Apple társalgó
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Hmm, akkor most is csak alig van névérték felett?
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
és attól megy lefele, mert el akarnak adni, de az adott áron senki nem akar venni, és az eladó még kevesebbért is hajlandó megszabadulni a részvénytõl.
az egésznek csak távolabbról van köze a cég gazdasági teljesítményéhez, inkább a befektetõi- és közhangulatot tükrözi.
a devizapiac meg ugyanez pepitában.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Még ha rá is lehetne húzni, say dogmánál ott van, hogy rövid távra egyáltalán nem érvényes (ezt a 29es és a többi túlkínálati válság nagyon jól megmutatta), tõzsde pedig eléggé rövid táv.
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
Igaz is helyzetre, a kereslet és a kínálat egymást generálják a részvénypiacon is, ha csökken a kereslet, akkor csökken a kínálati ár is, hogy nõjön a kereslet és ha csökken a kínálat, akkor nõ a keresleti ár is, hogy nõjön a kínálat. És ugyan ez fordítva.
Nyilván erre is, mint minden közgazdasági "törvényre" az igaz, hogy csak hasonlít a valósághoz.
Amúgy nem vagyok közgazdász, csak rémlett valami ilyesmi. 😊
Meg is találtam:
„Mivel a javak elõállítói azok eladása révén pénzt, jövedelmet szereznek, és ezt más javak vásárlására fordítják, összgazdasági szinten az áruk (ide értve a termelési tényezõket, köztük a munkaerõt is) kereslete és kínálata egyenlõ kell hogy legyen.”
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Tõkéletes, vagy ahhoz közeli piacon egyszerûen nem fordulhat elõ, hogy senki nem akar eladni/venni. Mert pl, ha senki nem akar eladni, akkor szépen felkúszik az árfolyam a túlkereslet miatt, egészen addig, hogy már olyan magas az árfolyam, hogy akik eddig nem akartak eladni, szépen elkezdik eladni, mert baromi jó pénzt kapnak érte, és így beáll egy egyensúly elõbb utóbb. De mivel nem tökéletes a piac, ezért változik az árfolyam, és ezért lehet egyáltalán árfolyamnyereséget realizálni is. Ha tökéletes lenne, akkor beállna egy fix árra, és örökre azon az áron maradna kb.
Most kiszámoltam, kb 873 millió db Apple részvény van a tõzsdén jegyezve 265 dolláros egységárfolyamon. Ez azért elég sok részvény.
http://gaborszantai.co.uk/
Azt, hogy mennyi részvényt vehetsz azt a bróker cég szokta általában meghatározni, de a legtöbbnél szerintem nincs alsó határ.
pl. egyszeru emberkent nem megy, mert azt mondjak, hogy neked 260 ezer dollarert kell venned.
a reszventytarsasog termesztesen mindig dobhatnak uj papirokat piacra, de ilyenkor emelni kell a sajat ertekuket is, amivel szerepelnek a tozsden...
ennek utana kell neznem, mert erdekelt regen, de abbahagytam...
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
de pl. 2009 elején 80-90 dollár körül mozgott, na ahhoz képest már tényleg durva a különbség.
Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"
Egyébként ha nem csesznek el semmit, akkor fog ez még nõni, szal nem hülyeség most sem venni...
@ Hellomarci
Aperture 2 csalodasok utan igyekeztem eddig a 3-ast ignoralni, de most mar 2 allashirdetesbe is belefutottam, ahol kerik az ismeretet...
A lényeg, hogy nagyon csúnyán zabálta az üres helyet, úgyhogy inkább leszedtem.
Szerintem a beállításokban nézz körül kicsit, de az biztos, hogy alapjáraton minden képet külön lemásol magának.
@ Hellomarci
@ Hellomarci
Az Age of your Mac talán a gyártástól számítódhat vagy nem tudom, az enyém is 2 hónapot ír, pedig 1 hónapja kapcsoltam be elõször.
Health - 99%
Coconut Battery:
Original - 5770 (úgy néz ki mégse olyan nagy a gyári különbség az elõzõ generációhoz képest 😊 )
Current - 5711 (az elõbb még 5706 volt, tuti, mert lementettem)
98%
Cycles 6 mindkettõben, világos, hogy ezt az adatot tárolja a gép, csak azt furcsállom, hogy mAh-ra megmondja a max kapacitást. Tippem szerint valami becslés állhat a dolog mögött.
az a 400% valami hiba lehet gondolom 😊
Szóval telepítéskor 90%, teljes töltés után 400%, restart után 98%.
Neked szokott nõni ez a szám egy teljes merítés után vagy folyamatosan csak csökken?
current battery capacity 5168mAH
loadcycles: 192
age of your mac 12 months ( ez valójában csak 10 )
Csak mert feltettem, kivágta, hogy az 1 hónapos macbookom aksija 90%os mAh tekintetében a gyárihoz képest.
Nyomtam hát egy teljes merítést-töltést, most pedig négyszer annyi mAh-t ír, mint a gyári...
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.