Apple társalgó

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

GregSB
I.C.ram
Kis odafigyeléssel ki lehet fogni jót. Pl amikor most vettem, sokkal jobb minõségûek a gyárinál. A gyári szar kábelek gumiborítása szétmegy egy két év alatt. Az utángyártott, amit vettem, az sokkal jobb volt.

Szóval ki lehet fogni jót, csak figyelni kell a leírásra meg a képekre. Márkás cuccot alapból nem veszek ebayen, mert 99%, hogy hamis.
Nekem sem mindig sikerül elsõre tökéletes minõséget vennem de mivel nem sürgõs és vissza kapom az árát ha valami gond van, ezért annyira nem érdekel.
Félreértés ne essék, nem az a vásárló vagyok aki a 150.000-es telefonjára nem bír még pár ezer forintot rászánni, de ezek a kiegészítõk nekem nem érnek annyit, mint amennyiért "hivatalosan" meg lehet vásárolni õket.



Tikal
sima USB kábellel se jártam még szerencsével ebayrõl.. ráadásul az egyiket Belkin-ként hirdette, de egy fos volt. én nem vennék onnan lightning kábelt az tuti.

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

I.C.ram
Sajnos nem tökéletesek. iPhone 5S-hez vettem ebay-en kábelt, mert elegem volt a 30 centis szarból. Vettem egy 2 méterest kb 300 forintért, viszont néha kiírja a telefon, hogy nem megfelelõ kellék, és nem tölti. Ha szerencsém van, akkor csak 100%-nál jön ez elõ, viszont néha van, hogy rádugom és már 5 másodperc múlva kiírja. Ilyenkor ki-be kell dugnom. Sajnos a zsugori Apple beépített egy "hardverkulcsos" ellenõrzést, hogy kiszûrje a kínai cuccokat a piacról...
I.C.ram
Hát az apple töltõk nincsenek leföldelve. MacBook Pro is ráz, ha töltõn van.
Ezt észre sem vettem 😄



Jim Morrison
igen, dzsini észrevette, hogy a világosning akart lenni a lényeg 😊 (tudom rossz helyen volt a link így nem azt tette hangsúlyossá)

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Dzsini
Azért a világosning kifejezés nagy királyság 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Párszáz forint eBayen és tökéletesen mûködik.



Jim Morrison
Az normális, hogy ipad mini (retina) töltés közben kicsit ráz?

Más:
Szörnyû, hogy a világosning kábelek ilyen drágák

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Tikal
már alig vártad, hogy berakhasd ezt a gif-et, mi? 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Tikal
sok, de közel sem annyi mint lengyel.... meg mint ázsiai kislány 😊

Jim Morrison
természetesen nem is szó szerint vett, szigorúan a város felére értettem, csak sok magyar van ott, erre akartam célozni. (ha már Tikal szóba hozta a pakikat és lengyeleket)

Dzsini
Attól hogy a második vagy a harmadik legnagyobb magyar város, attól még nem 4-7,5 millióan laknak ott (city - teljes terület) 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Jim Morrison
London fele eleve magyar :v

http://gaborszantai.co.uk/

Tikal
so? én azt hittem Londonban csak pakik és lengyelek élnek 😊

Dzsini
Szerintem õ Londonban lát ilyeneket - az pedig ez a világ 😊

Tikal
én elhiszem, hogy kiskezûek is szeretik az óriástelefont, de minek jössz ázsiával? 😊 Az egy más világ...

Örülök neki, hogy átment a mondanivalóm lényege a telefon és a kézméret közötti összefüggést illetõen.

Tikal
fogalmazási zavar 😄 mindegy értitek...

Tikal
Ezért mondtam, hogy én nem bánom, ha csinál normális telefont, de akkor legyen kétféle méret, én azért nem akarok óriás telefonnal járni mert az ázsiai lányoknak mindenbõl méret hiányuk van és most épp a telefonnal kompenzálnak 😊

Tikal
óó az ázsia lányok, máris akarok egy 5" telefont... most ez érv volt vagy csak mondtál valamit?

Dzsini
Azért az jól látszik, hogy az óriási, jelenleg kiaknázatlan (és fizetõképes) piac az Kína lesz drágább okostelefon téren, az Egyesült Államok és Nyugat-Európa lassacskán telítõdik, szépen lassul az eladott új készülékek számának növekedése, tehát egyre nagyobb a részaránya azoknak, akik cserélnek, egyre kisebb arányban vannak az új, elõször ilyen készüléket vásárlók.

A feature phone piacot pedig nem olyan egyszerû androidra/iOS-re szoktatni, már csak anyagi okokból sem 😊

GregSB
*nem ázsiai országokban viszik mint a cukrot.

Pl a mi térségünkben (közép es kelet Európa) 115%-al nõttek az iPhone eladások tavalyhoz képest.

GregSB
Szerintem sem.

Attól nég rohadtul röhelyes látvány, a note3 van akkora mint egy kis ázsiai csaj feje. Kb mintha pajzsot emelnének a fejük mellé 😄

Ázsiában egyébként tényleg nagyon elterjedtek a phabletek (voltam ott, láttam saját szememmel), leginkabb azért mert ezeken egyszerûbb beírni az írásjelek ujjal. Ezért veszik a kis kezû emberek is.

Ha az Apple csinál nagyobb telefont, az szerintem csak azért lesz hogy agresszívebben tudjon terjeszkedni Ázsiában is, mert jelenleg a 4" telefonjukat is viszik mint a cukrot.

Dzsini
Szerintem a Samsungot nem zavarja, hogy röhejes, ha ez az õ telefonjukkal történik.

GregSB
Ázsiai csajok note3-al a legrohejebb látvány amit valaha lattam. Pláne amikor telefonálnak vele, a fülükhöz emelik és az kittakarja a fejüket 😄 kb olyan szint mint 10" tabletek fotózni.

igen es kis azsiai csajok, akik Note3-mal Galaxy4-gyel futkosnak, ok is mind oriaskezuek...

Tikal
hm, most meg olyan pletykák vannak hogy esetleg az apple tv-be kerül egy wifi router is?! lehet várok még a vásárlással 😊

Tikal
tudom te óriás kezû vagy, de az emberek többsége nem az. nekem az a normális méret amit nem két kézzel kell nyomogatni. haverok mikor elõkapják ezeket a tepsiket mind két kézzel matat rajtuk mert máshogy nem lehet, és tulajdonképpen ugyanazokat csinálják rajtuk amiket eddig is a kisebbeken, csak most már nagyobban tudják mutogatni a fotóikat meg a vicces videokat a haveroknak.. táblázatot továbbra sem telefonon akarok szerkeszteni, sem blogot írni. Mondjuk szerintem az iphone-nak a képernyõaránya is elbaszott ezzel a 16:9-cel, a 4-es méretét kellett volna növelni, aztán csókolom 😊

6" Oh my god 😊

define 'normalis' plz

Tikal
Ez egy rétegnek probléma, nekem nem. Nem zavarna ha lenne nagyobb iPhone, ha megmaradna a jelenlegi, normális méret is.

Jim Morrison
Garageband meg amplitube ipad2-n akadás nélkül megy, valószínûleg tartom hogy a frissebb ipadeken is jól futnak.

franc0
Lumia 1520.

Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014

franc0
Már rég nem menõ az sem.
Igazából most nincs a piacon ultimate menõ telefon, amin a szubkultúrákon átívelõen menõ lenne.
Ha valamelyik cég most dobna valami nagyon nagyon, letarolná az egész piacot.

Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014

Pratikusabb, mert mindenki a képeivel/portfoliójával szeret imponálni vagy képeket használ inspirációnak késõbbi munkákhoz. A tábla nincs mindig nálad, míg a telefon igen és akkor már legyen minél nagyobb a kijelzõ, hogy jobban látszódjon a tartalom.
Én ezért is nézem nyálcsorgatva minden héten a Note 3-at és epekedek egy 5.5-6"-os iPhone után.

Sziaszok egy kérdésem lenne.
Stúdió programokra(Garage band,Amplitube,Cubasis...) mindegy, hogy Ipad mini(nem retinás) vagy Ipad Air?
Úgy értem mind a kettõ elviszi akadás nélkül(hang késés nélkül)?
Ha van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata, segítsen.
Köszönöm szépen 😊
Tikal
omg... akkor már tényleg mélyen vagyunk, ha valahol menõ samsung telefonnal megjelenni 😄

passatgt
az airplay kompatibilis? nekem csak az lenne a fontos igazából

joebacsi
vettem ma én is egy apple tv-t húszezeré' ... netgear ptv-nek hívják 😊

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

passatgt
Apple TV külön kategóriát kapott a store-ban, szóval valszeg lesz egy nagyobb frissítés amitõl sokat várnak😊

Dzsega
Ezzel nincs is baj de a Porsche nem csak 911-est gyárt! Míg az apple csak az iPhonet gyártja (oké most van egy 5C de az nem nagy változás)

-Te skizofrén vagy? -...mi? -Igen ti!

GregSB

Ha egyre több embertõl hallod a környezetedben, akkor az egész biztosan világtrend.

[Off)

A Porsche 911-re is sokan azt mondják hogy unalmas, sokak szerint meg a tökéletes sportautó.

Dzsini
De te nem is veszed meg az aktuálisan legújabb modellt még iPhone-ból se gondolom. Az eladásokat nem a hozzád hasonlóak generálják, nekik az nem jelenik meg a piaci eredményben, hogy te tizenöt éve boldogan használod a VW bogarad 😊
ha csak úgy nem, hogy még mindig nem vettél belõle újabbat - és innen el lehet kezdeni gondolkodni a tervezett elavulás körüli gondolatokon

LoDMaSt
Most kicsit elkezdtem aggódni, mert mind az iPhone-al, mind a VW Bogárral elégedett vagyok, és nem tervezek váltani. 😄

Mûködik, teszi a dolgát, ha izgalmat keresek, akkor azt teszem máshol nem telefon fronton. (csak hogy más vélemény is legyen)

@ Hellomarci

Nagyjabol 50-50% es most pont a creative scene-rol beszelunk. Tegnap egy reklamfotos sraccal beszelgettem, mondta, hogy neki is kell uj telefon, de nem akar tobbet iPhone-t, mert kicsi es nehezkes a task-ok kozott valtogatni. (tenyleg bosszanto a home gomb nyomkodasa, nem hiaba cserelik gyakran akcioban). Es o olyan srac, aki imadja az Apple termekeket, csak a telefon nem tetszik neki.
Valahol engem is csak a kenyelem es talan az ujdonsagtol valo felelem tart az Apple iPhone mellett.

Dzsini
Te írtad talán ebben a topicban már egy éve is, hogy a környezetedben divatosabb lett Samsung telefonnal megjelenni, mint iPhone-al.

És egy divatcikk-módra prezentált terméknél ez tényleg bajok forrása lehet.