Apple társalgó
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
enyém már teljesen lejött (gumikarika), meg a kábel is megtört vagy 2 helyen...
LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com
Miert nem azt kerdezed, hogy csinal-e olyat az Audi, hogy nem zar be a Crawford garazskapu taviranyitoval...
Milyen eger egyebkent?
http://gaborszantai.co.uk/
Másik:
Tegnap este észrevettem, hogy mint a radír, foszlik az ájfon headsetemrõl az a gumi karika. Nem csináltam vele semmit, magától kezdett el foszlani. Szerintetek kicseréli nekem a t-mobil, ha visszaviszem? A telefont kb 9 hónapja vettem, szóval garis még elvileg.
A Google úgy döntött, hogy nekik ez az elsõdlegesen fontos, a szoftveres piaci részesedés, az Apple pedig jó szokásához híven ezt egybeköti a hardveres részével is a dolognak.
Ezen egyszerû okból kifolyólag a büdös életben nem lehet hardveres szempontból összehasonlítani õket, maradt tehát a szoftveres szempont, amit én megtettem.
Az egyébként google-tõl származó adat, hogy 160ezer aktiválás van naponta, júni 23-án jelentették a "Next generation of DROID" nevû hepajon, elõtte május 20-án a Google "keynote"-on mondták, hogy 100ezer fölött járnak. elõtte február végén jelentettek 60ezret.
iPhone-t nem hasonlitgatunk Androidhoz.
Ez olyan, mintha iMac-et hasonlitanal Windows7-hez.
Valassz ki egy Android telefont es ahhoz hasonlitsd a hardvert.
Jelenleg a 3GS es 4 van forgalomban ezzel az oprendszerrel. Hivatalosan az iOS4-gyel.
Ezzel szemben all egy halom low-end Android 1.5 telefon, kulonbozo gyartotol, holott az iPhone-nal csak es kizarolag a HTC es Motorola csucskeszulekeit erdemes osszehasonlitani, azokat is inkabb 2.2-vel.
Abbol mennyit is aktivalhatnak?
Legyunk mar kicsit fair-ek, nehogy mar a kovetkezo allitasod az legyen, hogy mire veri magat a Mercedes, sose fogja behozni a PSA konszern eladasi statisztikait.
Az eladasokrol:
Volt a launchra egy egyseg legyartva. Eladtak, ket het mulva jott a kovetkezo adag. Most szinten varni kell ra. Rohadt nehez ugy hozni az eladasok noveleset, ha a teljes termeles elore el van adva. Jelenleg 3 het varakozasi ido van ra.
Itt nincsenek napok - bejelentesre felhalmoztak egy csomo telefont, eladtak, most 2 hetente jonnek egy ujabb adag, ami termeszetesen nem tud annyi lenni, mint a launchra raktarba kerult mennyiseg.
Androidbol naponta 100ezret aktivizalnak - 40-50 tipusbol?
Mutass valamit, ahol lathato, hogy nem csak a belejenteskor fogytak az Android telefonok, hanem konstans eredmenyt produkalnak. Nem kell csak a Droid, johet egy osszesitett adat is.
Nekem Londonban tobb, mint 100 ismerosom van, akiknek okostelefonjuk van. A tobbsegnek Nokiaja es Blackberryje.
Kisebb hanyadnak iPhone-ja es pontosan 2, azaz ketto embernek Android OS-es telefonja.
Mi negyen bereljuk (2 par) ezt a lakast, amiben 5 Nokia, 1 Alcatel (iszonyat vorosgyongyhazmetal csajtelefon), 1 Blackberry es 1 iPhone van.
Mai sajto:
Szerintem sem kellett volna felhozni a tobbi telefont, ez hulyeseg volt.
Illetve a korai agressziv reakciok sem kellettek volna (Fogd mashogy...).
Itt jegyeznem meg, hogy Steve Jobs szerint az emailek nem ebben a formaban kerultek ki tole.
Ami teny:
A Gizmondo csinalt egy hatalmas negativ hadjaratot, ami gerillamarketingkent az Apple szamara sult el jol, hiszen azok is hallottak a telefonrol, akiket nem erdekelt.
NYT, Washington Post es tarsai kiemelten foglalkoztak vele. Egy olyan ceg termekevel, amely az IT piacon vilagszinten 5%-ban van jelen (oke USAban es UK-ben nagyobb a reszesedesuk).
A Toyota-fail kozelsem kapott ekkora nyilvanossagot, pedig az milliardos veszteseg volt es embereletet is kovetelt. Hol vannak a szar Sony akksik? Senkit nem erdekel...
Az Apple elerte, hogy mindenki ra figyeljen.
Bocs! Nem is az Apple, hanem a Gizmondo...
Hisztijuket atvettek es szetszortak, a geekek raugrottak es terjedt, mint a H1N1.
Ennek az erofeszitesnek a 10%-at nem tettek meg meg egy Androidos keszulek iranyaba. Miert is?
Mert senkit nem erdekel. Egy Androiddal nem lehet kattintasokat szerezni.
0,55% hivta az Apple Care-t es 1,5% vitte vissza a telefont (cserelni vagy penzt visszaigenyelni) - ha en lettem volna Steve Jobs, akkor sajtotajekoztato helyett ezt a ket adatot megmutatom es elkoszonok.
A media meg dugja fel maganak a huvelykujjat es cumizzon utana duzzogva a sarokban.
Mas cegek 5%-ig le se szarjak a hibas keszulekeket, itt meg paradeznek fel szazalek miatt.
Baromsag, akinek nem tetszik ne vegye meg vagy kerje vissza a penzt.
CASE CLOSED
Lehet ezért engedték már be õket erre a konferenciára 😄 (az iphone 4 bemutatójára nem hívták meg õket)
Nem gondolom, mert azzal elismerték volna, hogy volt hibás készülék. Pont ezt akarták elkerülni. Olvasd el az almamánián az iOS 4.0.1 cikket: "csendes visszahívás", stb.
LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com
És ez nem légbõl kapott info, mindenhol ki van fogyva. Haver akar most venni, és engem bízott meg hogy skypeon hívogassam a francia és angol applestoreokat. Pont a héten beszéltem velük, és _mindenhol_ ki van fogyva ebben a két országban. Egyik boltban sem tudták garantálni hogyha kimegyek X napra akkor lesz készleten. Elõ kell rendelni, és akkor 2-3 hét alatt kiszállítják.
Szóval nyugi, semmit nem vetett vissza az eladásokban a mizéria, továbbra is viszik mint a cukrot.
Pontosabb adatokat majd jövõhét kedden kapunk, akkor lesz a negyedéves üzleti jelentése az Applenek.
Nem gondolod, hogy ha ez így lenne, akkor talán bejelentették volna?
Amennyire emlékszem pont azt mondták, hogy nem változtatnak az ég világon semmin, a problémára a megoldás a tok annak, akinek szükséges, de amúgy ez a smartphone-ok sajátossága, a többi is eldobja a jelet, azt ugyan még nem tudják, hogy a következõ generáción milyen antenna lesz, de biztos, hogy ez a történet nem fogja azt befolyásolni.
Te vagy Tikal írta, nem is emlékszem, hogy már 6 milla felett jár az eladás és az reális adatnak tûnt, erre jön a hidegzuhany, bejelentik, hogy 3 hét alatt 3millió.
Android május végén 100ezer aktiválás/napot jelentett, június végén 160ezret, még ha csak azt feltételezzük, hogy nem is erõsödtek azóta az 3 és fél milliót jelent 22 nap alatt, tehát az Apple még egy új készülék megjelentetésével se tudta lefölözni õket a készülék megjelenésének hónapjában.
Szerintem ez részben az antennadráma hatása lehet, kvázi "elõrendelésben", 3 nap alatt, az antennahisztéria elõtt eladtak 1,7 milliót, még sajtóközleményt is adtak ki róla, azóta pedig 18 nap alatt nem bírták még csak megduplázni se ezt a számot.
A mai sajtókonffal pedig szerintem is az a baj, amit Te mondasz. Ingyen tok, visszavásárlás, ennyi, ha ezzel lépnek le, akkor tuti jó visszhangja lett volna a dolognak.
Ehelyett ez, hogy görcsösen próbálták végig bizonyítani, hogy ez nem is (csak) az õ hibájuk, ha egyáltalán hiba tuti, hogy negatív szájízt fog hagyni sokakban. Élõben a Blackberryt járatták le, meg is kapták az egyik sajtóstól rögtön a pofont érte.
Aki nem követte volna az egyik sajtós közölte, hogy õ márpedig nem tudja ezt megcsinálni a blackberry-jével és ott helyben felmegy a színpadra és mutassák meg neki, hogy hogy kell megfogni, hogy lemenjen a térerõ.
Úgy tudom a Blackberry nagyobb õrület Amerikában, mint az iphone, lehet, hogy nem pont velük kellett volna ujjat húzni.
Viszont reménykedjünk, hogy szeptember 30 elõtt megjelenik Magyarországon a telefon, mert csak addig jár az ingyen tok jelen állás szerint. 😊
Életezik a hiba, de csak kis %-ban. Aki tapasztala a problémát az kap ingyen tokot. ENNYI. Ezen kívül minek kellett ezeket a videókat kirakni más telefonokról?
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
17 új országban is elstartol az iphone a hó végén, Magyarország nincs köztük.

Durva lett volna ha õk veszik meg. Beépíthették volna a WebOS összes levédett fasza fícsörjét az iOS-be (notifikációk, sinergy, stb..).
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
macbook pro-t vagy air-t akarok venni és találtam az express.hu-n sok olyan ajánlatot ahol a 2,6 os 13,3as új macbook pro-t 180 ezerért árulják,ez az ár sokkal olcsóbb bármelyik webshopnál, amit néztem.ezek átverések vagy mik lehetnek a buktatóik?

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Na vajon mi lesz? Visszahívás, vagy a sajtó leoltása? Kérem tegyék meg tétjeiket 😊
Mindenesetre holnap 10:00-ra (nálunk 19:00) rendkívüli iphone 4 sajtótájékoztatót hívott össze az Apple, még nem tudni, hogy mirõl lesz szó.
A telefon eldobja bizonyos korulmenyek kozott, nem mindegyik, nem mindenhol, nem mindenkinek, nem allandoan ERGO bosszanto lehet, de ez nalam eddig minden telefonommal elofordult, csak eddig nem erdekelt.
A KOVETKEZMENY:
Erre par geek magazin rakapott es mivel tudjak produkalni a jelenseget, ezert ujra es ujra megcsinaljak.
Nem arrol irnak, hogy napi hasznalatban milyen a telefon, hanem hogy addig fogdossak, amig elmegy a jel.
Nem azert megy el, mert telefonalnak vele, hanem mert ismernek egy hibat, amit tudnak reprodukalni.
Nem az a bajom, hogy kommunikalnak egy letezo hibarol, mert elkussolni sem illik, de azzal felfujni, hogy szandekosan eroltetjuk a jelenseget, egy kicsit gusztustalan.
Az én problémám súlyossága pedig a felhasználótól függ.
Én például nem szenvedem kárát, ahogy azt írtam is, számomra piti, ahogy számomra az iphone 4 gondja is az lenne.
Viszont például tudom, hogy a testvérem mindig lehajtja a laptopját résnyire, ha elmegy tõle 1-1 percre. Gondolom munkahelyen rögzült cselekvésrõl van szó, nem szeretné, hogy mások lássák, amíg nincs ott, a lényeg, hogy õ bedilizne, ha magától leesne a monitora és készenléti állapotba menne a gép, mert akkor "eldobja a hálózatot 😄".
Szóval emberfüggõ, mint ahogy az iphone 4 problémája is, az, aki nem ott fogja a telefont, az, akinek minõségi szolgáltatója van (bármilyen meglepõ, a t-online ilyen, tehát elvileg minden magyar), az, akinek nem izzadós a tenyere nem is találkozik vele, ráadásul itt írta ArchAngel, hogy nem is minden készüléknél jelentkezik a gond.
Persze a média azt akarja éreztetni, hogy valami óriási, hatalmas, gigantikus szívás használni az iphone-t, de ez nem apple-ellenesség, a média az ilyen.
A lényeg, hogy én a valós helyzetet próbáltam megítélni, nem pedig azt, ami a csapból is folyik.
És azt is hangsúlyoztam, hogy ha ez bizalomvesztéssel jár, akkor nem a hiba tehet majd arról, hanem az Apple impotens viselkedése.
Szerintem akkor csak szimplán elbeszéltünk egymás mellett. 😊