Apple társalgó

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

http://gaborszantai.co.uk/

I.C.ram
Tudom, de saját márka. Ennyi erõvel BMW=Mini.
Alienware=Dell

I.C.ram
*Sager
I.C.ram
+Sagem, I Buy Power, Alienware, stb. 😛
Dzsini
és van pár gyártó, akik saját néven nem nagyon, inkább máshova brandelve gyártanak gépeket, ilyen pl. a Quanta, Gigabyte, Sharp, Packard Bell, VIA, Acorn, OZC, Hyundai...

valószínûleg valamelyiküktõl van pl. az Albacomp laptop is.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Dzsini
így elsõre plusz
+
Apple 😊
Gateway
LG
MSI
Panasonic
Samsung
Sony

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Azért van pár még ha tényleg nem is végtelenül sok.
Hirtelen ennyit tudok ábécé rendben:

Acer + emachines (felvásárolták, de külön logóval gyártják az emachines) gépeket)
Asus
Compaq
Dell
Fujitsu Siemens
Hewlett-Packard
Lenovo
Toshiba
I.C.ram
Gyanítóm, hogy több MAC megfordult a kezem alatt, mint neked (de lehet, hogy tévedek), de mégsem tartom magam se MAC-esnek, se PC-snek, egyszerûen a versenyben hiszek. Notinak Mac-et használok. Asztalinak PC-t. Telefonnak szintén "MAC"-et. De ettõl még nem fogok elvakultan MS-t gyalázni, meg dzsunkaPC-zni. Mindkét platformról baromi sok hátrányt és elõnyt is tudok sorolni, épp ezért eldöntöm, hogy nekem, mire, mi kell. Nem vagyok mazo, hogy direkt a szarabbatt használjam egy adott feladatra. 😛
I.C.ram
Szerinted hány notebook gyártó van? 3? Nagyon durva felfelé kerekítéssel a 4-et is eléri?
Tikal
Biztos ismersz mindenkit , azért mersz ilyeneket kijelenteni.
Tinipicsákkal nem tudok mit kezdeni, sajnos nem ismerek sokat, már kinõttem abból a generációbol, de nyilván te jobban belelátsz, ezért tudod, lehet így van, hogy mind mac-et akar, de mit is bizonyít ez 😊 Ja, hogy minden apple használo fanatikus, meg zsigerbõl köpköd...
Egyébként uóljára akkor írtam PC-s fórumra amikor PC-t használtam... sok Mac-es jár oda fikázni?

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Dzsini
itt lakik a szomszéd lépcsõházban 😊

Tikal
irónia? 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Tikal
egyébként is PC vs mac viszonylatról volt szó.. legalábbis így kezdted, de bonthatjuk márkákra is, Apple, Dell, HP stb piaci részesedése, ha tudsz hozz kimutatást errõl biztos érdekes, de nyilván ott már jobban kijön az apple részesedésének nagysága

Dzsini
azt mondtad, hogy ilyen ember (nem próbálna ki macet) nincs - én mondtam példát, hogy van.

Tikal
autógyártás kicsit más piac, remélem látod a különbséget, a gyártók számát nézd...kicsit komolyabb a verseny szerintem

Tikal
Tõlem lehet jelentõs a részesedése, csak máskor pont az ellenkezõjét állítják egyes fikázók... 😊

Tikal
komolyan kimered ezt jelenteni? 😊

Egyetemista picsa kepes orakat tulelni ferfiak felugyelete nelkul - a masik telefonos segitseget ker, hogy kell egy plazan belul a mukormostol a hajszobraszig eljutni...

I.C.ram
Plázapicsa, egyetemista picsa... nem mindegy? Nekem max 3-4 év a kettõ közt a különbség 😛
Ne altalanositsunk!
Plazapicsa wines laptopot akar, mert abbol vannak szep szinesek (Sony, Dell...) es a win7 is gyonyoruen csillog. Ahogy Dzsini is mondotta volt: egyetemista picsanak kell a feher MacBook...

Dzsini
neeem, azt mondja, hogy "azt az almás laptopot, mert az cuki" (egyetemi könyvtárban hallottam)

tudja is õ, hogy mi az a Mac, vagy hogy azon nem vindóz lesz - koppan is, mikor nem találja rajta a start gombot.

Dzsini
dehogynem, mert ismeri az igényeit (akár hardver akár szoftver téren) és így tudja, hogy számára nem alternatíva a Mac.

I.C.ram
Nem tudom, mirõl beszélsz.

Én Mac-esként kezdtem, aztán "PC-s" lettem. Viszont magamon kívül nem találok még egy embert, aki MAC-rõl átnyergelt volna PC-re, úgy hogy soha életében nem volt PC-je, és nem is próbálta.

Azért valljuk be, ha megkérdezel egy tinipicsát, rögtön rávágja, hogy MAC-et akar. Mert egyszerûen ez a divat.
Tikal
Megint sikerült a lényeget megérteni.. gondolom nem ismersz olyan PC-st aki az életében nem próbálna ki egy Mac-et, mert ilyen nincs...

inkabb azt mondjatok meg, hogy meg mindig miert nincs FEHER IPHONE!!!!!!????????

<#zavart2>

I.C.ram
Megint sikerült a lényeget kiszûrni... Nem az a lényeg, hogy eddig csak az volt neki, hanem az, hogy mást KI SE PRÓBÁLNA.
I.C.ram
Nézd már meg hány márka gyárt notit... Szóval igenis jelentõs.

Peugeot piaci részesedése EU-ban asszem valami 8% körül van. Gondolom, szerinted az sem elég elterjedt 😛
Dzsini
"helyettesítsd be bármelyik gyártó nevét a PC helyére a mondandómban" - melyiküknek van 90% részesedése? Az összesnek együtt sincs.
Ahogy az Apple felhasználókból se az összes fanatikus, így a 90%-ban különféle egyéb gépeket használók között is nagyítóval kell keresni az elvakult bolondokat (legyen akármelyik brand).

Egyik brandnek sincs olyan óriási piacvezetõ elterjedtsége, ahogy pl. az Egyesült Államokban a hordozható zenelejátszók terén az iPod-nak

Persze létezik "dzsunkaPC-fanatikus" is, de azok régebben otthon építettek csettegõt, most meg számítógépet.

Prémium kategóriát meg minden cég önmagának határoz meg, ha olyan széles a termékpalettája - az Apple-nél a MacBook nem prémium, az MBP inkább az. Asztali gépnél a MacMini nem az, a MacPro (ha frissítik) az, az iMac az.
A DELL-nél az Alienware és az Adamo sorozat a prémium kategória (esetleg a Studio XPS-ek, bár az inkább professzionális felhasználóknak való), HP-nál az Envy sorozat, a Pavilion Elite-ek...

Fehér macbookkal az a baj, hogy egyrészt nincs billentyûzetvilágítás másrészt nem egy olyan gépet láttam már, amit használt is a gazdája sokat és jól besárgult ott, ahol a kezét tartotta.
Én meg eléggé izzadós is vagyok, szóval nem kockáztatnék, megveszem 310ezerért aztán 1 év múlva elõ se merem venni nyilvános helyen. 😊
Meg nem is tetszik a fehér dizájn ellenben a szürkével (ezen is zavar a világító apple logó), de ez teljesen szubjektív.
Amúgy nem az a baj, hogy hibás a termék, attól még prémium cég lehetne az Apple, ott is elõfordul hiba. Az, hogy nem javítják a hibákat, hanem kibúvókat keresnek az én szememben kizárja azt, hogy prémium minõségû szolgáltató legyenek. Az, hogy a termékeik prémium minõségûek (és az áraik prémium nagyságúak) egy dolog, nálam ez nem elég.
Amúgy nemrég linkeltem videókat, jutúbon van egy rakás, a fehér macbookoknak is ugyan ilyen silány a zsanérja néha, de a legnagyobb gáz a macbook airekkel van, lötyögnek, szétesnek (!!), satöbbi, ha lehet még egy nagyságrenddel gyengébb a zsanérjuk. Ez se lenne baj, ha nem 2008 óta menne érdemi változtatás nélkül ez a széria és nem hárítaná el az AppleCare az ezzel kapcsolatos garanciális hibákat. Ha prémium termelõ vagyok, akkor vagy kérdezés nélkül javítom a hibát szervizben vagy azonnal nekiállok kifejleszteni egy új zsanért (nem mintha ez valami hatalmas kihívás lenne) és szégyellem magam, hogy fél évig gagyit forgalmaztam. Ilyen apróságokon múlik szerintem az, hogy valami prémium szolgáltató-e avagy sem.
Tikal
Teljesen mindegy,( egyébként icram emlegette a PC-t a mac-el szemben, nyilván ezért válaszoltam én is pc-vel de) helyettesítsd be bármelyik gyártó nevét a PC helyére a mondandómban, semmi nem változik... fanatikusok mindenhol vannak... haverom csak dell-t hajlandó venni, már vagy 5-6 éve van dellje, most akkor delll fanatikus vagy csak bevállt neki a termékük?

Egyébkánt, ha az apple nem premium kategória, akkor szeretném látni a dell, hp premium kategoriás termékeit, mitõl azok? ...s

Dzsini
Azért az Apple-t szembeállítani a "PC" oldallal (így általánosítva) erõteljes csúsztatás. Állítsd szembe a Dell-el, a HP-vel, vagy a Sony-val de ne "mindenki más"-al... fõleg úgy, hogy alkatrészekbõl is lehet PC-t építeni. Nálatok minden gép (ami nem Apple) valamelyik gyártó által összeállított termék?

Tikal
Azta, ez aztán az érv. Figyu mér, a PC vásárló nem azért vesz PC-t mert default ez van agyába kódolva, ugyanis mindenkinek az van, ez ömlik nap mint nap a pofájába, végülis csak az emberek 90% használja, ugyan hogyan is befolyásolná ez õket a döntésükben. Egyébként ha a Mac elterjedt akkor a 90%ra milyen jelzõt mondanál? 😊
Anyámnak se volt soha életében PC-n kivül más számítógépe, de az emberek 90%ának se, akkor most õk fanatikusok? Rossz az érvrendszered szerintem. Apám notebook vásárlás elõtt csak azért nézte meg a macbook-ot mert szóltam neki, alapból PCben gondolkozott, mert kurva nagy fanatik 😄

Mondjuk az is igaz, hogy az Apple feher MacBook-ja jobban ossze van rakva, mint masnal az alu laptop...

(szegeny Pio...😄)

Tikal
most akkor a 11%os piaci részesedés már elterjedtnek számít? UK 5% már az? Ok, nem tudtam, máskor erre azt mondjak hogy ez lószar.

Premium: nálam ez már az anyaghasználat, összerakás minõségnél elkezdõdik, tudod nézegettem mûanyag szarokat is valahogy nem éreztem premiumnak 😊

MS-nel ez nem igy mukodik, de a Win7 launchon az elsok kozott emelte a dobozt a magasba😊

Ez miben nyilvánul meg? Õ is átutazza a fél világot és sorban áll 1 napig egy új microsoft termék miatt? 😊
I.C.ram
Hát a Mac vásárlók egy jelentõs része azért vesz Macet, mert default ez van kódolva az agyába, és meg se nézi a többi alternatívát. Faterom is ilyen. Soha életében nem volt PC-je, viszont a 80-as évek végétõl csak MAC-et vesz.
I.C.ram
Igazából egyik sem.

Nem elterjedt? Csapból is az Apple folyik.
Prémium? Miért lenne az? Drágább, mint a konkurencia, de nem nyújt semmivel sem többet. PC-t is lehet kapni félmillióért, ami nem is olyan erõs.
Ismerek olyan PC es Win fanatikust, kihez kepest handras delutani szunyokalasbol ebredezo ovodas...

...es nem is egyet😊

Tikal
hát persze, és õk teszik ki a 11%-os részesedést az USA-ban, mi? Mondjuk PC fanatikusokrol még nem is hallottam, csupa hétköznapi ember... <#nyes>

Tikal
"Úgy néz ki, hogy a második tábornak lett igaza, az NPD Group elemzése szerint ugyanis az Apple számítógépeinek piaci részesedése igencsak megugrott az aktuális negyedévben az elõzõ év azonos idõszakához képest, miután körülbelül 37 százalékkal több Macet adtak el, mint tavaly ilyenkor. El tudjátok ezt képzelni? 37 százalékos növekedés!"
appleblog

Tikal
melyik nem igaz? a nem elterjedt vagy hogy premium kategoria😊

Internetes statisztikából egyébként a leghitelesebbnek tartott a Net Applications statisztikája.
Sokfelé hivatkoznak még a www konzorcium statjaira, de ezek sokkal szûkebb körbõl, saját logfájlokból merítenek, ezért nem annyira pontos adatok, mint az iménti Net Applications adatai.
Magyar statisztikákra pedig egyértelmûen Rankings.hu.
Jogos, ebbõl hosszabbítás lesz! 😄
Magyarországon inkább a 0,7% állja meg a helyét és nem a 3.
böngészõstatisztika
akkor most 1-1, Te is elbasztad, en is..😊

Ez webböngészési statisztika, nem piaci részesedés. A piaci részesedést eladott készülékek darabszáma alapján mérik.
Én utóbbiról beszéltem, te elõbbit linkelted.
Beszélhetünk felõlem böngészési statisztikáról is nyugodtan, de ne keverjük a kettõt.
Igenam, csakhogy abban a kommentben, amire reagaltal en Nyugat-Europat es Tavol-Keletet irtam, nem WW-t...

Az Apple-rol beszelunk nem?
De a brit 5% csak Mac-rol szol, igy a 3% enyhe tulzas... Talan Mo.-on megallja a helyet ez az adat, de amit en latok a midennapokban, az durvabb szazalekot sejtetne. Persze gondolom a videk ront az aranyon, ellenben Londonban 15-20% is lehet a Mac-ek aranya.