Apple társalgó

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Lacee
én ehhez hülye vagyok, ha VLC-vel megnyitom a lenti linket, akkor egy monoszkóp és némi pittyegés jön csak fel, semmi stream. mit csinálok rosszul?

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

Ja, nem megy csak safari alól. Bár lentebb van workaround. 😊
Dzsini

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

LoDMaSt
apple.com-on? nekem available soon-t ír 😞

szerk.: bennem a hiba, chrome-val próbáltam.

@ Hellomarci

Végre egy korrekt minõségû ingyenes livestream, jár a pirospont! 😊

Mondjuk ha tényleg csak zenelejátszók lesznek, akkor olyan mérhetetlenül nem érdekel az egész, hogy azt megfogalmazni se tudom, de az ingyenes streamet megtisztelem! 😊
GregSB
Már megy a mûsor, ülnek le az emberek 😊

franc0
Na, ez mûködik faszán.
Már csak egy Magic Trackpad kéne. De nem 22-ért...

Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014

Dzsini
adsz hozzá pénzt, meg is beszéltük 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Akkor pedig pláne nem értem ezt az egészet, annyi idõ alatt még én is megjárnám a legközelebbi premium resellert, pedig én vidéki vagyok!
Dzsini
nem hogy streamre alkalmas... egyáltalán <#zavart1>

GregSB
Még több mint 2 órájuk van. 19:00-kor kezdõdik a "vetítés" 😄

GregSB
Ezt rátok bízom majd, mondom hogy én nem leszek gépnél. iPhoneról nem kezdek el streamet keresgélni és postolni ide 😉

Szégyelljétek magatokat, Steve bácsi most nagyon haragszik rátok!
Mi az, hogy itt nincs mindenkinek streamelésre alkalmas Apple terméke? Van még szûk másfél órátok venni egyet! 😊
Dzsini
kivéve, hogy gear4 😊 (meg majd ki kell keresni a végleges streamnél is a legnagyobb sávszélességût)

passatgt
de ez csak a minta, az elõnek más lesz az url-je, majd azt írd be😊

GregSB
Elviekben tehát ezt kell beadni a VLC-nek vagy KMPlayernek.

És lehet majd nézni az esti mókát. Én mondjuk ígyis-úgyis iPhoneról nézem, mert nem leszek gép közelben 😊

GregSB
VLC is viszi, csak nem a legfrissebb volt fent...

1.1-es nem vitte, feltettem 1.1.4-et és már jó.

Dzsini
...és hogy floodoljak még egy kicsit, a filesequence fájlokat már a sima Windows Media Player is elviszi ffmpeg codeccel, valószínûleg a VLC-nek sem okoz gondot, csak az odáig elnavigálás (3 egymásba ágyazott playlistet nem minden esz meg egyszerûen)

Dzsini
a lenti gear1-et gear4-re cserélve van a legjobb minõség, 480x368-as, ~600kbit-es stream

Dzsini
http://devimages.apple.com/iphone/samples/bipbop/bipbopall.m3u8
itt pedig sávszélességtõl függõen van a többi - nekem megy mind 5 megabiten.

Dzsini
simán megy a lejátszás, csak el kellett jutni a videóig:
http://devimages.apple.com/iphone/samples/bipbop/gear1/fileSequence0.ts
KMplayer lendületbõl viszi.

Bercy
Nekem van Mac-em és iPhone-om is mégse tudnám nézni, mivel a Macbook-on 10.5 Leo fut a 1st gen iPhone-omon meg vmi 2.x oprendszer.
Azért ez valahol kiábrándító...
GregSB
Hmm próbáltam Win7 alól Chrome-al, FF-al és VLC-vel is, de sehogy se tudom lejátszani.

Úgy látszik akinek nincs Macje, iPhoneja / Toucha / iPadja az nem tudja élõben nézni, nekik marad a liveblog.

Tikal
express.hu

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

GregSB
Élõben nézhetõ lesz a ma esti event!

De nem mindenhonnan:

"AppleŸ will broadcast its September 1 event online using Apple’s industry-leading HTTP Live Streaming, which is based on open standards. Viewing requires either a MacŸ running SafariŸ on Mac OSŸ X version 10.6 Snow LeopardŸ, an iPhoneŸ or iPod touchŸ running iOS 3.0 or higher, or an iPad™. The live broadcast will begin at 10:00 a.m. PDT on September 1, 2010 at www.apple.com."

Magyarul csak Mac OSX 10.6-ot és iOS3.0+ -t futtató eszközökön lehet majd nézni.

Itt egy teszt oldal, ha itt le tudjátok futtatni a streamet akkor tudjátok nézni a közvetítést.

Állítólag WIN alól is lehet nézni VLC-vel, csak meg kell szerezni a stream source-át.

Dzsini
hardverapró

passatgt
beszeljukmac

nem tudtok egy jo helyet ahol eltudnam adni az ipod shufflet?

neevous
passatgt
)és macbookra gondolok, másnál persze lehet cserélni billt😊

passatgt
magyar bill sajna tök más mint az usa

grizzly21
bill-t lehet cserelni nem? mellesleg onnantol hogy ugyanannyi gombja van tokmindegy, gondolom azon a szinten itt mar mindenki tul van hogy neznie kell a bill-t gepeles kozben..

passatgt
http://www.apple.com/ -on lehet majd nézni keynote-ot iphone/ipad/osx safari valamelyikén, csak macen😊

passatgt
kellene nyitni usa-ban egy Apple bolt magyaroknak nevû apple store-t, ahol árulnak magyar billentyûset😄

aztán valahogy beimportáljuk😊

Az árak nagyságában közrejátszik az országunk kibaszott szar pénzneme.😊
Aquir
ha ez egyre följebb megy, a pénztárcám nem fogja tudni követni :p

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Azt a büdös, akkor nem kicsit pörgették fel az árát! :S
Mondjuk nem értem, elvileg ez a beugró modell, illene határozottan olcsóbbnak lennie a macbook pronál. Amikor vettem az 349ezer volt, 310ezres mb mellett alig van árkülönbség... :S
Mondjuk ahogy elnézem az mbp árát is pörgették felfelé rendesen.
Aquir
ez itt meg 310-et ír <#rinya> itt 266-ért volt régebben

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

A bolti ár továbbra is 280ezer. Szerintem ez annyira azért nem olcsó, amikor én vettem a prot, akkor is ennyi volt. Mondjuk hogy azóta ment-e feljebb az ára azt nem tudom.
Dzsini
sulikezdõ akció?

franc0
Az feltûnt másnak is, milyen olcsó lett a MB?
A gép nettó 224K itthon, 1000USD kinn, míg az árfolyam jelenleg (sajnos) 225 😊

Dzsini
itt van olyan dvi-hdmi átalakítás, ami visz át hangot - ezért gondoltam, hogy esetleg... (nvidia oldalon is létezik ilyen)

Aquir
youtube, élõ adás a fehérházból 😛

Lacee
<#eljen>

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

Mini-DVI ponton vérzik el a hangtovábbítás, nem a hdmi-n. 😞
Még a mini-DVI-t váltó mini display se tudott audiot továbbítani a 2010-es generáció elõtt.
Dzsini
a HDMI - szabvány szerint - tud hangot is átvinni... persze nem minden gyártó használja ki, de elõfordulhat (nézz utána, hogy a Mac-ek kimenete küld-e hangjelet is, valamint a tévé tudja-e fogadni)

illendõség: ha van digitális kimenet, azt kár alakítgatni analógra.

Egy CRT ráadásul maximum PAL "felbontású" jelet tud megjeleníteni, ami 576 sor, és kb. 768 oszlop (mivel analóg, ez egy közelítõ érték) - bármilyen nagyobb felbontás már elmosódik rajta, bár az analóg jelbõl adódóan nagyon szépen be tudja csapni a szemet, és pl. filmet nézni a DVD idõkben jobb volt rajta. A HD kép viszont már jóval nagyobb felbontás, és ha csak HD ready az LCD tévé, az akkor is 1366x768. A digitális jel pedig nem sérül, nem zajosodik, ahogy az analóg igen (szellemkép, ilyesmik). Ezért a világ legnagyobb mókusvakítása az aranyozott HDMI kábel 😊

franc0
Õ, ez egy Mini-DVI-s 2006 late MB modell. De meg lettem gyõzve, akkor veszek egy ilyet, és ehhez jön még a szabvány HDMI kábel illetve a hanghoz 3,5mm kábel ha nem tévedek.

Azt valaki meg tudná mondani, hogy holnap ami lesz sajtótájékoztató azon csak zenei cuccok bejelentése várható?
Szerintem ha dolgozni is akarsz vele, akkor LCD. Megkockáztatom, hogy nem is nagyon fogsz találni minidisplay-->rca átalakítót szóval szerintem márcsak ezért is kiesik a crt.
Na jó azt azért nem állítom, hogy bazimagas felbontásoknál és bizonyos monitoroknál nem lesz minõségkülönbség, de azon a szinten, amin én mozgok (értsd fullHD felbontásig) abszolút nincs és amíg minden monitoron, hdtvn, projektoron van vga, ellenben a digitális szabványokkal, addig részemrõl marad a vga.

A legjobb persze az lenne, ha létezne mini display-->DVI-I átalakító mert dvi-->vga átalakítóval Dunát lehetne rekeszteni, de persze miért is lenne ilyen, akkor nem kéne 10-10 ezerért külön megvenni a két kábelt... 😊