18351
ATbanner.jpg
  • pyrohun #9040
    ingyenes az alkalmazás, sőt rengeteg újság is az.
  • GregSB
    Az alkalmazásban az a jó, hogy In-app purchase-el meg tudod venni ha kijön új szám valamelyikből magazinból. Ezt holnapon is meg tudod oldani? Ha meg is lehet, gondolom sokkal bonyolultabb lenne, + regisztrációt igényelne. Itt az Apple ID-del meg tudod venni az új számokat.

Arról pedig naphosszat lehetne vitatkozni, hogy környezetkímélőbb -e egy akkumlátorral, LCD-vel ellátott készülék (amin 1 ember több 1000 magazin szmot elolvas életében), vs. a több millió példányban nyomtatott magazin.

• grizzly21
    "Szerencsére nem csupán scannelt pdf-ekről van szó, hanem a digitális magazinokban találkozhatunk interaktív linkekkel, videó tartalmakkal és extra képgalériákkal is"

Erre minek kulon alkalmazas? Ezt egy egyszeru honlapon is meg lehet tenni, html5 videot tud az ipad. Koltoi kerdes, a valasz nyilvan $.

Ez meg egy vicc:) "Környezetbarát termék, mivel nincs papírfelhasználás."
  • Zsoltika 007
  • GregSB
    És van hozzá máris magyar kontent:

Az első magyar magazin alkalmazás iPad-re!

"Mától elérhetővé válik a dimag.hu választéka a Dimag Reader app segítségével, melynek segítségével pillanatnyilag a következőket olvashatjuk iPad-ünkön: PC World, VOX, Ezermester, The Explorer, SztárSport, FourFourTwo, Libri Napos Oldalak, 576Kbyte, Vitorlázás, Computerworld, Hangfoglalás, Over, Díszmadár, AutóFórum, Macska, Kutya, Aqua, Formula, Indóház, 100%Fradi, Otthonok és kertek, Fishinfo, Golden Harmony, Mirax mesemagazin, fotoVideo, Makészház-Passzívház magazin. Többnyire fizetősek, de találhatunk pár ingyeneset is. Ez a lista az információink szerint folyamatosan bővülni fog.

Szerencsére nem csupán scannelt pdf-ekről van szó, hanem a digitális magazinokban találkozhatunk interaktív linkekkel, videó tartalmakkal és extra képgalériákkal is. Az app – rövid teszt alatt is – kissé bugos, lenne még mit rajta csiszolni, de végre valami elindult."
  • passatgt
    ma olvastam valamelyik kommentbe hogy handras azt írja, valakire válaszolva, hogy 5 napon belül tuti nem lesz ipad:D
  • pyrohun #9034
    Hmm: HIVATALOS! Megérkezett Magyarországra az iPad!
  • Dzsini
    Játszottam vele, az éjszakai medencés szintekig eljutottam, meg több minijátékos kitüntetés is megvolt (meg neveltem csomó virágot). De tényleg nem kedvelem annyira ezt a "jönnek ezren és állítsd meg őket" stílust.
    Amit láttam még, és lenyűgöző volt, az az iPad-os verzió trailere, hogy milyen jól kihasználták a nagy érintőképernyőt.
  • Pio
    Szerintem ezzel együtt is szánj rá 1-2 órát, mert egyrészt csak nagyon távoli rokona a TD-knek, elég eltérő az "alap" játékmenet is, viszont a lényeg (szerintem) a rengeteg minijáték és extra mód, amiknek viszont általában már köze nincs a TD-khez.

Van például Bejeweled minijáték is. :)

• Dzsini
    Ízlés kérdése, nekem sose voltak a kedvenceim a tower defense stílusú játékok, bár elismerem, hogy a PvsZ rendkívül hangulatos lett, és nem véletlenül nyerte hülyére magát az összes casual játékversenyen.
  • Pio
    Plants vs Zombies-t emelném ki, szerintem a legzseniálisabb játékuk, megy macen is és teljeskörű steam cloud támogatással bír.
  • Dzsini
    tudnak valamit, bizony...
  • Pio
    A PopCap sz*rt még nem csinált, biztos ez is remek darab. :)
  • Dzsini
    Szerintem a lényeg pont ugyanaz, a keskeny képernyőre (PC-n sok éve van már) valószínűleg más pályákat alakítottak ki. Asztalin volt 2 rész, a sima Peggle és a Nights, darabja 100 körüli pályával meg challenge-ekkel meg egyebekkel.
  • G_ArchAngel #9026
    nem tudom, en telon nyomtam vegig parszor, valahogy desktop gepen nem tudom elkepzelni
  • Dzsini
    Peggle jó móka :) - a deluxe-ban benne van a sima meg a Nights is?
  • G_ArchAngel #9024
    Peggle Deluxe - £3.49
  • passatgt
    ja és előtte még sosem volt párosítva vele
  • passatgt
    Van egy bluetooth-os headsetem, amit telefonnal párosítva kér egy passcode-ot, 0000-t, így hibátlanul megy

Viszont amikor a macbook-al akarom párosítani, akkor nem kér semmi kódot, hanem azt írja csatlakozott hozzá.
    De nem, mert az hangkimenetnél nem látom a headsetet és a Bluetooth Setup Assistant meg csak azt írja, hogy információt gyűjt az eszközről és nem töténik semmi

Mi lehet a gond?
  • Tikal #9021

• franc0
    "simán van olyan masszív, mint az alu Mac-ek"
    Én itt a MacBook Pro-ról beszéltem. Viszont te eddig nem beszéltél róla, konkrétan.
    Amúgy használtam egy rövid ideig 15-ös MBP-t, tavaly vettem Houston-ban (6% VAT, nice), itthon el is passzoltam busás haszonnal. Szóval tudom miről hadoválok. Come at me, bro.
  • Tikal #9019
    A belépő kateoriás műanyag macbook-ről beszélsz? mert én a macbook pro-ról :)
  • G_ArchAngel #9018
    Ha ez egy femvazas muanyag gep, akkor nincs foto:)

Neki meg tokeletesen mukodik tovabbra is:)
  • passatgt
    ha műanyag lett volna, nem élte volna túl az esést:)
  • franc0
    Nem csak a katalógusban mutat jól. Azzal kezdtem mint a hülyegyerek, és beleborítottam vizet, meg ráültem a lájtos 90 kilómmal, és semmi gond. Leejteni még nem sikerült hálistennek.
    A műanyag Mac-em viszont sikerült, totál elhajlott meg berepedt a sarka. Így is szinte beszer áron vitték el, ez viszont marha jó benne :)
  • Zsoltika 007
    Ezek nagyon jó vasak voltak anno.
  • franc0
    Bakker én is ezt akartam :)
  • Pio
    Appleblogról :D

• Dzsini
    Azért a naaagy rajongók szerint a Thinkpad addig volt jó, amíg IBM volt ráírva, és nem Lenovo :D (bitang jó gépek amúgy most is, az kétségtelen - meg is kérik az árát)
    vajon milyen gépek vannak az ISS űrállomáson?
  • G_ArchAngel #9011
    Jaja, lattam mar magneziumvazas profi fenykepezogepet leesni rosszul: szart sem er ez a vaz egy egy darab alubol kimart tokhoz kepest:)

talan meg az egy muanyagbol kimart sima MB haza is joval stabilabb, mint a femvazra huzott muanyag: egy ideig nagyon massziv, aztan elkezd deformalodni, illeszteseknel bemegy a por, nagyobb erovel hajlitgatod, tekergeted, nyikorog az egesz, katalogosban jol nez ki leirva, sokan orulnek neki:)
  • Pio
    Magnézium merevítés, szénszálas váz. Ez utóbbihoz hasonló anyag lesz jövőre az ipadokben a "twice as amazing" "as never seen before" "revolutionary" újítás. :)
  • franc0
    Speciális szénszálas műanyag. A műanyag MacBook a fasorban sincs ehhez képest, ezt bizton állíthatom. A magnéziumvázas merevítés miatt pedig simán van olyan masszív, mint az alu Mac-ek. Ráadásul ezek nem deformálódnak és karcolódnak annyira, mint a fém.
  • Bercy #9008
    Hát nem egy Mac az biztos. Céges laptopnak el tudom képzelni, de itthon inkább ne.
    (mielőtt bárki betalálna SZUBJEKTÍV véleményem)
  • Tikal #9007
    Nekem ez már ránézésre sem tetszik... de nem fejteném ki jobban, elég legyen annnyi hogy csúnya :) de hagyjuk is, mert kinek mi jön be, ez szubjektív dolog :) és ráadásul ez se olcsó cucc... és hiába nyomná le az ugyanennyiért kapható macbookot, nem bírnék rá se nézni mindennap :)

Egyébként ez műanyag vagy színre fujt aluminium vagy más ötvözet? :)
  • Bercy #9006
    Asszem ezeken az akciókon jól bevásárolok :)
    World of goo és orange box már megy is a kosárba :P
  • G_ArchAngel #9005
    Mai Steam:

Bit.Trip Beat - £3.45
    The Orange Box (incl. Half-Life 2, HL2:E1, HL2:E2, Team Fortress, Portal) - £4.25
    World of Goo - £1.75
  • kidboy
    Hát megfontolom mi éri meg nekem és mi nem. Tény hogy az Apple minőségi dolgokat csinált és csinálni is fog. Köszi mindenkinek.
  • LoDMaSt
    Gondoltam, hogy odaírom, hogy az appleblog szerint, ami pedig ugye nem teljesen objektív forrás. A linkkel egy dolgot akartam kiemelni, amit írtam, hogy amikor notikat néztem, akkor szinte az összes macbook méretű gép is ennyibe, vagy többe került. Van itthon t60-as is, de az már az touchpad méretén elbukott. Multitouchos, 13-as, ilyen vékony gépet meg nem igazán találtam.

És akkor vannak a szubjektív előnyök, az osx rendszer, és máig nem bántam meg a váltást. Ez sem tökéletes, de barátibb, mint a win, jobban szeretem egyszerűen.
  • Dzsini
    tulajdonomban nem volt, de használtam (és ismerős kb. 6-8 éve nyúzza egy vinyócserével) egy T20-ast. te se ítélj ismeretlenül, ha már mást kioktatsz miatta :)
  • franc0
    Nem nyitnám meg ezt a vitát. Külön felhívnám a figyelmet a "nekem megfelelő" kifejezésre.
    Egyébként másfél évig volt Mac-em, nemrég adtam el. Nem kell bemutatni.

(Bár annyit hozzátennék, hogy valószínűleg még sosem volt T-s ThinkPad-ed.)