Apple társalgó
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
(azt már csak zárójelben jegyzem meg, hogy arról is volt régen szó, hogy a Kingston nem is gyárt saját ramokat, hanem más gyártók memóriamoduljait teszteli, és a "Kingston" megjelölés, az a "Kiváló Áruk Fóruma" pecsétet jelentette, nem egy külön gyártót - az, hogy már akkor is a Samsung meg a Hynix meg pár egyéb cég gyártotta mindenkinek a chipeket, az legkevésbé sem volt zavaró 😊 )
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Nyomozgattam az interneten, hogy miért lehet ez, de sehol nem találtam erre utaló dolgokat, szóval úgy néz ki ez a Kingston Kingmax összekapcsolás egy igazi hungarikum, legyünk rá büszkék! 😊
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Én a Corsairt szeretem, de csak mert jól tuningolható ramokat gyártanak és persze mert tetszik az EMBLÉMÁJUK. 😊
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
A Kingmax meg (ha jól tudom) a Kingston "nem minõséggarantált" szériája, általában ugyanolyan jók - de majd egy hozzáértõ kijavít.
bár lehet, hogy ez is csak babona, de nekem, mikor a RAM bõvítés volt soron a laptopban, a szervizes srác mondta, hogy hozzam be a gépet, és bepróbáljuk, hogy melyikkel indul el...
Kapcsolgassátok ki-be, és leesett állal nézzetek eddig milyen szarul szólt a zenétek😄
Pontosan ezt vettem:
http://www.starking.hu/products.php?product=Kingston-KVR800{47}2GB
(csak nem ebben a boltban, hanem mashol 11K-ert. Probaltam ugy is, hogy csak 1-et teszek be de ugyanugy semmi...
Az a CM már "nagy", az már a sima kis torony méret, olyat mindenki gyárt 😊 - a Shuttle barebone kb. harmadakkora... és sajnos tényleg nem megy rajta legálisan az OSX, viszont cserébe lehet, hogy hekkelve sem, mert nem szabványos az alaplap bennük - nem biztos, hogy van hozzá driver.
Hangja nem tudom, hogy milyen, a szervizben mindig zaj volt. 😄 Viszont találkoztam olyannal is, amelyiknek az elõlapján szabályozható volt a ventilátor. Lehet venni desktop gépekhez is ilyesféle "tuningpaneleket", csak ezeken sokszor alapból van.
Kinézetre nagyon sokféle van belõle, de azért Apple szintû letisztultságra valóban nem lehet számítani, ezek általában inkább színes-szagos futurisztikus kinézetû kütyük. Persze akadnak letisztult dizájnok is, mint amit Dzsini is linkelt. De a dizájnra egyetlen cég se ügyel annyira, mint az Apple.
Van egy másik hasonlóan jópofa dizájn is (vagy legalábbis nekem tetszik), nettop néven futnak a cuccok, vékony, magas gépek nem túl nagy teljesítménnyel fõleg netezésre szánva. ITT VAN egy elhíresültebb, az ASUS Eee Box.
http://gaborszantai.co.uk/
Nekem egy CM690es van, ennek az az elõnye, hogy piszok kényelmesen szerelhetõ, minden meghajtónak külön fiókja van (ami a rezgéstõl is védi), kábelcsipeszek a ház belsejében, satöbbi.
Viszont a Barebone PCk is megdöbbentõen jól vannak kitalálva belül, legalábbis az a 15-20, ami járt nálunk a szervizben, nekem baromira tetszettek. Szinte mindegyiknek volt külsõ digitális állapotkijelzõje, volt, amelyiknek elõlapi potméterrel akár a CPUját is lehetett tuningolni. 😊
Aki szerint ezek a gépek ár/teljesítmény szintjén jó árban vannak, annak tényleg nem tudok mit mondani, az illetõ nagyon nincs tisztában a mai hardverárakkal, vagy a viszonyítási alapja az apple store árait jelenti, de ez van, meggyõzni senkit nem akarok, csupán egy vicces képet tettem be, de elnézést azoktól, akiket ez ilyen mélyen érintett.... O_o
passatgt: a "Xeon inside" kábé minden inteles gépre igaz manapság, rég volt az, hogy ez kizárólag a szerverprocesszorokat jelölte. Az általam összerakott gépbe egy Yorkfield Q9550-es processzor került, ami a Xeon 3300-as széria egyik tagja.
300$, de legalább szarul néz ki, gagyi a hûtés, stb...
mondom, ez a macpro most nagyon jó árban van
Aztan megsem ugyanaz hosszabb hasznalat utan...
a procinál a legnagyobb 6 magos Xeon 1100 pénz, õk 1200 dollár felárért adják, és így tovább.
Tényleg pofátlanul magas az ára 😊
A Mac oldalan van ket 24-es Led CD, ami 1600 USD (+VAT), a masik olvalon csak legyen vmi egeszen mas, de kb. hasonlo minosegu kijelzo, ami legyen 1400 USD (+VAT) - akkor ez azt jelent, hogy a jobboldali konfiguracio egy hasznalhato gep, a baloldali meg jo szivvel csak egy dummy...
Az applenél ez a gép 6200$
Most kivételesen korrekt az ára a macpro-nak szerintem
USB 3.0
E-SATA külsõ vinyóport valahova
Firewire1600 (3200 - ha már lúd)
A Superdrive-ot Blu-Ray-essé tenni (értem én, hogy az iTunes streameké a jövõ, de a jelen még elviselné)
Egy kis dizájnfrissítés
egyébként hozza az elvárt tudást.
igaz ez inkabb csak komoly grafikai studioknak kell, egy fotosnak egy alapgep is eleg 16 GB Ram-mal, 2 jo monitorral. Igaz az is nyalja a 10k GBP-t😞