Apple társalgó
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Meg alapvetõen laptopnál sincs gond, ha az a napi rutin, hogy munkában/iskolában töltõ nélkül használod otthon pedig feltöltöd.
Olyanoknak kell kicsit odafigyelni, akik az idõ nagy részében töltõre kötve használják, mert ha sose dolgozik az aksi és szobahõmérsékleten van teletöltve, akkor ki fog kristályosodni és konyec.
Amúgy az akkumulátorok hálátlan dögök, fõleg a régi NiMH-sok, azok olyanok voltak, hogy 1 hónapig nem azt csináltad, amit kell és meg is purcant max teljesítményrõl. De azért szerintem ha egy 100%ra töltött li-ion aksit tartasz 2-3 hónapig szobahõmérsékleten használat nélkül (vagyis mindig adapterrõl használod a gépet) akkor ugyan ez a sors vár rá.
A hivatalos ajánlás Li-ion aksikra a havonta egy recharge cycle, vagyis havonta egyszer merüljön legalább 100%nyit összesen.
Ha ennél többet merül, az nem tesz jót, de li-ionnál ez már szinte semmi hátránnyal nem jár. Inkább úgy mondom, hogy minimum ennyit merüljön, felsõ határ nincs.
Fontos még, hogy a li-ion aksiknak nem tesz jót az, ha teljesen lemerítjük õket, ezért ez kerülendõ!
Ahogy passatgt írta, néhány havonta érdemes egyszer lemeríteni és feltölteni, hogy újrakalibrálja a százalékos kijelzést. Viszont ettõl a néhány havonta egyszeri alkalomtól eltekintve igyekezz kerülni a teljes lemerülést.
Nagy ellenség még a hõ, ezért ne tartsd a gépet tûzõ napon, radiátoron, satöbbi. Ha nagyon vigyázni akarsz rá és tudod, hogy napokig töltõrõl fogod használni a gépet, akkor ki is veheted az aksit 50% körüli töltöttségen és beteheted egy hûtõbe, így akár hónapokra is tárolható minõségromlás nélkül. Ez persze macbooknál necces, (már csak azért is, mert az Apple 2008 óta korlátozza a gép teljesítményét, ha nincs benne aksi), inkább akkor jöhet jól, ha egy mozdulattal eltávolítható az aksi.
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
1. Ha feltöltjük, lemerül majdnem fullra aztán megint feltöltjük?
2. Vagy ha állandóan a töltõn van, csak amikor úgy alakul veszi le az ember és viszi el valahova.
de ha egyszer olyan érzés egy CRT után 😊
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
-Ez egy számítógépes bolt?
-Nokia telefonokat árulnak?
-Közép kategóriás wifi-t árulnak 3000 forintos ár körül?
-Internettet árulnak?
-Ez milyen windows? (nézi az OS X-et)
-Maguk mit árulnak? (közben nézi a gépeket)
-Ezek a gépek mar windows 7-tel jönnek vagy meg xp-vel?
-Kérhetnék egy körülbelüli árajánlatot ezekre az ilyen tokokra vagy táskákra?
-Ez az új iPhone? (közben nézegeti az iPod Touchot) (Ezt napi 10-szer megkérdezik.)
-Ez az Apple valami új cég?
-N95-höz elõlapot árulnak?
-iMacet lehet venni monitor nélkül?
-Klasszikus: Mijaz az XMS?
-Maguk az Apple?
-Én ezt az iPhone minit keresem. Van?
-Windowst lehet tenni az iPhone-ra?
-Ezeken a gépeken Office oprendszer fut?
-Miért homorú ennek a monitornak a képe? (nézi a 30-as Cinema Displayt)
-Házimozit árulnak?
-Feltöltõkártyát árulnak?
-Ez így az egész ez mennyibe kerül? (félkörívet leíró karmozdulattal egyszerre rámutat a Mac mini, Mac Pro, Cinema Display, iMac pultra. Ezt kizárólag betérõ roma családok tagjai kérdezik)
-Áfa nélkül árulnak e?
-Azt meg lehet csinálni, hogy egy user se legyen a gépen? (Home könyvtárra gondolt)
i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Persze az is számít, hogy pontosan mit is akarsz.
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
Itt van egy videó a hibajelenségrõl, mondjuk itt írja a srác, hogy nála sérült meg, de azért ebbõl már látható, hogy nem lehetetlen a dolog.
Amúgy nekem nem ennyire gyenge csak ha majdnem fejjel lefelé tartom akkor nyílik ki, táskában még nem nyílt ki szerencsére.
http://gaborszantai.co.uk/
Elvittem szervizbe, õk azt mondták, hogy meg kell kérdezniük a központtól, hogy mi a teendõ, másnapra megkérdezték a központi applecare-tõl:
a mágnes amíg fog addig "jó", akkor foglalkoznak a problémával, ha 45 fokos szögben nyílik/csukódik magától a gép.
hogyan tudom az ubuntus gép képét a macbookon láthatóvá tenni?😊
Ma vettem észre, hogy a 2008 végi unibody laptopomnak mintha meggyengült volna a lezáró mágnese: lezárt állapotban sokkal könnyebb résnyire nyitni, kb egy centis nyílásra szinte magától megy szét. Szerencsére ilyenkor még nem ébreszti fel magát a gép, tovább kell nyitni hozzá izomból, de mindenesetre zavaró. Emlékszem, újonnan olyan erõsen tapadt össze a két része, mintha le lenne ragasztva...
Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"
<#eplus2>#eplus2>
i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360
Nincs megoldás jelen pillanatban! Azt lehet hogy a teljes osx vinyót átformázod ntfs-re majd lefuttatod az inteles toolboxot és utána vissza az osx-et. De ez vicc.
Légy szíves ne rajtam kérd számon a dolgot, semmi konkrétumot nem írtam, csak annyit, hogy hallottam ilyesmirõl, ha valakit érdekel, akkor ezen a vonalon induljon el és járjon utána.
Köszöntem!
Nem gondoltam volna hogy ilyen egyszerû😄
amúgy linuxos/unixos alapú Trim nincs? azt csak fel lehet berhelni valahogy OSX-re nem?
:: ballor.hu :: gt.ballor.hu :: gow.ballor.hu :: ballor.hu/titanquest ::

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com
Menj az "About this Mac"-re bal felsõ menüben, ott More Info...
Rögtön az elsõ lapon Model Indentifier-nél ott lesz a pontos verziószámod (például nálam: macbookpro7,1), azt írd be IDE, ott lesz a modelled, kérd a részletes adatait. Bár ha minden igaz Neked macbookpro3,1-ed van, ami hivatalosan 4, nemhivatalosan 6 gigaramot támogat.