Apple társalgó

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

passatgt
Lehetséges, hogy régebbi autókhoz gyárt majd valaki adaptert hozzá?

GregSB
Ez lehet vicces lett volna 1 éve, de ma már semmi baj nincs az Apple mapsel. Én már itthon is használtam navira, teljesen jó volt, nem téved.

Az más kérdés hogy Gmaps többet tud, mivel mutat élõ forgalom infót, meg Wazerõl bejelentett útlezárásokat, baleseteket... szóval még mindig azt jobb használni.

GregSB
Szóval nem a kocsik rendszere lesz felül írva - alapvetõen egyik kocsiban sem iOS fog futni, viszont iOS eszközt csatlakoztatva az átveszi az "uralmat" a közpoonti kijelzõ felett. Kvázi mintha airplayen keresztül kiraknánk a telefon képét egy TV-re (jelen esetben a kocsi központi monitorjára), és a telefon átváltana egy egyedi ui-ra.

Szerintem szombat ejjel mar ezt és a Mapst hasznalta a taxis, mert csunyan eltevedt

http://gaborszantai.co.uk/

mousee
10.9.2

Határozottan pirospontos. Nálam javult a tempó, sõt, mintha komoly 3D terhelésnél is kevésbé tekerne a gép ventije (vagy késõbb kezdene rá). Az egész határozottan gyorsabbnak tûnik mint volt.
Mondjuk az is lehet, hogy csak az újraindítás segített neki, 10.9.1 óta nem volt restart 😛

The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.

GregSB
Tesla CEO Confirms Conversations With Apple, Says Any Acquisition Very Unlikely

Valószínû egy közös akksigyár felépítése miatt találkoztak.

Három hónapot adnak mindenhol, ha lejárt a garancia, meg az Applenel is. Gari után nincs móka es kacagás 😞

passatgt
garanciát nem adtak szervizben? nekem macbookban beázott trackpad javításra is adtak 1 évet

Az a baj, hogy en nem étek hozzá és sajnos nem egyszerû a kártya csere, mert forrasztani is kell (hülye nagy laptop az iMac), ellenben a kis szervizek is drágábbak, mint amit szánnék rá, egyszer már javították, az £320 körül volt, most mégegyszer ennyi és el is értem, hogy eladva talán nem veszitek rajta.

franc0
Bolti áron nem nagyon éri meg javíttatni, te meg gondolom nem foglalkozol okosítással.

Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014

Mergint meghalt az iMac, szintén videokártya, azt sem tudom, hogy érdemes-e rá áldoz nyom, vagy adjam el így olcsón 😞

Tikal
hát a QT nem erre van, amit te akarsz arra céleszköz kell 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Az a baj, hogy a quicktime nagyon gyenge fps-sel vesz fel. nekem jó lenne legalább olyan 100-120 fps a lassítások miatt. (gameplay)
Jim Morrison
Gondolom fasza kis akksikat csinálna majd...

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

GregSB
Igen, skizo is vagyok.

Nem, franconak ment mint kiegészítés.

Ezt most magadnak írtad? 😊

Dzsini
Elon Musk mint Apple alkalmazott? Simán 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

GregSB
Ami persze (ha Apple felvásárolja Teslat) nem jelenti automatikusan azt hogy Musk oda is kerülne. Õ eléggé õnálló típus, nem az aki beállna dolgozni egy nagyobb cégnél. Ezért is írtam hogy "remélem", mert nagyon érdekes lenne látni hogy ha mégis beállna akkor milyen szerepe lenne.

Nem tudom hogy te ebbe hol olvastad bele azokat a dolgokat amiket leírtál, de szerintem kezeltesd magad orvossal, lehet jót tenne a paranoiádnak.

GregSB
Most vagy nem voltál képes elolvasni a linkelt cikket a második bekezdéséig, vagy nem tudsz angolul?

"Apple's head of mergers and acquisitions, Adrian Perica, met with Tesla CEO Elon Musk"

A "head of mergers and acquisitions" szavak kontextusban való értelmezését próbáld meg, hátha menni fog.

franc0
Hiszen az Apple csak olyanokkal beszél, akit alkalmazottnak akar.
És aki az Apple-el beszél, remegve kérdezi hol írhatja alá a munkaszerzõdését.

Ha Apple alkalmazott lennél, szimplán azt mondanám öntelt fasz vagy.
Így csak simán nem értem, ha szíjat hasítanak a hátamból akkor se. Vallási fanatizmus.

Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014

GregSB
A Tesla CEO-ja randizott néhány Apple fejessel

Remélem lesz ebbõl valami, poén lenne ha Musk vezetõ szerepet kapna a cégnél.

passatgt
Videót tudsz felvenni gyári quick time playerrel, hangot meg át tudod irányítani a Soundflower-el, utána felvételkor quicktime-ban ki tudod választani a Soundflower forrást, az lesz a system hang: http://cycling74.com/soundflower-landing-page/

Sziasztok!

Tudtok ajánlani programot, amivel fel tudom venni ami mutat a képernyõ, a hanggal együtt? Néztem pár Screen Recorder alkalmazást, de kurvasok van és reméltem, hogy ti megmondjátok a tutit! 😊 Köszönöm!
passatgt
áá, elvittem szervizbe, pár óra alatt megvolt. Valami keret kellett hozzá, de pontosan nem tudom hova rakták, mert a dvd még mindig megvan.

sajatmagad? a vinyo vagy a DVD helyere? vettel tappancsokat es szetszedted otthon?

passatgt
pár hete raktam ssd-t 21-es imacbe, ráadásul nem is olyan drágát és azóta is idegesít, hogy nem raktam már bele évekkel ezelõtt😊

Lehet esszerubb lenne egy GPU csere az iMac eseteben es belerakatni egy SSD-t?

A laptopcsere fontosabb mindenkepp, mert sajnos USB2-es es mivel MBP-re fotozok nagyon sok ido mire atmennek a Nikon D800 70Mbyte-os RAW file-jai, holott a Nikon USB3-as.

Dzsini
Az SSD miatt sokkal pörgõsebbnek tûnne az új gép, egyébként nem hiszem, hogy lényeges ugrás lenne olyan téren, ahol használod.

Persze, a sok gigás Photoshop mûveleteknél meglenne a processzorgenerációnként 10-15% gyorsulás, azt nem tudom mennyire éreznéd meg (5 perc helyett a 4 nagyon feltûnik, de 3 másodperc helyett a 2,5 nem).

Az SSD viszont hatalmas ugrást hoz felhasználói élményben. Archiválni pedig gondolom úgyis külsõ tárolóra szoktál, úgyhogy nem kell a gépbe az 1 tera, ami most van az iMacedben.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Most van egy eloregedett 27", i7 2.8, Radeon 4850 512MByte, 16 GB, 1TB iMac-em.
Mekkora eloreles lenne az alabbi Mac Mini egy szinhelyes, profi kijelzovel? (valoszinuleg megvarnam a termekfrissitest)

2.6GHz Quad-Core Intel Core i7
16GB 1600MHz DDR3 SDRAM - 2x8GB
256GB Solid-State Drive
Apple Wireless Keyboard - British
Magic Trackpad

Az iMac-kel semmi bajom nem lenne, ha nem jelentkeztek volna az eloregedes jelei. Gondolkodtam, hogy veszek melle egy masik monitort, de mivel nagy valoszinuseggel az Ati szarakodik, azon is csak savozodast latnek.

Mivel a munkam miatt 2 eszkoz kell (studioban fotozas vagy kulso helyszinen, igy a MacMini melle lenne egy 13-as MBP is, most is van, de kesobb vennek ujat.

Vagy:

Kockaztatok es csak a legerosebb 15-os MBP-t vennem meg, igy egy szamitogepem lenne egy kulso monitorral.

Arban a Mini, 13-as MBP, monitor es a 15-os MBP + monitor is hasonlo kategoria.

Tikal
pl legyen hajlított képernyõ? 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

I.C.ram
Oké, csak ehhez hozzájön az is, hogy kb semmi komolyabb újítás nincs a Samu-féle "n-szer erõsebb az elõzõhöz képest" hülyeségeken kívül. Szóval így nekem inkább úgy tûnik, hogy nem igazán tudják hasznosítani az így felhalmozott tudást, és inkább csak kétségbeesetten kalimpálnak.
GregSB
Pontosan.

Pl az iPodon lévõ OS / Software sem saját fejlesztés volt anno, hanem egy kissebb cégé akiket felvásároltak. Ugyanígy felvettek egy csomó mérnököt / projektmanagert akiknek volt már tapasztalatuk mobileszközök kifejlesztésében.

Az hogy most felvettek egy csomó szakembert / céget a divat- és fitnesz- és egészségügy világból arra bizonyíték hogy egy hordható eszközön dolgoznak.

Tikal
A cégek ugyanolyan nyersanyag mint bármi más. Az Apple megszerzi a nyersanyagokat amire szüksége van és létrehoz belõlük majd valamit ami még nincs a piacon.

Nem ertem az osszefuggest.
Ha en ki akarok talalni mondjuk egy egyedi jatekgepet/konzolt, ami mas utat jar be, akkor nem hivnam az innovacio hianyanak, ha elkezdenem felvasarolni a reszletmegoldasok alapjait fejleszto cegeket. Az innovacio soha nem azt jelenti, hogy valamit a neuronoktol kezdve epitek fel, hanem meglevo dolgokat fejlesztek, teszek jobba, hasznalhatobba, logikusabba es ezeket gyurom ossze valamive, ami eloremutato.
Tehat ha valakinek van egy jo technikaja, ami egyedi es szerintem jo alap egy uj iranyitohoz, akkor meg fogom venni a konkurencia elott.

GregSB
Ebbõl nem igazán látszik, iPod és iPhone kifejlesztése elõtt is felvásároltak csomó céget.

I.C.ram
Ebbõl látszik, hogy mennyire kifogytak a saját innovációból.
GregSB
Egy jó összeállítás arról kiket vett fel az Apple.

+ utóbbi 1 évben 21 céget vásároltak fel. Történelmük során ez volt eddig a legtöbb (1 év alatt).

passatgt
Ebben hol írja, hogy idén lesz?😊 Annyit mond csak, hogy dolgoznak új termékkategóriákon

GregSB
Ugyanakkor Tim tegnap a WSJ-nek ezt mondta:

"Thursday, Mr. Cook reiterated that Apple plans to enter a new category this year. Apple watchers are speculating about wearable devices or a new television platform.

"There will be new categories. We’re not ready to talk about it, but we’re working on some really great stuff," Mr. Cook said. When asked whether a new product category could mean an improvement on an existing product like an iPad Air, a lighter version of its tablet computer, or new services such as mobile payments, Mr. Cook declined to comment.

He said that anyone "reasonable" would consider what Apple is working on as new categories."

Tikal
OFF

Dzsini, talán emlékszel írtam egyszer hogy nem vagyok elégedett a mediacenter levelezõjével, 8 karakteres jelszó, meg ugy egyébként is elég alap, ami nem is lenne gond, mert nem egy levelezõ szolgáltató. A lényeg hogy elhoztam onnan a levelezésem egy igazi email hosting céghez, és a következõ beszélgetés zajlott az ügyfélszolgálatossal a mediacenternél: persze, semmi probléma, de ez egy felesleges döntés volt részemrõl, mert nekünk olyan rendszerünk van mint senkinek az országban, vagyis 10 rossz próbálkozás után zárolja a fiokot a rendszer, vagyis 4 karakter is elég lenne és teljesen felesleges a 10 vagy több karakteres jelszó.... Mondom erre, hogy ez oké, de legalább akkor lenne két lépcsõs.... erre Õ: hát az egy felesleges rendszer.

😄
szerintem egy vicc, hogy ma ezt mondja egy webtárhelyekkel foglakozó cég ügyfélszolgálatosa... persze lehet tévedek, és a 4 karakteres jelszó a legjobb megoldás a levelezésem védelmére, de akkor valaki világosítson fel, hogy miért dönt ma már minden email szolgáltató, bank, és más weboldalak a 2 lépcsõs beléptetés mellett.

GregSB
Ja nekem is ez a fura hogy most jönnek csak a hírek ezekrõl a dolgokról

passatgt
ha most vesznek fel embereket, nem valószínû, hogy még idén lesz belõle kész termék😊

GregSB
Dubaiban most járt Tim, ott hamarosan lesz 😊

Más:

"Apple has published a job listing on its website seeking physiologists and engineers to run tests related to health and fitness data. This job will require the employees to “design and run user studies related to cardiovascular fitness & energy expenditure, including calories burned, metabolic rate, aerobic fitness level measurement/tracking and other key physiological measurements…”"

Dzsega
Sztem sokkal durvább, hogy oroszországban sincs.

-Te skizofrén vagy? -...mi? -Igen ti!

Tikal
Dániában sincs...

Dzsini
Új-Zélandon sincs, ami talán érdekesebb, mint Izland... 300 ezer ember vs. 4 millió 😊

Durva, hogy Izlandon nincs, illetve Dubai-ban es az Emiratusokban.

GregSB
Hivatalos Apple storeok:

Persze APR-ekkel jobb a helyzet, de azért ebbõl látszik mit tart fõ piacnak a cég.

GregSB
Wow.

@verge: Steve Jobs wanted Sony VAIOs to run OS X http://t.co/OqINj5Wchi