legújabb generációban a 15 colos gépek jobban bírják ezt a fajta tesztet. Nem sokkal, de azért egy 5%ot rávernek a 13-asra. Gondolom elsõsorban a nagyobb aksihoz, másodsorban a saját memóriás videókártyához lehet köze a dolognak.
Nekem a legújabb van, a 2010-es modell, ehhez 10 órát ígérnek, ha jól tudom a 2009-est 7-tel reklámozták, a tesztek alapján viszont egyáltalán nincs ekkora (43%os) különbség a két típus állóképessége között, inkább nagyjából olyan 10-20%.
de neked már az új fajta macbook van?
nekem még az egyel régebbi
Ahogy írtam, intenzív használattal olyan 5-6 órát bírt a gépem, programozás mellett nagyjából 8at.
Megkértem egy haveromat, akinek a megjelenés óta megvan az új mbp, hogy õ is tesztelgesse kicsit, õ azt mondta, már tesztelte, divx filmezéstõl ne várjak 4 óránál sokkal többet, sima használattal maximum 7, a beígért 10tõl minden téren nagyon messze van, de így is az egyik legjobb a piacon.
Böngészõtesztet rengeteget lehet találni a neten, általában 40-50% fénnyel 20-40 secenként nyitnak meg új weblapot ezek során és 7 óra környéki eredményeket szokott elérni a gép, becslésem szerint az enyém is nagyjából ennyit tudhatna.
Egy olyan 40 perces divx filmet választottam, amiben egyaránt vannak sötét és világos jelenetek is és ezt a filmet indítottam 30 percenként újra.
Felbontás: 640×352
Bitráta: 1141kbps
Hang: 192kbps stereo
A teszthez minden fogyasztást minimálisra vettem, hogy miél jobb eredményt kaphassak.
Értem ez alatt azt, hogy:
- kikapcsoltam a wifit
- kikapcsoltam a bluetooth-t
- kihúztam az egeret
- levettem a billentyûzet világítását
- levettem a hangot. Ez persze mindenképp torz eredményt szül, de sajnos dolgoztam közben, eléggé zavart volna. Ráköthettem volna mondjuk egy fülhallgatót, de lusta disznó voltam.
- a fényerõt közepesre vettem
- kikapcsoltam minden programot, 1 finder maradt nyitva, amibõl a videót indítottam
A lejátszáshoz felváltva használtam VLC-t és quick time playert, hogy mindkettõt teszteljem.
A géphez összesen annyit nyúltam, hogy félóránként bezártam a lejátszót, felírtam az eredményt, indítottam egy új részt, visszatettem a fullscreent.
Félóránként teszteltem az állást. Közben nem figyeltem folyamatosan a gépet, csak fél óránként mentem hozzá, de nem hiszem, hogy a fél órákban bármilyen nem várt esemény történt volna.
Az eredmények:
starttól számított idõ - kijelzett hátralevõ idõ - százalék - hátralevõ idõ csökkenés - százalék csökkenés.
Induláskor nem néztem a hátralevõ idõt, mert a cél az volt, hogy teszteljem: folyamatos, nagyjából azonos igénybevétel mellett mennyire pontos a kijelzés, az kezdeti adat nyiván csalóka lett volna.
000 - 000 - 99% - 00 - 0%
030 - 353 - 91% - 00 - 8%
060 - 321 - 82% - 32 - 9%
090 - 288 - 75% - 33 - 7%
120 - 252 - 67% - 36 - 8%
150 - 212 - 59% - 40 - 8%
180 - 177 - 50% - 35 - 9%
210 - 140 - 41% - 37 - 9%
240 - 104 - 32% - 36 - 9%
270 - 069 - 23% - 35 - 9%
300 - 035 - 13% - 34 - 10%
330 - 005 - 03% - 30 - 10%
Több tesztesetet nem élt meg a gép, pár perc múlva kikapcsolta magát.
Az eredmény tehát az, hogy némítva, viszonylag sötét képernyõvel kicsit több, mint 5 és fél órát bír a gép divx-elni.
Ha e mellé ment volna a hang is, kicsit erõsebb fényt tettem volna, nem tiltom a wifit, akkor valószínûleg megkaptam volna a haverom tapasztalatát, illetve a neten fellelhetõ tesztek eredményét, amik általában 4-4ésfél órára lövik be a divx képességét a gépnek.
A hátralevõ idõ kijelzõje nem a legpontosabb a világon, a fõ probléma vele az, hogy folyamatosan túlbecsül, emiatt váratlan meglepetés érheti az embert. Persze általában nem is ezt használja az ember, hisz ez az érték relatív, mintig a pillanatnyi használathoz viszonyít. Szerencsére a tévedés mértéke minimális.
Kellemes meglepetés volt viszont a százalékos kijelzõ, szinte teljesen egyenletesen csökken. A végén gyorsult csak be egy kicsit, szóval érdemes 1-2%kal mindig alá gondolni és akkor nem lehet gond.
Nemsokára elvégzek egy DVD tesztet is. Tisztességes DVD tesztet nem találtam a neten, csak néhány adatot, de eléggé megleptek, hisz nem ritkán a sima böngészéses 7 órát is túlszárnyalták ezek az adatok. A haverom nem néz DVDket a gépen, passatgt azt írta, neki 7 és fél órát bír, ami megint a neten fellelhetõ adatokkal vág egybe, szóval kíváncsian várom, hogy mi lesz az eredmény. 😊
Az most már szinte bizonyos, hogy a gépem aksija rendben van, az eddigi megfigyelések és most az alapos teszt során is az átlagot produkálja, ami a lehetõ legjobb eredmény, vegyészmérnökin tanultam fél évet energiaraktározókról és nincsenek csodálatos módon többet bíró aksik, csak alulteljesítõk, ha túl sokáig voltak használaton kívül vagy ha már "elfáradtak".
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

http://www.verticalforest.com/2010/06/09/youtube5-html5-converter-for-youtube-videos/
pörög a kis strandlabda, aztán kb 20 perc után meg feléledt😄
de nem fagyott le!😄
<#hehe>#hehe>
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
hogy véletlenül a netbank lehetõség is megjavult? na bumm.
(emellett handrásnál jóval nagyobb pénzek foroghatnak, így inkább azért váltott, mert neki jobban megérte odaát)
Csak egy példa, persze lehet, hogy nem igaz, de része a handras-mítosznak: többek közt azért váltott bankot, mert az aktuális bankjának oldala nem ment jól safarin.
http://appleblog.blog.hu/2010/06/20/szerintem_steve_jobs_rontja_el_az_iphone_3g_met
felelmetesen lassu, mar ketszer nyomtam restoret, ez igy nagyon siralmas😞((
Mondjuk a 13as macbook pro kicsit kicsi bele, mert ez 17-es gépnek is jó, úgyhogy elképzelhetõ, hogy beszerzek valami kisebbet.
Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"