Apple társalgó

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

franc0
Az van, hogy ezek a tévék régi, szülõk által tecsóban beszerzett példányok (mindkettõ Orion)...ahogy én látom, a CRT-re csak RCA-val, az LCD-re csak HDMI-vel tudom megoldani. Azt eddig is tudtam melyik átalakítók kellenének, csak az érdekelne melyik lenne a jobb képminõség szempontjából. Annyit már összeolvastam az imént, hogy a CRT-n a szövegmegjelenítés pl full szar lesz.
Az apple-ös hdmi átalakítón egyébként nem viszi a hangot, de ehhez van kábelem valamerre.

Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014

Tikal
lcd-re, DVI

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

"illendõbb", ez érv a javából! 😊
Nekem 1680×1050es monitorom van, rá van kötve vga kábellel a macbook pro, dvi kábellel az asztali gépem és baromira nincs semmi különbség a minõségük között. 😊
Dzsini
a VGA analóg jel, azért ahelyett már illendõbb digitálisat használni, fõleg nagyobb felbontásoknál - emiatt ha HD minõségû filmet nézel, akkor az LCD, ha retrózol, akkor CRT az ajánlott 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

passatgt
Help azoknak, akik esetleg nem tudják, milyen átalakító kell mihez😊

Nincs közös alternatíva? Az eszközök 99%án van VGA port. CRTre gondolom mindenképp azzal kötnéd de nincs VGA port az LCD tévéden is?
Én pont azért vettem inkább VGA átalakítót HDMI vagy DVI helyett, mert az jelenleg szinte mindennel összepasszol.
franc0
Valaki kötötte már TV-re a MacBook-ját? Van CRT és LCD TV-m is. Melyikre érdemesebb rákötni, fõleg filmezés céljából? Csak azért kérdem mert ettõl függ milyen átalakítót veszek a displayporthoz.

Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014

Köszi!😊
Köszi, hasznos tipp! 😊
Lacee
viszont arra érdemes figyelni, hogy 1080p-nél a legtöbb embernek akad a VLC, ez esetben a beállítások között a codecs/ffmpeg részen a "skip the loop filter for h264" részt none-ról át kell állítani valamelyik másikra.
Az alábbi képen az all-t ajánlják, de ez nagyon lerontja a képminõséget is - nekem a non-ref beállítással már prímán mûködik.

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

Köszi^^
VLC

:: ballor.hu :: gt.ballor.hu :: gow.ballor.hu :: ballor.hu/titanquest ::

HD-s filmeket (.mkv-t) milyen lejátszóval nézitek macen?
I.C.ram
a lenyegen nem valtoztat 😊
passatgt
http://burn-osx.sourceforge.net/

Nem próbáltam, de elvileg a Copy részben lehet bemountolni bin/cue-t

Daemon toolsnak megfelelõ kicsi, kompakt, direkt e célt szolgáló alternatíva sajnos nincs vagy legalábbis én nem találkoztam vele, pedig keresgéltem. 😞
Ez a program egy komplett lemezíró alkalmazás, mindent tud, sajnos nem lehet külön a mountoló komponensét beszerezni/feltelepíteni csak egyben az egészet. Talán telepítéskor lehet ezt-azt állítgatni, nem igazán emlékszem.
Ha találsz kisebb alternatívát akkor ne tartsd Magadban! 😊
Rag Oil
ha veszek laptopot studiózásra miet vegyek?

hw:Compaq 610 core2duo 2ghz 4gb ram os:windows 7 & ubuntu studio

LoDMaSt
Roxio toast titanium? Ahogy néztem 'Up to 800 MB free disk space to install all components.' nem sok az egy kicsit? Csak mert a Daemon Tools kissebb volt, ahogy emlékszem.

@ Hellomarci

LoDMaSt
Köszi!

@ Hellomarci

De ha videó van rajt,a akkor VLC player simán lejátssza, nem kell külön mountolni.
Toast nevû program Utilities->Mount disk image
LoDMaSt
bin/cue fileokhoz milyen programot ajánlotok?

@ Hellomarci

oroy_
Új verzió Plex + iPad,iPhone App

\"Once you go Mac. You\'ll never go back\"

Dzsini
7151-et véletlenül se olvasd el, akkor nem tudnál kötözködni.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

I.C.ram
taviranyitos headsettel mi a francnak vakon iranyitani?
Végül is én is "telefont" irányítok... 😄

Nekem Cowon mp3lejátszóm van, ilyen volt elõtte is, mert bazijó és olcsó, elég jól ki van találva a kezelõfelület, simán vezérelhetõ zsebbõl, ha emlékszem, milyen mappákat tettem rá még azokban is kényelmesen elnavigálok, szóval mindenki a saját mp3lejátszójából induljon ki! 😊
Tikal
gombokkal én is elirányítom vakon a telefont vagy bármit, de a clickwheel azért vakon nem megy 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Dzsini
ebben van valami 😊 a füleses dolog nem jutott eszembe, soha nem volt olyasmim.

(bár én simán mászkálok a menüben is vakon, tudom mi hol van, de a gombok kellenek hozzá)

GregSB
Vakon zsebben max számot léptetsz, vagy hangerõt szabályzol, azt meg tudod a fülesen lévõ gombokkal csinálni (majd ehhez is olyat adnak). Ezektõl bonyolultabb mûveletekre most is elõ kell venni a zsebbõl az mp3 lejátszót, szal nem látom hol probléma a touch screen.

Dzsini
kényelmes lesz zsebbe nyúlva vakon irányítani... azért vannak olyan eszközök, ahol nem árt a fizikai gombok jelenléte szerintem.

LoDMaSt
Jól fog törni a kijelzõje. 😊

@ Hellomarci

Tikal
a clickwheel szerintem zseniális egy ekkora kütyüre... ez így elég érdekesen néz ki... majd meglátjuk...

passatgt
ultra gáz

GregSB
Egyre több jel utal arra, hogy így fog kinézni az új iPod Nano:

ntfs-be formázzad és osx-re telepíts macfuse és az ntfs-3g nevû programokat.
Hali!

Hogyan/mivel formázzam meg a külsõ vinyómat úgy, hogy osx-el és windows-al is használható legyen és lehessen rátenni 2gb-nál nagyobb fájlokat is rakni?

Köszi
Ja ha épp itt vagy legyen még egy kis türelmed, a Te leveled az itteni postolásod után 5-7 perccel jött meg lehet ezzel se lesz másképp.
Válasz ment. Volt benne azért pár file, amire nem volt értelme a dolognak, mert az egész 1 soros volt, de elvileg megvan minden.
passatgt
hát megköszönném ha megcsinálnád, átküldtem privátban

Azért fura ez a hibaüzenet, mert az utóbbi parancsban már egyáltalán nem is szerepel . mégis azt kifogásolja (az elõbb nem vettem észre, hogy van egy . a végén 😊 ).
Nem lehet, hogy a 2-es és 4-es közé pontot tettél véletlenül?
Ha .-tal van a baja, akkor valahol kell lennie egynek. 😊
Más ötletem tényleg nincs, akkor marad a manuális, egyesével módszer vagy valaki ajánl egy másik programot, esetleg ha nem túl nagy (méretre) a pakk összetömörítve, akkor küldjed el és megcsinálom. 😊
passatgt
ezt írj ará:
sed: 1: "109.asx": invalid command code .

a manuálból meg egy szót nem értek😄

esetleg próbáld meg úgy, hogy készítesz magadnak egy biztonsági másolatot a mappáról és akkor a programnak már nem kell szóval megpróbálod anélkül:
sed -i '2,4d' *

Valószínûleg valami más unix verziód lehet és a stream editor más sorrendben várja a parancsokat.

Esetleg írd be, hogy "man sed", az a sed manualja és ott nézd meg, hogy milyen sorrendben várja az utasításokat, fel lesz sorolva, illetve minden infót megtalálsz róla.
'2,4d' - ez a command
* - ez a file
-i - ez egy option (kapcsoló), ami a felülírást intézi, ha mögé írsz egy kiterjesztést akkor azzal csinál biztonsági másolatot.
Akkor passzolom, most kipróbáltam direkt osx-en egy asx fájllal (pontosabban ugyan azzal a fájllal 10 példányban) és nekem probléma nélkül megcsinálta, nincs ötletem, hogy mi lehet a gond, ha pontosan ezt írod be. 😞
passatgt
innen másotlam be, de beírtam külön is és semmi

a biztonsági másolatokat megcsinálja, de a fájlokhoz nem nyúl

Simán mûködnie kéne rá, a hibaüzenet amúgy elgépelésre utal csak az invalid command code után ott szokott lenni a hibás karakter. Mivel nincs ott semmi ezért lehet, hogy egy plusz szóköz van valahol de ez csak egy tipp.
Nagyon figyelj arra, hogy precízen írd be szóközök, speciális karakterek stimmeljenek:
sed -i".old" '2,4d' *
-"nem", szóval pont hogy szöveges fájl kéne, hogy legyen. 😊
passatgt
ez a tartalma:

<ASX version = "3.0">
<entry clientskip="no" skipifref="no">
<REF HREF="asdff.wmv"/><DURATION VALUE="00:00:06.20"/><PARAM NAME="ShowWhileBuffering" VALUE="true"/>
</entry>
<entry clientskip="no" skipifref="no">
<Ref href = "mms://207.250.246.137/ini"/>
</entry>
</ASX>

passatgt
asx csak egy lejátszólista

Az asx az nem videófájl? Csak mert azt mondtad, hogy 2-4. sort akarsz törölni az pedig nem szöveges fájl kéne, hogy legyen.